Analitik v BIA Separations CRO Laboratoriju za proteinsko biokemijo Labena d.o.o. (m/ž/d)

4.7.2024
Labena d.o.o.
Ljubljana
m/ž
Povej naprej
Kompatibilnost
Kompatibilnost
Aktiviraj svoj karierni profil in si oglej kako se ujemaš z delovnim mestom
Labena d.o.o.
LABENA d.o.o.
Verovškova ulica 64
1000 Ljubljana


Dejavnost:
Medicinska in laboratorijska oprema; Trgovina; Farmacija

Število zaposlenih:
50 do 99 zaposlenih

Prihodki (zadnji razpoložljivi podatek):


Spletna stran:

Strokovni sodelavec za prodajo na področju »Life Science«


Vas navdušujejo inovacije v biotehnologiji in biofarmaciji, ki imajo lahko znaten pozitiven vpliv na človeška življenja? Bi želeli postati pomemben akter pri zagotavljanju nemotenega delovanja laboratorija in ustvarjanju pogojev, ki omogočajo nemoten razvoj in raziskave bioloških zdravil in zdravilnih učinkovin v laboratoriju? Ste radi na tekočem o inovacijah iz področja proteinske biokemije, vključno z analitiko ter razvojnimi procesi rekombinantnih bioloških zdravil in bi se radi na tem področju še dodatno izpopolnili? Imate veselje do dela v dinamičnem timu, kjer izzivov in priložnosti za učenje nikoli ne zmanjka? Če ste na zgornja vprašanja odgovorili z da, potem berite naprej. Spodaj se morda nahaja opis vašega novega, vznemirljivega kariernega izziva.

Analitik v BIA Separations CRO Laboratoriju za proteinsko biokemijo Labena d.o.o. (m/ž/d)

Za kaj sploh gre?

V Labena d.o.o. iščemo novega sodelavca za delovno mesto Analitik v enoti BIA Separations CRO, Laboratoriju za proteinsko biokemijo. Fokus bo na biofizikalni karakterizaciji bioloških zdravilnih učinkovin rekombinantnega izvora. Analitik v Laboratoriju za proteinsko biokemijo bo tesno in neposredno sodeloval z vodilnimi raziskovalci pri izvedbi razvojno-raziskovalnih aktivnosti za farmacevtsko industrijo. Odgovoren bo za samostojno izvajanje analitskih tehnik in nemoten potek razvojno-raziskovalnih aktivnosti. 

Lokacija dela:

Ljubljana, Slovenija

Delo Analitika v Laboratoriju za proteinsko biokemijo obsega:

 • Samostojno izvajanje laboratorijskih analiz in drugih aktivnosti na področjih biofizikalne in fizikalno-kemijske karakterizacije bioloških zdravilnih učinkovin, skladno s predpisanimi analitskimi postopki.
 • Razvoj in kvalifikacija novih analiznih metod.
 • Odgovornost za pravočasno in točno izpolnjevanje ter pregledovanje laboratorijskih zapisov in evidenc.
 • Rutinsko vzdrževanje razvojno-raziskovalne opreme in prostorov.
 • Umerjanje instrumentov in skrbništvo za periodične kvalifikacije opreme.
 • Skrbništvo in priprava navodil za uporabo laboratorijske opreme.
 • Po potrebi opravljanje drugih nalog in zadolžitev po navodilih nadrejenega, oziroma delodajalca, ki so potrebna za nemoteno poslovanje podjetja.

Kaj lahko pričakujete?

Laboratorij za proteinsko biokemijo (LPB) ponuja izredne priložnosti za rast in razvoj in je eden najperspektivnejših ter hitro rastočih segmentov podjetja Labena v okviru pogodbene razvojne enote BIA Separations CRO (ang. Contract Research Organization), ki nastopa na globalnih farmacevtskih trgih in svojim partnerjem ponuja celovite (bio)farmacevtske storitve na področjih analitike ter bioprocesnega razvoja in raziskav. Nudimo vam:

 • Delo v dinamičnem, mladem in perspektivnem kolektivu, kjer priložnosti za učenje in izzivov nikoli ne zmanjka.
 • Delo z najsodobnejšimi analiznimi tehnikami in aparaturami, med katerimi so tudi takšne, ki so v širši centralno vzhodni Evropi edinstvene.
 • Kontinuirano izpopolnjevanje in možnosti strokovnih usposabljanj ter izobraževanj na delu, ki pokrivajo širok nabor znanj iz področij analitike in bioprocesnega razvoja bioloških zdravil.
 • Sodelovanje pri zanimivih strokovnih in poslovnih izzivih na področjih razvoja in preskušanja bioloških zdravil in še več.
 • Konkurenčen paket, prijazno in prilagodljivo delovno okolje.
 • Delovno razmerje za določen čas enega leta, s poskusno dobo 6 mesecev in možnostjo kasnejše sklenitve pogodbe o zaposlitvi za nedoločen čas.

