Asistent na področju obračuna plač, osebnih davkov in kadrovskega svetovanja (m/ž)

3.8.2022
Ernst & Young d.o.o.
Ljubljana
m/ž
 Prijavi se na to delovno mesto
Povej naprej
Kompatibilnost
Kompatibilnost
Aktiviraj svoj karierni profil in si oglej kako se ujemaš z delovnim mestom


Zakaj EY?
EY je delodajalec, ki nenehno vlaga v izobraževanje v zaposlenih ter skrbi za njihovo rast in prihodnost. Kakšna pa je lahko vaša prihodnost v EY?
Pet razlogov, zakaj je EY Slovenija za vas lahko prava priložnost:

1. RAST
Na podlagi naše Vizije 2020 spodbujamo rast in našim zaposlenim nudimo številne priložnosti za napredovanje in širjenje znanj. Smo hitro rastoče globalno podjetje z 276.300 zaposlenimi v 151 državah. EY v Sloveniji zaposluje 150 oseb na področju revizije, davčnega svetovanja, transakcijskih storitev, storitev svetovanja na področju financ in  računovodstva in forenzičnih storitev.

2. RAZVOJ IN IZOBRAŽEVANJE
Vlaganje v zaposlene se v EY najbolj odraža v nenehnem izobraževanju in razvoju ter coachingu in mentorstvu. Smo med podjetji, ki v Sloveniji največ vlagajo v svoje zaposlene preko različnih izobraževanj:
- Podpiramo in zagotavljamo študijski dopust za dogovorjene strokovne kvalifikacije s področja financ in sorodnih ved (ACCA, CFA, CFE, CISA, CIA). 
- Stalen karierni razvoj, prilagojen vašim osebnim potrebam.
- Na voljo imamo več kot 16.000 različnih internih EY izobraževanj (virtualnih in v pisarnah) ter brezplačen dostop do izobraževalnih platform kot sta Udemy in goFluent. V EY Slovenija zaposleni v enem letu opravijo 11.720 ur izobraževanja. 
- Smo na prvem mestu med zaposlovalci na področju profesionalnih storitev (v organizaciji Universum-a) in drugih podobnih meritvah v globalnem merilu.

3. NAČIN RAZMIŠLJANJA (MINDSET)
S spodbujanjem podjetniškega načina razmišljanja razvijamo našo sposobnost inoviranja in sprememb. Podjetniško razmišljanje razvijamo tudi v izmenjavi izkušenj s podjetji preko naslednjih programov: 
Družinsko podjetništvo v EY Slovenija spremljamo družbeno – ekonomski razvoj in v tem kontekstu skušamo osvetliti pomen slovenskega družinskega podjetništva. Slovenskemu družinskemu podjetništvu izkazujemo podporo z organizacijo različnih aktivnosti, kot sta podelitev EY mednarodne nagrade za odličnost na področju družinskega podjetništva za področje Slovenije in vključitev mladih slovenskih naslednikov v globalni EY NextGen program. Najbolj prepoznaven projekt je vsakoletna priprava knjige Družinsko podjetništvo Slovenija s predstavitvijo 10 dobrih praks družinskega podjetništva. Prav tako zagotavljamo svetovanje pri pripravi družinske ustave in svetovanje pri načrtovanju nasledstva.
Growth Navigator™ je nov in edinstven način razmišljanja, izven okvira značilnih pristopov k pospeševanju rasti, ki se osredotoča na sedem kritičnih področij poslovnega uspeha in trajnostne rasti. Gre za interaktivno delavnico, ki vodilnim v podjetju omogoča pripravo ocene podjetja in vpogled v vodilne prakse ter opredelitev strateško prednostnih nalog za zagotovitev rasti. 
EY Finance Navigator z online programsko opremo za finančno načrtovanje v start-upih pomagamo slovenskim (in drugim) start-upom pri pripravi profesionalnega finančnega načrta in natančnega denarnega toka, kar jim omogoča večjo transparentnost in lažjo komunikacijo z deležniki, posebej investitorji. 

4. VKLJUČEVANJE (INCLUSIVITY)
V EY podpiramo kulturo, v kateri se ljudje lahko razvijajo in so lahko to, kar so. Preko naših izobraževalnih programov aktivno naslavljamo področje nezavedne pristranskosti (unconcisous bias) in spodbujamo odprto komunikacijo ter sodelovanje.

