Glavni tehnični inženir sistemske tehnologije - Avtomobilski pogonski sistemi (m/ž) // Senior / Technical Lead Engineer System Engineering - Automotive Traction Drives Slovenia (m / f)

13.1.2022
MAHLE Electric Drives Slovenija d.o.o.
Šempeter pri Gorici ali Ljubljana
m/ž
 Prijavi se na to delovno mesto
Povej naprej
Kompatibilnost
Kompatibilnost
Aktiviraj svoj karierni profil in si oglej kako se ujemaš z delovnim mestom

SPLOŠNO O PODJETJU

Skupina MAHLE je eden vodilnih svetovnih dobaviteljev v avtomobilski industriji. Okrog 79 000 zaposlenih na 160 proizvodnih lokacijah in v 16 razvojnih centrih po vsem svetu ustvarja inovativne rešitve za mobilnost prihodnosti. Vsako drugo osebno vozilo ima vgrajeno kakšno MAHLE komponento, inovativni izdelki družbe pa se uporabljajo tudi izven cest (na primer v gradbeni in kmetijski mehanizaciji ter logistični opremi, pomorski, letalski in železniški mehanizaciji).

MAHLE Electric Drives Slovenija d.o.o. je proizvodna družba z lastno razvojno-raziskovalno dejavnostjo. Usmerjeni smo v izdelke s področja mehatronike. Imamo sodobno opremljene laboratorije za raziskave in razvoj, pri proizvodnji pa uporabljamo visoko tehnološko opremo in moderne pristope. Smo družbeno odgovorno podjetje, saj sledimo trajnostnemu razvoju s stalnimi izboljšavami in najvišjo možno zaščito okolja ter zdravja in varnosti ljudi. Družba je bila ustanovljena leta 1960 in s trenutno skoraj 2000 zaposlenimi sodi med največje slovenske izvoznike in zaposlovalce v regiji. Del skupine MAHLE smo postali po prevzemu v letu 2014.

Za več informacij o skupini pojdite na https://www.mahle.com/.

Spremljajte objave MAHLE Electric Drives Slovenija tudi na Facebook strani https://www.facebook.com/mahleslovenia/

GLAVNE DEJAVNOSTI

Skupina MAHLE z izdelki za motorje z notranjim izgorevanjem in njihovimi preifernimi deli ter z rešitvami za električna vozila odgovarja na ključna vprašanja, vezana na tehnologijo pogonskih sistemov, klimatskih naprav, filtracije ter sistemov upravljanja toplote in mehatronike.

V MAHLE Electric Drives Slovenija d.o.o. v Šempetru pri Gorici razvijamo, proizvajamo in tržimo zaganjalnike, alternatorje ter električne pogonske in druge mehatronske sisteme. Imamo lastno razvojno raziskovalno dejavnost za področje mehatronike.

VIZIJA IN MISIJA

Skupina MAHLE želi prispevati k zmanjševanju emisij CO2 in tako k boljšemu okolju, zato ponuja inovativne rešitve, ki prispevajo k čistejšemu ozračju, manjši porabi goriva ter k užitku v vožnji. To vizijo zasledujemo pri oblikovanju vseh vrst pogonskih sistemov, ne glede na to, ali gre za motorje z notranjim izgorevanjem ali za električna vozila.

Naši cilji so zgrajeni na temeljih trajnih faktorjev, ki oblikujejo skupino MAHLE že od samega začetka: ne zadovoljimo se s tem, kar smo dosegli, ampak zaradi ljubezni do avtomobilov in tehnologije vedno stremimo k še boljšim rešitvam. Tako optimiziramo obstoječe tehnologije, razvijamo nove koncepte ter postavljamo vedno višje standarde v industriji.

ORGANIZACIJSKA KULTURA IN KLIMA

Naša kultura - uspešni skupaj.

Velikost korporacije nam omogoča, da lahko povezujemo mednarodni prostor in priložnosti za večje posle s tradicijo in timskim delom lokalnega delovanja.

Inovacije zahtevajo ljudi, ki so sposobni razmišljati izven okvirov in skupaj najti prave ideje. V MAHLE naši zaposleni že od samih začetkov sodelujejo, da skupaj ustvarjajo uspeh. Tudi danes nas naprej še vedno poganja uspešnost. Kot vodilni na svetovnem trgu predstavljamo znanje, kakovost in mednarodno raznolikost - in cenimo dosežke vsakega posameznika. Sodelavcem omogočamo, da prevzamejo lastno odgovornost oziroma to od njih pričakujemo.

