ETA d.o.o. Cerkno

SPLOŠNO O PODJETJU

Opis podjetja

ETA Cerkno je ena najpomembnejših proizvodnih enot v nemškem koncernu E.G.O., ki je zaradi inovativnosti in razvoja v samem vrhu proizvodnje izdelkov za gospodinjstvo in vgradnih komponent za izdelke bele tehnike. Smo največji svetovni proizvajalec grelnih plošč, ki jih izdelujemo v najrazličnejših izvedbah in v milijonskih serijah. Ne cenimo in negujemo le bližine strank, ampak tudi dejavno spodbujamo izmenjavo informacij in zaposlenih na naših lokacijah.

Smo podjetje z bogato tradicijo, ki v Cerknem deluje že od leta 1947. Že dobrih petdeset let sodelujemo z nemškim koncernom E.G.O., ki je danes večinski lastnik podjetja. ETA Cerkno je ena najpomembnejših proizvodnih enot v koncernu, ki je zaradi inovativnosti in razvoja v samem vrhu proizvodnje izdelkov za gospodinjstvo in vgradnih komponent za izdelke bele tehnike. V 18 državah sveta ima 21 proizvodnih in distribucijskih lokacij. Položaj v koncernu nam omogoča stabilnost in možnost novih vlaganj v razvoj in zaposlene. Smo največji svetovni proizvajalec grelnih plošč. Lani smo jih prodali skoraj pet milijonov. V Cerknem smo izdelali še več kot devet milijonov termostatov in skoraj milijon izdelkov iz komercialne litine. Naše izdelke izvažamo v številne države.

GLAVNE DEJAVNOSTI

Strateška področja poslovanja odražajo prepričanje, da je pomembno graditi na tradiciji. Proizvodni program delimo na:

- grelne plošče,

- prodajo ulitkov,

- naprave za regulacijo temperature,

- izdelavo orodij za preoblikovanje  pločevine za lastne potrebe.

VIZIJA IN CILJI

V ETA Cerkno ves čas mislimo na prihodnost. Naša vizija je biti nosilec razvoja komponent za gospodinjske aparate za potrebe globalnega tržišča po konkurenčnih cenah in s tem posledično skrbi za zadovoljstvo kupcev. Redno moderniziramo proizvodnjo, jo povečujemo in uvajamo nove tipe izdelkov. Z dobičkonosnim poslovanjem, večanjem poslovne učinkovitosti in dolgoročno varnostjo poslovanja ustvarjamo koristi za zaposlene in lastnike. Zavedamo se tudi družbene in okoljske odgovornosti. Z različnimi projekti preprečujemo in zmanjšujemo obremenjevanje okolja, uporabljamo okolju prijazne materiale, zmanjšujemo količino proizvedenih odpadkov ter zagotavljamo spoštovanje in izpolnjevanje okoljevarstvenih norm.

ORGANIZACIJSKA KULTURA IN KLIMA

Temeljna načela je skozi rast podjetja razvila skupina E.G.O. in jih širi po vseh lokacijah in podjetjih po vsem svetu. Zaposlene in njihove potrebe podjetje postavlja v središče tega kar dela. Tako lahko ponudi svojim strankam uporabne rešitve in izdelke, ki so korak pred konkurenco.

Pri tem so naša vodila:

1) Biti in ostati družinsko podjetje.

2) Misliti na dolgi rok in delovati trajnostno.

3) Izumiteljski duh: inovacije, ki izboljšajo življenje ljudi.

4) Poglabljanje identificiranosti zaposlenih s podjetjem.

5) Spodbujanje zaposlenih, krepitev samoiniciative, prenos odgovornosti.

6) Poštenost in zvestoba.

Poleg iskanja visoko usposobljenih novih sodelavcev in stalnega usposabljanja obstoječih zaposlenih je prednostna naloga družbe omogočati tudi osebnostni razvoj posameznika.

KAJ PRIČAKUJEMO OD NOVIH SODELAVCEV?

Verjamemo v trdo in zavzeto delo, v motiviranost in predanost zaposlenih. Verjamemo, da posameznik šteje, a rezultate dosegajo le ekipe. Verjamemo v prenos znanj med zaposlenimi in spoštljiv odnos do sodelavcev. Od kandidatov za zaposlitev pričakujemo ustrezno stopnjo izobrazbe, zahtevana znanja in veščine pripravljenost na dodatna usposabljanja in izobraževanja, veliko mero samoiniciativnosti, usmerjenost k timskemu delu in zavedanje, da so naš cilj zadovoljni kupci.

KAJ PONUJAMO SVOJIM SODELAVCEM?

- zaposlitev za nedoločen čas,

- napredovanje,

- nagrajevanje,

- stimulativni del plače,

- kadrovske štipendije,

- delo v kreativnem okolju,

- delo v družini prijaznem podjetju,

- sodelovanje v razvojnih in inovativnih projektih,

- soustvarjanje zgodbe o uspehu, ki traja že 70 let,

- izobraževanja in usposabljanja za dodatna znanja,

- ustvarjanje kariere znotraj globalnega koncerna.

NAŠI PRODUKTI IN STORITVE

Proizvodni program delimo na:

- grelne plošče,

- prodajo ulitkov,

- naprave za regulacijo temperature,

- izdelavo orodij za preoblikovanje pločevine za lastne potrebe.