5. PRILAGODLJIVOST
Spodbujamo prilagodljivost in našim zaposlenim omogočamo, da usklajujejo svoje osebno in poklicno  življenje. Podpiramo različne oblike skrajšanega delovnega časa, možnost občasnih opravkov v času delovnika in deljeno porodniško. Spodbujamo tudi rekreacijo in udeležbo na športnih tekmovanjih. Prav tako podpiramo prostovoljno delo naših zaposlenih. Naša mobilna in IT tehnologija omogoča tudi občasno delo od doma. Ustanovili smo tudi interno skupino za čuječnost (vključitev v globalni EY Mindfulness Network).Kaj iščemo?
Tehnologija vedno bolj spreminja način življenja in dela. Zavedamo se, da stalni razvoj na tem področju vpliva na prednosti in lastnosti, ki so potrebne za uspešno delovanje v EY.
Delimo nekaj hitrih napotkov o tem kaj iščemo pri kandidatih za zaposlitev (verjetno boste presenečeni koliko teh prednosti in lastnosti morda že posedujete). To sicer ni končni seznam, saj nas pravzaprav najbolj navdušijo kandidati, ki so odkriti in pošteni v svojih odgovorih. Nas želite prepričati in navdušiti v procesu prijave? Pri kandidatih iščemo naslednje prednosti in lastnosti:

1. DOBRA KOMUNIKACIJA 
Dobra komunikacija je več kot samo splošno pisno in ustno izražanje. V EY Slovenija nam je pomembna predvsem sposobnost prilagajanja svojega komunikacijskega načina različnim skupinam ali ljudem, kot tudi sposobnost predstavitve kompleksne informacije na enostaven način. Ta prednost je pri nas visoko cenjena, saj pomeni da ste sposobni delati z raznolikimi ljudmi. Poleg tega si želimo ljudi, ki navdihujejo in gradijo zaupanje v ostalih. To so ljudje, ki držijo svoje obljube in so pri tem odprti in profesionalni.

2. TIMSKI DUH
Ekipa, ki dobro sodeluje, lahko dosega vrhunske rezultate. Zato iščemo ljudi, ki spontano oblikujejo svoje mreže, ki znajo poiskati to kar jih združuje z drugimi, in ki znajo poslušati svoje sodelavce, prijatelje in mentorje s ciljem širitve znanj. Ker spodbujamo raznolikost v načinu dela iščemo tudi ljudi, ki z veseljem sodelujejo tako v virtualnem delovnem okolju kot osebno v pisarni ali na terenu.

3. PRILAGODLJIVOST
Stalno spreminjanje načina dela pri delodajalcih kot smo mi, ustvarja potrebo po sodelavcih, ki so se sposobni in pripravljeni prilagoditi novim situacijam in so kreativni pri iskanju inovativnih rešitev. Ti ljudje so običajno visoko motivirani in imajo močan čut odgovornosti. Vedno so predani svojemu delu in doseganju rezultatov, ne glede na morebitne ovire.

4. ANALITIČNOST
Zelo cenimo ljudi odprtega duha, ki so lačni znanja in so se pripravljeni aktivno učiti kako ustvarjati nove načine dela in rešitev. Ti ljudje so običajno dobri poslušalci, ki lahko hitro procesirajo informacije. Analitična sposobnost ni samo dobro sklepanje na podlagi informacij, temveč tudi zmožnost povezave ugotovitev z nalogami in delom.

5. DOBRE NUMERIČNE SPOSOBNOSTI
Pri nas dojemamo številke kot jezik, ki ob ustreznem razumevanju lahko našim strankam prinese veliko dodano vrednost. Iščemo torej ljudi, ki so sposobni razumeti in na različne načine tolmačiti numerične informacije. Takšni ljudje so sposobni na podlagi razpoložljivih informacij tvoriti vpogled vanje, poiskati rešitve in oblikovati priporočila.

