Strinjam se Želim izvedeti več Zavrnem

Novice

Mobbing

Mobbing

Mobbing – skriti uničevalec

13.11.2012

Ključnega pomena za uspešnost organizacije so prav gotovo dobri odnosi med zaposlenimi ter zaposlenimi in nadrejenimi v podjetju. Najpomembnejše pri tem so vrednote, ki močno vplivajo na splošno vzdušje v posamezni organizaciji, zato morajo vodilni načeloma mnogo časa in truda vložiti v načrtovanje razvoja želenih vrednot.

Več »
PR teater

PR teater

Odkrito vam povemo – na PR teatru!

13.11.2012

Študentska sekcija Slovenskega društva za odnose z javnostmi že po dveh uspešno izpeljanih študentskih konferencah o odnosih z javnostmi, imenovanih PR teater, pripravlja novo – tokrat še večjo in še boljšo!

Več »
Delo v Avstriji

Delo v Avstriji

Uspeh ni odvisen od države, uspemo lahko kjer koli

12.11.2012

Zgodba o kariernem »vzponu«. S pomočjo portala Moje Delo do operativnega menedžerja v Ikei pri Gradcu.

Več »
Prosta delovna mesta

Prosta delovna mesta

Kako se v podjetju oblikuje prosto delovno mesto / potreba po novem sodelavcu?

9.11.2012

V podjetju se potreba po novem sodelavcu pojavi nenadoma (odpoved ali smrt sodelavca, hitro povečanje dela) ali pa je posledica organske rasti podjetja in se razvija relativno počasi. Za nenadne potrebe podjetij boste po navadi izvedeli prek medijev in zaposlitvenih agencij; delodajalcu je v interesu, da čim prej zapolni prosto delovno mesto. Pri teh delovnih mestih se informacija o potrebi podjetja hitro razve, zato boste zanj tekmovali z nekaj 10 (100) iskalci dela.

Več »
Obleka za uspeh

Obleka za uspeh

Kakšno urejenost zahteva svetla kariera?

9.11.2012

Videz je močan komunikator. Raziskave kažejo, da pri ustvarjanju prvega vtisa videz in govorica telesa pomenita kar 55-odstotni delež, to pa velja na vseh področjih življenja. Od tega sta lahko odvisni posameznikova finančna in karierna prihodnost.

Več »
Prosta delovna mesta

Prosta delovna mesta

Z bontonom v prednosti za prosto delovno mesto

8.11.2012

Nikoli ne boste imeli druge priložnosti, da naredite prvi vtis! S primernim vedenjem v delovnem okolju se intenzivno ukvarjajo številni delovni, karierni in vedenjski psihologi, pa tudi zdravniki in sociologi, predvsem pa strokovnjaki medosebnih odnosov, bontona in protokola.

Več »
Iskalec zaposlitve

Iskalec zaposlitve

Kdo pravzaprav dobi zaposlitev?

7.11.2012

Na trgu dela zmagujejo iskalci zaposlitve, ki se znajo prilagoditi povpraševanju po kadrih. Podjetja vedo, kaj hočejo; hočejo kandidata, ki jim bo pomagal dosegati osnovni cilj vsakega podjetja – poslovati dobičkonosno. 

Več »
Izkoristite vaš potencial

Izkoristite vaš potencial

Kako visoko sežejo vaši potenciali?

7.11.2012

Čas, v katerem živimo, je čas popolnih nasprotij. Čas, ko se spreminjajo vrednote posameznika in družbe. Čas, ko se spoprijemamo z vedno večjimi izzivi in smo dnevno soočeni z "milijonom" informacij, med katerimi moramo najti take, ki nam bodo koristile. Življenje vedno bolj sloni na odprtosti in preglednosti.

Več »
Razlike med spoloma

Razlike med spoloma

Razlike obstajajo, a ne samo slabe

6.11.2012

Načeloma verjamemo, da danes ni več delitve na ženske in moške poklice. Ženske letijo v vesolje in prodajajo delnice, moški učijo v vrtcih in delajo kot osebni asistenti. Toda razlike med "moškim" in "ženskim" še obstajajo. V plačah, možnostih zaposlovanja, napredovanja in ne nazadnje v usklajevanju poslovnega in zasebnega življenja.

Več »
Prosta delovna mesta

Prosta delovna mesta

Prosta delovna mesta – kako do njih

6.11.2012

Večina iskalcev zaposlitve že na začetku iskanja naredi veliko napako – lova za novim prostim delovnim mestom ne jemlje kot polno, osemurno zaposlitev. V procesu iskanja boste morali komunicirati z desetinami podjetji, nekaj sto osebami, potrebno bo veliko raziskovanj podjetij in njihovih potreb, priprav predstavitev. Vse te naloge zahtevajo čas in vas bodo močno zaposlile. Iskanje dela je kot vsako drugo delo, uspeh vašega truda bo odvisen od vaše priprave in dela, ki ga vložite.

Več »
Poglejte še

Karierne storitve
Priročnik Kako uspešno iskati zaposlitev
Strokovna priprava vašega življenjepisa
Selby & Mills psihometrični test
Ponudba izobraževalnih programov
Vprašaj strokovnjaka
Prijava na Zavod za zaposlovanje