Ekspert za napredno analitiko in poročanje

24.3.2020
A1 Slovenija, d. d.
Ljubljana
m/ž
 Prijavi se na to delovno mesto
Povej naprej
Kompatibilnost
Kompatibilnost
Aktiviraj svoj karierni profil in si oglej kako se ujemaš z delovnim mestom

SPLOŠNO O PODJETJU

A1 Slovenija je vodilni zasebni ponudnik celovitih komunikacijskih storitev v Sloveniji in pomemben del skupine Telekom Austria Group, vodilnega ponudnika digitalnih storitev in komunikacije v državah srednje in vzhodne Evrope z več kot 24 milijoni uporabnikov v osmih državah.

V A1 Slovenija vse od vstopa na trg leta 1999 ohranjamo položaj pionirja na področju mobilnih komunikacij in stalno krepimo svoj položaj na trgu celovitih komunikacijskih storitev. Napredno tehnologijo uporabljamo za to, da svojim uporabnikom omogočamo oblikovanje doživetij, kot jih sami želijo živeti.

Družbena odgovornost je v A1 Slovenija globoko vpeta v jedro poslovanja. Živimo jo vsak dan in na vseh področjih našega delovanja.

Več kot 500 zaposlenih je zavezanih k ustvarjanju rešitev, ki več kot 700.000 uporabnikom bogatijo življenje v digitalni dobi. A1 Slovenija razvija smiselne komunikacijske rešitve, ki ustrezajo trenutnim in nastajajočim potrebam uporabnikov, tako da lahko ti doživljajo delo, zabavo in ustvarjanje bolj povezano in tako kot dejansko sami želijo.

Več informacij najdete na A1.si.

GLAVNE DEJAVNOSTI

A1 Slovenija je vodilni zasebni ponudnik celovitih komunikacijskih storitev mobilne in fiksne telefonije, interneta ter digitalne televizije v Sloveniji.

VIZIJA IN CILJI

Odlična uporabniška izkušnja in digitalizacija sta naša strateška temelja za povezovanje ljudi, prostorov in stvari. Ustvarjamo edinstvene izkušnje v digitalnem svetu.

ORGANIZACIJSKA KULTURA IN KLIMA

Zavedamo se, da organizacijska kultura močno vpliva na uresničevanje naše strategije, zato jo nenehno krepimo in spodbujamo njen razvoj. Vsakodnevno gradimo pogoje dela, ki spodbujajo inovativen način razmišljanja ter kreativnost pri ustvarjanju novih produktov in storitev. Zaupanje, timsko delo, hitra odzivnost na spremembe so ključni elementi naše kulture in s tem naših vrednot. Svoj posel opravljamo odgovorno in z integriteto. Ni pomembno zgolj, kakšne rezultate imamo, pomembno je tudi, kako jih dosegamo. Spodbujamo vključevanje sodelavcev v različne aktivnosti, ki morda tudi niso del njihovih osnovnih zadolžitev, in s tem krepimo medsebojno sodelovanje in timsko delo. Ob tem pa je pomembno, da razmišljamo in delujemo izven ustaljenih okvirjev. Naša glavna prednost so sodelavci, ki pri svojem delu uresničujejo vrednote A1.

KAJ PRIČAKUJEMO OD NOVIH SODELAVCEV?

Sodelavci A1 smo odprti za nove priložnosti, polni energije in željni novih znanj in te lastnosti pričakujemo tudi od novih sodelavcev. Glavne kompetence, ki jih iščemo pri novih sodelavcih, so: inovativno razmišljanje, predanost, učinkovitost, sodelovanje in odgovornost. Delujemo v hitro se spreminjajoči panogi, kjer so spremembe nenehne. V takšnih okoliščinah so prav sodelavci tisti, ki morajo kot prvi razumeti, zakaj potrebujemo spremembe, v njih pa morajo videti priložnost za napredek, za izboljšave in nove predloge − tako na osebni ravni, kot tudi na ravni podjetja.

Pri zaposlovanju iščemo posameznike, ki se s svojim znanjem in vedenjem blizu vrednotam in pričakovanjem A1. Na razgovorih izstopajo predvsem kandidati, ki pokažejo široko neukalupljeno razmišljanje izven okvirjev, obenem pa jim je pomembna proaktivnost in konstruktiven odnos do dela ter predanost izzivom. Prepričajo nas kandidati, ki pokažejo veliko mero odgovornosti in zaupanja - tako do sebe, sodelavcev, podjetja in okolja kot do družbe kot celote.

KAJ PONUJAMO SVOJIM SODELAVCEM?