6. RAZGLEDANOST
EY je globalno podjetje, ki deluje v zelo različnih industrijah in sektorjih, zato si želimo ljudi, ki jih zanima stanje v lokalnem in svetovnem gospodarstvu ter družbi. V današnjem času to zanimanje obsega tudi tehnologijo in tehnološki razvoj, saj želimo našim strankam ponujati rešitve, ki temeljijo na najnovejših in najustreznejših tehnoloških rešitvah.

7. AKTIVNO ZNANJE SLOVENSKEGA JEZIKADelujemo na področju revizije, davčnega svetovanja, transakcijskih storitev in poslovnega svetovanja.
Naše poslanstvo je zgraditi boljše poslovno okolje (Building a better working world). 

Odlično poznavanje stroke in visoko kakovostne storitve utrjujejo zaupanje vlagateljev na kapitalskih trgih in v gospodarstvih po vsem svetu. Naši strokovnjaki so predani vodje, ki s svojim ekipami izpolnjujejo obljube, ki jih dajemo našim deležnikom. Ob tem se zavedamo naše pomembne vloge pri prizadevanjih za boljše okolje za vse naše zaposlene, stranke in družbo v kateri živimo.

Smo ljudje, ki zagovarjamo integriteto, medsebojno spoštovanje in skupinsko delo.
Smo ljudje polni energije in zanosa, s pogumom za vodenje.
Smo ljudje, ki se zavzemamo za odnose, ki temeljijo na sprejemanju pravih odločitev.

Zagotavljanje ustrezne poslovne kulture v podjetju je ključna naloga vodstva EY Slovenija, ki odraža našo odločenost, da s svojim zgledom pripomoremo k boljšemu okolju. Naš pristop k poslovni etiki in integriteti je vključen v Globalni kodeks ravnanja EY in je del naše kulture, pristopa k svetovanju in našim storitvam, izobraževanja in internega komuniciranja. Trudimo se ustvariti okolje, ki spodbuja zaposlene, da ravnajo odgovorno in v skladu z etičnimi usmeritvami globalne družbe EY.


NAŠE STORITVE
Storitve dajanja zagotovil:
- Revizijske storitve (revizija računovodskih izkazov)
- Forenzične storitve (preiskovanje gospodarskih kaznivih dejanj, opredelitev gospodarske škode v arbitražnih in sodnih postopkih preverjanje integritete in skladnosti poslovanja, posebne revizije)
- Storitve svetovanja na področju financ in  računovodstva (podpora računovodskim in finančnim oddelkom pri izpolnjevanju zahtev mednarodnih računovodskih standardov kot sta MSRP 17 in MSRP 9, okvirno ocenjevanje operativnih tveganj in pregled procesov, avtomatizacija procesov, napredne analize podatkov,  podpora pri izpolnjevanju regularnih zahtev)
Davčne storitve:
- Podjetniško davčno svetovanje 
- Posredni davki
- Storitve poročanja in globalne skladnosti 
- Transferne cene
- Davčno svetovanje na področju osebnih davkov
- Davčni skrbni pregledi
Transakcijske storitve:
- svetovanje pri prevzemih in združitvah
- podpora pri transakcijah
- storitve prestrukturiranja
- storitve vrednotenja, poslovnega modeliranja in pregled poslovnega načrta


Sodelavec za področje davčno računovodskega svetovanja

Asistent na področju obračuna plač, osebnih davkov in kadrovskega svetovanja (m/ž)

Koga iščemo? Če si odgovoriš pritrdilno na vsaj tri vprašanja spodaj, si morda ti naš novi sodelavec/sodelavka:

Si že kdaj delal-a obračun plač in bi rad-a izpolnil-a ali nadgradil-a svoje znanje v mednarodnem podjetju?

Bi želel-a spoznati kaj vse vpliva na ustreznost obračuna plač delavcev?

Bi rad-a pobliže videl-a, kako se obračuna dohodek domačih in tujih delavcev, kako se uredi davčno rezidentstvo posameznika oziroma kateri sistem socialne varnosti vpliva na obračun plač?

Si želiš delati v mednarodnem podjetju in biti del ekipe sodelavcev iz vsega sveta?

