Zaposlitveni portal MojeDelo.com za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo? Strinjam se Želim izvedeti več

ANALITIK v Službi za reševanje

10.10.2018
Banka Slovenije
Ljubljana
m/ž
 Prijavi se na to delovno mesto
Povej naprej
Kompatibilnost
Kompatibilnost
Aktiviraj svoj karierni profil in si oglej kako se ujemaš z delovnim mestom

SPLOŠNO O PODJETJU

Banka Slovenije je centralna banka Republike Slovenije. Ustanovljena je bila s sprejetjem Zakona o Banki Slovenije 25. junija 1991.

Od 1. maja 2004, ko je Republika Slovenija postala članica Evropske unije, je Banka Slovenije del Evropskega sistema centralnih bank, od 1. januarja 2007, ko je Republika Slovenije uvedla evro, pa je Banka Slovenije del Evrosistema, na katerega je bila hkrati prenesena pristojnost za vodenje denarne politike.

Banka Slovenije je delovno okolje za pridobivanje unikatnih delovnih izkušenj, ki so cenjene tako v Sloveniji kot tudi izven slovenskih meja.

GLAVNE DEJAVNOSTI

Banka Slovenije izvaja skupno denarno politiko Evrosistema, upravlja uradne devizne rezerve, skrbi za delovanje plačilnih sistemov in izdaja evrobankovce. Opravlja še druge zakonsko določene naloge, med drugim nadzira banke, sodeluje pri ohranjanju finančne stabilnosti, upravlja Centralni kreditni register, skrbi za varnost depozitov in reševanje bank, skrbi za oskrbo območja RS z gotovino, vodi račune in opravlja plačilni promet za državne organe, banke in osebe javnega prava ter zbira, obdeluje in izkazuje statistične podatke, ki so pomembni za delovanje denarnega in finančnega sistema.

VIZIJA IN CILJI

Vizija Banke Slovenije: V prihodnost usmerjena in proaktivna centralna banka s predanimi strokovnjaki z visokimi etičnimi standardi, ki sodelujejo pri oblikovanju in izvajanju denarne politike v smeri ohranitve cenovne stabilnosti ter skrbijo za nadzor bank z namenom zagotavljanja stabilnosti finančnega sistema.

Strategija Banke Slovenije je temeljni dokument Banke Slovenije o njenih ciljih, vrednotah in razvoju. Veljavna strategija kot pet strateških ciljev v obdobju 2015-2020 določa:

1. okrepljen nadzor bančnega in finančnega sistema,

2. poglobljeno poznavanje ključnih makroekonomskih izzivov ter pravočasno sprejemanje ukrepov, opozoril in predlogov,

3. prepoznavnejša vloga Banke Slovenije v Evrosistemu in EU,

4. uspešno ter učinkovito delovanje in poslovanje – s prožno organizacijo in z motiviranimi sodelavci,

5. večji ugled in zaupanje javnosti.

V Banki Slovenije razumemo, da so naši zaposleni ključni za izpolnitev naše vizije. To smo zapisali tudi v našo strategijo:

"Motivirani, mobilni in strokovno usposobljeni zaposleni so temelj nadaljnjega razvoja Banke Slovenije in doseganja zastavljenih strateških ciljev. Da bomo zagotovili povezanost, prožnost in usmerjenost zaposlenih k rezultatom, jim bo Banka Slovenije omogočila doseganje osebnih ciljev in osebni razvoj v skladu s poslovnimi cilji ustanove."

Za dosego tega strateškega cilja Banka Slovenije uporablja različne kadrovske pristope in orodja.

ORGANIZACIJSKA KULTURA IN KLIMA

Banka Slovenije si v okviru opravljanja javnih pooblastil in nalog prizadeva za spoštovanje visokih standardov etičnega ravnanja zaposlenih, v skladu s skupnimi smernicami in vrednotami, ki se oblikujejo v okviru Evropskega sistema centralnih bank in Evropske centralne banke.

Zaposleni v Banki Slovenije opravljamo svoje naloge vestno in pošteno, neodvisno in nepristransko, gospodarno in strokovno, skladno z okviri splošne poklicne etike in poklicne etike posameznih poklicnih in strokovnih področij. Skrbimo za zaupnost podatkov in informacij. Medsebojne odnose gradimo po načelu spoštovanja sodelavcev in s primernim komuniciranjem.

