Ekspert za napredno analitiko in poročanje

28.6.2024
A1 Slovenija, d. d.
Ljubljana
m/ž
 Prijavi se na to delovno mesto
Povej naprej
Kompatibilnost
Kompatibilnost
Aktiviraj svoj karierni profil in si oglej kako se ujemaš z delovnim mestom

SPLOŠNO O PODJETJU

A1 Slovenija je vodilni zasebni ponudnik celovitih komunikacijskih storitev v Sloveniji in pomemben del skupine Telekom Austria Group, vodilnega ponudnika digitalnih storitev in komunikacije v državah srednje in vzhodne Evrope z več kot 24 milijoni uporabnikov v osmih državah.

V A1 Slovenija vse od vstopa na trg leta 1999 ohranjamo položaj pionirja na področju mobilnih komunikacij in stalno krepimo svoj položaj na trgu celovitih komunikacijskih storitev. Napredno tehnologijo uporabljamo za to, da svojim uporabnikom omogočamo oblikovanje doživetij, kot jih sami želijo živeti.

Družbena odgovornost je v A1 Slovenija globoko vpeta v jedro poslovanja. Živimo jo vsak dan in na vseh področjih našega delovanja.

Več kot 500 zaposlenih je zavezanih k ustvarjanju rešitev, ki več kot 700.000 uporabnikom bogatijo življenje v digitalni dobi. A1 Slovenija razvija smiselne komunikacijske rešitve, ki ustrezajo trenutnim in nastajajočim potrebam uporabnikov, tako da lahko ti doživljajo delo, zabavo in ustvarjanje bolj povezano in tako kot dejansko sami želijo.

Več informacij najdete na A1.si.

GLAVNE DEJAVNOSTI

A1 Slovenija je vodilni zasebni ponudnik celovitih komunikacijskih storitev mobilne in fiksne telefonije, interneta ter digitalne televizije v Sloveniji.

VIZIJA IN CILJI

Odlična uporabniška izkušnja in digitalizacija sta naša strateška temelja za povezovanje ljudi, prostorov in stvari. Ustvarjamo edinstvene izkušnje v digitalnem svetu.

ORGANIZACIJSKA KULTURA IN KLIMA

Zavedamo se, da organizacijska kultura močno vpliva na uresničevanje naše strategije, zato jo nenehno krepimo in spodbujamo njen razvoj. Vsakodnevno gradimo pogoje dela, ki spodbujajo inovativen način razmišljanja ter kreativnost pri ustvarjanju novih produktov in storitev. Zaupanje, timsko delo, hitra odzivnost na spremembe so ključni elementi naše kulture in s tem naših vrednot. Svoj posel opravljamo odgovorno in z integriteto. Ni pomembno zgolj, kakšne rezultate imamo, pomembno je tudi, kako jih dosegamo. Spodbujamo vključevanje sodelavcev v različne aktivnosti, ki morda tudi niso del njihovih osnovnih zadolžitev, in s tem krepimo medsebojno sodelovanje in timsko delo. Ob tem pa je pomembno, da razmišljamo in delujemo izven ustaljenih okvirjev. Naša glavna prednost so sodelavci, ki pri svojem delu uresničujejo vrednote A1.

UgledniDelodajalec
A1 Slovenija, d. d.
Ameriška ulica 4
1000 Ljubljana
https://jobs.a1.com/sl

Dejavnost:
Mobilna telefonija; Telekomunikacije


A1 Slovenija je pomemben del skupine Telekom Austria Group in je vodilni zasebni ponudnik celovitih komunikacijskih storitev mobilne in fiksne telefonije, interneta ter digitalne televizije v Sloveniji. Več kot 500 zaposlenih je zavezanih k ustvarjanju rešitev, ki več kot 700.000 uporabnikom bogatijo življenje v digitalni dobi. A1 Slovenija razvija smiselne komunikacijske rešitve, ki ustrezajo trenutnim in nastajajočim potrebam uporabnikov, tako da lahko ti doživljajo delo, zabavo in ustvarjanje bolj povezano in tako, kot dejansko sami želijo.
Število zaposlenih:
500 do 999 zaposlenih

Prihodki (zadnji razpoložljivi podatek):

KAJ PRIČAKUJEMO OD NOVIH SODELAVCEV?

