Strinjam se Želim izvedeti več Zavrnem

Delo, zaposlitev, prosta delovna mesta in Zavod za zaposlovanje… ostajajo najbolj priljubljene ključne besede (portal MojeDelo.com avgusta 2012)

objavljeno 19.12.2013
Zaposlitev, kariera in delo

Zaposlitev, kariera in delo

Avgust je na zaposlitvenem portalu MojeDelo.com minil brez pretresov. Kot smo napovedovali, se obisk kljub najbolj dopustniškemu mesecu v letu, ni upadel. Pravzaprav se je še povečal, tako v primerjavi z junijem, kot tudi z julijem. Portal je obiskalo skoraj 200.000 različnih iskalcev zaposlitve. Skupno so ustvarili nekaj več kot pol milijona obiskov.

Povprečen čas, ko iskalci brskajo med aktualnimi prostimi delovnimi mesti, se je povečal za sekundo in trenutno znaša tri minute in 37 sekund. V tem času povprečen iskalec zaposlitve pregleda skoraj 5 strani. Za posamezni zaposlitveni oglas ali članek na temo kariere posameznik porabi okrog 40 sekund. Skupno smo pregledali dobre dva milijona in pol strani. Na žalost se je zmanjšalo število prostih delovnih mest, kar je skladno tudi s podatki Zavoda za zaposlovanje.

Promet na portal se je povečal iz vseh virov, ki jih beležimo. Največji skok je zabeležil promet preko iskalnikov, sledijo portali, ki objavljajo naša prosta delovna mesta, nekaj malega se je povečal direkten promet, povišanje klikov pa je bilo moč zabeležiti tudi preko eobveščevalca. Najbolj pomembne ključne besede ostajajo: delo, zaposlitev, zavod za zaposlovanje, prosta delovna mesta in kariera. 

Še vedno beležimo rast vnesenih življenjepisov. Delodajalci lahko trenutno iščejo pa bazi, kjer se nahaja natanko 28.073 CV-jev. Tukaj je potrebno opozoriti, da so to samo redno vzdrževani življenjepisi, saj sistem avtomatsko izloča življenjepise, ki dlje časa niso bili osveženi. Tudi rast števila eobveščevalcev o prostih delovnih mesti vztrajno narašča, tako da smo trenutno pri številki 185.56, kar je res ogromna številka.

Največ iskalcev zaposlitve se suka okrog iskalnika, ki je precej uporabna zadeva za iskanje prostih delovnih mest. Med zaposlitvenimi področji so najbolj popularna področja administracije, komerciale in prodaje ter bančništva in financ.  Med posameznimi oglasi je bil v preteklem mesecu največkrat pregledan oglas tujega podjetja Lionbridge, kjer so iskali sodelavce za raziskovalni projekt spletnega kartiranja. 

Med ostalimi deli portala, ki niso namenjeni direktnemu iskanju aktualnih prostih delovnih mest, je bil najbolj bran prispevek o zaposlitvi pri portalu MojeDelo.com, med članki pa zelo uporabna informacija o iskanju dela v Avstriji. Sicer smo avgusta objavili skoraj 100 uporabnih člankov na temo gradnje kariere in iskanja sodelavcev, kar je verjetno naš rekord, čeprav temu ne sledimo.

Na žalost krizi še kar ni videti konca, kar se neposredno pozna tudi na zposlovanju. Po nekaterih napovedih naj bi nas najhujši scenarij dosegel še pred koncem leta. Če bo temu res tako, potem se lahko nadejamo še večjemu upadu prostih delovnih mest. Zaposlitev bo še težje najti, saj bo vse več brezposelnih in ostalih iskalcev. Vendar velja ostati optimističen in upati da se črne napovedi ne bodo uresničile.

Sicer pa bo jesen precej pestra, vsaj kar se tiče projektov na zaposlitvenem portalu MojeDelo.com. Iskanje in objava prostih delovnih mest ostaja naša prioriteta, saj vam želimo ponuditi kar največ aktualnih zaposlitev. Službo bodo iskalci lahko iskali tudi na zaposlitvenem sejmu, ki bo tako kot vsako leto, potekal na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Letos mesec prej kot navadno, se pravi konec oktobra.  Več o delodajalcih, ki se letos predstavljajo preverite na spletni strani zaposlitvenega sejma www.kariernisejem.com.

Drugi projekt štarta že septembra. To je usposabljanje vrhunskih tržnikov. Vpisujemo že v četrto generacijo najbolj inovativnega programa za tržnike in tiste, ki bi to radi postali. Udeležite se brezplačne predstavitve v hotelu Mons 11. septembra ali se prijavite na program direktno preko spletne strani programa trening.mojedelo.com. Dobri tržniki imajo največ možnosti za dobro službo, saj podjetja iščejo nove poti za dvig prodaje svojih produktov in storitev.

Za konec oktobra je napovedan tudi izid priročnika 'Kako uspešno iskati zaposlitev?'. Gre za 3. ponatis najbolje prodajanega zaposlitvenega priročnika pri nas. Nova izdaja je dopolnjena, izboljšana ter prilagojena iskanju zaposlitve v kriznih časih. Vsekakor obvezno branje za vsakega iskalca zaposlitve. Vsi, ki bi želele naročiti priročnik, lahko to storijo preko spletne strani prirocnik.mojedelo.com. Izkoristite prednaročniški popust in prihranite še dodatne 4 evre.

Toliko za enkrat o dogajanju na zaposlitvenem portalu MojeDelo.com. Naslednji prispevek pride na vrsto oktobra, ko bomo pregledali stanje na trgu delovne sile v mesecu septembro. Takrat bo že bolj jasno ali bo jesen kaj boljša ali se bo negativen trend na področju zaposlovanja še nadaljevanju. Kakorkoli, ekipa portala MojeDelo.com vam želi prijetno delo še naprej in seveda uspešno iskanje zaposlitve.

Martin Pelicon za MojeDelo.comPoglejte še

Elementi celostne podobe (.ai, .eps, .jpg)