V Banki Slovenije med drugim spremljamo organizacijsko klimo in na podlagi rezultatov sprejemamo ukrepe za izboljšave na področjih, kjer se pokažejo izzivi. Spremljanje organizacijske klime vpliva tako na zadovoljstvo pri delu kot tudi na uspešnost organizacije.

KAJ PRIČAKUJEMO OD NOVIH SODELAVCEV?

Eden izmed strateških ciljev Banke Slovenija je uspešno ter učinkovito delovanje in poslovanje – s prožno organizacijo in motiviranimi sodelavci. Zavedamo se, da so zaposleni z odgovornim odnosom do dela, odprto komunikacijo v predaji znanja med sodelavci ter pripadnostjo organizaciji ključ do uspešnega delovanja naše organizacije. Od novih sodelavcev pričakujemo predvsem strokovnost, odprtost za spremembe in proaktivnost. Naši zaposleni s strokovnostjo dosegajo zastavljene cilje ter na podlagi spoštljivega odnosa in medsebojnega zaupanja sledijo viziji Banke Slovenija.KAJ PONUJATE SVOJIM SODELAVCEM?

V Banki Slovenije se zavedamo, da lahko samo z motiviranimi in zadovoljnimi zaposlenimi dosegamo zastavljene cilje. Poslujemo družbeno odgovorno, zato smo se leta 2015 odločili pristopiti k pridobitvi certifikata Družini prijazno podjetje, saj delujemo na področju usklajevanja poklicnega in zasebnega življenja.

V sklopu certifikata Družini prijazno podjetje izvajamo različne ukrepe od gibljivega delovnega časa, otroškega časovnega bonusa, do možnosti prostočasnih aktivnosti, kot so različne športne aktivnosti, ugodnosti pri nakupu vstopnic za kulturne dogodke, možnost koriščenja lastnih počitniških kapacitet in podobno.V Banki Slovenije promoviramo zdravje, zagotavljamo ustrezne delovne pogoje, prizadevamo si za dobre medsebojne odnose in dobro delovno vzdušje ter merimo organizacijsko klimo. Spodbujamo zdravo prehranjevanje zaposlenih skozi ozaveščanje zaposlenih ter zdravo ponudbo v interni restavraciji ter kavarni. Spodbujamo aktivno preživljanje prostega časa ter ohranjanje in izboljšanje psihofizičnih sposobnosti, zato zaposlenim poleg organiziranih raznih športnih aktivnosti, omogočamo tudi uporabo lastne kolesarnice v bližini BS v centru Ljubljane.

Skrbimo pa tudi za razvoj naših zaposlenih in predvsem, da je glas naših zaposlenih slišan, zato izvajamo redne pogovore, kjer vodja in zaposlen določita individualne delovne in razvojne cilje ter jih nato preko interne aplikacije spremljata. Radi spodbujamo zaposlene, k čim boljšemu doseganju ciljev, ki so usklajeni s strategijo organizacije. Skrbimo za interna in eksterna izobraževanja, ki so namenjena pridobivanju tako strokovnih znanj, kot tudi različnih kompetenc. Omogočamo krajše ali daljše delovne izmenjave v drugih evropskih centralnih bankah. Imamo lastno učilnico in specialno knjižnico BS.

Nenazadnje pa smo bili za naša prizadevanja v zadnjih treh letih nagrajeni z nazivom Ugledni delodajalec. V sklopu priznanja Ugledni delodajalec smo še posebej ponosni na osvojeno 1. mesto v panogi bančništva, računovodstva in financ.NAŠI PRODUKTI IN STORITVE

Več o naših dejavnostih si lahko preberete na naši spletni strani: http://www.bsi.si/.

Vabljeni pa ste tudi k udeležbi na našem Izobraževalnem dnevu. Na Banki Slovenije enkrat mesečno, predvidoma zadnji četrtek v mesecu, poteka Izobraževalni dan. Namenjen je finančnemu opismenjevanju širše javnosti.