Sodelavci A1 smo odprti za nove priložnosti, polni energije in željni novih znanj in te lastnosti pričakujemo tudi od novih sodelavcev. Glavne kompetence, ki jih iščemo pri novih sodelavcih, so: inovativno razmišljanje, predanost, učinkovitost, sodelovanje in odgovornost. Delujemo v hitro se spreminjajoči panogi, kjer so spremembe nenehne. V takšnih okoliščinah so prav sodelavci tisti, ki morajo kot prvi razumeti, zakaj potrebujemo spremembe, v njih pa morajo videti priložnost za napredek, za izboljšave in nove predloge − tako na osebni ravni, kot tudi na ravni podjetja.

Pri zaposlovanju iščemo posameznike, ki se s svojim znanjem in vedenjem blizu vrednotam in pričakovanjem A1. Na razgovorih izstopajo predvsem kandidati, ki pokažejo široko neukalupljeno razmišljanje izven okvirjev, obenem pa jim je pomembna proaktivnost in konstruktiven odnos do dela ter predanost izzivom. Prepričajo nas kandidati, ki pokažejo veliko mero odgovornosti in zaupanja - tako do sebe, sodelavcev, podjetja in okolja kot do družbe kot celote.

KAJ PONUJAMO SVOJIM SODELAVCEM?

Če želimo ustvarjati konkurenčno prednost pred drugimi podjetji v panogi, moramo biti v svojem poslu odlični. Odličnost izhaja iz sodelavcev in ne more obstajati brez ustreznih splošnih in strokovnih znanj ter izkušenj in veščin zaposlenih. Zato si prizadevamo za nenehen razvoj znanja in kompetenc znotraj podjetja. Izredno skrb posvečamo ključnim potencialom in jim omogočamo individualni razvoj. Ob vsem tem pa nenehno skrbimo za dobro počutje sodelavcev na delovnem mestu z odprto in transparentno komunikacijo ter organizacijo raznovrstnih srečanj, s katerimi krepimo medsebojno sodelovanje.

Da smo na pravi poti, pričajo tudi mnoga prejeta priznanja. Velik ugled uživamo med iskalci zaposlitve, ki so podjetje prepoznali kot enega najuglednejših slovenskih zaposlovalcev in mu dodelili certifikat Ugleden delodajalec. Leta 2017 smo prejeli priznanje Zlata nit za najboljšega delodajalca v kategoriji velikih podjetij.

NAŠI PRODUKTI IN STORITVE

Predplačniška ponudba: A1 SIMPL, A1 Simpl Net

Ponudba za rezidenčne naročnike: A1 Go!, A1 Vajb za mlade, paket Dodatni, Kidz, Senior ponudba, paketi A1 Net, VoLTE, A1 Play, A1 Protekt, A1 Protekt +, nakup na obroke v Nakupovalnici

TV paketi: A1 Net+TV, A1 Brezžični net+TV 

Internet paketi: A1 Fix net, A1 Brezžični net

Ponudba za poslovne naročnike: A1 Go! Podjetni, A1 Poslovni Smart, A1 Poslovni Premium, A1 Podjetni zakup, paket Dodatni, A1 Podjetnik, A1 Xpert, A1 PBX, A1 PBX, A1 ITP, A1 080, A1 090, A1 DSL, A1 Optika, A1 Etherlink, A1 Poslovna optika, IP MPLS, pisarniške rešitve (A1 Fax, spletna domena …), tržne rešitve (A1 blagajna …), varnostne rešitve (F-Secure, A1 Protekt, najem strežnikov …), nakup na obroke v Nakupovalnici.  

Ekspert za IT in storitve

Ekspert za napredno analitiko in poročanje

A1 Slovenija je podjetje, ki želi uporabniku zagotoviti odlične storitve in podporo povsod po Sloveniji. Imaš vrhunska tehnična znanja, nenehno iščeš razvojne priložnosti in si želiš soustvarjati v tehnologiji prihodnosti? Pridruži se nam!

