Inženir funkcionalne varnosti - avtomobilski pogonski sistemi (m/ž) / Functional Safety Engineer- Automotive Traction Drives - (m/f)

13.1.2022
MAHLE Electric Drives Slovenija d.o.o.
Šempeter pri Gorici ali Ljubljana ali Maribor
m/ž
 Prijavi se na to delovno mesto
Povej naprej
Kompatibilnost
Kompatibilnost
Aktiviraj svoj karierni profil in si oglej kako se ujemaš z delovnim mestom

SPLOŠNO O PODJETJU

Skupina MAHLE je eden vodilnih svetovnih dobaviteljev v avtomobilski industriji. Okrog 79 000 zaposlenih na 160 proizvodnih lokacijah in v 16 razvojnih centrih po vsem svetu ustvarja inovativne rešitve za mobilnost prihodnosti. Vsako drugo osebno vozilo ima vgrajeno kakšno MAHLE komponento, inovativni izdelki družbe pa se uporabljajo tudi izven cest (na primer v gradbeni in kmetijski mehanizaciji ter logistični opremi, pomorski, letalski in železniški mehanizaciji).

MAHLE Electric Drives Slovenija d.o.o. je proizvodna družba z lastno razvojno-raziskovalno dejavnostjo. Usmerjeni smo v izdelke s področja mehatronike. Imamo sodobno opremljene laboratorije za raziskave in razvoj, pri proizvodnji pa uporabljamo visoko tehnološko opremo in moderne pristope. Smo družbeno odgovorno podjetje, saj sledimo trajnostnemu razvoju s stalnimi izboljšavami in najvišjo možno zaščito okolja ter zdravja in varnosti ljudi. Družba je bila ustanovljena leta 1960 in s trenutno skoraj 2000 zaposlenimi sodi med največje slovenske izvoznike in zaposlovalce v regiji. Del skupine MAHLE smo postali po prevzemu v letu 2014.

Za več informacij o skupini pojdite na https://www.mahle.com/.

Spremljajte objave MAHLE Electric Drives Slovenija tudi na Facebook strani https://www.facebook.com/mahleslovenia/

GLAVNE DEJAVNOSTI

Skupina MAHLE z izdelki za motorje z notranjim izgorevanjem in njihovimi preifernimi deli ter z rešitvami za električna vozila odgovarja na ključna vprašanja, vezana na tehnologijo pogonskih sistemov, klimatskih naprav, filtracije ter sistemov upravljanja toplote in mehatronike.

V MAHLE Electric Drives Slovenija d.o.o. v Šempetru pri Gorici razvijamo, proizvajamo in tržimo zaganjalnike, alternatorje ter električne pogonske in druge mehatronske sisteme. Imamo lastno razvojno raziskovalno dejavnost za področje mehatronike.

VIZIJA IN MISIJA

Skupina MAHLE želi prispevati k zmanjševanju emisij CO2 in tako k boljšemu okolju, zato ponuja inovativne rešitve, ki prispevajo k čistejšemu ozračju, manjši porabi goriva ter k užitku v vožnji. To vizijo zasledujemo pri oblikovanju vseh vrst pogonskih sistemov, ne glede na to, ali gre za motorje z notranjim izgorevanjem ali za električna vozila.

Naši cilji so zgrajeni na temeljih trajnih faktorjev, ki oblikujejo skupino MAHLE že od samega začetka: ne zadovoljimo se s tem, kar smo dosegli, ampak zaradi ljubezni do avtomobilov in tehnologije vedno stremimo k še boljšim rešitvam. Tako optimiziramo obstoječe tehnologije, razvijamo nove koncepte ter postavljamo vedno višje standarde v industriji.

ORGANIZACIJSKA KULTURA IN KLIMA

Naša kultura - uspešni skupaj.

Velikost korporacije nam omogoča, da lahko povezujemo mednarodni prostor in priložnosti za večje posle s tradicijo in timskim delom lokalnega delovanja.

