Strinjam se Želim izvedeti več Zavrnem

Novice

Psihometricno testiranje

Psihometricno testiranje

Kdo, kdaj in zakaj naroča psihometrično ali psihološko testiranje?

4.10.2012

Psihološko ali psihometrično testiranje (metrika v psihologiji) prispeva nekaj osnovnih podatkov o človeku, ki ga sprejemate medse in bi jih želeli izvedeti v vsakem primeru.

Več »
Šola in zaposlitev

Šola in zaposlitev

V šoli sem imel težave. Bo to vplivalo tudi na zaposlitev?

3.10.2012

»V šoli sem imel težave. Ali to pomeni, da bom imel težave tudi v službi, ali pa so v službi potrebna drugačna znanja in sposobnosti? Na kaj moram biti pozoren pri iskanju zaposlitve?«

Več »
Itak se najde zaposlitev

Itak se najde zaposlitev

Itak bo mladim pomagal v boju za prvo zaposlitev

2.10.2012

Razmere na trgu dela niso nič kaj rožnate, mladi, ki še nimajo zadosti delovnih izkušenj, še posebej težko najdejo prvo zaposlitev. Konkurenca med iskalci na trgu dela in vse manj prostih delovnih mest od vsakega posameznika zahtevata, da postane (naj)boljši in (naj)bolj pripravljen iskalec zaposlitve.

Več »
Nocno delo

Nocno delo

Nočno delo - nekaj pravnih nasvetov

2.10.2012

Pri opredelitvi položaja delavca, ki svoje delo opravlja (tudi) v nočnem času, je pomembna opredelitev dveh pojmov: nočno delo in nočni delavec. Nočno delo je delo, ki se opravlja v določenem času – med 23. uro in 6. uro naslednjega dne – oz. izmena, ki traja nepretrgano 8 ur v času med 22. uro in 7. uro naslednjega dne; nočni delavec pa je delavec, ki v tem času opravi vsaj tri ure svojega dnevnega delovnega časa oz. v obdobju več zaporednih mesecev (4 – 6) ponoči dela vsaj 1/3 polnega delovnega časa.

Več »
Zadovoljstvo pri delu

Zadovoljstvo pri delu

Kako do zadovoljstva pri delu?

1.10.2012

Večina ameriških delavcev bi bila po raziskavi Job Satisfaction, ki ga je izvedla Society for Human Resource Management, zadovoljna s svojim delom v primeru, če bi jim delodajalci uspeli zagotoviti službene bonitete, pošteno plačilo in uravnoteženost med delom in zasebnim življenjem.

Več »
Predavanje o zaposlitvi

Predavanje o zaposlitvi

Brezplačno predavanje: Kako uspešno iskati zaposlitev?

1.10.2012

Konkurenca med iskalci na trgu dela in vse manj prostih delovnih mest od kandidata zahtevata, da je boljši in bolj pripravljen iskalec zaposlitve,.zato smo pripravili serijo brezplačnih predavanj po večjih slovenskih mestih, na katerih bomo delili vse skrivnosti uspešnega iskanja zaposlitev. Prvo predavanje bo v Kazinski dvorani v Mariboru, v četrtek, 4. oktobra ob 11:00.

Več »
Zaposlitev po študiju

Zaposlitev po študiju

Zaposlitev: ukrepajte danes, jutri bo prepozno

28.9.2012

Ko boste ugotovili, kaj resnično želite in v čem ste dobri, in to uskladili s potrebami trga delovne sile, boste imeli več uspeha pri iskanju zaposlitve, ki bo perspektivno in vam bo v veselje.

Več »
Poišcite zaposlitev

Poišcite zaposlitev

Kdaj in kako začeti iskati zaposlitev

27.9.2012

Čeprav pri vseh stvareh najbrž velja, da nikoli ni prepozno, še bolj tokrat velja, da nikoli ni prezgodaj – razmišljati o zaposlitvi in iskati možnosti namreč. Kdor ima navezane stike z zanimivimi organizacijami oz. podjetji in pozna delo, s čimer sam tudi ve, da ga konkretno delovno mesto zanima, ima ogromno prednost pred nekom, ki niti dobro ne ve, kaj bi s samim sabo.

Več »
Odpravnina

Odpravnina

Odpravnina

26.9.2012

Odpravnina je enkratno denarno izplačilo, do katerega je upravičen delavec ob prenehanju delovnega razmerja zaradi odpovedi pogodbe o zaposlitvi s strani delodajalca oz. zaradi upokojitve.

Več »
Bolniška odsotnost

Bolniška odsotnost

Bolniška odsotnost z dela in nadomestilo plače

25.9.2012

Po trenutno veljavni zakonodaji ima delavec v primeru odsotnosti z dela zaradi bolezni, poškodbe ali nege ožjega družinskega člana (bolniška odsotnost z dela) pravico do nadomestila plače, neodvisno od trajanja zavarovanja ob nastopu razloga za bolniško.

Več »
Poglejte še

Karierne storitve
Priročnik Kako uspešno iskati zaposlitev
Selby & Mills psihometrični test
Ponudba izobraževalnih programov
Vprašaj strokovnjaka
Prijava na Zavod za zaposlovanje