Kot družba prevzemamo tudi socialno odgovornost. Trajnost je del naše tradicije, saj stremimo k ustvarjanju dolgoročnih vrednot.

KAJ PRIČAKUJEMO OD NOVIH SODELAVCEV?

Iščemo pozitivno naravnane in široko razgledane sodelavce, ki pri delu izkazujejo strokovnost, zavzetost, samoiniciativnost in samostojnost. Želimo sodelavce, polne energije in raziskovalce, ki so nad tehnologijo navdušeni tako kot mi. To so ljudje, ki vdihujejo življenje "timskemu duhu", "pripravljenosti pomagati" in "spoštovanju". Želimo, da novi člani družine MAHLE spoštujejo druge kulture ter so poleg tega zanesljivi in z nogami čvrsto na tleh. Na kratko: da so ljudje, ki želijo s svojim žarom sooblikovati prihodnost.

Velikost podjetja in raznolika področja dela nam omogočajo, da za vsakega kanidata najdemo ustrezno delovno mesto in mu tako ponudimo priložnost za oblikovanje kariere po njegovi meri.

Stopite na pot - skupaj z MAHLE

KAJ PONUJAMO SVOJIM SODELAVCEM?

V MAHLE vas čakajo izzivov polne naloge v mednarodnih ekipah. Lahko boste optimizirali obstoječe tehnologije z inovativnimi rešitvami in razvijali nove koncepte, ne glede na poslovno enoto, ki ji pripadate znotraj skupine MAHLE. Kajti za nas je timsko delo več kot le izraz. Z novimi sodelavci boste raziskovali nove smeri in postavljali nove standarde.

V MAHLE se zavedamo, da uspeh izhaja iz znanja, izkušenj in prizadevanj sodelavcev, zato si prizadevamo za stalen razvoj znanja in kompetenc v podjetju. V ta namen zaposlenim ponujamo možnost izobraževanj, ki pripomorejo k strokovnemu in osebnemu razvoju, poskušamo pa jim tudi olajšati usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja.

Prve delovne izkušnje lahko v našem podjetju preko praktičnega usposabljanja ali študentskega dela pridobijo tudi dijaki in študenti, ki si tako oblikujejo osnovo za nadaljnji strokovni razvoj. Dijakom tehničnih šol ter študentom strojništva in elektrotehnike podeljujemo kadrovske štipendije.

NAŠI PRODUKTI IN STORITVE

MAHLE izdelki so vgrajeni v vsakem drugem osebnem vozilu, sestavni deli in sistemi MAHLE pa že desetletja dosegajo uspehe tudi na dirkalnih stezah po svetu. Inovativni izdelki družbe se uporabljajo tudi izven cest.

Najbolj poznani izdelki MAHLE Electric Drives Slovenija so alternatorji, zaganjalniki in električni motorji oziroma pogonski sistemi. Smo nišni specialist in dobavitelj priznanim globalnim proizvajalcem kmetijske in gradbene mehanizacije (traktorji, kombajni, kopači), komercialnih vozil (kamioni, avtobusi), logistične opreme (viličarji) in električnih transportnih sredstev (golf vozički) ter v avtomobilski industriji (mehtronski sklopi za servo volane in druge mehatronske aplikacije).

BONITETE PODJETJA

Redna plača.

Stimulacija za dobro delo in inovativnost.

Božičnica in drugi dodatki.

Možnost izobraževanja.

Gradnja kariere v mednarodnem okolju.

Pozitivno delovno vzdušje.

Glavni tehnični inženir sistemske tehnologije - Avtomobilski pogonski sistemi (m/ž)
Lokacija: Šempeter pri Gorici ali Ljubljana

Skupaj premikamo svet – in to že več kot 100 let. Kot vodilni mednarodni razvojni partner in sistemski dobavitelj avtomobilske industrije si pri MAHLE prizadevamo, da bi bila mobilnost vedno učinkovitejša, okolju prijaznejša, udobnejša in stroškovno učinkovitejša. V okviru svoje dvojne strategije razvijamo tako inteligentne motorje z notranjim zgorevanjem, ki uporabljajo vodik in druga nefosilna goriva, kot tudi tehnologije gorivnih celic in električno mobilnost. Z več kot 72.000 zaposlenimi je družba MAHLE prisotna na 160 proizvodnih lokacijah po svetu in12 razvojno raziskovalnimi centri.

Nova služba te že čaka!