Inovacije zahtevajo ljudi, ki so sposobni razmišljati izven okvirov in skupaj najti prave ideje. V MAHLE naši zaposleni že od samih začetkov sodelujejo, da skupaj ustvarjajo uspeh. Tudi danes nas naprej še vedno poganja uspešnost. Kot vodilni na svetovnem trgu predstavljamo znanje, kakovost in mednarodno raznolikost - in cenimo dosežke vsakega posameznika. Sodelavcem omogočamo, da prevzamejo lastno odgovornost oziroma to od njih pričakujemo.

Kot družba prevzemamo tudi socialno odgovornost. Trajnost je del naše tradicije, saj stremimo k ustvarjanju dolgoročnih vrednot.

KAJ PRIČAKUJEMO OD NOVIH SODELAVCEV?

Iščemo pozitivno naravnane in široko razgledane sodelavce, ki pri delu izkazujejo strokovnost, zavzetost, samoiniciativnost in samostojnost. Želimo sodelavce, polne energije in raziskovalce, ki so nad tehnologijo navdušeni tako kot mi. To so ljudje, ki vdihujejo življenje "timskemu duhu", "pripravljenosti pomagati" in "spoštovanju". Želimo, da novi člani družine MAHLE spoštujejo druge kulture ter so poleg tega zanesljivi in z nogami čvrsto na tleh. Na kratko: da so ljudje, ki želijo s svojim žarom sooblikovati prihodnost.

Velikost podjetja in raznolika področja dela nam omogočajo, da za vsakega kanidata najdemo ustrezno delovno mesto in mu tako ponudimo priložnost za oblikovanje kariere po njegovi meri.

Stopite na pot - skupaj z MAHLE

KAJ PONUJAMO SVOJIM SODELAVCEM?

V MAHLE vas čakajo izzivov polne naloge v mednarodnih ekipah. Lahko boste optimizirali obstoječe tehnologije z inovativnimi rešitvami in razvijali nove koncepte, ne glede na poslovno enoto, ki ji pripadate znotraj skupine MAHLE. Kajti za nas je timsko delo več kot le izraz. Z novimi sodelavci boste raziskovali nove smeri in postavljali nove standarde.

V MAHLE se zavedamo, da uspeh izhaja iz znanja, izkušenj in prizadevanj sodelavcev, zato si prizadevamo za stalen razvoj znanja in kompetenc v podjetju. V ta namen zaposlenim ponujamo možnost izobraževanj, ki pripomorejo k strokovnemu in osebnemu razvoju, poskušamo pa jim tudi olajšati usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja.

Prve delovne izkušnje lahko v našem podjetju preko praktičnega usposabljanja ali študentskega dela pridobijo tudi dijaki in študenti, ki si tako oblikujejo osnovo za nadaljnji strokovni razvoj. Dijakom tehničnih šol ter študentom strojništva in elektrotehnike podeljujemo kadrovske štipendije.

NAŠI PRODUKTI IN STORITVE

MAHLE izdelki so vgrajeni v vsakem drugem osebnem vozilu, sestavni deli in sistemi MAHLE pa že desetletja dosegajo uspehe tudi na dirkalnih stezah po svetu. Inovativni izdelki družbe se uporabljajo tudi izven cest.

Najbolj poznani izdelki MAHLE Electric Drives Slovenija so alternatorji, zaganjalniki in električni motorji oziroma pogonski sistemi. Smo nišni specialist in dobavitelj priznanim globalnim proizvajalcem kmetijske in gradbene mehanizacije (traktorji, kombajni, kopači), komercialnih vozil (kamioni, avtobusi), logistične opreme (viličarji) in električnih transportnih sredstev (golf vozički) ter v avtomobilski industriji (mehtronski sklopi za servo volane in druge mehatronske aplikacije).

BONITETE PODJETJA

Redna plača.

Stimulacija za dobro delo in inovativnost.

Božičnica in drugi dodatki.

Možnost izobraževanja.

Gradnja kariere v mednarodnem okolju.

Pozitivno delovno vzdušje.