Delo na področju Informacijske tehnologije m/ž

Banka Slovenije je centralna banka Republike Slovenije in je del Evropskega sistema centralnih bank (ESCB) ter del Evrosistema, na katerega je bila hkrati prenesena pristojnost za vodenje denarne politike. Banka Slovenije izvaja skupno denarno politiko Evrosistema, upravlja uradne devizne rezerve, skrbi za delovanje plačilnih sistemov, izdaja evrobankovce. Opravlja še druge zakonske naloge, med drugim nadzira banke, sodeluje pri ohranjanju finančne stabilnosti, upravlja Centralni kreditni register, skrbi za varnost depozitov in reševanje bank, skrbi za oskrbo območja RS z gotovino, vodi račune in opravlja plačilni promet za državne organe, banke in osebe javnega prava ter zbira, obdeluje in izkazuje statistične podatke, ki so pomembni za delovanje denarnega in finančnega sistema. Je delovno okolje za pridobivanje unikatnih delovnih izkušenj, ki so cenjene tako v Sloveniji kot tudi izven slovenskih meja.

  

V Službi za reševanje, kamor vabimo k sodelovanju novega sodelavca ali sodelavko, skrbimo za pripravo načrtov za reševanje bank za vse banke v Sloveniji. Skupaj z Enotnim odborom za reševanje v Bruslju sodelujemo pri pripravi načrtov reševanja bančnih skupin, ki so prisotne tudi v Sloveniji. Pri tem podrobno identificiramo postopke, časovnico in obseg potrebnih sredstev za izvedbo predvidenih aktivnosti. V delu vzdrževanja pripravljenosti na izplačilo zajamčenih vlog skrbimo za razpoložljivost podatkov o zajamčenih vlogah in razumevanje postopka izplačila zajamčenih vlog s strani vseh udeležencev, vključno z odgovori na vprašanja bank in komitentov. Služba za reševanje je zadolžena za zajem podatkov za izračun prispevkov v Enotni sklad za reševanje in Sklad za jamstvo vlog, pri slednjem pa zagotavlja tudi izračun prispevkov. Več o delu in naših pričakovanjih preberite spodaj. 

Profil ANALITIK
v Službi za reševanje


Delo obsega:

 • priprava pravnih stališč v zvezi s pripravo načrtov reševanja bank,
 • priprava pravnih stališč v zvezi s postopki reševanja in prisilnega prenehanja bank,
 • priprava pravnih stališč v zvezi s sistemom jamstva za vloge,
 • administrativne naloge povezane s skladom za reševanje, enotnim skladom za reševanje in skladom za jamstvo vlog,
 • sodelovanje v aktivnostih Evropskega bančnega organa, Enotnega mehanizma za reševanje bank in drugih EU aktivnostih, 
 • spremljanje in implementacija regulativnih pobud na globalni in EU ravni na področjih reševanje bank in jamstva za vloge, 
 • drugo pravno svetovanje ter sodelovanje v delovnih skupinah. 

Pričakujemo:

 • sedmo raven izobrazbe pravne smeri (prejšnja univerzitetna izobrazba/druga bolonjska stopnja),
 • zaželene delovne izkušnje za delovno mesto analitik oziroma pričakujemo najmanj 3 leta delovnih izkušenj za delovno mesto samostojni analitik na bančnem oz. finančnem področju ali v pravosodju, 
 • odlično pisno in ustno izražanje v slovenskem in angleškem jeziku,
 • zelo dobro poznavanje programskih orodij MS Office,
 • željo po samostojnem in skupinskem delu,
 • sposobnost prenosa znanja na sodelavce,
 • kompetence: doslednost, komunikacijske sposobnosti, natančnost, samoiniciativnost, zanesljivost, fleksibilnost in uporaba znanja.

Nudimo:

 • zanimivo in dinamično delo, 
 • delo v urejenem okolju in prijetnem delovnem kolektivu, 
 • možnost strokovnega in osebnega razvoja ter pridobivanja novih znanj,
 • delo v stabilnem, uglednem, družini prijaznem podjetju.

Z izbranim kandidatom (m/ž) bomo sklenili delovno razmerje za nedoločen čas, s polnim delovnim časom in šestmesečnim poskusnim delom. Od delovnih izkušenj in znanj kandidatov je odvisno, za katero delovno mesto znotraj profila analitik (analitik, samostojni analitik) bo sklenjena pogodba o zaposlitvi. 