Ne glede na to, ali želiš napredovati ali šele začeti kariero. Kot vodilni mednarodni razvojni partner in dobavitelj v avtomobilski industriji ponujamo zaposlenim inovativne projekte, zanimive izzive in širok nabor priložnosti. Postani del naše ekipe MAHLE! #StrongerTogether

Vaše naloge in odgovornosti

 • Tehnično vodenje tima za tehnologijo sistemov avtomobilskih pogonskih sistemov v Sloveniji
 • Odgovornost za splošne dejavnosti na področju aktivnosti sistemske tehnologije in tudi integriranih sistemov (e-stroj in elektronika)
 • Hkraten razvoj standardiziranih konceptov platform in strategij integracije za avtomobilske pogonske sisteme
 • Odobritev rezultatov sistema (zahteve in sistemska arhitektura) ter upravljanje sprememb na sistemski ravni
 • Odgovornost za zagotavljanje razvojnega napredka na sistemski ravni glede na stranke in
 • zakonodajne mejne pogoje
 • Odgovornost za vidike funkcionalne varnosti na sistemski ravni
 • Podpora pri definiciji testov in oceni rezultatov testov v celotnem postopku raziskav in razvoja
 • Zagotavljanje ustrezne tehnične dokumentacije v skladu z zahtevami A-SPICE ter poročanje o upravljanju.

Vaše spretnosti in veščine

 • Izkušnje s področja tehničnega vodenja in zaželene vodstvene sposobnosti na področju mednarodnega avtomobilskega poslovanja
 • Izkušnje v avtomobilskih raziskovalnih in razvojnih procesih v skladu s standardom A-SPICE
 • Izkušnje s področja sistemske tehnologije (sistemske zahteve, sistemska arhitektura, simulacija sistema...) za avtomobilske pogonske sisteme
 • Izkušnje s področja integracije električnih pogonskih sistemov
 • Izkušnje s področja zahtev in postopkov upravljanja sprememb
 • Obvladovanje in izkušnje pri preizkušanju sistemov in mehatronski validaciji izdelkov v avtomobilskem poslovanju
 • II. Bolonjska stopnja elektro ali strojne smeri
 • Več kot 5 let izkušenj v razvoju v avtomobilskem sektorju (zaželena dokazila o izkušnjah s tehnologijo sistemov za avtomobilske pogonske sisteme)
 • Odlično znanje angleškega jezika.

Poleg dela v odlični ekipi vas bomo spodbujali k doseganju osebnega potenciala. Čakajo vas razburljive naloge in raznolike možnosti kariernega razvoja.

Z izbranim kandidatom oz. kandidatko bomo sklenili delovno razmerje za nedoločen čas, s polnim delovnim časom in 6-mesečnim poskusnim delom.

Vabimo vas, da nam pošljete pisno vlogo s podrobnim življenjepisom v slovenskem in angleškem jeziku in ustreznimi dokazili samo preko spletne povezave: https://careers.mahle.com/job-invite/10269/

JOBS.MAHLE.COM

Ne odlašaj s prijavo!
Bodi med prvimi.
 Prijavi se zdaj

Opis delovnega mesta

Skupaj premikamo svet – in to že več kot 100 let. Kot vodilni mednarodni razvojni partner in sistemski dobavitelj avtomobilske industrije si pri MAHLE prizadevamo, da bi bila mobilnost vedno učinkovitejša, okolju prijaznejša, udobnejša in stroškovno učinkovitejša. V okviru svoje dvojne strategije razvijamo tako inteligentne motorje z notranjim zgorevanjem, ki uporabljajo vodik in druga nefosilna goriva, kot tudi tehnologije gorivnih celic in električno mobilnost. Z več kot 72.000 zaposlenimi je družba MAHLE prisotna na 160 proizvodnih lokacijah po svetu in12 razvojno raziskovalnimi centri.

Nova služba te že čaka!

Ne glede na to, ali želiš napredovati ali šele začeti kariero. Kot vodilni mednarodni razvojni partner
in dobavitelj v avtomobilski industriji ponujamo zaposlenim inovativne projekte,
zanimive izzive in širok nabor priložnosti. Postani del naše ekipe MAHLE! #StrongerTogether

Glavni tehnični inženir sistemske tehnologije - Avtomobilski pogonski sistemi (m/ž)
Lokacija: Ljubljana ali Šempeter pri Gorici

Vaše naloge in odgovornosti

• Tehnično vodenje tima za tehnologijo sistemov avtomobilskih pogonskih sistemov v Sloveniji
• Odgovornost za splošne dejavnosti na področju aktivnosti sistemske tehnologije in tudi integriranih sistemov (e-stroj in elektronika)
• Hkraten razvoj standardiziranih konceptov platform in strategij integracije za avtomobilske pogonske sisteme
• Odobritev rezultatov sistema (zahteve in sistemska arhitektura) ter upravljanje sprememb na sistemski ravni
• Odgovornost za zagotavljanje razvojnega napredka na sistemski ravni glede na stranke in
• zakonodajne mejne pogoje
• Odgovornost za vidike funkcionalne varnosti na sistemski ravni
• Podpora pri definiciji testov in oceni rezultatov testov v celotnem postopku raziskav in razvoja
• Zagotavljanje ustrezne tehnične dokumentacije v skladu z zahtevami A-SPICE ter poročanje o upravljanju.

