Inženir kibernetske varnosti - (m/ž) / Cyber Security Engineer (m/f)

13.1.2022
MAHLE Electric Drives Slovenija d.o.o.
Šempeter pri Gorici ali Ljubljana ali Maribor
m/ž
 Prijavi se na to delovno mesto
Povej naprej
Kompatibilnost
Kompatibilnost
Aktiviraj svoj karierni profil in si oglej kako se ujemaš z delovnim mestom

SPLOŠNO O PODJETJU

Skupina MAHLE je eden vodilnih svetovnih dobaviteljev v avtomobilski industriji. Okrog 79 000 zaposlenih na 160 proizvodnih lokacijah in v 16 razvojnih centrih po vsem svetu ustvarja inovativne rešitve za mobilnost prihodnosti. Vsako drugo osebno vozilo ima vgrajeno kakšno MAHLE komponento, inovativni izdelki družbe pa se uporabljajo tudi izven cest (na primer v gradbeni in kmetijski mehanizaciji ter logistični opremi, pomorski, letalski in železniški mehanizaciji).

MAHLE Electric Drives Slovenija d.o.o. je proizvodna družba z lastno razvojno-raziskovalno dejavnostjo. Usmerjeni smo v izdelke s področja mehatronike. Imamo sodobno opremljene laboratorije za raziskave in razvoj, pri proizvodnji pa uporabljamo visoko tehnološko opremo in moderne pristope. Smo družbeno odgovorno podjetje, saj sledimo trajnostnemu razvoju s stalnimi izboljšavami in najvišjo možno zaščito okolja ter zdravja in varnosti ljudi. Družba je bila ustanovljena leta 1960 in s trenutno skoraj 2000 zaposlenimi sodi med največje slovenske izvoznike in zaposlovalce v regiji. Del skupine MAHLE smo postali po prevzemu v letu 2014.

Za več informacij o skupini pojdite na https://www.mahle.com/.

Spremljajte objave MAHLE Electric Drives Slovenija tudi na Facebook strani https://www.facebook.com/mahleslovenia/

GLAVNE DEJAVNOSTI

Skupina MAHLE z izdelki za motorje z notranjim izgorevanjem in njihovimi preifernimi deli ter z rešitvami za električna vozila odgovarja na ključna vprašanja, vezana na tehnologijo pogonskih sistemov, klimatskih naprav, filtracije ter sistemov upravljanja toplote in mehatronike.

V MAHLE Electric Drives Slovenija d.o.o. v Šempetru pri Gorici razvijamo, proizvajamo in tržimo zaganjalnike, alternatorje ter električne pogonske in druge mehatronske sisteme. Imamo lastno razvojno raziskovalno dejavnost za področje mehatronike.

VIZIJA IN MISIJA

Skupina MAHLE želi prispevati k zmanjševanju emisij CO2 in tako k boljšemu okolju, zato ponuja inovativne rešitve, ki prispevajo k čistejšemu ozračju, manjši porabi goriva ter k užitku v vožnji. To vizijo zasledujemo pri oblikovanju vseh vrst pogonskih sistemov, ne glede na to, ali gre za motorje z notranjim izgorevanjem ali za električna vozila.

Naši cilji so zgrajeni na temeljih trajnih faktorjev, ki oblikujejo skupino MAHLE že od samega začetka: ne zadovoljimo se s tem, kar smo dosegli, ampak zaradi ljubezni do avtomobilov in tehnologije vedno stremimo k še boljšim rešitvam. Tako optimiziramo obstoječe tehnologije, razvijamo nove koncepte ter postavljamo vedno višje standarde v industriji.

ORGANIZACIJSKA KULTURA IN KLIMA

Naša kultura - uspešni skupaj.

Velikost korporacije nam omogoča, da lahko povezujemo mednarodni prostor in priložnosti za večje posle s tradicijo in timskim delom lokalnega delovanja.

Inovacije zahtevajo ljudi, ki so sposobni razmišljati izven okvirov in skupaj najti prave ideje. V MAHLE naši zaposleni že od samih začetkov sodelujejo, da skupaj ustvarjajo uspeh. Tudi danes nas naprej še vedno poganja uspešnost. Kot vodilni na svetovnem trgu predstavljamo znanje, kakovost in mednarodno raznolikost - in cenimo dosežke vsakega posameznika. Sodelavcem omogočamo, da prevzamejo lastno odgovornost oziroma to od njih pričakujemo.

Kot družba prevzemamo tudi socialno odgovornost. Trajnost je del naše tradicije, saj stremimo k ustvarjanju dolgoročnih vrednot.

KAJ PRIČAKUJEMO OD NOVIH SODELAVCEV?

