Zaposlitveni portal MojeDelo.com za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo? Strinjam se Želim izvedeti več

Glavni računovodja

16.5.2019
Marifarm d.o.o.
Maribor
m/ž
Povej naprej
Kompatibilnost
Kompatibilnost
Aktiviraj svoj karierni profil in si oglej kako se ujemaš z delovnim mestom
Marifarm d.o.o.
Spletna stran:

Glavni računovodja

Družba Marifarm d.o.o. je v privatni lasti s tujim lastnikom, uspešno farmacevtsko družbo. V skupini je 2.500 zaposlenih, od tega 100 zaposlenih na proizvodno poslovnem objektu v Mariboru. 

Glavni računovodja m/ž

Naloge in odgovornosti Glavnega računovodja so:

 • Zagotavljanje nemotenega, doslednega in brezhibnega dela Oddelka za računovodstvo.
 • Pravilen in zakonit obračun plač ter ostalih dodatkov zaposlenih.
 • Zagotavljanje in nadzor pravočasnega in natančnega spremljanja dejavnosti družbe na računovodskem in davčnem področju v skladu z zakoni in predpisi v Sloveniji za vse dejavnosti v podjetju, vključno z, vendar ne omejeno na: poslovanje z zalogami, spremembe pri osnovnih sredstvih in neopredmetenih sredstvih, proizvodnih dejavnosti, obveznosti in terjatve, DDV, davka od dohodkov pravnih oseb, druge dajatve.
 • Zagotavljanje pravočasnih in točnih plačil tretjim osebam v skladu z notranjimi postopki družbe, s planom predvidenih prilivov in odlivov sredstev.
 • Priprava in pravočasna predložitev poslovnih in davčnih poročil zunanjim institucijam, kot je določeno z zakonom in predpisi Republike Slovenije in notranjimi postopki, vključno s pripravo računovodskih poročil ad-hoc na zahtevo vodstva.
 • Izvajanje pravočasnega in natančnega izračuna in izplačila plače in drugih oblik nagrajevanja zaposlenih, socialnih zavarovanj in morebitnih drugih plačil, kot je določeno z zakonom in notranjimi postopki družbe.
 • Izvajanje nadzora in podajanje predlogov za izboljšanje finančnega položaja družbe, vključno z zmanjšanjem izgub in neučinkovitih stroškov.
 • Zagotavljanje učinkovitega sodelovanja v okviru finančne službe, z drugo organizacijsko enoto podjetja v okviru poslovnih dejavnosti družbe, ki vključujejo usklajevanje poslovnih in gospodarskih vprašanj.
 • Zagotavljanje posvetovanja glede računovodskih in davčnih vprašanj.
 • Organiziranje in sodelovanje pri revizijah, inšpekcijskih pregledih s strani revizijskih družb / organov / notranje kontrole (vključno zaloge) za potrditev pravilnosti in točnosti obračunavanja.
 • Spremljanje sprememb v zakonodaji in računovodskih standardih ter pravočasno obveščanje o nujnosti sprememb postopkov družbe.
 • Stalno iskanje možnosti za izboljšanje finančnega poslovanja strukturne enote, vključno z izboljšanjem strokovne ravni in sposobnosti podrejenih.
 • Opravljanje drugih del v okviru svojega delovnega področja in strokovne usposobljenosti po nalogu nadrejenega.

Pričakujemo:

 • 7. ali 6/2. stopnja izobrazbe ekonomske smeri.
 • 5 let delovnih izkušenj na podobnem položaju v proizvodnem podjetju.
 • Zelo dobro znanje angleškega jezika.
 • Računalniška znanja (MS Office, Word, Excell, Power Point, Project, Visio, Internet).

Nudimo:

 • Zaposlitev za nedoločen čas, s poskusnim delom 6 mesecev.
 • Karierni izziv, možnost osebnega razvoja ter sodelovanje in podporo pri delu s strokovnjaki iz tujine.
 • Brezplačno parkiranje v garaži družbe.

Od kandidata pričakujemo CV v Europass obliki (v slovenskem in angleškem jeziku) ter kopijo dokazil o izpolnjevanju pogojev.

Ne odlašaj s prijavo!
Bodi med prvimi.

Opis delovnega mesta

Naloge in odgovornosti Glavnega računovodja so:
- Zagotavljanje nemotenega, doslednega in brezhibnega dela Oddelka za računovodstvo.
- Pravilen in zakonit obračun plač ter ostalih dodatkov zaposlenih.
- Zagotavljanje in nadzor pravočasnega in natančnega spremljanja dejavnosti družbe na računovodskem in davčnem področju v skladu z zakoni in predpisi v Sloveniji za vse dejavnosti v podjetju, vključno z, vendar ne omejeno na: poslovanje z zalogami, spremembe pri osnovnih sredstvih in neopredmetenih sredstvih, proizvodnih dejavnosti, obveznosti in terjatve, DDV, davka od dohodkov pravnih oseb, druge dajatve.
- Zagotavljanje pravočasnih in točnih plačil tretjim osebam v skladu z notranjimi postopki družbe, s planom predvidenih prilivov in odlivov sredstev.
- Priprava in pravočasna predložitev poslovnih in davčnih poročil zunanjim institucijam, kot je določeno z zakonom in predpisi Republike Slovenije in notranjimi postopki, vključno s pripravo računovodskih poročil ad-hoc na zahtevo vodstva.
- Izvajanje pravočasnega in natančnega izračuna in izplačila plače in drugih oblik nagrajevanja zaposlenih, socialnih zavarovanj in morebitnih drugih plačil, kot je določeno z zakonom in notranjimi postopki družbe.
- Izvajanje nadzora in podajanje predlogov za izboljšanje finančnega položaja družbe, vključno z zmanjšanjem izgub in neučinkovitih stroškov.
- Zagotavljanje učinkovitega sodelovanja v okviru finančne službe, z drugo organizacijsko enoto podjetja v okviru poslovnih dejavnosti družbe, ki vključujejo usklajevanje poslovnih in gospodarskih vprašanj.
- Zagotavljanje posvetovanja glede računovodskih in davčnih vprašanj.
- Organiziranje in sodelovanje pri revizijah, inšpekcijskih pregledih s strani revizijskih družb / organov / notranje kontrole (vključno zaloge) za potrditev pravilnosti in točnosti obračunavanja.
- Spremljanje sprememb v zakonodaji in računovodskih standardih ter pravočasno obveščanje o nujnosti sprememb postopkov družbe.
- Stalno iskanje možnosti za izboljšanje finančnega poslovanja strukturne enote, vključno z izboljšanjem strokovne ravni in sposobnosti podrejenih.
- Opravljanje drugih del v okviru svojega delovnega področja in strokovne usposobljenosti po nalogu nadrejenega.

Kaj pričakujemo

- 7. ali 6/2. stopnja izobrazbe ekonomske smeri.
- 5 let delovnih izkušenj na podobnem položaju v proizvodnem podjetju.
- Zelo dobro znanje angleškega jezika.
- Računalniška znanja (MS Office, Word, Excell, Power Point, Project, Visio, Internet).

Od kandidata pričakujemo CV v Europass obliki (v slovenskem in angleškem jeziku) ter kopijo dokazil o izpolnjevanju pogojev.

Kaj nudimo

- Zaposlitev za nedoločen čas, s poskusnim delom 6 mesecev.
- Karierni izziv, možnost osebnega razvoja ter sodelovanje in podporo pri delu s strokovnjaki iz tujine.
- Brezplačno parkiranje v garaži družbe.

Izberi področje dela