Koga iščemo?

Izobrazba in znanja (minimalne zahteve):

 • Najmanj univerzitetna izobrazba 2. bolonjske stopnje (prednost bodo imeli kandidati z magisterijem ali doktoratom znanosti) s področja biokemije, biotehnologije, kemijske tehnologije ali druge naravoslovne smeri.
 • Najmanj 3 leta delovnih izkušenj v razvojno-raziskovalnem okolju, preferenčno v farmacevtski industriji.
 • Prednost bodo imeli kandidati s poznavanjem biofizikalnih in/ali fizikalno-kemijskih analitskih tehnik za karakterizacijo proteinov (kapilarna elektroforeza, površinska plazmonska resonanca, kalorimetrija, masna spektrometrija idr.).
 • Dobro poznavanje dela z računalnikom, posebno v paketu MS Office.
 • Aktivno znanje angleškega jezika.

Ključne kompetence:

 • Izredno dobra sposobnost samoorganizacije, samoiniciativnost, odgovornost in delavnost. 
 • Odlična sposobnost sodelovanja in usmerjenost k timskemu načinu dela in doseganju rezultatov.
 • Ciljna usmerjenost, natančnost, vestnost, vztrajnost in prilagodljivost.
 • Dobre komunikacijske in medosebne spretnosti, ključne za transparentno interno komunikacijo s sodelavci in eksterno komunikacijo z drugimi deležniki.
 • Sposobnost učinkovitega in uspešnega izvajanja dodeljenih nalog v planiranih časovnih terminih.

O podjetju Labena:

Labena je družinsko podjetje, ustanovljeno leta 1993, s sedežem v Sloveniji in izpostavami na Hrvaškem, v Srbiji, Bosni in Hercegovini, Severni Makedoniji in Črni gori. Podjetje je začelo s prodajo in servisno podporo visoko specializirane laboratorijske, proizvodne in procesne opreme, ki se uporablja v farmacevtski in živilski industriji ter industriji materialov, raziskovalnih inštitutih in akademski sferi. Do danes se je skupina Labena razvila v hitro rastočo in agilno organizacijo s štirimi glavnimi poslovnimi stebri: (1) oddelek za distribucijo, servisiranje in podporo pri uporabi laboratorijske opreme in pohištva; (2) organizacija za razvoj, načrtovanje, proizvodnjo in montažo laboratorijskega pohištva; (3) organizacija za storitve raziskav in razvoja za (bio)farmacevtsko in biotehnološko industrijo; (4) pospeševalnik Labena Ventures za razvoj zagonskih podjetij in inovacij na področju biotehnologije v srednji in vzhodni Evropi.

Od leta 2016 smo v skupini Labena poslovanje dodatno diverzificirali z nakupom in prevzemom laboratorija za raziskovalne, razvojne in analitične storitve BIA Separations CRO (ang. Contract Research Organisation), certificiranega za dobro proizvodno prakso GMP (ang. Good Manufacturing Practice), ki je akreditiran tudi s strani Javne Agencije za Zdravila in Medicinske Pripomočke (JAZMP) oz. Evropske agencije za zdravila EMA (ang. European Medicines Agency) in pa ameriške agencije za prehrano in zdravila FDA (ang. Food and Drug Administration). Ob prevzemu je CRO zaposloval skupaj 12 ljudi in je obsegal "analitični laboratorij", ki se je osredotočal na oblikovanje in razvoj protokolov za proizvodnjo zdravil ter na analitično testiranje aktivnih farmacevtskih sestavin in generičnih zdravil ter njihovo skladnost z Evropsko in Ameriško farmakopejo.
Danes je v Labenini enoti BIA Separations CRO zaposlenih več kot 55 kolegov. V skupini Labena pa ima več kot 20 naših sodelavcev doktorat znanosti.