Iščemo pozitivno naravnane in široko razgledane sodelavce, ki pri delu izkazujejo strokovnost, zavzetost, samoiniciativnost in samostojnost. Želimo sodelavce, polne energije in raziskovalce, ki so nad tehnologijo navdušeni tako kot mi. To so ljudje, ki vdihujejo življenje "timskemu duhu", "pripravljenosti pomagati" in "spoštovanju". Želimo, da novi člani družine MAHLE spoštujejo druge kulture ter so poleg tega zanesljivi in z nogami čvrsto na tleh. Na kratko: da so ljudje, ki želijo s svojim žarom sooblikovati prihodnost.

Velikost podjetja in raznolika področja dela nam omogočajo, da za vsakega kanidata najdemo ustrezno delovno mesto in mu tako ponudimo priložnost za oblikovanje kariere po njegovi meri.

Stopite na pot - skupaj z MAHLE

KAJ PONUJAMO SVOJIM SODELAVCEM?

V MAHLE vas čakajo izzivov polne naloge v mednarodnih ekipah. Lahko boste optimizirali obstoječe tehnologije z inovativnimi rešitvami in razvijali nove koncepte, ne glede na poslovno enoto, ki ji pripadate znotraj skupine MAHLE. Kajti za nas je timsko delo več kot le izraz. Z novimi sodelavci boste raziskovali nove smeri in postavljali nove standarde.

V MAHLE se zavedamo, da uspeh izhaja iz znanja, izkušenj in prizadevanj sodelavcev, zato si prizadevamo za stalen razvoj znanja in kompetenc v podjetju. V ta namen zaposlenim ponujamo možnost izobraževanj, ki pripomorejo k strokovnemu in osebnemu razvoju, poskušamo pa jim tudi olajšati usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja.

Prve delovne izkušnje lahko v našem podjetju preko praktičnega usposabljanja ali študentskega dela pridobijo tudi dijaki in študenti, ki si tako oblikujejo osnovo za nadaljnji strokovni razvoj. Dijakom tehničnih šol ter študentom strojništva in elektrotehnike podeljujemo kadrovske štipendije.

NAŠI PRODUKTI IN STORITVE

MAHLE izdelki so vgrajeni v vsakem drugem osebnem vozilu, sestavni deli in sistemi MAHLE pa že desetletja dosegajo uspehe tudi na dirkalnih stezah po svetu. Inovativni izdelki družbe se uporabljajo tudi izven cest.

Najbolj poznani izdelki MAHLE Electric Drives Slovenija so alternatorji, zaganjalniki in električni motorji oziroma pogonski sistemi. Smo nišni specialist in dobavitelj priznanim globalnim proizvajalcem kmetijske in gradbene mehanizacije (traktorji, kombajni, kopači), komercialnih vozil (kamioni, avtobusi), logistične opreme (viličarji) in električnih transportnih sredstev (golf vozički) ter v avtomobilski industriji (mehtronski sklopi za servo volane in druge mehatronske aplikacije).

BONITETE PODJETJA

Redna plača.

Stimulacija za dobro delo in inovativnost.

Božičnica in drugi dodatki.

Možnost izobraževanja.

Gradnja kariere v mednarodnem okolju.

Pozitivno delovno vzdušje.

Inženir kibernetske varnosti - (m/ž)
Lokacija: Šempeter pri Gorici ali Ljubljana ali Maribor

Skupaj premikamo svet – in to že več kot 100 let. Kot vodilni mednarodni razvojni partner in sistemski dobavitelj avtomobilske industrije si pri MAHLE prizadevamo, da bi bila mobilnost vedno učinkovitejša, okolju prijaznejša, udobnejša in stroškovno učinkovitejša. V okviru svoje dvojne strategije razvijamo tako inteligentne motorje z notranjim zgorevanjem, ki uporabljajo vodik in druga nefosilna goriva, kot tudi tehnologije gorivnih celic in električno mobilnost. Z več kot 72.000 zaposlenimi je družba MAHLE prisotna na 160 proizvodnih lokacijah po svetu in12 razvojno raziskovalnimi centri.

Nova služba te že čaka!

Ne glede na to, ali želiš napredovati ali šele začeti kariero. Kot vodilni mednarodni razvojni partner in dobavitelj v avtomobilski industriji ponujamo zaposlenim inovativne projekte, zanimive izzive in širok nabor priložnosti. Postani del naše ekipe MAHLE! #StrongerTogether

Ste pripravljeni sprejeti pomembno odgovornost?