To in še več ti ponuja mesto asistenta na področju osebnih davkov, migracij in kadrovskega svetovanja. S tem pa se pridružiš največji ekipi davčnih svetovalcev v Sloveniji, ki skupaj in vsak za sebe ustvarjamo kariero, ki je tako edinstvena kot vsak od nas. Globalna razsežnost, podpora, vključujoča kultura in tehnologija bodo prispevali k temu, da postaneš kar najboljša različica sebe. Računamo na tvoj edinstven glas in pogled, s katerim lahko tudi EY postane boljši. Pridruži se nam in ustvari izjemno izkušnjo zase in boljše poslovno okolje za vse.

Priložnost

Tvoje delo bo raznoliko in polno izzivov, vključevalo bo projekte za vrsto podjetij iz najrazličnejših panog. Če iščeš zanimivo delo, ki zahteva predanost in samoiniciativnost, je to prava priložnost zate. EY ekipe svetovalcev s področja davkov, migracij in kadrov z bogatimi izkušnjami so prisotne po vsem svetu. Preko njih boš povezan z ljudmi, ki imajo obilo znanja in so vsakodnevno vpeti v najnovejše globalne trende na področju davkov, kadrov in migracijske politike.

Ključne odgovornosti

Kot asistent na oddelku osebnih davkov, migracije in kadrov boš del naše ekipe tako imenovanih davčnih strokovnjakov. Domačim in mednarodnim strankam bomo pomagali pri obračunih plač, opravljali skrbne preglede obračunov plač, nudili praktično podporo pri urejanju in pripravi davčnih napovedi, urejanju davčnih statusov posameznikov, itd.

Pogoji za prijavo

 • Dobro poznavanje programov MS Office
 • Dobre organizacijske sposobnosti
 • Odlične pisne in ustne komunikacijske sposobnosti v slovenščini in angleščini (najmanj raven B2)
 • Osredotočenost na rezultate, natančnost, motiviranost, sposobnost dela v skupini in želja po preseganju pričakovanj

Kaj pričakujemo

 • Sposobnost komuniciranja v različnih situacijah, tako ustno kot pisno (komunikacija s strankami, državnimi organi, itd.)
 • Profesionalno vedenje med delom na terenu (pri stranki) in odlično opravljanje storitev
 • Pripravljenost pridobivati nova znanja na področju osebnih davkov (prispevki za socialno varnost, dohodnina, uredbe, itd.), migracij oseb kot tudi na področju kadrov
 • Analitičen način razmišljanja v kombinaciji s sposobnostjo delovanja v večkulturnem okolju
 • Delo v multidisciplinarnih ekipah pod vodstvom in mentorstvom izkušenih sodelavcev, poročanje nadrejenim o opravljenem delu
 • Sodelovanje z zaposlenimi pri stranki, grajenje produktivnih delovnih odnosov in zavezanost k ohranjanju in izboljšanju zadovoljstva strank
 • Grajenje delovnega okolja, ki spodbuja učinkovitost, inovativnost in skupinski duh, ohranjanje dobrih odnosov s sodelavci, kar spodbuja odprto komunikacijo in deljenje informacij

Koga iščemo

Iščemo tebe, radovedneža in željnega novega znanja. Tebe, ki bi rad bil del mlade, dinamične, vesele ekipe davčnih svetovalcev. Tebe, ki bi rad gradil dobre odnose s sodelavci in strankami in te zanima področje davkov, migracij in kadrov. Če si odgovoril na vse z da, potem je to delovno mesto zate.

Kaj ti ponujamo

Kot asistent davčnega oddelka v EY boš sodeloval pri pomembnih in navdihujočih projektih. Nudili ti bomo potrebna izobraževanja, usposabljanja in mentorstvo ter praktične izkušnje, s katerimi boš rasel in se razvijal. V EY cenimo vse naše zaposlene in jim omogočamo, da svoj razvoj usmerjajo po svojih željah. Delal boš v interdisciplinarnem okolju, kjer največ pomena dajemo kakovosti in izmenjavi znanja. Poleg tega ti ponujamo odlične delovne pogoje ter stimulativno, vključujoče in prijetno okolje. Nudili bomo:

 • Stalno učenje: Razvil boš spretnosti in miselnost, ki te bodo pripravile na prihodnost.
 • Uspeh, kot ga vidiš ti: Nudili ti bomo orodja in fleksibilnost, s katerimi boš na svoj način lahko pustil pečat.
 • Transformacijsko vodenje: Z našimi vpogledi, mentorstvom in samozavestjo boš lahko postal pravi vodja.
 • Raznoliko in vključujočo kulturo: Sprejeli te bomo takšnega, kot si, da boš izrazil svoj glas in pomagal drugim, da najdejo svojega.