Vaše prijave z življenjepisom in dokazili o izpolnjevanju pogojev sprejemamo izključno preko aplikacije na spletni strani Banke Slovenije www.bsi.si/razpisi/kadrovski-razpisi do vključno 23. oktobra 2018.

Podrobnejše informacije o delu lahko dobite na telefonski številki: +386 1 47 19 511 vsak delovni dan med 9. in 12. uro.


Ne odlašaj!
Še 6 dni za prijavo.
 Prijavi se zdaj

Opis delovnega mesta


V Službi za reševanje, kamor vabimo k sodelovanju novega sodelavca ali sodelavko, skrbimo za pripravo načrtov za reševanje bank za vse banke v Sloveniji. Skupaj z Enotnim odborom za reševanje v Bruslju sodelujemo pri pripravi načrtov reševanja bančnih skupin, ki so prisotne tudi v Sloveniji. Pri tem podrobno identificiramo postopke, časovnico in obseg potrebnih sredstev za izvedbo predvidenih aktivnosti. V delu vzdrževanja pripravljenosti na izplačilo zajamčenih vlog skrbimo za razpoložljivost podatkov o zajamčenih vlogah in razumevanje postopka izplačila zajamčenih vlog s strani vseh udeležencev, vključno z odgovori na vprašanja bank in komitentov. Služba za reševanje je zadolžena za zajem podatkov za izračun prispevkov v Enotni sklad za reševanje in Sklad za jamstvo vlog, pri slednjem pa zagotavlja tudi izračun prispevkov. Več o delu in naših pričakovanjih preberite spodaj.


ANALITIK
v Službi za reševanje


Delo obsega:
- priprava pravnih stališč v zvezi s pripravo načrtov reševanja bank,
- priprava pravnih stališč v zvezi s postopki reševanja in prisilnega prenehanja bank,
- priprava pravnih stališč v zvezi s sistemom jamstva za vloge,
- administrativne naloge povezane s skladom za reševanje, enotnim skladom za reševanje in skladom za jamstvo vlog,
- sodelovanje v aktivnostih Evropskega bančnega organa, Enotnega mehanizma za reševanje bank in drugih EU aktivnostih,
- spremljanje in implementacija regulativnih pobud na globalni in EU ravni na področjih reševanje bank in jamstva za vloge,
- drugo pravno svetovanje ter sodelovanje v delovnih skupinah.

Kaj pričakujemo

Pričakujemo:
- sedmo raven izobrazbe pravne smeri (prejšnja univerzitetna izobrazba/druga bolonjska stopnja),
- zaželene delovne izkušnje za delovno mesto analitik oziroma pričakujemo najmanj 3 leta delovnih izkušenj za delovno mesto samostojni analitik na bančnem oz. finančnem področju ali v pravosodju,
- odlično pisno in ustno izražanje v slovenskem in angleškem jeziku,
- zelo dobro poznavanje programskih orodij MS Office,
- željo po samostojnem in skupinskem delu,
- sposobnost prenosa znanja na sodelavce,
- kompetence: doslednost, komunikacijske sposobnosti, natančnost, samoiniciativnost, zanesljivost, fleksibilnost in uporaba znanja.

Kaj nudimo

Nudimo:
- zanimivo in dinamično delo,
- delo v urejenem okolju in prijetnem delovnem kolektivu,
- možnost strokovnega in osebnega razvoja ter pridobivanja novih znanj,
- delo v stabilnem, uglednem, družini prijaznem podjetju.


Z izbranim kandidatom (m/ž) bomo sklenili delovno razmerje za nedoločen čas, s polnim delovnim časom in šestmesečnim poskusnim delom. Od delovnih izkušenj in znanj kandidatov je odvisno, za katero delovno mesto znotraj profila analitik (analitik, samostojni analitik) bo sklenjena pogodba o zaposlitvi.

Vaše prijave z življenjepisom in dokazili o izpolnjevanju pogojev sprejemamo izključno preko aplikacije na spletni strani Banke Slovenije https://www.bsi.si/razpisi/kadrovski-razpisi do vključno 23. oktobra 2018.

Podrobnejše informacije o delu lahko dobite na telefonski številki: +386 1 47 19 511 vsak delovni dan med 9. in 12. uro.

Izberi področje dela