Strinjam se Želim izvedeti več Zavrnem

Intervju

Uspešnost opravljenega razgovora

Uspešnost opravljenega razgovora

Samoocenite uspešnost opravljenega razgovora

Ravnokar ste opravili razgovor in sedaj čakate na rezultate. Kakšen vtis ste dobili? Imate občutek, da ste se ujeli s kadrovikom oz. komisijo, pred katero ste stali? Kakšen je bil odziv spraševalcev? Kako prepričljiv se vam je zdel vaš nastop in ali ste po prejetju dodatnih podatkov o prostem delovnem mestu utrdili prepričanje, da je delo resnično za vas?

več »
Image

Netipični zaposlitveni razgovori

Medtem ko so individualni, skupni individualni in skupinski razgovori »v živo« med najpogosteje uporabljenimi metodami, s katerimi kadroviki ocenjujejo kandidate, obstaja še kopica nenavadnih vrst zaposlitvenih razgovorov, ki se vam lahko zgodijo. Med njimi postaja telefonski razgovor vedno bolj priljubljen, medtem ko se nekateri ostali tipi intervjujev uporabljajo le v posebnih primerih.

več »
Stresni zaposlitveni razgovori

Stresni zaposlitveni razgovori

Stresni razgovor

Na stresnih razgovorih preizkusijo vaš odziv na pritisk. Sicer so neobičajni, a se lahko uporabljajo, kadar prosto delovno mesto, ki ga želi podjetje zapolniti, zahteva posameznika, ki lahko deluje pod močnim stresom. Z namernim ustvarjanjem neudobnih stresnih okoliščin delodajalec skuša napovedati bodoče ravnanje kandidata pri delu. Tipično področje, na katerem se uporablja tak tip intervjuja, je npr. trženje.

več »
Obleka naredi cloveka

Obleka naredi cloveka

Za razgovor se ustrezno oblecite

Obleka, ki jo nosite na zaposlitvenem razgovoru, vas lahko pred bodočim delodajalcem prikaže v boljši luči. Z njo lahko ustvarite boljši vtis, poveste več o svoji osebnosti, poleg tega pa ste za sogovornika prikupnejši. Delodajalec se lahko na podlagi vašega videza lažje poistoveti z vami. Obleka lahko dela čudeže.

več »
Kaj vprašati kadrovika?

Kaj vprašati kadrovika?

Kaj lahko kadrovike vprašate med razgovorom?

Kadroviki vas bodo proti koncu razgovora običajno vprašali, ali imate kakršno koli vprašanje o samem podjetju ali v zvezi s prostim delovnim mestom. S postavitvijo pametnih vprašanj, ki pričajo o vašem poznavanju podjetja, razmer v panogi ter nalogah delovnega mesta, lahko dokažete, da razmišljate podobno kot delodajalec – usmerjeni ste v reševanje njegovih dejanskih problemov.

več »
Govorica telesa

Govorica telesa

Pomen govorice telesa na zaposlitvenih razgovorih

Na zaposlitvenih razgovorih želite v prvi vrsti predstaviti vaše izkušnje, sposobnosti, znanja in veščine, saj spadajo med najpomembnejše kriterije, da ste na koncu izbrani. Toda na končno odločitev kadrovika vpliva tudi to, kako se odrežete med pogovorom – kakšen prvi vtis dobi o vas, kako se obnašate med razgovorom, katere kretnje uporabljate. Vaša govorica telesa lahko kadroviku pove marsikaj.

več »
Ubijalska vprašanja

Ubijalska vprašanja

Ste pripravljeni na »ubijalska« vprašanja?

»Ali mi mogoče lažete?« je vprašanje, ki bi ga marsikateri kadrovik najraje želel postaviti kandidatu na razgovoru, če sumi, da mu nekaj prikriva. Vendar pa se temu vprašanju izogibajo, namesto tega raje vprašajo: »Ste prepričani, da se resnično vidite v tem delu? Je to res tisto, kar vas najbolj zanima?«

več »
Zaposlitveni intervju

Zaposlitveni intervju

Zahvaliti se ali ne zahvaliti - to je zdaj vprašanje

Ali se obotavljate nad tem, če bi poslali ali ne zahvalno pismo po opravljenem razgovoru? Ali po obisku podjetja? Ali po tem, ko ste porabili čas s posebnim delodajalcem na zaposlitvenem sejmu? Če se, vam ponujamo nekaj razmislekov glede tega vprašanja.

več »

7 korakov priprave na zaposlitveni razgovor

Zaposlitveni razgovor je velika preizkušnja. Ravno dovolj ste bili zanimivi kadroviku, da vas je poklical. Sedaj morate dokazati, da ste res primerni in sposobni opravljati delo.

več »
Informativni razgovor

Informativni razgovor

Informativni razgovori

Informativni razgovor je sredstvo, s katerim lahko podrobneje raziščete možne bodoče usmeritve v vaši karieri. Razlikuje se od klasičnega zaposlitvenega intervjuja, namenjen je zbiranju informacij o možnostih zaposlitve ter spoznavanju novih ljudi, ne pa agresivnemu prizadevanju za pridobitev takojšnje zaposlitve v obiskanem podjetju. Še posebej je lahko koristen za študente, ki se bližajo koncu študija, in za nove iskalce zaposlitve, ki so šele vstopili na trg delovne sile.

več »
Poglejte še

Karierne storitve
Priročnik Kako uspešno iskati zaposlitev
Selby & Mills psihometrični test
Ponudba izobraževalnih programov
Vprašaj strokovnjaka
Prijava na Zavod za zaposlovanje