Strinjam se Želim izvedeti več Zavrnem

Novice

Skrita delovna mesta

Skrita delovna mesta

Iskanje nevidnega trga dela in skritih prostih delovnih mest

15.1.2013

Verjetno ste že ugotovili, da je spletni trg dela precej na očeh iskalcem zaposlitve. Posledično je tudi konkurenca zelo močna. Prosto delovno mesto, ki ste ga našli na zaposlitvenem portalu, je poleg vas videlo še nekaj tisoč kandidatov. Vsaj sto se jih bo na razpisano pozicijo tudi prijavilo. V poplavi dobrih kandidatov boste morali res izstopati, da vas bo kadrovik opazil in povabil na razgovor.

Več »
Delodajalci in zaposlitev

Delodajalci in zaposlitev

Pogled v misli delodajalca

14.1.2013

Pri uspešnem iskanju zaposlitve morate potencialnega delodajalca prepričati, da bo z vašo zaposlitvijo izboljšal svoje poslovanje. Vaša naloga je, da mu pojasnite, kako konkretno boste poskrbeli, da se to zgodi. Namesto, da mu predstavljate svoje težave, se osredotočite na rešitve njegovih problemov. In prav zato moramo pogledati tudi, kako resnično razmišljajo delodajalci.

Več »
Prosta delovna mesta

Prosta delovna mesta

Je razmerje med skritimi in javno objavljenimi prostimi delovnimi mesti res tako nesorazmerno?

11.1.2013

V nasprotju s splošnim prepričanjem večina informacij o prostih delovnih mestih ni javno dostopnih, prej nasprotno: informacije o prostih delovnih mestih so javno dostopne samo takrat, ko se podjetje odloči, da bo objavilo oglas oz. kako drugače promoviralo svojo potrebo. Tako lahko mirno trdimo, da 80 odstotkov prostih del ne bo nikoli javno objavljenih! 

Več »
Astronavt m/ž

Astronavt m/ž

Pojasnilo v zvezi z objavljenim prostim delovnim mestom astronavta

11.1.2013

Pred dnevi smo na zaposlitvenem portalu MojeDelo.com objavili zaposlitveni oglas z nazivom Astronavt m/ž. 

Več »
Trg zaposlitev

Trg zaposlitev

Trg zaposlitev vs. trg del

10.1.2013

Na trg dela smo se navadili gledati kot na »trg delovnih razmerij«, torej trg zaposlitev. Slovenska zakonodaja (Zakon o delovnih razmerjih), pa tudi večina zakonodaj drugih držav sem šteje pogodbe za nedoločen ali določen čas, kjer se »delavec prostovoljno vključi v organiziran delovni proces delodajalca in v njem za plačilo, osebno in nepretrgano opravlja delo po navodilih in pod nadzorom delodajalca«.

Več »
Prosto delovno mesto

Prosto delovno mesto

Faze oblikovanja prostega delovnega mesta

29.1.2014

Samo 20 odstotkov prostih delovnih mest bo javno oglaševanih. Kadar se to zgodi, to pomeni, da podjetje potrebuje delavca hitro in da precej natančno ve, kaj bo ta oseba počela pri delu. Kje pa se zgubi ostalih 80% prostih delovnih mest?

Več »
Brezposelni smucajo ceneje

Brezposelni smucajo ceneje

Brezposelni in njihovi otroci smučajo ceneje

14.1.2013

Zaposlitveni portal MojeDelo.com in smučarski center Rogla razumeta stisko tistih, ki so ostali brez zaposlitve. Zato smo se dogovorili, da vsem brezposelnim in tudi njihovim otrokom, ob sredah ponudimo smučarske vozovnice po nižji ceni. Pri portalu smo se za sodelovanje pri projektu odločili predvsem z mislijo na otroke, ki so zaradi vse večjega števila brezposelnih, prikrajšani za številne (zimske) radosti.

Več »
Še vedno brez zaposlitve?

Še vedno brez zaposlitve?

10 razlogov zakaj niste dobili zaposlitve

8.1.2013

Vsak pozna koga, ki je iskal zaposlitev celo večnost. No, morda ste ta oseba celo vi. Niso vedno delodajalci krivi, včasih je krivda, zakaj niste dobili službe, tudi na vaši strani. 

Več »
Aktivno iskanje zaposlitve

Aktivno iskanje zaposlitve

Da bo 2013 najboljše leto za iskanje zaposlitve

3.1.2013

Zakorakali smo v leto 2013. Prenovljeni, sveži in polni energije. Torej pripravljeni na iskanje nove zaposlitve. Sedaj je pravi čas, da poiščete prvo, novo ali boljšo zaposlitev. Začnite leto aktivno in do poletja boste že na novem delovnem mestu. Za lažji začetek pa nekaj namigov, ki vam lahko koristijo pri iskanju službe.

Več »
Cas za karierno revizijo

Cas za karierno revizijo

Čas za karierno revizijo

10.10.2012

Konec leta nastopi čas za revizijo – osebno, strokovno in poslovno. Na podlagi ugotovitev, do katerih nas pripeljeta pregled in analiza celoletnega dogajanja in delovanja, pa se lahko lotimo snovanja in kovanja novih načrtov. Pri tem si je, upoštevajoč lastne ambicije, želje, hrepenenje in pričakovanje, pa tudi možnosti in sposobnosti, priporočljivo izoblikovati prioritetno lestvico za leto, ki trka na vrata.

Več »
Poglejte še

Karierne storitve
Priročnik Kako uspešno iskati zaposlitev
Selby & Mills psihometrični test
Ponudba izobraževalnih programov
Vprašaj strokovnjaka
Prijava na Zavod za zaposlovanje