Inženir funkcionalne varnosti - avtomobilski pogonski sistemi (m/ž)
Lokacija: Šempeter pri Gorici ali Ljubljana ali Maribor

Skupaj premikamo svet – in to že več kot 100 let. Kot vodilni mednarodni razvojni partner in sistemski dobavitelj avtomobilske industrije si pri MAHLE prizadevamo, da bi bila mobilnost vedno učinkovitejša, okolju prijaznejša, udobnejša in stroškovno učinkovitejša. V okviru svoje dvojne strategije razvijamo tako inteligentne motorje z notranjim zgorevanjem, ki uporabljajo vodik in druga nefosilna goriva, kot tudi tehnologije gorivnih celic in električno mobilnost. Z več kot 72.000 zaposlenimi je družba MAHLE prisotna na 160 proizvodnih lokacijah po svetu in12 razvojno raziskovalnimi centri.

Nova služba te že čaka!

Ne glede na to, ali želiš napredovati ali šele začeti kariero. Kot vodilni mednarodni razvojni partner in dobavitelj v avtomobilski industriji ponujamo zaposlenim inovativne projekte, zanimive izzive in širok nabor priložnosti. Postani del naše ekipe MAHLE! #StrongerTogether

Ste pripravljeni sprejeti pomembno odgovornost?

 • Vaše odgovornosti vključujejo opredelitev in izpolnjevanje funkcionalnih varnostnih zahtev za električne pogonske sisteme; od analize zahtev sistemov, podsistemov, komponent (strojna in programska oprema), do sistemske analize - od faze zasnove do serijske proizvodnje,
 • Izboljšava, uvajanje, usposabljanje in izvajanje funkcionalne varnosti pri projektih s poudarkom na električnih pogonskih sistemih,
 • Vloga kontaktne osebe področja funkcionalne varnosti elektronskih pogonskih sistemov za notranje in mednarodne razvoje oddelke ter stranke,
 • Razvoj in vrednotenje funkcionalne varnosti v tesnem sodelovanju z upravljanjem sistemske arhitekture, simulacije, in zanesljivosti delovanja,
 • Podpora pri oblikovanju specifikacij za dobavitelje in stranke ter spremljanje izvajanja v okviru zahtev funkcionalne varnosti,
 • Spremljanje stopnje zrelosti v zvezi s funkcionalno varnostjo na vseh nivojih (sistem, podsistem, komponenta),
 • Usklajevanje na področju funkcionalne varnosti ob upoštevanju več vmesnikov,
 • Sprožitev in izvedba postopkov reševanja problemov.

Prepričajte nas s svojimi strokovnimi in osebnimi veščinami.

 • Uspešno zaključen magisterij iz strojništva, mehatronike, finomehanike, energetskega inženiringa, elektrotehnike, informatike, električne pogonske tehnike ali primerljivega študijskega področja,
 • Dolgoletne izkušnje na področju funkcionalne varnosti kompleksnih mehatronskih proizvodov (strojne in programske opreme) v avtomobilskem sektorju za električne pogonske sisteme.
 • Zelo dobre izkušnje z modelom življenjskega cikla V-model, modelom ASPICE ter funkcionalne varnosti (v skladu z ISO26262),
 • Zelo dobro znanje na področju produktnega razvoja v avtomobilskem sektorju z mehanskimi, hidravličnimi, mehatronskimi in EE sistemi (strojna in programska oprema), - Podsistemi in komponentami (strojna in programska oprema) s poudarkom na elektronskih pogonskih sistemih,
 • Zelo dobre izkušnje z analizo zahtev kupcev, poznavanje mednarodnih standardov ter izpeljavo funkcionalnih varnostnih zahtev za električne pogone,
 • Zelo dobre izkušnje na področju sistemskih analiz in razvoja sistemske arhitekture ter sodelovanju pri specifikaciji podsistemov in komponent (strojne in programske opreme) za mehatronske sisteme (električni pogonski sistemi),
 • Dobro metodološko znanje za reševanje tehnično zapletenih problemov in razvoj novih inovativnih modelov, procesov, metod in procedur rešitev na področju razvoja konceptov in sistemske arhitekture,
 • Tekoče znanje angleškega jezika,
 • Zelo dobre konceptualne in analitične spretnosti.

Poleg dela v odlični ekipi vas bomo spodbujali k doseganju osebnega potenciala. Čakajo vas razburljive naloge in raznolike možnosti kariernega razvoja.

Z izbranim kandidatom oz. kandidatko bomo sklenili delovno razmerje za nedoločen čas, s polnim delovnim časom in 6-mesečnim poskusnim delom.

