Strinjam se Želim izvedeti več Zavrnem

Maj na zaposlitvenem portalu MojeDelo.com

objavljeno 19.12.2013
Image

Tudi tokrat smo pripravili pregled dogajanja in številk na zaposlitvenem portalu MojeDelo.com. Maj je bil precej bolj ugoden mesec za iskanje zaposlitve, kar nakazujejo tudi podatki Zavoda za zaposlovanje.


Ob zaključku meseca maja je bilo na Zavodu za zaposlovanje prijavljenih 106.796 brezposelnih oseb, kar je dobra dva procenta manj kot aprila. V primerjavi z istim obdobjem lanskega leta je bila brezposelnost nižja za 1,7 %. Upajmo, da se bo pozitiven trend na področja nadaljeval tudi v prihodnje, čeprav prihajajo poletni meseci, ki zaposlovanju tradicionalno niso najbolj naklonjeni.

V maju smo na zaposlitvenem portalu zabeležili 565.511 obiskov, od tega 190.062 unikatnih obiskovalcev. To je 15.000 več kot aprila, vendar skoraj 9.000 manj kot marca, ki je bil najbolj obiskan mesec v tem koledarskem letu. Iskalci zaposlitve so v maju pregledali natanko 2.765.371 strani. 

V povprečju je bilo maja dnevno na voljo 100 zaposlitvenih oglasov več kot v aprilu. V bazo je bilo oddanih 300 novih življenjepisov, kar skupno pomeni 27.205 aktualnih življenjepisov. 

6% obiskovalcev pride na naš portal preko drugih spletnih strani. Med njimi so najbolj pogoste blic.si, facebook.com in prosnja.info. 13% iskalcev zaposlitve pride direktno na portal, ali imajo našo spletno stran med zaznamki ali pa vpišejo naš naslov v URL vrstico brskalnika. 38% prometa ustvarijo naši eobveščevalci, še vedno pa z 43% vodijo obiskovalci preusmerjeni preko spletnih iskalnikov.

Najbolj pogoste ključne besede, ki jih iskalci vpisujejo v iskalnike, so: zaposlitev, prosta delovna mesta, delo, delo zaposlitev, najdi delo, zavod za zaposlovanje, moja zaposlitev. Tukaj je potrebno omeniti, da so med najbolj popularnimi ključnimi besedami še izpeljanke 'MojeDelo.com'. Kar 11 različnih se pojavi med dvajsetimi najbolj popularnimi ključnimi besedami.

Toliko za enkrat. Prihodnjič bomo pregledali številke za junij, kjer bo že vidno ali bodo poletni meseci (predvsem julij in avgust) močno vplivali na iskanje zaposlitve ali ne.

Martin Pelicon za MojeDelo.comPoglejte še

Elementi celostne podobe (.ai, .eps, .jpg)