Družba Labena d.o.o., skupaj z enoto BIA Separations CRO, je nosilec certifikata standarda ISO 9001:2015 in ima GMP certifikat ter dovoljenje za opravljanje dejavnosti izdelave in preizkušanja zdravil.
Leta 2017 je podjetje investiralo v širitev enote BIA Separations CRO s postavitvijo laboratorijev za molekularno biologijo, leta 2019 pa tudi laboratorijev za proteinsko biokemijo, ki se danes osredotoča na razvoj procesov za proizvodnjo bioloških zdravil (kot so na primer monoklonska protitelesa) ter na splošno na pogodbene razvojno-raziskovalne projekte za farmacevtsko industrijo ter analizno preizkušanje zdravil. Dejavnosti in storitve v CRO enoti smo podkrepili tudi z izgradnjo in krepitvijo kapacitet in storitev na področjih bioinformatike in mikrobiologije. Širitev pojetja Labena na področja raziskovalnih, razvojnih in analitičnih storitev v okviru enote BIA Separations CRO ter naložbe v rast nabora storitev, sta spodbudila širitev podjetja Labena iz področij prodaje, aplikativne podpore in servisiranja opreme, v raziskovalne in razvojne projekte v sodelovanju s srednje velikimi in velikimi (bio)farmacevtskimi podjetji po vsem svetu.
Danes nas je v skupini Labena že več kot 150 zaposlenih in se še naprej širimo na področjih raziskovalnih in razvojnih storitev z odprtjem laboratorijev, ki se specilizirajo na poročju okoljske DNK (ang. eDNA) ter z odprtjem kliničnega diagnostičnega laboratorija BIA Genetics v Zagrebu, na Hrvaškem.
Z lansiranjem projekta Labena's Grant Challenge leta 2017 je Labena začela intenzivno vlagati v spodbujanje sodelovanja z institucijami, fakultetami, podjetji in zagonskimi podjetji na področjih znanosti o življenju, in sicer z dodeljevanjem raziskovalnih nepovratnih sredstev, pri čemer je svoje znanje, vire, prostore in opremo namenila raziskovalnim in razvojnim idejam z največjim potencialom za nadaljnje trženje. Vendar se pri tem ne bomo ustavili: februarja 2023 je Labena lansirala Labena Ventures, pospeševalni program, ki se osredotoča na globalni razvoj prelomnih inovacij na področju biotehnologije, zdravstvene tehnologije in farmacije z izvorom v Srednji in Vzhodni Evropi.
Naše poslanstvo je transformirati ideje v inovacije, da lahko skupaj ustvarimo boljšo, bolj zdravo in trajnostno prihodnost.
V skupini Labena smo zavezani k spodbujanju inovacij in omogočanju novih odkritij.

Labena. Driving Innovation, Enabling Discoveries.

Prijave z življenjepisom pošljite najkasneje do 22.07.2024 preko e-sistema portala Mojedelo.com.
Za dodatne informacije nam pišite na: info@biaseparationscro.com

Ne odlašaj!
Še 3 dni za prijavo.