Ponujamo sodelovanje v obliki zaposlitve za nedoločen čas s šestmesečnim poskusnim delom. Prijave zbiramo do 30.8.2022 izključno preko  spletnega obrazca. Prijava naj vsebuje CV v slovenščini in angleščini ter motivacijsko pismo prav tako v obeh jezikih.

Prijavite se tukaj!

Naj tvoje delo res šteje.

EY | Gradimo boljše poslovno okolje
Naše poslanstvo je graditi boljše poslovno okolje z ustvarjanjem dolgoročne vrednosti za stranke, zaposlene in celotno družbo ter krepitvijo zaupanja v kapitalske trge. 

EY ekipe sestavljajo strokovnjaki najrazličnejših profilov, ki s pomočjo podatkov in moderne tehnologije v več kot 150 državah spodbujajo zaupanje in strankam pomagajo poslovati, rasti in se razvijati.

Naši strokovnjaki na področjih dajanja zagotovil, svetovanja, prava, strategij, davkov in transakcij z zastavljanjem boljših vprašanj odpirajo pot do novih odgovorov na kompleksne probleme današnjega sveta.

Več o podjetju in odprtih delovnih mestih na https://www.ey.com/sl_si/careers.

Ne odlašaj s prijavo!
Bodi med prvimi.
 Prijavi se zdaj

Opis delovnega mesta

Koga iščemo? Če si odgovoriš pritrdilno na vsaj tri vprašanja spodaj, si morda ti naš novi sodelavec/sodelavka:Si že kdaj delal-a obračun plač in bi rad-a izpolnil-a ali nadgradil-a svoje znanje v mednarodnem podjetju?

Bi želel-a spoznati kaj vse vpliva na ustreznost obračuna plač delavcev?

Bi rad-a pobliže videl-a, kako se obračuna dohodek domačih in tujih delavcev, kako se uredi davčno rezidentstvo posameznika oziroma kateri sistem socialne varnosti vpliva na obračun plač?

Si želiš delati v mednarodnem podjetju in biti del ekipe sodelavcev iz vsega sveta?To in še več ti ponuja mesto asistenta na področju osebnih davkov, migracij in kadrovskega svetovanja. S tem pa se pridružiš največji ekipi davčnih svetovalcev v Sloveniji, ki skupaj in vsak za sebe ustvarjamo kariero, ki je tako edinstvena kot vsak od nas. Globalna razsežnost, podpora, vključujoča kultura in tehnologija bodo prispevali k temu, da postaneš kar najboljša različica sebe. Računamo na tvoj edinstven glas in pogled, s katerim lahko tudi EY postane boljši. Pridruži se nam in ustvari izjemno izkušnjo zase in boljše poslovno okolje za vse.Priložnost

Tvoje delo bo raznoliko in polno izzivov, vključevalo bo projekte za vrsto podjetij iz najrazličnejših panog. Če iščeš zanimivo delo, ki zahteva predanost in samoiniciativnost, je to prava priložnost zate. EY ekipe svetovalcev s področja davkov, migracij in kadrov z bogatimi izkušnjami so prisotne po vsem svetu. Preko njih boš povezan z ljudmi, ki imajo obilo znanja in so vsakodnevno vpeti v najnovejše globalne trende na področju davkov, kadrov in migracijske politike.Ključne odgovornosti

Kot asistent na oddelku osebnih davkov, migracije in kadrov boš del naše ekipe tako imenovanih davčnih strokovnjakov. Domačim in mednarodnim strankam bomo pomagali pri obračunih plač, opravljali skrbne preglede obračunov plač, nudili praktično podporo pri urejanju in pripravi davčnih napovedi, urejanju davčnih statusov posameznikov, itd.

