Strinjam se Želim izvedeti več Zavrnem

Novice

Zdravje na delovnem mestu

Zdravje na delovnem mestu

Račun za nezdravo življenje pride čez leta (1.del)

23.11.2012

Račun za nezdravo življenje pride čez leta in lahko izprazni še tako polne žepe. Hrana in redna aktivnost imata izredno velik vpliv na nivo energije, počutje in samopodobo. Če hočete biti »Ferrari« v poslovnem svetu, potrebujete »najboljše gorivo« (kakovostno prehrano) in »servis« (vadbo in počitek).

Več »
Javno nastopanje

Javno nastopanje

Javno nastopanje

22.11.2012

Nastopanje pred publiko je za ogromno ljudi podobno najhujšim sanjam. Javno nastopanje je lahko prava nočna mora. A se ga da z nekoliko potrpežljivosti in vztrajnosti kar dobro naučiti. Redko kdo se rodi z zmožnostjo brezhibnega javnega nastopanja. V veliki meri je ta kvaliteta posledica trdega dela.

Več »
Kariera

Kariera

Napake in nasveti za kariero

21.11.2012

Napake se dogajajo vsakomur. Angleži bi rekli: "Shit happens!" To, da se dogajajo, tako v službi kot v zasebnem življenju, je nekaj povsem normalnega, saj se le malo napak zgodi z namenom.

Več »
Službeni pogovori

Službeni pogovori

Telefon in posel

20.11.2012

Znate komunicirati na daljavo? Menite, da se lahko na drugi strani žice obnašate pretirano sproščeno in nonšalantno, ker vas praviloma nihče ne vidi? Motite se, saj v hudomušni izjavi izumitelja telefona izpred dobrih sto let, da ima črna slušalka oči in ušesa, še vedno tiči kanček resnice.

Več »
Menjava zaposlitve

Menjava zaposlitve

Zaposlitev. Zamenjati ali ostali?

19.11.2012

Napačni koraki ob zamenjavi zaposlitve vam lahko pomenijo negativno podobo v očeh bivšega delodajalca. Bodite taktni in se nikomur ne zamerite. Nikoli ne veste, kdaj boste koga potrebovali.

Več »
Kam naprej?

Kam naprej?

Menjava službe je vprašanje vrednot

16.11.2012

Po nekaj minutah pogovora z dr. Aleksandrom Zadelom, izvršnim direktorjem internega razvoja v podjetju Actual IT in predavateljem na koprski Fakulteti za menedžment, je jasno, da odlično pozna sebe, da sveta ne dojema povprečno, da zna najti ravnotežje med zasebnim in poslovnim življenjem, da zna svetovati. Kot kadrovik v ljudeh išče specifične odlike, kot predavatelj v študentih energijo in željo po spoznavanju novega, po odkrivanju lastnih vrednot. Torej je odličen sogovornik na temo kariernega razvoja.

Več »
Pogodba za zaposlitev

Pogodba za zaposlitev

Odpoved s ponudbo nove pogodbe o zaposlitvi

14.11.2012

Pri odpovedi s ponudbo nove pogodbe o zaposlitvi gre za kombinacijo redne odpovedi veljavne pogodbe o zaposlitvi in ponudbe za sklenitev nove pogodbe o zaposlitvi. Z vidika delavca sta pomembni predvsem vprašanji, ali je odpoved podana zakonito in ali je ponujena zaposlitev ustrezna ali primerna.

Več »
Mobbing

Mobbing

Mobbing – skriti uničevalec

13.11.2012

Ključnega pomena za uspešnost organizacije so prav gotovo dobri odnosi med zaposlenimi ter zaposlenimi in nadrejenimi v podjetju. Najpomembnejše pri tem so vrednote, ki močno vplivajo na splošno vzdušje v posamezni organizaciji, zato morajo vodilni načeloma mnogo časa in truda vložiti v načrtovanje razvoja želenih vrednot.

Več »
PR teater

PR teater

Odkrito vam povemo – na PR teatru!

13.11.2012

Študentska sekcija Slovenskega društva za odnose z javnostmi že po dveh uspešno izpeljanih študentskih konferencah o odnosih z javnostmi, imenovanih PR teater, pripravlja novo – tokrat še večjo in še boljšo!

Več »
Delo v Avstriji

Delo v Avstriji

Uspeh ni odvisen od države, uspemo lahko kjer koli

12.11.2012

Zgodba o kariernem »vzponu«. S pomočjo portala Moje Delo do operativnega menedžerja v Ikei pri Gradcu.

Več »
Poglejte še

Karierne storitve
Priročnik Kako uspešno iskati zaposlitev
Selby & Mills psihometrični test
Ponudba izobraževalnih programov
Vprašaj strokovnjaka
Prijava na Zavod za zaposlovanje