Strinjam se Želim izvedeti več Zavrnem

Intervju

Image

Kako se uspešno pripraviti na zaposlitveni intervju?

V nadaljevanju je predstavljenih nekaj vprašanj, ki jih kadrovski strokovnjaki zelo pogosto uporabljajo pri zaposlitvenih intervjujih. Da boste na intervju prišli kar se da pripravljeni, že pred odhodom pripravite odgovore. Pri odgovorih bodite zelo objektivni, pojdite v detajle in za vsako vprašanje pripravite svoj (unikaten) odgovor.

več »
Image

Kaj ne smete vprašati na zaposlitvenem intervjuju?

Uspešno ste odgovorili na vsa vprašanja, ki vam jih je postavil kadrovski strokovnjak na zaposlitvenem intervjuju in sedaj imate priložnost, da tudi sami postavite nekaj vprašanj. Ne izničite vseh možnosti za dobro zaposlitev z nepremišljenimi vprašanji.

več »
Image

Trije načini, kako se izogniti napakam pri telefonskemu intervjuju

Torej, oddali ste prijavo na prosto delovno mesto za katerega verjamete, da ste idealni kandidat. Kot potencialnega sodelavca vas je prepoznal tudi delodajalec, zato sta se dogovorila za prvi intervju kar preko telefona. Obleko ste že poslali v čistilnico in v mislih se že pripravljate za razgovor za službo. Ne prehitevajte, najprej se osredotočite na pogovor s kadrovikom preko telefonskih žic.

več »
Image

Kako na razgovoru odgovoriti na vprašanje o plači

Plačilo za delo, ki ga opravljamo, ima pomembno vlogo pri motivaciji in učinkovitosti posameznika. Če s plačilom nismo zadovoljni, lahko to pripelje do slabših rezultatov dela, kar lahko našo plačo še zniža.

več »
Image

Psihometrično testiranje

Psihometrična testiranja so namenjena ocenjevanju primernosti kandidatov za zaposlitveno mesto in ocenjevanje zaposlenih v podjetju. Z njimi se opravljajo ocene osebnih kreposti in slabosti vseh potencialnih kandidatov. Tako pridobljeni podatki dajo delodajalcem jasnejšo sliko o osebnosti testiranih oseb.

več »
Image

Vrste intervjujev za delo

Klasični individualni, skupni individualni in skupinski intervjuji so na splošno najbolj uporabljene metode selekcije, s katerimi delodajalci ocenjujejo kandidate za delo v živo. Obstaja pa še kopica »nenavadnih« vrst intervjujev za zaposlitev.

več »
Image

Zakaj ste zapustili prejšnje delovno mesto?

Odgovor na to vprašanje je lahko na zaposlitvenih intervjujih ključno, saj vprašanje testira vaš odnos do preteklih delodajalcev. Vaš potencialni bodoči delodajalec, ki vam bo postavil to vprašanje, bo verjetno predpostavljal, da kandidat, ki slabo govori o prejšnjih delodajalcih, bo podobno govoril tudi, če ga bo odpustil prihodnji delodajalec. In pazite, delodajalec se bo zlahka videl v opisu vašega preteklega delodajalca!

več »
Kadrovik

Kadrovik

Na drugi strani mize: namigi in skrivnosti kadrovikov

Kaj nagne tehtnico na vašo stran in delodajalca ali kadrovika prepriča, da ste prava oseba za delo? Ali je ta odločitev posledica vaše dobre predstavitve in izredne osebnosti? Ali leži zasluga v vašem dobrem odzivu na vprašanja? Vpliva kaj bolj mističnega? Obstaja nekaj meril in skrivnih receptov, po katerih se kadroviki na koncu odločijo, komu ponuditi zaposlitev. Predstavljamo vam nekaj namigov z druge strani – iz kadrovikove perspektive, ki so nam jih izdali kadroviki sami.

več »
Image

Vedenjski intervju – pripravite se in prepričajte kadrovika

Vedenjski intervju je posebna oblika intervjuja, pri kateri želi kadrovik spoznati, kako je kandidat reagiral v določeni situaciji na delovnem mestu. Kandidat mora izhajati iz preteklih delovnih izkušenj in velikokrat na podlagi konkretnih primerov ponazoriti svoj odziv na določeno situacijo. Celotna logika intervjuja je, da tako kot si reagiral v preteklosti, boš po vsej verjetnosti tudi v prihodnje. Iz takšne oblike intervjuja lahko okvirno napovemo posameznikovo vedenje. Slaba priprava na zaposlitveni intervju vas tako lahko stane službe!

več »
Image

Zaposlitveni intervju: Odpustili so me!

Na trgu dela je trenutno veliko brezposelnih ljudi, ki se prijavljajo na zaposlitvene oglase. Konkurenca je velika, vsako delovno mesto privabi na stotine kandidatov, ki pošiljajo svoja spremna pisma in življenjepise. Med gmoto ljudi, je težko izstopati. Primerne veščine in izkušnje lahko kadrovik hitro spregleda. Žal pa lahko posameznik izstopa tudi na negativen način, ki ga kadroviki nikoli ne zgrešijo: »Odpustili so me!« Kako o tem spregovoriti na zaposlitvenem intervjuju in kako predstaviti resnično situacijo kadroviku, ne da bi pri tem izgubili vse možnosti za zaposlitev?

več »
Poglejte še

Karierne storitve
Priročnik Kako uspešno iskati zaposlitev
Selby & Mills psihometrični test
Ponudba izobraževalnih programov
Vprašaj strokovnjaka
Prijava na Zavod za zaposlovanje