Kaj pričakujemo

Pogoji za prijavo

Dobro poznavanje programov MS Office
Dobre organizacijske sposobnosti
Odlične pisne in ustne komunikacijske sposobnosti v slovenščini in angleščini (najmanj raven B2)
Osredotočenost na rezultate, natančnost, motiviranost, sposobnost dela v skupini in želja po preseganju pričakovanj


Kaj pričakujemo

Sposobnost komuniciranja v različnih situacijah, tako ustno kot pisno (komunikacija s strankami, državnimi organi, itd.)
Profesionalno vedenje med delom na terenu (pri stranki) in odlično opravljanje storitev
Pripravljenost pridobivati nova znanja na področju osebnih davkov (prispevki za socialno varnost, dohodnina, uredbe, itd.), migracij oseb kot tudi na področju kadrov
Analitičen način razmišljanja v kombinaciji s sposobnostjo delovanja v večkulturnem okolju
Delo v multidisciplinarnih ekipah pod vodstvom in mentorstvom izkušenih sodelavcev, poročanje nadrejenim o opravljenem delu
Sodelovanje z zaposlenimi pri stranki, grajenje produktivnih delovnih odnosov in zavezanost k ohranjanju in izboljšanju zadovoljstva strank
Grajenje delovnega okolja, ki spodbuja učinkovitost, inovativnost in skupinski duh, ohranjanje dobrih odnosov s sodelavci, kar spodbuja odprto komunikacijo in deljenje informacij


Koga iščemo

Iščemo tebe, radovedneža in željnega novega znanja. Tebe, ki bi rad bil del mlade, dinamične, vesele ekipe davčnih svetovalcev. Tebe, ki bi rad gradil dobre odnose s sodelavci in strankami in te zanima področje davkov, migracij in kadrov. Če si odgovoril na vse z da, potem je to delovno mesto zate.

Kaj nudimo

Kot asistent davčnega oddelka v EY boš sodeloval pri pomembnih in navdihujočih projektih. Nudili ti bomo potrebna izobraževanja, usposabljanja in mentorstvo ter praktične izkušnje, s katerimi boš rasel in se razvijal. V EY cenimo vse naše zaposlene in jim omogočamo, da svoj razvoj usmerjajo po svojih željah. Delal boš v interdisciplinarnem okolju, kjer največ pomena dajemo kakovosti in izmenjavi znanja. Poleg tega ti ponujamo odlične delovne pogoje ter stimulativno, vključujoče in prijetno okolje. Nudili bomo:Stalno učenje: Razvil boš spretnosti in miselnost, ki te bodo pripravile na prihodnost.
Uspeh, kot ga vidiš ti: Nudili ti bomo orodja in fleksibilnost, s katerimi boš na svoj način lahko pustil pečat.
Transformacijsko vodenje: Z našimi vpogledi, mentorstvom in samozavestjo boš lahko postal pravi vodja.
Raznoliko in vključujočo kulturo: Sprejeli te bomo takšnega, kot si, da boš izrazil svoj glas in pomagal drugim, da najdejo svojega.


Ponujamo sodelovanje v obliki zaposlitve za nedoločen čas s šestmesečnim poskusnim delom. Prijave zbiramo do 30.8.2022 izključno preko spletnega obrazca. Prijava naj vsebuje CV v slovenščini in angleščini ter motivacijsko pismo prav tako v obeh jezikih.Če ustrezaš zgoraj navedenim pogojem, se čimprej prijavi.

https://careers.ey.com/ey/job/Ljubljana-Asistent-na-podro%C4%8Dju-obra%C4%8Duna-pla%C4%8D%2C-osebnih-davkov-in-kadrovskega-svetovanja-%28m%C5%BE%29-1000/834507101/

Naj tvoje delo res šteje.
EY | Gradimo boljše poslovno okoljeNaše poslanstvo je graditi boljše poslovno okolje z ustvarjanjem dolgoročne vrednosti za stranke, zaposlene in celotno družbo ter krepitvijo zaupanja v kapitalske trge.EY ekipe sestavljajo strokovnjaki najrazličnejših profilov, ki s pomočjo podatkov in moderne tehnologije v več kot 150 državah spodbujajo zaupanje in strankam pomagajo poslovati, rasti in se razvijati.Naši strokovnjaki na področjih dajanja zagotovil, svetovanja, prava, strategij, davkov in transakcij z zastavljanjem boljših vprašanj odpirajo pot do novih odgovorov na kompleksne probleme današnjega sveta.

Izberi področje dela