 • Razvoj inovativnih konceptov in funkcij kibernetske varnosti za elektronsko krmilno enoto v skladu s standardi in ob upoštevanju trenutnih groženj,
 • Izpeljava zahtev za izvajanje koncepta varnosti,
 • Usklajevanje in izvajanje revizij kibernetske varnosti, vključno z vdornim testiranjem, »fuzz« testiranjem, analizo statične kode, itd, kot zahtevano po najboljši praksi in zahtevah strank,
 • Izvajanje analize in ocene tveganja (TARA) elektronskih krmilnih enot,
 • Razvoj protiukrepov za ugotovljene varnostne ranljivosti,
 • Predstavitev idej za varnostne rešitve za zaščito prototipov in serijske proizvodnje elektronskih krmilnih enot,
 • Identificiranje šibkih varnostnih točk z ustvarjanjem različnih scenarijev napada na ciljne sisteme,
 • Usklajevanje kibernetske varnosti pri notranjih in zunanjih projektih strank,
 • Nudenje podpore za sestanke strank glede implementacije varnostnih funkcij,
 • Zagotovitev skladnosti koncepta varnosti s standardom ISO 21434,
 • Poznavanje tehnologij za zaščito,
 • Izvajanje usposabljanja ekipe na področju kibernetske varnosti,
 • Spremljanje sprememb zakonodaje in izdaja priporočil za zagotovitev skladnosti.

Prepričajte nas s svojimi strokovnimi in osebnimi veščinami.

 • Zaključen študij informatike, elektrotehnike, mehatronike, matematike, fizike ali podobnega,
 • Večletne izkušnje v avtomobilski industriji in s tem poznavanje trenutnih avtomobilskih tehnologij (strojna oprema, programska oprema, komunikacija itd.)
 • Seznanjenost z zaščito vgrajene strojne opreme (varnostni modul HSM),
 • Seznanjenost z implementacijo varnostnih funkcij programske opreme (varna komunikacija, varne posodobitve itd.),
 • Poznavanje področja avtomobilskih omrežij (CAN, LIN, Ethernet, itd.), varnosti in brezžične posodobitve,
 • Poglobljeno znanje in navdušenje nad metodami za kibernetsko varnost, analizo groženj in obvladovanja tveganj,
 • Izkušnje z uporabo varnostnih osnov (kot so kriptografija, kodiranje, PKI, TLS),
 • Poznavanje standardov kibernetske varnosti, kot so SAE J3061, ISO / SAE 21434 in ISO 27001,
 • Poznavanje tehnologij za zaščito vozila (kot so kriptografija, kodiranje, PKI, šifriranje itd.)
 • Odlične analitične in konceptualne spretnosti ter dobre komunikacijske in timske sposobnosti,
 • Dobro znanje angleškega jezika.

Poleg dela v odlični ekipi vas bomo spodbujali k doseganju osebnega potenciala. Čakajo vas razburljive naloge in raznolike možnosti kariernega razvoja.

Z izbranim kandidatom oz. kandidatko bomo sklenili delovno razmerje za nedoločen čas, s polnim delovnim časom in 6-mesečnim poskusnim delom.

Vabimo vas, da nam pošljete pisno vlogo s podrobnim življenjepisom v slovenskem in angleškem jeziku in ustreznimi dokazili samo preko spletne povezave: https://careers.mahle.com/job-invite/9480/

JOBS.MAHLE.COM

Ne odlašaj s prijavo!
Bodi med prvimi.
 Prijavi se zdaj

Opis delovnega mesta

Skupaj premikamo svet – in to že več kot 100 let. Kot vodilni mednarodni razvojni partner in sistemski dobavitelj avtomobilske industrije si pri MAHLE prizadevamo, da bi bila mobilnost vedno učinkovitejša, okolju prijaznejša, udobnejša in stroškovno učinkovitejša. V okviru svoje dvojne strategije razvijamo tako inteligentne motorje z notranjim zgorevanjem, ki uporabljajo vodik in druga nefosilna goriva, kot tudi tehnologije gorivnih celic in električno mobilnost. Z več kot 72.000 zaposlenimi je družba MAHLE prisotna na 160 proizvodnih lokacijah po svetu in12 razvojno raziskovalnimi centri.

Nova služba te že čaka!

Ne glede na to, ali želiš napredovati ali šele začeti kariero. Kot vodilni mednarodni razvojni partner
in dobavitelj v avtomobilski industriji ponujamo zaposlenim inovativne projekte,
zanimive izzive in širok nabor priložnosti. Postani del naše ekipe MAHLE! #StrongerTogether

Inženir kibernetske varnosti - (m/ž)

Lokacija: Šempeter pri Gorici ali Ljubljana ali Maribor

Ste pripravljeni sprejeti pomembno odgovornost?