Vabimo vas, da nam pošljete pisno vlogo s podrobnim življenjepisom v slovenskem in angleškem jeziku in ustreznimi dokazili samo preko spletne povezave: https://careers.mahle.com/job-invite/10266/

JOBS.MAHLE.COM

Ne odlašaj s prijavo!
Bodi med prvimi.
 Prijavi se zdaj

Opis delovnega mesta

Skupaj premikamo svet – in to že več kot 100 let. Kot vodilni mednarodni razvojni partner in sistemski dobavitelj avtomobilske industrije si pri MAHLE prizadevamo, da bi bila mobilnost vedno učinkovitejša, okolju prijaznejša, udobnejša in stroškovno učinkovitejša. V okviru svoje dvojne strategije razvijamo tako inteligentne motorje z notranjim zgorevanjem, ki uporabljajo vodik in druga nefosilna goriva, kot tudi tehnologije gorivnih celic in električno mobilnost. Z več kot 72.000 zaposlenimi je družba MAHLE prisotna na 160 proizvodnih lokacijah po svetu in12 razvojno raziskovalnimi centri.

Nova služba te že čaka!

Ne glede na to, ali želiš napredovati ali šele začeti kariero. Kot vodilni mednarodni razvojni partner
in dobavitelj v avtomobilski industriji ponujamo zaposlenim inovativne projekte,
zanimive izzive in širok nabor priložnosti. Postani del naše ekipe MAHLE! #StrongerTogether

Inženir funkcionalne varnosti - avtomobilski pogonski sistemi (m/ž)

Lokacija: Šempeter pri Gorici ali Ljubljana ali Maribor

Ste pripravljeni prevzeti pomembne odgovornosti

• Vaše odgovornosti vključujejo opredelitev in izpolnjevanje funkcionalnih varnostnih zahtev za električne pogonske sisteme; od analize zahtev sistemov, podsistemov, komponent (strojna in programska oprema), do sistemske analize - od faze zasnove do serijske proizvodnje,
• Izboljšava, uvajanje, usposabljanje in izvajanje funkcionalne varnosti pri projektih s poudarkom na električnih pogonskih sistemih,
• Vloga kontaktne osebe področja funkcionalne varnosti elektronskih pogonskih sistemov za notranje in mednarodne razvoje oddelke ter stranke,
• Razvoj in vrednotenje funkcionalne varnosti v tesnem sodelovanju z upravljanjem sistemske arhitekture, simulacije, in zanesljivosti delovanja,
• Podpora pri oblikovanju specifikacij za dobavitelje in stranke ter spremljanje izvajanja v okviru zahtev funkcionalne varnosti,
• Spremljanje stopnje zrelosti v zvezi s funkcionalno varnostjo na vseh nivojih (sistem, podsistem, komponenta),
• Usklajevanje na področju funkcionalne varnosti ob upoštevanju več vmesnikov,
• Sprožitev in izvedba postopkov reševanja problemov.

///

Together we are moving the world – and we have been for more than 100 years. As a leading international development partner and system supplier in the automotive industry, we at MAHLE strive to make mobility even more efficient, environmentally friendly, comfortable, and cost-efficient. With our double strategy, we focus on developing intelligent internal combustion engines, that run on hydrogen and other non-fossil fuels, as well as fuel cell technologies and electric mobility. With more than 72,000 employees, MAHLE is present at 160 production sites worldwide and 12 R&D centers.

A new job opportunity is waiting for you!

Whether you want to advance or make the first step in your career. As a leading international development partner and supplier in the automotive industry, we offer our employees innovative projects, stimulating challenges, and a wide range of opportunities. Join our team MAHLE! #StrongerTogether

Functional Safety Engineer- Automotive Traction Drives - (m/f)

Location: Šempeter pri Gorici or Ljubljana or Maribor

Are you ready to take on an important responsibility

• Your responsibilities include defining and complying with functional safety requirements for e-traction drive systems, from requirements analysis of systems, subsystems, components (HW & SW), through system analysis, during the concept phase to serial industrialization
• Enhancement, introduction, training and implementation of functional safety in projects with focus on E-Traction Drive Systems
• Contact person in the field of functional safety of electric traction drive systems to internal, international development departments and customers
• Development and evaluation of functional safety in close cooperation with the system architecture, the simulation, the reliability management
• Support in the creation of specifications for suppliers and specifications for customers and monitoring of implementation in the context of the functional safety requirements
• Monitoring maturity level with regard to functional safety at all levels (system, subsystem, component)
• Coordination in the field of functional safety considering the multitude of interfaces
• Initiate and carry out problem-solving processes.

