Prosta delovna mesta

Kako uspešno poiskati prosta delovna mesta?


Učinkovito iskanje zaposlitve zahteva organiziranost in metodičnost. Da lahko uspešno zasledujete delovne priložnosti, potrebujete določena delovna orodja, ki vam bodo pomagali, ko boste iskali prosta delovna mesta. Še bolj pomembno je, da določite kakšne so vaše želje oziroma kakšna zanimanja, ki jih iščete pri delu. Prav tako je pomembno, da določite, kateri poklic in delovno mesto vas resnično zanimata. Samo tako namreč ne boste zgolj brezglavo iskali katero koli delo in delovno področje, ampak resnično tisto, v katerem se vidite dolgoročno in s katerim boste zadovoljni.

Nekaj korakov do uspešnega iskanja zaposlitve:


#1

Uporabite
iskalnik

Vpišite ključne besede (naziv delovnega mesta, zahtevana znanja ..), ali pa svoje iskanje omejite na izbrano področje dela, regijo dela, stopnjo izobrazbe, vrsto zaposlitve

VEČ

#2

Nastavite
si opomnik

Ne spreglejte ustreznih prostih delovnih mest in se naročite na dnevno obveščanje po elektronski pošti.

VEČ

#3

Vnesite
svoj življenjepis

Delodajalci iščejo sodelavce tudi, ko (še) nimajo objavljenih zaposlitvenih oglasov. Zato izkoristite možnost, da v bazo življenjepisov vnesete tudi svojega.

VEČ

Dodatna pomoč iskalcem zaposlitve


Priročnik Kako uspešno iskati zaposlitev?

Zagotovite si skoraj 300 strani uporabnih nasvetov, ki vam bodo pomagali pri uspešnejši prijavi na prosta delovna mesta.


VEČ

Potrebujete pomoč pri pripravi življenjepisa?

Izboljšajte si zaposlitvene možnosti in izdelavo vašega življenjepisa prilagojenega za vaš karierni profil prepustite strokovnjakom.


VEČ


Bonus: Karierni nasveti


Za vas smo pripravili pregledne članke, v katerih si lahko preberete konkretne nasvete, ki vam bodo v pomoč pri:


pisanju življenjepisa

grajenju vaše kariere

pripravi na zaposlitveni intervju


Naj vam še zaupamo, da se je na ustrezna prosta delovna mesta najbolje prijaviti čim hitreje, saj se včasih zgodi, da zaposlovalci predčasno umaknejo svoj oglas, ker so nanj prejeli že dovolj prijav. Če se hočete temu izogniti, se prijavite med prvimi! Poleg tega boste delodajalcu prenesli sporočilo, da se resno zanimate za službo, ki jo ponuja.