Opis delovnega mesta

O podjetju Labena:
Labena je družinsko podjetje, ustanovljeno leta 1993, s sedežem v Sloveniji in izpostavami na Hrvaškem, v Srbiji, Bosni in Hercegovini, Severni Makedoniji in Črni gori. Podjetje je začelo s prodajo in servisno podporo visoko specializirane laboratorijske, proizvodne in procesne opreme, ki se uporablja v farmacevtski in živilski industriji ter industriji materialov, raziskovalnih inštitutih in akademski sferi. Do danes se je skupina Labena razvila v hitro rastočo in agilno organizacijo s štirimi glavnimi poslovnimi stebri: (1) oddelek za distribucijo, servisiranje in podporo pri uporabi laboratorijske opreme in pohištva; (2) organizacija za razvoj, načrtovanje, proizvodnjo in montažo laboratorijskega pohištva; (3) organizacija za storitve raziskav in razvoja za (bio)farmacevtsko in biotehnološko industrijo; (4) pospeševalnik Labena Ventures za razvoj zagonskih podjetij in inovacij na področju biotehnologije v srednji in vzhodni Evropi.
Od leta 2016 smo v skupini Labena poslovanje dodatno diverzificirali z nakupom in prevzemom laboratorija za raziskovalne, razvojne in analitične storitve BIA Separations CRO (ang. Contract Research Organisation), certificiranega za dobro proizvodno prakso GMP (ang. Good Manufacturing Practice), ki je akreditiran tudi s strani Javne Agencije za Zdravila in Medicinske Pripomočke (JAZMP) oz. Evropske agencije za zdravila EMA (ang. European Medicines Agency) in pa ameriške agencije za prehrano in zdravila FDA (ang. Food and Drug Administration). Ob prevzemu je CRO zaposloval skupaj 12 ljudi in je obsegal "analitični laboratorij", ki se je osredotočal na oblikovanje in razvoj protokolov za proizvodnjo zdravil ter na analitično testiranje aktivnih farmacevtskih sestavin in generičnih zdravil ter njihovo skladnost z Evropsko in Ameriško farmakopejo.
Danes je v Labenini enoti BIA Separations CRO zaposlenih več kot 55 kolegov. V skupini Labena pa ima več kot 20 naših sodelavcev doktorat znanosti.
Družba Labena d.o.o., skupaj z enoto BIA Separations CRO, je nosilec certifikata standarda ISO 9001:2015 in ima GMP certifikat ter dovoljenje za opravljanje dejavnosti izdelave in preizkušanja zdravil.
Leta 2017 je podjetje investiralo v širitev enote BIA Separations CRO s postavitvijo laboratorijev za molekularno biologijo, leta 2019 pa tudi laboratorijev za proteinsko biokemijo, ki se danes osredotoča na razvoj procesov za proizvodnjo bioloških zdravil (kot so na primer monoklonska protitelesa) ter na splošno na pogodbene razvojno-raziskovalne projekte za farmacevtsko industrijo ter analizno preizkušanje zdravil. Dejavnosti in storitve v CRO enoti smo podkrepili tudi z izgradnjo in krepitvijo kapacitet in storitev na področjih bioinformatike in mikrobiologije. Širitev pojetja Labena na področja raziskovalnih, razvojnih in analitičnih storitev v okviru enote BIA Separations CRO ter naložbe v rast nabora storitev, sta spodbudila širitev podjetja Labena iz področij prodaje, aplikativne podpore in servisiranja opreme, v raziskovalne in razvojne projekte v sodelovanju s srednje velikimi in velikimi (bio)farmacevtskimi podjetji po vsem svetu.
Danes nas je v skupini Labena že več kot 150 zaposlenih in se še naprej širimo na področjih raziskovalnih in razvojnih storitev z odprtjem laboratorijev, ki se specilizirajo na poročju okoljske DNK (ang. eDNA) ter z odprtjem kliničnega diagnostičnega laboratorija BIA Genetics v Zagrebu, na Hrvaškem.
Z lansiranjem projekta Labena's Grant Challenge leta 2017 je Labena začela intenzivno vlagati v spodbujanje sodelovanja z institucijami, fakultetami, podjetji in zagonskimi podjetji na področjih znanosti o življenju, in sicer z dodeljevanjem raziskovalnih nepovratnih sredstev, pri čemer je svoje znanje, vire, prostore in opremo namenila raziskovalnim in razvojnim idejam z največjim potencialom za nadaljnje trženje. Vendar se pri tem ne bomo ustavili: februarja 2023 je Labena lansirala Labena Ventures, pospeševalni program, ki se osredotoča na globalni razvoj prelomnih inovacij na področju biotehnologije, zdravstvene tehnologije in farmacije z izvorom v Srednji in Vzhodni Evropi.
Naše poslanstvo je transformirati ideje v inovacije, da lahko skupaj ustvarimo boljšo, bolj zdravo in trajnostno prihodnost.
V skupini Labena smo zavezani k spodbujanju inovacij in omogočanju novih odkritij.

Labena. Driving Innovation, Enabling Discoveries.

Vas navdušujejo inovacije v biotehnologiji in biofarmaciji, ki imajo lahko znaten pozitiven vpliv na človeška življenja? Bi želeli postati pomemben akter pri zagotavljanju nemotenega delovanja laboratorija in ustvarjanju pogojev, ki omogočajo nemoten razvoj in raziskave bioloških zdravil in zdravilnih učinkovin v laboratoriju? Ste radi na tekočem o inovacijah iz področja proteinske biokemije, vključno z analitiko ter razvojnimi procesi rekombinantnih bioloških zdravil in bi se radi na tem področju še dodatno izpopolnili? Imate veselje do dela v dinamičnem timu, kjer izzivov in priložnosti za učenje nikoli ne zmanjka? Če ste na zgornja vprašanja odgovorili z da, potem berite naprej. Spodaj se morda nahaja opis vašega novega, vznemirljivega kariernega izziva.

Za kaj sploh gre?:
V Labena d.o.o. iščemo novega sodelavca za delovno mesto Analitik v enoti BIA Separations CRO, Laboratoriju za proteinsko biokemijo. Fokus bo na biofizikalni karakterizaciji bioloških zdravilnih učinkovin rekombinantnega izvora. Analitik v Laboratoriju za proteinsko biokemijo bo tesno in neposredno sodeloval z vodilnimi raziskovalci pri izvedbi razvojno-raziskovalnih aktivnosti za farmacevtsko industrijo. Odgovoren bo za samostojno izvajanje analitskih tehnik in nemoten potek razvojno-raziskovalnih aktivnosti.