///

Let’s go further, faster and be #StrongerTogether! We are more successful together, so you have the opportunity to become a star in our team.
Our passion has led us to the position of a leading international development partner and supplier in the automotive industry and a pioneer of the mobility of the future.
With the production portfolio, we address all critical issues related to the technology of propulsion systems and air conditioners - both for e-mobility and for propulsion with internal combustion engines.
Today, more than 79,000 employees work on innovative products at 160 production sites and in 16 development centers. Our goal is to create the mobility of tomorrow - let's be #StrongerTogether, so join our MAHLE team!

Senior / Technical Lead Engineer System Engineering - Automotive Traction Drives Slovenia (m / f)

Location: Šempeter pri Gorici, Ljubljana

Your tasks and responsibilities

• Technical lead of the systems engineering team for automotive traction drive systems in Slovenia
• Responsibility for overall activities in the area of system engineering activities and also integrated systems (e-machine & electronics)
• Co-development of standardized platform concepts and integration strategies for the automotive drive systems
• Approval of system deliverables (requirements and system architecture) as well as change management on system level
• Responsible for ensuring development progress on system level according to customer and legislative boundary conditions
• Responsible for functional safety aspects on system level
• Support in the definition of tests and evaluation of test results over complete R&D process
• Ensuring proper technical documentation as required according to A-SPICE requirements as well as management reporting


Kaj pričakujemo

Vaše spretnosti in veščine

• Izkušnje s področja tehničnega vodenja in zaželene vodstvene sposobnosti na področju mednarodnega avtomobilskega poslovanja
• Izkušnje v avtomobilskih raziskovalnih in razvojnih procesih v skladu s standardom A-SPICE
• Izkušnje s področja sistemske tehnologije (sistemske zahteve, sistemska arhitektura, simulacija sistema...) za avtomobilske pogonske sisteme
• Izkušnje s področja integracije električnih pogonskih sistemov
• Izkušnje s področja zahtev in postopkov upravljanja sprememb
• Obvladovanje in izkušnje pri preizkušanju sistemov in mehatronski validaciji izdelkov v avtomobilskem poslovanju
• II. Bolonjska stopnja elektro ali strojne smeri
• Več kot 5 let izkušenj v razvoju v avtomobilskem sektorju (zaželena dokazila o izkušnjah s tehnologijo sistemov za avtomobilske pogonske sisteme)
• Odlično znanje angleškega jezika.

///

Your skills and abilities

• Proven experience in technical and optionally disciplinary lead in the area of international automotive business
• Proven experience in automotive R&D processes according to A-SPICE
• Proven experience in the area of systems engineering (system requirements, system architecture, system simulation, …) for automotive traction drive systems
• Proven experience in the integration of electric traction systems
• Proven experience in requirements and change management processes
• Strong knowledge and experience in system testing and mechatronic product validation in automotive business
• Master degree of Mechanical / Electrical Engineer
• More than 5 years experience in automotive development (best case proven experience in systems engineering for automotive traction drive systems)

Kaj nudimo

Poleg dela v odlični ekipi vas bomo spodbujali k doseganju osebnega potenciala. Čakajo vas razburljive naloge in raznolike možnosti kariernega razvoja.

Z izbranim kandidatom oz. kandidatko bomo sklenili delovno razmerje za nedoločen čas, s polnim delovnim časom in 6-mesečnim poskusnim delom.

Vabimo vas, da nam pošljete pisno vlogo s podrobnim življenjepisom v slovenskem in angleškem jeziku in ustreznimi dokazili samo preko spletne povezave: https://careers.mahle.com/job-invite/10269/

///

With the selected candidate we will enter into an employment relationship for an indefinite period, with full-time employment and a 6-months’ probation period.

We invite you to send us a written application with a detailed CV in English and proof of eligibility at the link: https://careers.mahle.com/job-invite/2424/


Izberi področje dela