Če želimo ustvarjati konkurenčno prednost pred drugimi podjetji v panogi, moramo biti v svojem poslu odlični. Odličnost izhaja iz sodelavcev in ne more obstajati brez ustreznih splošnih in strokovnih znanj ter izkušenj in veščin zaposlenih. Zato si prizadevamo za nenehen razvoj znanja in kompetenc znotraj podjetja. Izredno skrb posvečamo ključnim potencialom in jim omogočamo individualni razvoj. Ob vsem tem pa nenehno skrbimo za dobro počutje sodelavcev na delovnem mestu z odprto in transparentno komunikacijo ter organizacijo raznovrstnih srečanj, s katerimi krepimo medsebojno sodelovanje.

Da smo na pravi poti, pričajo tudi mnoga prejeta priznanja. Velik ugled uživamo med iskalci zaposlitve, ki so podjetje prepoznali kot enega najuglednejših slovenskih zaposlovalcev in mu dodelili certifikat Ugleden delodajalec. Leta 2017 smo prejeli priznanje Zlata nit za najboljšega delodajalca v kategoriji velikih podjetij.

NAŠI PRODUKTI IN STORITVE

Predplačniška ponudba: A1 SIMPL, A1 SIMPLnet

Ponudba za rezidenčne naročnike: A1 GO!, A1 Play, Senior ponudba, Paket Dodatni, A1 SmartHome, A1 All inclusiveA1 Domači net

Ponudba mobilnega interneta: A1 Domači net

Ponudba fiksnih TV-paketov: Trojčki A1 Kombo

Ponudba za poslovne naročnike: A1 GO! - poslovni, A1 Podjetni, A1 Poslovni Smart, A1 Poslovni Premium, A1 Podjetni zakup, A1 Dodatni, A1 Optika, A1 PBX, A1 blagajna, A1 Nadzor, A1 storitve v oblaku, A1 Podjetnik (Internet + fiksna telefonija), A1 DSL in A1 All inclusive.

Ekspert za napredno analitiko in poročanje


Ekspert za napredno analitiko in poročanje

Lokacija dela: Ljubljana


Če vas zanima:

A1 Slovenija želi uporabniku zagotoviti odlične storitve in podporo povsod po Sloveniji. Imate vrhunska tehnična znanja, nenehno iščete razvojne priložnosti in si želite soustvarjati nekaj izjemnega, ter vas zanima delo v telekomunikacijah?

Vaše naloge bodo obsegale:

 • pripravo poizvedb, poročil, analiz, segmentacij uporabnikov in razvoj napovednih modelov,
 • delo v različnih področji znotraj podjetja, ki se ukvarjajo s podatki. To so omrežni podatki (mobilno in  fiksno omrežje), podatki o strankah (B2B, B2C), medijski podatki (TV, glasba), prodajni podatki (prodaja, uporaba storitev) ali podatki iz inovativnih področij kot so pametni dom in ICT rešitve,
 • pospeševanje uporabe in razvoj samopostrežnih rešitev, ki omogočajo našemu podjetju biti bolj prilagodljiv z uporabo analitike in podatkov,
 • svetovanje internim uporabnikom glede uporabe podatkov in analitike,
 • podpora procesu izvajanja CRM kampanj (selekcija podatkovnih baz, analiziranje rezultatov in spremljanje trendov),
 • testiranje novosti in nadgradenj podatkovnega skladišča in delo z najnovejšimi tehnologijami in masovnimi podatki,
 • zbiranje in posredovanje zahtev za izgradnjo in nadgradnjo podatkovnega skladišča in oblačnega okolja,
 • vizualizacija podatkov po enotnih standardih poročanja.

Če imate:

Pri zaposlovanju iščemo posameznike, ki so s svojim znanjem in vedenjem blizu vrednotam in pričakovanjem A1. Od kandidata pričakujemo:

 • VI. ali VII. stopnjo izobrazbe tehnične ali družboslovne smeri, 
 • vsaj 2 leti izkušenj na podobnem področju,
 • napredno poznavanje statističnih metod in orodij za obdelavo baz podatkov (SQL),
 • napredno znanje Excel (PowerPivot, Powerquery, OLAP, DAX, VBA),
 • poznavanje analitičnih modelov, DB arhitekture, dimenzijskih modelov in procesa gradnje le teh,
 • poznavanje napredne in napovedne analitike ter izdelava modelov je prednost (R, Python),
 • poznavanje standardov za vizualizacijo IBCS je prednost,
 • sposobnost analitičnega razmišljanja in prenosa strategije v prakso,
 • samoiniciativnost, sprejemanje odgovornosti in pripravljenost na učenje,
 • proaktivni pristop - od ideje do rešitve,
 • tekoče znanje angleškega jezika.

