Strinjam se Želim izvedeti več Zavrnem

Spremna pisma

Image

Kaj vključiti v povzetek življenjepisa?

To je del življenjepisa, kjer ima večina iskalcev zaposlitve največje težave. Prvi vtis še vedno šteje in povzetek vašega življenjepisa mora na bralca narediti najboljši možni vtis. Le tako boste kadrovika pripravili, da bo prebral vse kar ste v prošnjo zapisali. Ne zapletajte se. Na hitro predstavite svoja znanja in izkušnje. In kar je najpomembneje, jasno povejte zakaj ste prava oseba za odprto prosto delovno mesto.

več »
Image

Psihometrično poročilo kariernih možnosti

Kaj vaš bodoči delodajalec o vas izve z rezultatov vašega psihometričnega testa? Na podlagi rezultatov testiranj sodelavcev se veliko delodajalcev odloči,ali vas bo zaposlilo ali ne. Vas zanima, kaj piše v vašem psihometričnem poročilu? Sedaj imate priložnost – v sodelovanju s podjetjem Selby & Mills za vas pripravljamo vaše psihometrično poročilo o vaših kariernih možnostih!

več »
Spremno pismo

Spremno pismo

5 najpogostejših napak pri pisanju spremnega pisma

Čemu se morate izogniti, ko pišete spremno pismo.

več »
Image

Pošlji mi e-pošto in povem ti, kdo si

Že na začetku razvoja interneta in e-pošte so nastala določena pravila lepega vedenja, bonton e-sporazumevanja, imenovan tudi omrežni bonton oziroma »netiketa« (netiquette). Osnove bontona v e-dopisovanju oziroma e-pošti so izjemno pomembne v poslovnem svetu, saj nas lahko neprimeren način e-sporazumevanja privede tudi v neprijetne položaje z resnimi posledicami. Zato se od uporabnikov e-pošte zahtevajo in pričakujejo nekatera pravila e-vedenja.

več »
Spremno pismo

Spremno pismo

Kaj vključiti v dopis podjetju?

Vaš dopis podjetju (prošnja, ponudba za delo itd.) bo uspešnejši, če bodo podatki v njem reševali kadrovikov problem. Kateri je ta problem, morate izbrskati sami. To je lahko pomanjkanje ustreznih sodelavcev, neustrezni kandidati brez izkušenj, ki so se prijavili na delo, ali pa pomanjkanje sodelavcev z določenim znanjem, kar je ključno.

več »
Priporocila

Priporocila

Priporočila, ključ do uspeha pri iskanju zaposlitve!

Skrbno pripravljena in pozitivna priporočila lahko veliko prispevajo k povečevanju vaših možnosti za zaposlitev, če so seveda verodostojna in vam jih pripravijo osebe, ki jih kadrovik ceni. Pogosto odločilno vplivajo na končno izbiro kandidata.

več »
Kaj vkljuciti in kaj ne?

Kaj vkljuciti in kaj ne?

Česa kadrovik v vaših dokumentih ne želi videti?

Dokumenti, ki jih pošiljamo kadrovikom, so namenjeni enemu cilju – pridobitvi osebnega srečanja. Predstavljajte si, da ste izkušen tržnik. Ti bodo svoji potencialni stranki poslali zgolj informacije, ki jo bodo pripravile do tega, da ga sprejme na sestanek. Na srečanju v živo pa bo dober tržnik predstavil vse, kar stranko o produktu zanima.

več »
Spremno pismo

Spremno pismo

Spremno pismo, vaša vstopnica do intervjuja!

Če želite narediti bolj osebni vtis pri prijavi na razpisano prosto delovno mesto, je spremno pismo tisto, kar potrebujete. Spremno pismo je lahko vaš uvod v prijavo, namenjen je spodbuditvi bralca, da temeljito prebere vaš priložen življenjepis.

več »
Image

Primer spremnega pisma

Osnovna informacija vašega spremnega pisma: Sem prava oseba za vaše delovno mesto! Imam edinstvene sposobnosti in izkušnje, s katerimi bom lahko takoj pomagal vašemu podjetju pri doseganju vaših ciljev, in priložen življenjepis to dokazuje.

več »
Osebna predstavitev

Osebna predstavitev

8 najpogostejših napak pri pisanju osebne predstavitve

Življenjepis je vaš prodajni prospekt s katerim kupcem (podjetjem) prodajate samega sebe. Vaša predstavitev mora biti pripravljena pravilno, predstavlja namreč prvo orožje vsakega iskalca zaposlitve. Z življenjepisom naredite prvi vtis, če je ta slab, potem lahko izgubite priložnost za osebni razgovor z osebo, ki odloča, koga bo podjetje zaposlilo. Da bo vaš prvi vtis dober, vas opozarjamo na najpogostejše napake pri sestavljanju življenjepisa in vam podajamo nasvete, kako se jim izogniti.

več »
Poglejte še

Karierne storitve
Priročnik Kako uspešno iskati zaposlitev
Selby & Mills psihometrični test
Ponudba izobraževalnih programov
Vprašaj strokovnjaka
Prijava na Zavod za zaposlovanje