Lokacija dela: Ljubljana

Tvoje naloge bodo:

 • Delo z veliko količino podatkov in različnimi podatkovnimi bazami,
 • delo v različnih domenah našega podjetja, ki se ukvarjajo s podatki (omrežni podatki (mobilno in  fiksno omrežje), podatki o strankah (B2B, B2C), medijski podatki (TV, glasba), prodajni podatki (prodaja, uporaba storitev) ali podatki iz inovativnih področij kot so pametni dom in ICT rešitve,
 • priprava poizvedb, poročil, analiz, segmentacij uporabnikov in razvoj podatkovnih modelov na področju telekomunikacijskih storitev, prodaje in marketinga,
 • vizualizacija podatkov po enotnih standardih poročanja,
 • pospeševanje uporabe samopostrežnih rešitev, ki omogočajo našemu podjetju biti bolj prilagodljiv z uporabo analitike in podatkov,
 • podpora procesu izvajanja CRM kampanj (selekcija podatkovnih baz, analiziranje rezultatov in spremljanje trendov),
 • testiranje novosti in nadgradenj podatkovnega skladišča in delo z najnovejšimi tehnologijami in masovnimi podatki,
 • izdelava prediktivnih in AI modelov,
 • zbiranje in posredovanje zahtev za izgradnjo in nadgradnjo podatkovnega skladišča in oblačnega okolja,
 • svetovanje internim uporabnikom glede uporabe podatkov in analitike.

Od tebe pričakujemo:

 • VI. ali VII. stopnjo izobrazbe tehnične ali družboslovne smeri,
 • vsaj 2 leti izkušenj na podobnem področju,
 • napredno poznavanje statističnih metod in orodij za obdelavo baz podatkov (SQL),
 • poznavanje orodij za poslovno analitiko (PowerBI, QlikView, Tableu) in procesa grajenja podatkovnih modelov in vizualizacij (OLAP, DAX),
 • poznavanje analitičnih modelov, DB arhitekture, dimenzijskih modelov, poznavanje napredne in napovedne analitike ter izdelava modelov je prednost (R, Python),
 • napredno znanje Excela,
 • poznavanje telekomunikacijskega področja je prednost,
 • proaktivni pristop – od ideje do rešitve,
 • tekoče znanje angleškega jezika.

Ti si idealen/-a kandidat/-ka če:

 • si osredotočen/-a na ustvarjanje vrednosti za stranke in podjetje,
 • prepoznaš izzive in se samoiniciativno vključiš v reševanje,
 • stopaš izven okvirjev običajnega načina razmišljanja,
 • si sposoben/-a spoštovanja in sodelovanja z različnimi posamezniki,
 • s svojim delovanjem soustvarjaš pozitivno podobo podjetja. 

Kaj lahko pričakuješ od nas?

 • delovno razmerje za nedoločen čas s poskusno dobo 6 mesecev,
 • možnost razvoja tvojih potencialov in nadgradnjo kompetenc v okviru internih in eksternih programov (AmCham, Group young potential program),
 • izkušnje v mednarodnem sodelovanju v okviru A1 Skupine,
 • fleksibilen delovni čas z možnostjo dela izven pisarne,
 • sodelovanje z vrhunskimi strokovnjaki s področja BI v Sloveniji in tujini,
 • kreiranje Data-driven poslovanja podjetja,
 • pozornost na počutju sodelavcev (Employee Wellbeing),
 • družini prijazno okolje, ki omogoča dobro ravnovesje med delom in zasebnim življenjem.

Več o nas si lahko pogledaš v videu.

Prijava

Če si se prepoznal/-a v opisu, te vabimo, da se prijaviš preko spletnega obrazca do vključno 14.07.2024.

