Strinjam se Želim izvedeti več Zavrnem

Novice

Službeni pogovori

Službeni pogovori

Telefon in posel

20.11.2012

Znate komunicirati na daljavo? Menite, da se lahko na drugi strani žice obnašate pretirano sproščeno in nonšalantno, ker vas praviloma nihče ne vidi? Motite se, saj v hudomušni izjavi izumitelja telefona izpred dobrih sto let, da ima črna slušalka oči in ušesa, še vedno tiči kanček resnice.

Več »
Menjava zaposlitve

Menjava zaposlitve

Zaposlitev. Zamenjati ali ostali?

19.11.2012

Napačni koraki ob zamenjavi zaposlitve vam lahko pomenijo negativno podobo v očeh bivšega delodajalca. Bodite taktni in se nikomur ne zamerite. Nikoli ne veste, kdaj boste koga potrebovali.

Več »
Kam naprej?

Kam naprej?

Menjava službe je vprašanje vrednot

16.11.2012

Po nekaj minutah pogovora z dr. Aleksandrom Zadelom, izvršnim direktorjem internega razvoja v podjetju Actual IT in predavateljem na koprski Fakulteti za menedžment, je jasno, da odlično pozna sebe, da sveta ne dojema povprečno, da zna najti ravnotežje med zasebnim in poslovnim življenjem, da zna svetovati. Kot kadrovik v ljudeh išče specifične odlike, kot predavatelj v študentih energijo in željo po spoznavanju novega, po odkrivanju lastnih vrednot. Torej je odličen sogovornik na temo kariernega razvoja.

Več »
Pogodba za zaposlitev

Pogodba za zaposlitev

Odpoved s ponudbo nove pogodbe o zaposlitvi

14.11.2012

Pri odpovedi s ponudbo nove pogodbe o zaposlitvi gre za kombinacijo redne odpovedi veljavne pogodbe o zaposlitvi in ponudbe za sklenitev nove pogodbe o zaposlitvi. Z vidika delavca sta pomembni predvsem vprašanji, ali je odpoved podana zakonito in ali je ponujena zaposlitev ustrezna ali primerna.

Več »
Mobbing

Mobbing

Mobbing – skriti uničevalec

13.11.2012

Ključnega pomena za uspešnost organizacije so prav gotovo dobri odnosi med zaposlenimi ter zaposlenimi in nadrejenimi v podjetju. Najpomembnejše pri tem so vrednote, ki močno vplivajo na splošno vzdušje v posamezni organizaciji, zato morajo vodilni načeloma mnogo časa in truda vložiti v načrtovanje razvoja želenih vrednot.

Več »
PR teater

PR teater

Odkrito vam povemo – na PR teatru!

13.11.2012

Študentska sekcija Slovenskega društva za odnose z javnostmi že po dveh uspešno izpeljanih študentskih konferencah o odnosih z javnostmi, imenovanih PR teater, pripravlja novo – tokrat še večjo in še boljšo!

Več »
Delo v Avstriji

Delo v Avstriji

Uspeh ni odvisen od države, uspemo lahko kjer koli

12.11.2012

Zgodba o kariernem »vzponu«. S pomočjo portala Moje Delo do operativnega menedžerja v Ikei pri Gradcu.

Več »
Prosta delovna mesta

Prosta delovna mesta

Kako se v podjetju oblikuje prosto delovno mesto / potreba po novem sodelavcu?

9.11.2012

V podjetju se potreba po novem sodelavcu pojavi nenadoma (odpoved ali smrt sodelavca, hitro povečanje dela) ali pa je posledica organske rasti podjetja in se razvija relativno počasi. Za nenadne potrebe podjetij boste po navadi izvedeli prek medijev in zaposlitvenih agencij; delodajalcu je v interesu, da čim prej zapolni prosto delovno mesto. Pri teh delovnih mestih se informacija o potrebi podjetja hitro razve, zato boste zanj tekmovali z nekaj 10 (100) iskalci dela.

Več »
Obleka za uspeh

Obleka za uspeh

Kakšno urejenost zahteva svetla kariera?

9.11.2012

Videz je močan komunikator. Raziskave kažejo, da pri ustvarjanju prvega vtisa videz in govorica telesa pomenita kar 55-odstotni delež, to pa velja na vseh področjih življenja. Od tega sta lahko odvisni posameznikova finančna in karierna prihodnost.

Več »
Prosta delovna mesta

Prosta delovna mesta

Z bontonom v prednosti za prosto delovno mesto

8.11.2012

Nikoli ne boste imeli druge priložnosti, da naredite prvi vtis! S primernim vedenjem v delovnem okolju se intenzivno ukvarjajo številni delovni, karierni in vedenjski psihologi, pa tudi zdravniki in sociologi, predvsem pa strokovnjaki medosebnih odnosov, bontona in protokola.

Več »
Poglejte še

Karierne storitve
Priročnik Kako uspešno iskati zaposlitev
Selby & Mills psihometrični test
Ponudba izobraževalnih programov
Vprašaj strokovnjaka
Prijava na Zavod za zaposlovanje