Lokacija dela:
Ljubljana, Slovenija

Delo Analitika v Laboratoriju za proteinsko biokemijo obsega:
• Samostojno izvajanje laboratorijskih analiz in drugih aktivnosti na področjih biofizikalne in fizikalno-kemijske karakterizacije bioloških zdravilnih učinkovin, skladno s predpisanimi analitskimi postopki.
• Razvoj in kvalifikacija novih analiznih metod.
• Odgovornost za pravočasno in točno izpolnjevanje ter pregledovanje laboratorijskih zapisov in evidenc.
• Rutinsko vzdrževanje razvojno-raziskovalne opreme in prostorov.
• Umerjanje instrumentov in skrbništvo za periodične kvalifikacije opreme.
• Skrbništvo in priprava navodil za uporabo laboratorijske opreme.
• Po potrebi opravljanje drugih nalog in zadolžitev po navodilih nadrejenega, oziroma delodajalca, ki so potrebna za nemoteno poslovanje podjetja.

Kaj pričakujemo

Koga iščemo?:
Izobrazba in znanja (minimalne zahteve):
• Najmanj univerzitetna izobrazba 2. bolonjske stopnje (prednost bodo imeli kandidati z magisterijem ali doktoratom znanosti) s področja biokemije, biotehnologije, kemijske tehnologije ali druge naravoslovne smeri.
• Najmanj 3 leta delovnih izkušenj v razvojno-raziskovalnem okolju, preferenčno v farmacevtski industriji.
• Prednost bodo imeli kandidati s poznavanjem biofizikalnih in/ali fizikalno-kemijskih analitskih tehnik za karakterizacijo proteinov (kapilarna elektroforeza, površinska plazmonska resonanca, kalorimetrija, masna spektrometrija idr.).
• Dobro poznavanje dela z računalnikom, posebno v paketu MS Office.
• Aktivno znanje angleškega jezika.

Ključne kompetence:
• Izredno dobra sposobnost samoorganizacije, samoiniciativnost, odgovornost in delavnost.
• Odlična sposobnost sodelovanja in usmerjenost k timskemu načinu dela in doseganju rezultatov.
• Ciljna usmerjenost, natančnost, vestnost, vztrajnost in prilagodljivost.
• Dobre komunikacijske in medosebne spretnosti, ključne za transparentno interno komunikacijo s sodelavci in eksterno komunikacijo z drugimi deležniki.
• Sposobnost učinkovitega in uspešnega izvajanja dodeljenih nalog v planiranih časovnih terminih.

Kaj nudimo

Kaj lahko pričakujete?:
Laboratorij za proteinsko biokemijo (LPB) ponuja izredne priložnosti za rast in razvoj in je eden najperspektivnejših ter hitro rastočih segmentov podjetja Labena v okviru pogodbene razvojne enote BIA Separations CRO (ang. Contract Research Organization), ki nastopa na globalnih farmacevtskih trgih in svojim partnerjem ponuja celovite (bio)farmacevtske storitve na področjih analitike ter bioprocesnega razvoja in raziskav. Nudimo vam:
• Delo v dinamičnem, mladem in perspektivnem kolektivu, kjer priložnosti za učenje in izzivov nikoli ne zmanjka.
• Delo z najsodobnejšimi analiznimi tehnikami in aparaturami, med katerimi so tudi takšne, ki so v širši centralno vzhodni Evropi edinstvene.
• Kontinuirano izpopolnjevanje in možnosti strokovnih usposabljanj ter izobraževanj na delu, ki pokrivajo širok nabor znanj iz področij analitike in bioprocesnega razvoja bioloških zdravil.
• Sodelovanje pri zanimivih strokovnih in poslovnih izzivih na področjih razvoja in preskušanja bioloških zdravil in še več.
• Konkurenčen paket, prijazno in prilagodljivo delovno okolje.
• Delovno razmerje za določen čas enega leta, s poskusno dobo 6 mesecev in možnostjo kasnejše sklenitve pogodbe o zaposlitvi za nedoločen čas.

Prijave z življenjepisom pošljite najkasneje do 22.07.2024 preko e-sistema portala Mojedelo.com. Za dodatne informacije nam pišite na: info@biaseparationscro.com

LABENA d.o.o.
Verovškova ulica 64
1000 Ljubljana
http://www.labena.si/

Dejavnost:
Medicinska in laboratorijska oprema; Trgovina; Farmacija
Število zaposlenih:
50 do 99 zaposlenih

Prihodki (zadnji razpoložljivi podatek):

Izberi področje dela