 Če bi želeli delati v okolju, ki ponuja:

Prizadevamo si za nenehen razvoj znanja in kompetenc znotraj podjetja. Izredno skrb posvečamo ključnim potencialom in jim omogočamo individualni razvoj. Ob vsem tem pa nenehno skrbimo za dobro počutje sodelavcev na delovnem mestu z odprto komunikacijo ter organizacijo raznovrstnih srečanj, s katerimi krepimo medsebojno sodelovanje. Ponujamo vam;

 • delovno razmerje za nedoločen čas s 6 mesečnim poskusnim delom,
 • dinamično delo v ekipi zagnanih sodelavcev,
 • sodelovanje z vrhunskimi strokovnjaki s področja BI v Sloveniji in tujini,
 • kreiranje Data-driven poslovanja podjetja,
 • ustvarjalno organizacijsko kulturo in timsko vzdušje,
 • strokovni, osebni in karierni razvoj z nadgradnjo individualnih potencialov,
 • veliko priložnosti za izobraževanje in pridobivanje novih znanj,
 • družini prijazno okolje, ki omogoča dobro ravnovesje med delom in zasebnim življenjem.


Več o nas si lahko pogledate v videu.

Prijava:

Če ste se prepoznali v opisu, čutite strast do dela na področju BI in bi radi prispevali k rezultatom na omenjenem področju, se prijavite preko spletnega obrazca.

Ne odlašaj!
Še 7 dni za prijavo.
 Prijavi se zdaj

Opis delovnega mesta

Če vas zanima:A1 Slovenija želi uporabniku zagotoviti odlične storitve in podporo povsod po Sloveniji. Če imate vrhunske komunikacijske sposobnosti, nenehno iščete razvojne priložnosti ter si želite soustvarjati nekaj izjemnega, ter vas zanima delo v oddelku BI, vas vabimo, da se nam pridružite.Vaše naloge bodo obsegale:- pripravo poizvedb, poročil, analiz, segmentacij uporabnikov in razvoj napovednih modelov,

- delo v različnih področji znotraj podjetja, ki se ukvarjajo s podatki. To so omrežni podatki (mobilno in  fiksno omrežje), podatki o strankah (B2B, B2C), medijski podatki (TV, glasba), prodajni podatki (prodaja, uporaba storitev) ali podatki iz inovativnih področij kot so pametni dom in ICT rešitve,

- pospeševanje uporabe in razvoj samopostrežnih rešitev, ki omogočajo našemu podjetju biti bolj prilagodljiv z uporabo analitike in podatkov,

- svetovanje internim uporabnikom glede uporabe podatkov in analitike,

- podpora procesu izvajanja CRM kampanj (selekcija podatkovnih baz, analiziranje rezultatov in spremljanje trendov),

- testiranje novosti in nadgradenj podatkovnega skladišča in delo z najnovejšimi tehnologijami in masovnimi podatki,

- zbiranje in posredovanje zahtev za izgradnjo in nadgradnjo podatkovnega skladišča in oblačnega okolja,

- vizualizacija podatkov po enotnih standardih poročanja.


Če imate:Pri zaposlovanju iščemo posameznike, ki se s svojim znanjem in vedenjem blizu vrednotam in pričakovanjem A1. Od vas pričakujemo:- VI. ali VII. stopnjo izobrazbe tehnične ali družboslovne smeri,

- vsaj 2 leti izkušenj na podobnem področju,

- napredno poznavanje statističnih metod in orodij za obdelavo baz podatkov (SQL),

- napredno znanje Excel (PowerPivot, Powerquery, OLAP, DAX, VBA),

- poznavanje analitičnih modelov, DB arhitekture, dimenzijskih modelov in procesa gradnje le teh,

- poznavanje napredne in napovedne analitike ter izdelava modelov je prednost (R, Python),

- poznavanje standardov za vizualizacijo IBCS je prednost,

- sposobnost analitičnega razmišljanja in prenosa strategije v prakso,

- samoiniciativnost, sprejemanje odgovornosti in pripravljenost na učenje,

- proaktivni pristop - od ideje do rešitve,

- tekoče znanje angleškega jezika.

 


Če bi želeli delati v okolju, ki ponuja:Prizadevamo si za nenehen razvoj znanja in kompetenc znotraj podjetja. Izredno skrb posvečamo ključnim potencialom in jim omogočamo individualni razvoj. Ob vsem tem pa nenehno skrbimo za dobro počutje sodelavcev na delovnem mestu z odprto komunikacijo ter organizacijo raznovrstnih srečanj, s katerimi krepimo medsebojno sodelovanje. Ponujamo vam:

- delovno razmerje za nedoločen čas s poskusno dobo 6 mesecev,

- dinamično delo v ekipi mladih in zagnanih sodelavcev,

- sodelovanje z vrhunskimi strokovnjaki v mednarodnem okolju,

- ustvarjalno organizacijsko kulturo in timsko vzdušje,

- strokovni, osebni in karierni razvoj z nadgradnjo individualnih potencialov,

- različne možnosti e-izobraževanja.Več o nas si lahko pogledate v videu.

 
Prijava


 

Če ste se prepoznali v opisu, čutite strast do dela na področju BI in bi radi prispevali k rezultatom na omenjenem področju, se prijavite preko spletnega obrazca.Kaj pričakujemo

Kaj nudimo

Izberi področje dela