Kaj pričakujemo

Prepričajte nas s svojimi strokovnimi in osebnimi sposobnostmi.

• Uspešno zaključen magisterij iz strojništva, mehatronike, finomehanike, energetskega inženiringa, elektrotehnike, informatike, električne pogonske tehnike ali primerljivega študijskega področja,
• Dolgoletne izkušnje na področju funkcionalne varnosti kompleksnih mehatronskih proizvodov (strojne in programske opreme) v avtomobilskem sektorju za električne pogonske sisteme.
• Zelo dobre izkušnje z modelom življenjskega cikla V-model, modelom ASPICE ter funkcionalne varnosti (v skladu z ISO26262),
• Zelo dobro znanje na področju produktnega razvoja v avtomobilskem sektorju z mehanskimi, hidravličnimi, mehatronskimi in EE sistemi (strojna in programska oprema), - Podsistemi in komponentami (strojna in programska oprema) s poudarkom na elektronskih pogonskih sistemih,
• Zelo dobre izkušnje z analizo zahtev kupcev, poznavanje mednarodnih standardov ter izpeljavo funkcionalnih varnostnih zahtev za električne pogone,
• Zelo dobre izkušnje na področju sistemskih analiz in razvoja sistemske arhitekture ter sodelovanju pri specifikaciji podsistemov in komponent (strojne in programske opreme) za mehatronske sisteme (električni pogonski sistemi),
• Dobro metodološko znanje za reševanje tehnično zapletenih problemov in razvoj novih inovativnih modelov, procesov, metod in procedur rešitev na področju razvoja konceptov in sistemske arhitekture,
• Tekoče znanje angleškega jezika,
• Zelo dobre konceptualne in analitične spretnosti.

///

Convince us with you professional and personal skills.

• Successfully completed master degree in mechanical engineering, mechatronics, precision engineering, power engineering, electronics, computer science, electric drive technology or a comparable field of study.
• Many years of experience with functional safety of complex mechatronic products (HW & SW), in the automotive sector for e-traction drive systems
• Very good experiences with V-Model, ASPICE and Functional Safety (according to ISO26262)
• Very good knowledge in product development in the automotive sector with mechanical, hydraulic, mechatronic and EE systems (HW & SW), - Subsystems and components (HW & SW) with focus on E-traction systems
• Very good experience in analyzing customer requirements and international standards and deriving functional safety requirements for electric drives
• Very good experience in the system analysis, in the development of the system architecture as well as in the cooperation in the specification of the subsystems and components (HW & SW) for mechatronic systems (E-traction drive systems)
• Good methodological knowledge for solving technically complex problems and developing new innovative solution patterns, processes, methods, procedures in the area of concept and system architecture development
• Fluent in English
• Strong analytical and conceptual skills

Kaj nudimo

Poleg dela v odlični ekipi vas bomo spodbujali k doseganju osebnega potenciala. Čakajo vas razburljive naloge in raznolike možnosti kariernega razvoja.

Z izbranim kandidatom oz. kandidatko bomo sklenili delovno razmerje za nedoločen čas, s polnim delovnim časom in 6-mesečnim poskusnim delom.

Vabimo vas, da nam pošljete pisno vlogo s podrobnim življenjepisom v slovenskem in angleškem jeziku in ustreznimi dokazili samo preko spletne povezave: https://careers.mahle.com/job-invite/10266/

///

In addition to working in a great team, we will encourage you to reach your personal potential. Exciting tasks and various career development opportunities await you.

With the selected candidate or the candidate will enter into an employment relationship for an indefinite period, with full-time employment and a 6-month probationary period.

We invite you to send us a written application with a detailed CV in English and proof of eligibility at the link: https://careers.mahle.com/job-invite/642/
Izberi področje dela