Strinjam se Želim izvedeti več Zavrnem

Življenjepisi

Pripravite sodoben življenjepis (CV)

Pripravite sodoben življenjepis (CV)

Kakšen naj bo sodoben življenjepis (CV)?

Pišete življenjepis po dolgem času? Potem preletite trende sodobnega CV-ja. Oblike življenjepisov se konstantno spreminjajo, zato je modro slediti trendom, da si ne boste zmanjšali možnosti za zaposlitev s kakšno zastarelo prošnjo.

več »
Življenjepis (CV)

Življenjepis (CV)

Definirajte vaše prednosti pa boste izstopali

Delodajalci prejmejo na kupe življenjepisov. Včasih le po nekaj deset, sedaj pa tudi po nekaj sto. Brezposelnost je visoka, prostih delovnih mest pa vse manj. Če hočete, da vas bodo sploh opazili, potem morate vaš življenjepis pripraviti tako, da bo izstopal v morju prijav na razpisano delovno mesto.

več »
Prošnji dodajte kljucne besede

Prošnji dodajte kljucne besede

Pri pisanju življenjepisa ne pozabite na ključne besede

Razvoj tehnologij vstopa v vsako poro našega življenja. Enako se dogaja tudi na področju zaposlovanja. Vse več podjetij si pri selekciji kandidatov pomaga s sodobnimi metodami. Pisanje življenjepisa morate prilagoditi tudi za 'računalniške oči', ki bodo najprej prebrale vašo prošnjo in se na podlagi ključnih besed odločile, če ste primeren kandidat za nadaljevanje selekcijskega postopka.

več »
Prošnja, vloga ali CV?

Prošnja, vloga ali CV?

Življenjepis, prošnja za delo ali vloga za zaposlitev – več imen za isto stvar

Iskanje zaposlitve se po navadi začne s pisanjem prošnje. No, nekateri oddajo vlogo za delo, drugi pripnejo življenjepis, spet tretji delodajalcu pošljejo svoj CV. Kakšna je razlika in katera oblika prijave na delo je najuspešnejša?

več »
Kreativna prošnja

Kreativna prošnja

7 napak pri pisanju prošnje

Motiti se je človeško. Motiti se, oziroma delati napake, ko pišete prošnjo, pa je lahko usodno. No, vsaj za vašo novo zaposlitev. Nekatere napake, ki si jih iskalci zaposlitve privoščijo so tako banalne, da se večini zdijo smešne, ampak se dejansko dogajajo. In to prepogosto.

več »
Življenjepis

Življenjepis

Vaš življenjepis je glavni razlog, da vas ne povabijo na zaposlitveni intervju

Če se postavite v kožo kadrovika, boste hitro ugotovili, da je precej lažje zavreči življenjepis, kot pa kandidata poklicati na intervju. To se vam mogoče zdi nenavadno, vendar je res. Na večino prostih delovnih mest se prijavi vsaj sto kandidatov. To je za vas slaba novica, saj kadrovik posameznemu življenjepisu ne bo namenil več kot dve minuti.

več »
Pisanje življenjepisa

Pisanje življenjepisa

Pisanje življenjepisa (CV-ja): 18 kontrolnih točk

Pisanje življenjepisa ni bil nikoli enostaven projekt, v teh časih pa še posebej ne. Zahteve in zakonitosti se konstantno spreminjajo. Kar je bilo uporabno še par let nazaj, danes žal ne pride več v poštev. V nadaljevanju smo pripravili seznam osemnajstih kontrolnih točk, čez katere je modro zapeljati vaš življenjepis preden ga pošljete, kot prijavo na prosto delovno mesto. Hitro boste ugotovili, da je uvodnih nekaj stavkov ključnih, če hoče vstopnico za zaposlitveni intervju.

več »
Image

Znate prilagoditi svoj življenjepis zaposlitvenemu oglasu?

Karierni svetovalci izpostavljajo pomen, da svoj življenjepis prilagodite zaposlitvenemu oglasu in da to lahko naredite s ključnimi izrazi, ki jih bodo kadroviki nezavedno opazili. Kako to narediti in kaj to pomeni?

več »
Image

Je moja prošnja ostala nekje v zraku?

Našli ste idealno prosto delovno mesto zase, skrbno pripravili svoj življenjepis in oddali prijavo. In po tednih čakanja niste prejeli niti zahvale za poslano prošnjo. Se sliši znano, kajne? Iskalci zaposlitve se pogosto sprašujejo, če je njihov življenjepis sploh prišel do naslovnika. Ga je kadrovik prebral ali se je zgubil nekje vmes? Imate občutek, da je vaša prijava ostala nekje v zraku? Niste edini.

več »
Image

Ujemite pozornost delodajalca: CV vizitka

V današnjem svetu se vam vedno mudi. Svet je vedno hitrejši, ker nimamo časa, želimo vse na hitro – hrano, informacije, uspeh. Tudi delodajalcem se mudi, hitro potrebujejo sodelavca, nimajo pa časa, da bi se ukvarjali z njim, ga preučevali, študirali gradiva, ki jim jih je prinesel itd.

več »
Poglejte še

Karierne storitve
Priročnik Kako uspešno iskati zaposlitev
Selby & Mills psihometrični test
Ponudba izobraževalnih programov
Vprašaj strokovnjaka
Prijava na Zavod za zaposlovanje