Virtualni hekaton MojeDelo.com
Razglasitev zmagovalcev SYnERGY hekatonov DOMEL d.o.o. in HISENSE EUROPE GROUP

Zaključila sta se še dva SYnERGY hekatona, ki smo ju na MojeDelo.com soorganizirali skupaj s podjetjem TECES. Dva zanimiva hekatona, oba z usmeritvijo v bolj zeleno prihodnost in energetsko učinkovite produkte, sta zaključena in rešitve tekmovalcev oddane. Strokovna žirija obeh pokroviteljev je pretekli teden pregledala in ocenila vse prispele ideje rešitev.


Podjetji Hisense Europe Group in Domel d.o.o., sta prva dva člana TECES, ki sta sodelovala na SYeNERGY hekatonu.


Znana sta zmagovalca obeh hekatonov in podane obrazložitve obeh strokovnih žirij podjetij. Odločitvi žirij sta bili zelo težki, saj je prispelo veliko kvalitetnih rešitev. Veliko tekmovalcev je oddalo zelo dovršene rešitve, ki so žiriji otežile izbor najboljšega, zmagovalca vsakega od SYeNERGY hekatonov.IT HEKATON


Zmagovalec izziva Domel d.o.o. je: Benjamin Lipnik.


Oddane rešitve smo presojali po naslednjih kriterijih:

 • Upoštevanje podanih zahtev,
 • stopnja izpolnitve zahtev,
 • sledenje smernicam dobrih programerskih praks in
 • uporabljeni programerski pristopi – ideja rešitve.


Obrazložitev izbire zmagovalca in zmagovalne ideje: 

Izdelanega prototipa strojne opreme ni oddal nobeden od udeležencev. Delujočo programsko kodo pa sta oddala dva. Nihče ni v popolnosti upošteval podanih zahtev, saj je eden od udeležencev uporabil drug mikrokrmilnik, drugi pa drugačno razvojno okolje (IDE). Tu je večje število točk dobil zmagovalec, saj je bil prenos kode na zahtevano strojno opremo v tem primeru za nas enostavnejši. Oba sta ustrezno sledila smernicam dobrih programerskih praks in napisala izvorno kodo na ustreznem nivoju. Pri sami ideji rešitve je drugo-uvrščeni dobil večje število točk, saj je uporabil "naprednejši" koncept (ločeni task-i, message queue). Odločilno pri izbiri pa je bilo dejstvo, da je koda zmagovalca pri prenosu na zahtevano strojno opremo delovala brezhibno, pri drugo-uvrščenem pa se eden od task-ov ni zagnal (ne na testnem F042 in ne na ciljnem F302 MCU) in posledično aplikacija ni delovala pravilno.TEHNIČNI HEKATON

Zmagovalec izziva Hisense Europe Group je: Alen Kirn

Oddane rešitve smo presojali po naslednjih kriterijih:
 1. Obrazložitev tehnično izvedljivega načina merjenja (utež kriterija = 60 %):
  • Porabe električne energije
  • Porabe vode
 1. Obrazložitev relevantnosti prikaza rezultatov meritev za končnega uporabnika (utež kriterija = 40 %):
  • Ocenjevanje načina prikaza

Obrazložitev izbire zmagovalca in zmagovalne ideje:
Ključno prednost zmagovalne ideje z naslovom »Predlog rešitve« g. Alen Kirn predstavi in obrazloži s tehnično izvirnejšo idejo pri načinu merjenja porabe vode. Prav tako je solidno predstavil rešitev merjenja za porabo električne energije. Pri reševanju drugega dela naloge, načina prikaza porabe, se je zmagovalec nadpovprečno angažiral. Ideja prikaza je po oceni komisije jasna, relevantna in uporabniško prijazna. Vsebinsko razlago je tekmovalec nadpovprečno nadgradil s predstavljenim prototipom.    

Vsem tekmovalcem se zahvaljujemo za sodelovanje. Obema zmagovalcema pa iskrene čestitke za odlično opravljeno delo in zmago!

Ekipa MojeDelo.com, TECES, Domel d.o.o. in Hisense Europe Group


Javna predaja nagrad zmagovalcem bo na dogodku TECES SYeNERGY 2021

TECES ob praznovanju 20 letnice obstoja in ustvarjanja sinergij organizira dogodek TECES SYeNERGY 2021, kamor sta vabljena tudi zmagovalca SYeNERGY hekatonov, da še javno prevzameta nagrado. Dogodek je ekskluzivne narave in bo omogočil druženje s predstavniki najodličnejših podjetij članov TECES. 

Dogodek SYeNERGY 2021 bo organiziran 28. septembra 2021, na Ptuju. Več o prireditvi >>
  Kaj so o hekatonu povedali udeleženci in sponzorji preteklih hekatonov?


  Zmagovalec izziva Hisense Europe Group Alen Kirn je dejal: "Na virtualni hekaton sem se prijavil v zadnjih dneh čisto iz radovednosti. Po naravi sem zelo vsestranski in naloga mi je predstavljala predvsem nek zanimiv izziv in hkrati nekaj, s čimer si lahko zapolnim večerne ure namesto gledanja televizije. Zmaga me je nedvomno izjemno osrečila, predvsem pa mi je dala dodatno potrditev v življenju. Tovrstnih hekatonov se bom zagotovo še udeleževal, prav tako pa vse skeptike nagovarjam, da poskusite, saj nimate nič za izgubiti; jemljite to kot nekaj za zabavo in osebnostno rast, nagrada pa je le bonus in dobra motivacija za začetek."


  Nagrajenec prvega izziva Janez Kolar, je o izkušnji z virtualnim hektonom povedal: "Hekaton mi je predstavljal predvsem izziv za zabavo in razvedrilo. Vem, da je v tujini tega veliko, ampak se nikoli nisem odločil za sodelovanje. Ko sem dobil od MojeDelo.com vabilo, da se udeležim hekatona, nisem niti malo razmišljal«.

  Vsi nagrajenci bi udeležbo na hekatonih priporočili. Gal Meznarič je povedal: »Klasičen nasvet se glasi, da (če imaš čas) poskusi, ker boš v najslabšem primeru na istem kot če ne bi. Poleg nagrad, so takšni izzivi tudi dobra vaja za vzdrževanje in nadgrajevanje tehničnih spretnosti«.

  Žan Ožbot je na vprašanje, če bi se še enkrat udeležil hekatona v izvedbi zaposlitvenega portala MojeDelo.com odgovoril: »Seveda. Če v kratkem organizirate še kakšnega, mi sporočite!«.  Izberi področje dela