Strinjam se Želim izvedeti več Zavrnem

Novice

Prelomljena zaobljuba?

Prelomljena zaobljuba?

Novoletne zaobljube - Letos pa zares!

18.1.2013

Dnevnik Bridget Jones (Vale-Novak, 1999): "Letos pa zares NE BOM VEČ: kadila, spila več kot štirinajst odmerkov alkohola na teden, zapravljala denarja za mešalnike testa, aparate za pripravo sladoleda ali druge kuhinjske pripomočke, ki jih tako ali tako ne bom nikoli uporabljala … Leto kasneje (op.a.): odmerki alkohola: 3836 (ubogo), cigarete: 5277, kalorije: 11.090.265 (da te vse mine).

Več »
Isknaje zaposlitve v krizi

Isknaje zaposlitve v krizi

Kaj je kriza spremenila na trgu dela?

18.1.2013

Pogosto nas sprašujejo, kakšne spremembe so se zgodile na trgu dela zaradi gospodarske krize. Na prvem mestu moramo povedati, da »kriza« ne pomeni, da so se potrebe in želje delodajalcev, iskalcev in drugih akterjev dela na trgu bistveno spremenile. 

Več »
Bolecine zaradi racunalnika?

Bolecine zaradi racunalnika?

Ko te uniči tisto, brez česar ne moreš delati

17.1.2013

Nepravilna postavitev računalnika povzroča bolečine v vratu, v ramenih, v hrbtenici in tudi glavobole vsakemu tretjemu uporabniku računalnika. Posledice preobremenitve gibalnega sistema se ne pojavljajo samo pri težkih fizičnih delavcih, temveč se v vsakodnevni praksi zdravi vse več ljudi, ki prihajajo na pregled zaradi bolečin, ki so posledica ponavljajočih se, tudi lažjih, vsakodnevnih dolgotrajnejših gibov.

Več »
Novoletna zabava

Novoletna zabava

Šoping in novoletna zabava za nagrado

17.1.2013

Lanskega oktobra smo tudi na zaposlitvenem portalu MojeDelo.com objavili možnost sodelovanja v nagradni igri zavarovalnice Adriatic Slovenica. Seveda so pri zavarovalnici držali obljubo in med več kot 10.000 sodelujočimi sta se nagrad s svojimi ekipami veselila Ajda in Iztok.

Več »
Delodajalec krši obveznosti?

Delodajalec krši obveznosti?

Uveljavljanje in varstvo pravic v zvezi z delom

16.1.2013

Zakon o delovnih razmerjih kot pogoj za dopustnost sodnega varstva pravic delavca iz delovnega razmerja postavlja, da je predhodno opravljen postopek pri delodajalcu. V primeru, da delodajalec krši obveznosti, izhajajoče iz delovnega razmerja, ali jih ne izpolnjuje, mora delavec pisno zahtevati, da delodajalec kršitev odpravi oz. da svoje obveznosti izpolni.

Več »
Skrita delovna mesta

Skrita delovna mesta

Iskanje nevidnega trga dela in skritih prostih delovnih mest

15.1.2013

Verjetno ste že ugotovili, da je spletni trg dela precej na očeh iskalcem zaposlitve. Posledično je tudi konkurenca zelo močna. Prosto delovno mesto, ki ste ga našli na zaposlitvenem portalu, je poleg vas videlo še nekaj tisoč kandidatov. Vsaj sto se jih bo na razpisano pozicijo tudi prijavilo. V poplavi dobrih kandidatov boste morali res izstopati, da vas bo kadrovik opazil in povabil na razgovor.

Več »
Delodajalci in zaposlitev

Delodajalci in zaposlitev

Pogled v misli delodajalca

14.1.2013

Pri uspešnem iskanju zaposlitve morate potencialnega delodajalca prepričati, da bo z vašo zaposlitvijo izboljšal svoje poslovanje. Vaša naloga je, da mu pojasnite, kako konkretno boste poskrbeli, da se to zgodi. Namesto, da mu predstavljate svoje težave, se osredotočite na rešitve njegovih problemov. In prav zato moramo pogledati tudi, kako resnično razmišljajo delodajalci.

Več »
Prosta delovna mesta

Prosta delovna mesta

Je razmerje med skritimi in javno objavljenimi prostimi delovnimi mesti res tako nesorazmerno?

11.1.2013

V nasprotju s splošnim prepričanjem večina informacij o prostih delovnih mestih ni javno dostopnih, prej nasprotno: informacije o prostih delovnih mestih so javno dostopne samo takrat, ko se podjetje odloči, da bo objavilo oglas oz. kako drugače promoviralo svojo potrebo. Tako lahko mirno trdimo, da 80 odstotkov prostih del ne bo nikoli javno objavljenih! 

Več »
Astronavt m/ž

Astronavt m/ž

Pojasnilo v zvezi z objavljenim prostim delovnim mestom astronavta

11.1.2013

Pred dnevi smo na zaposlitvenem portalu MojeDelo.com objavili zaposlitveni oglas z nazivom Astronavt m/ž. 

Več »
Trg zaposlitev

Trg zaposlitev

Trg zaposlitev vs. trg del

10.1.2013

Na trg dela smo se navadili gledati kot na »trg delovnih razmerij«, torej trg zaposlitev. Slovenska zakonodaja (Zakon o delovnih razmerjih), pa tudi večina zakonodaj drugih držav sem šteje pogodbe za nedoločen ali določen čas, kjer se »delavec prostovoljno vključi v organiziran delovni proces delodajalca in v njem za plačilo, osebno in nepretrgano opravlja delo po navodilih in pod nadzorom delodajalca«.

Več »
Poglejte še

Karierne storitve
Priročnik Kako uspešno iskati zaposlitev
Selby & Mills psihometrični test
Ponudba izobraževalnih programov
Vprašaj strokovnjaka
Prijava na Zavod za zaposlovanje