Zaposlitveni portal MojeDelo.com za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo? Strinjam se Želim izvedeti več

Analitik kibernetske varnosti (CSOC Analyst) - m/ž

15.3.2019
Telekom Slovenije, d. d.
Ljubljana
m/ž
 Prijavi se na to delovno mesto
Povej naprej
Kompatibilnost
Kompatibilnost
Aktiviraj svoj karierni profil in si oglej kako se ujemaš z delovnim mestomSPLOŠNO O PODJETJU

Telekom Slovenije je celovit ponudnik komunikacijskih storitev v Sloveniji. Prepoznaven je kot vodilni pri uvajanju in povezovanju novih generacij mobilnih in fiksnih komunikacij, sistemske integracije in storitev v oblaku ter multimedijskih vsebin. Z inovativnimi tehnologijami navdihujemo svoje uporabnike. Odpiramo jim nove poslovne in osebne poti ter skupaj z njimi ustvarjamo okolje za razvoj družbe priložnosti. Z odprtostjo, prilagodljivostjo ter nadgradljivostjo izdelkov, storitev in privlačnih vsebin uporabnikom ves čas zagotavljamo učinkovita, uporabna, zanesljiva, zabavna in vedno nova orodja za posel in prosti čas.

GLAVNE DEJAVNOSTI

Telekom Slovenije skupaj s svojimi odvisnimi družbami deluje tudi na trgih JV Evrope. Dejavnost Skupine Telekom Slovenije obsega fiksne in mobilne komunikacije, digitalne vsebine in storitve, multimedijske storitve in digitalno oglaševanje, sistemsko integracijo in storitve v oblaku, gradnjo in vzdrževanje telekomunikacijskih omrežij ter ohranjanje naravne in kulturne dediščine na območju Krajinskega parka Sečoveljske soline. Ob tem ima skupina največje, najbolj kakovostno in zanesljivo telekomunikacijsko omrežje v Sloveniji ter upravlja eno najkompleksnejših hrbteničnih omrežij v regiji jugovzhodne Evrope.

VIZIJA IN CILJI

V Skupini Telekom Slovenije smo zaupanja vreden partner svojih uporabnikov, s katerimi skupaj ustvarjamo družbo priložnosti.

Zaposleni ustvarjamo v kreativnem okolju, naše osnovno vodilo pa je zadovoljen uporabnik naših storitev. S kakovostjo, zanesljivostjo, inovativnostjo in prilagodljivostjo uporabnikom nudimo možnost svobodne izbire pri združevanju in prepletanju naših storitev, paketov, vsebin in izdelkov. V družbi in okolju, kjer delujemo, se vedemo etično, srčno, odgovorno in trajnostno. Spodbujamo razvoj znanja, izmenjavo izkušenj, ustvarjanje inovativnih rešitev ter okolju in ljudem prijazno delovanje.

Slovenski trg telekomunikacijskih storitev je primerljiv z razvitejšimi zahodnoevropskimi trgi, za katere analitiki prvotnim operaterjem napovedujejo upadanje prihodkov in tržnih deležev od osnovnih telekomunikacijskih storitev. Tem trendom se zoperstavljamo tako, da širimo ponudbo prek osnovne dejavnosti, izvajamo pospešeno digitalizacijo, širimo optično dostopovno omrežje ter se prek optimizacije notranjih procesov, IT infrastrukture in kadrovskega prestrukturiranja preoblikujemo v agilno podjetje, ki se bo še naprej aktivno prilagajalo zahtevam in potrebam uporabnikov.

ORGANIZACIJSKA KULTURA IN KLIMA

V Telekomu Slovenije si nenehno prizadevamo za krepitev organizacijske kulture, skrb za kulturo organizacije in njena transformacija, ki bo skladna z zastavljeno strategijo, pa je tudi sestavni del petletnega strateškega poslovnega načrta družbe. Pri tem največji poudarek namenjamo konstruktivnemu slogu, ki spodbuja usmerjenost zaposlenih k uporabniku, razvoj storitev in poslovno odličnost, zaposleni pa se med seboj podpirajo, si izmenjujejo ideje, so proaktivni in skupaj iščejo rešitve za konkretne izzive.

Dobro organizacijsko klimo ohranjamo z dobrimi odnosi med zaposlenimi na vseh nivojih, odprto komunikacijo, spremljanjem in usmerjanjem sodelavcev pri delu ter povezovanjem med organizacijskimi enotami. Osredotočamo se na področje komunikacije, vodenja ter motiviranja in razvoja kariere zaposlenih.
DELOVNA MESTA, KATERA ŽELIMO ZAPOLNITI

Iščemo nove sodelavce na področju informatike v širšem smislu, kar zajema tudi poznavanje IKT tehnologij in ostalih naprednih znanj in sistemov. Prav tako iščemo specialiste na področju prodaje in produktnega vodenja, projektne vodje ter sodelavce, ki imajo poslovno žilico, znajo razmišljati izven okvirjev, si upajo tvegati in imajo željo po soustvarjanju skupne prihodnosti. Poznavanje telekomunikacij in tehnologij na splošno je seveda prednost, so pa izredno pomembne tudi ostale kompetence in posameznikove lastnosti, s katerimi se lahko posameznik pohvali in dokaže.