Ne odlašaj!
Še 1 dan za prijavo.
 Prijavi se zdaj

Opis delovnega mesta

Ekspert za napredno analitiko in poročanje
A1 Slovenija je podjetje, ki želi uporabniku zagotoviti odlične storitve in podporo povsod po Sloveniji. Imaš vrhunska tehnična znanja, nenehno iščeš razvojne priložnosti in si želiš soustvarjati v tehnologiji prihodnosti? Pridruži se nam!
Tvoje naloge bodo:
• Delo z veliko količino podatkov in različnimi podatkovnimi bazami,
• delo v različnih domenah našega podjetja, ki se ukvarjajo s podatki (omrežni podatki (mobilno in fiksno omrežje), podatki o strankah (B2B, B2C), medijski podatki (TV, glasba), prodajni podatki (prodaja, uporaba storitev) ali podatki iz inovativnih področij kot so pametni dom in ICT rešitve,
• priprava poizvedb, poročil, analiz, segmentacij uporabnikov in razvoj podatkovnih modelov na področju telekomunikacijskih storitev, prodaje in marketinga,
• vizualizacija podatkov po enotnih standardih poročanja,
• pospeševanje uporabe samopostrežnih rešitev, ki omogočajo našemu podjetju biti bolj prilagodljiv z uporabo analitike in podatkov,
• podpora procesu izvajanja CRM kampanj (selekcija podatkovnih baz, analiziranje rezultatov in spremljanje trendov),
• testiranje novosti in nadgradenj podatkovnega skladišča in delo z najnovejšimi tehnologijami in masovnimi podatki,
• izdelava prediktivnih in AI modelov,
• zbiranje in posredovanje zahtev za izgradnjo in nadgradnjo podatkovnega skladišča in oblačnega okolja,
• svetovanje internim uporabnikom glede uporabe podatkov in analitike.

Kaj pričakujemo

Od tebe pričakujemo:
• VI. ali VII. stopnjo izobrazbe tehnične ali družboslovne smeri,
• vsaj 2 leti izkušenj na podobnem področju,
• napredno poznavanje statističnih metod in orodij za obdelavo baz podatkov (SQL),
• poznavanje orodij za poslovno analitiko (PowerBI, QlikView, Tableu) in procesa grajenja podatkovnih modelov in vizualizacij (OLAP, DAX),
• poznavanje analitičnih modelov, DB arhitekture, dimenzijskih modelov, poznavanje napredne in napovedne analitike ter izdelava modelov je prednost (R, Python),
• napredno znanje Excela,
• poznavanje telekomunikacijskega področja je prednost,
• proaktivni pristop – od ideje do rešitve,
• tekoče znanje angleškega jezika.
Ti si idealen/-a kandidat/-ka če:
• si osredotočen/-a na ustvarjanje vrednosti za stranke in podjetje,
• prepoznaš izzive in se samoiniciativno vključiš v reševanje,
• stopaš izven okvirjev običajnega načina razmišljanja,
• si sposoben/-a spoštovanja in sodelovanja z različnimi posamezniki,
• s svojim delovanjem soustvarjaš pozitivno podobo podjetja.

Kaj nudimo

Kaj lahko pričakuješ od nas?
• delovno razmerje za nedoločen čas s poskusno dobo 6 mesecev,
• možnost razvoja tvojih potencialov in nadgradnjo kompetenc v okviru internih in eksternih programov (AmCham, Group young potential program),
• izkušnje v mednarodnem sodelovanju v okviru A1 Skupine,
• fleksibilen delovni čas z možnostjo dela izven pisarne,
• sodelovanje z vrhunskimi strokovnjaki s področja BI v Sloveniji in tujini,
• kreiranje Data-driven poslovanja podjetja,
• pozornost na počutju sodelavcev (Employee Wellbeing),
• družini prijazno okolje, ki omogoča dobro ravnovesje med delom in zasebnim življenjem.
Več o nas si lahko pogledaš v videu.

Prijava:
Če si se prepoznal/-a v opisu, te vabimo, da se prijaviš preko spletnega obrazca do vključno 14.7.2024.

UgledniDelodajalec
A1 Slovenija, d. d.
Ameriška ulica 4
1000 Ljubljana
https://jobs.a1.com/sl

Dejavnost:
Mobilna telefonija; Telekomunikacije


A1 Slovenija je pomemben del skupine Telekom Austria Group in je vodilni zasebni ponudnik celovitih komunikacijskih storitev mobilne in fiksne telefonije, interneta ter digitalne televizije v Sloveniji. Več kot 500 zaposlenih je zavezanih k ustvarjanju rešitev, ki več kot 700.000 uporabnikom bogatijo življenje v digitalni dobi. A1 Slovenija razvija smiselne komunikacijske rešitve, ki ustrezajo trenutnim in nastajajočim potrebam uporabnikov, tako da lahko ti doživljajo delo, zabavo in ustvarjanje bolj povezano in tako, kot dejansko sami želijo.
Število zaposlenih:
500 do 999 zaposlenih

Prihodki (zadnji razpoložljivi podatek):

Izberi področje dela