KAJ PRIČAKUJEMO OD NOVIH SODELAVCEV?

Pomembno je, da imajo naši sodelavci radi tehnologijo in da spremljajo tehnološki razvoj. Od sodelavcev pričakujemo navdušenost za delo pri nas, odprtost za spremembe ter željo po novih izzivih in soustvarjanju skupne prihodnosti. Pri tem iščemo sodelavce, ki razmišljajo širše, so pri delu kreativni, iščejo nove rešitve, si upajo tvegati in za svoje delo prevzamejo odgovornost. Želimo, da se naši sodelavci dobro znajdejo v okolju s hitrim tempom dela, so inovativni in marketinško usmerjeni, ob tem pa imajo dobre komunikacijske, razumejo trende ter želje in pričakovanja uporabnikov komunikacijskih storitev

Pričakujemo tudi visoko stopnjo strokovnega znanja ter željo po dodatnem razvoju in osebnem razvoju.

KAJ PONUJAMO SVOJIM SODELAVCEM?

Svojim zaposlenim ponujamo:

1. delo v visoko tehnološki in razvojno usmerjeni organizaciji,
2. dinamično in urejeno delovno okolje,
3. ambiciozno in prijetno ekipo sodelavcev,
4. delo z vrhunskimi strokovnjaki,
5. delo v družbi, kjer lahko vsakdo prispeva k njenemu razvoju,
6. možnost osebnega in strokovnega razvoja,
7. skrb za zaposlene in njihove družinske člane v skladu s certifikatom Družini prijazno podjetje,
8. skrb za zdravje zaposlenih v sklopu programov za promocijo zdravja,
9. in dodatne ugodnosti.Ne odlašaj s prijavo!
Bodi med prvimi.
 Prijavi se zdaj

Opis delovnega mesta

Vstopi v digitalni svet priložnosti. Pridruži se nam kot analitik kibernetske varnosti (CSOC Analyst) (m/ž)

V Telekomu Slovenije, vodilnem slovenskem ponudniku najsodobnejših komunikacijskih rešitev, iščemo strokovnjake, ki jih prihodnost navdušuje, ob tem pa želijo s svojim znanjem in izkušnjami prispevati k nadaljnji krepitvi področja zagotavljanja kibernetske varnosti.
Vas zanima digitalno forenzično raziskovanje, etično hekanje ali iskanje ranljivosti v sistemu? Želite spremljati razvoj komunikacij, testirati najsodobnejšo opremo ter se nenehno učiti in izpopolnjevati svoje znanje?

Potem smo se našli, zato se nam pridružite.

Vsebina dela
• stalni nadzor nad sistemi za zagotavljanje kibernetsko-informacijske varnosti,
• preventivno in proaktivno raziskovanje dogodkov, groženj,
• spremljanje in analiziranje omrežnega prometa,
• pregledovanje in ustrezno odzivanje na varnostne dogodke,
• zbiranje, analiziranje in korelacija dogodkov,
• izvajanje postopkov za analizo in zamejitev zlonamernih dejavnosti,
• takojšnji odziv na zaznane napade, ranljivosti,
• prijave dogodkov v TTS sistem (prioritizacija, kategorizacija, kritičnost),
• dokumentiranje vseh aktivnosti med trajanjem incidenta, zavarovanje dokazov in obveščanje,
• priprava nujnih obvestil, opozoril in izdelava poročil.

Kaj pričakujemo

Pogoji za opravljanje dela
• najmanj VI. stopnja izobrazbe,
• znanje angleškega jezika,
• osnovno poznavanje omrežja
• osnovno poznavanje windows in unix okolja,
• pripravljenost na triizmensko delo,
• vozniški izpit B-kategorije.

Želena znanja in certifikati
• izkušnje na področju informacijske in kibernetske varnosti,
• poznavanje in uporaba orodij za zajem in analizo mrežnega prometa,
• poznavanje različnih zaščitnih orodij (AV, EDR, IPS, IDS, ipd.),
• programski jeziki JavaScrip, Python, php, java, python,
• poznavanje metodologije taktik, tehnik in postopkov za varnost omrežij.

Osebnostne lastnosti, ki nas navdušijo
• natančnost,
• odgovornost,
• proaktivnost,
• želja po znanju, raziskovanju,
• samoiniciativnost,
• sposobnost dela v kritičnih situacijah / stres,
• timsko delo.

Kaj nudimo

Delo se bo opravljalo v Ljubljani. Delovno razmerje bo sklenjeno po dogovoru.

Na razpis se lahko prijavite do vključno 14.4.2019.

Izberi področje dela