• Razvoj inovativnih konceptov in funkcij kibernetske varnosti za elektronsko krmilno enoto v skladu s standardi in ob upoštevanju trenutnih groženj,
• Izpeljava zahtev za izvajanje koncepta varnosti,
• Usklajevanje in izvajanje revizij kibernetske varnosti, vključno z vdornim testiranjem, »fuzz« testiranjem, analizo statične kode, itd, kot zahtevano po najboljši praksi in zahtevah strank,
• Izvajanje analize in ocene tveganja (TARA) elektronskih krmilnih enot,
• Razvoj protiukrepov za ugotovljene varnostne ranljivosti,
• Predstavitev idej za varnostne rešitve za zaščito prototipov in serijske proizvodnje elektronskih krmilnih enot,
• Identificiranje šibkih varnostnih točk z ustvarjanjem različnih scenarijev napada na ciljne sisteme,
• Usklajevanje kibernetske varnosti pri notranjih in zunanjih projektih strank,
• Nudenje podpore za sestanke strank glede implementacije varnostnih funkcij,
• Zagotovitev skladnosti koncepta varnosti s standardom ISO 21434,
• Poznavanje tehnologij za zaščito,
• Izvajanje usposabljanja ekipe na področju kibernetske varnosti,
• Spremljanje sprememb zakonodaje in izdaja priporočil za zagotovitev skladnosti.

///

Together we are moving the world – and we have been for more than 100 years. As a leading international development partner and system supplier in the automotive industry, we at MAHLE strive to make mobility even more efficient, environmentally friendly, comfortable, and cost-efficient. With our double strategy, we focus on developing intelligent internal combustion engines, that run on hydrogen and other non-fossil fuels, as well as fuel cell technologies and electric mobility. With more than 72,000 employees, MAHLE is present at 160 production sites worldwide and 12 R&D centers.

A new job opportunity is waiting for you!

Whether you want to advance or make the first step in your career. As a leading international development partner and supplier in the automotive industry, we offer our employees innovative projects, stimulating challenges, and a wide range of opportunities. Join our team MAHLE! #StrongerTogether

Cyber Security Engineer (m/f)

Location: Šempeter pri Gorici or Ljubljana or Maribor

Your tasks and responsibilities:

• Create, foster and sustain a cybersecurity culture that supports and encourages the effective achievement of cybersecurity at software level
• Develop Software Cybersecurity Requirements to be implemented in the Software Design
• Perform Software Cybersecurity Analysis (Vulnerability Analysis)
• Support design/verification Software team in verification and testing of Cybersecurity SW implementation (Penetration and Fuzz Testing)
• Provide Cybersecurity reviews for Software cybersecurity work products.

Kaj pričakujemo

Prepričajte nas s svojimi strokovnimi in osebnimi veščinami.

• Zaključen študij informatike, elektrotehnike, mehatronike, matematike, fizike ali podobnega,
• Večletne izkušnje v avtomobilski industriji in s tem poznavanje trenutnih avtomobilskih tehnologij
(strojna oprema, programska oprema, komunikacija itd.)
• Seznanjenost z zaščito vgrajene strojne opreme (varnostni modul HSM),
• Seznanjenost z implementacijo varnostnih funkcij programske opreme (varna komunikacija, varne posodobitve itd.),
• Poznavanje področja avtomobilskih omrežij (CAN, LIN, Ethernet, itd.), varnosti in brezžične posodobitve,
• Poglobljeno znanje in navdušenje nad metodami za kibernetsko varnost, analizo groženj in obvladovanja tveganj,
• Izkušnje z uporabo varnostnih osnov (kot so kriptografija, kodiranje, PKI, TLS),
• Poznavanje standardov kibernetske varnosti, kot so SAE J3061, ISO / SAE 21434 in ISO 27001,
• Poznavanje tehnologij za zaščito vozila (kot so kriptografija, kodiranje, PKI, šifriranje itd.)
• Odlične analitične in konceptualne spretnosti ter dobre komunikacijske in timske sposobnosti,
• Dobro znanje angleškega jezika.

///

Your skills and abilities:

• Degree in Computer Science/ Electronics/ Electrical/ Telecommunications Engineering or similar.
• Minimum 3 years experience working in automotive mechatronics developments
• Familiarity with embedded hardware security (Hardware trust anchor/HSM)
• Knowledge in cybersecurity standards such as SAE J3061, ISO/ SAE 21434, and ISO 27001,
• Profound knowledge of and enthusiasm for methods for cybersecurity, threat analysis and risk management,
• C1 level English language, German is an advantage
• High analytical, conceptual, communication and collaboration skills.

Kaj nudimo

Poleg dela v odlični ekipi vas bomo spodbujali k doseganju osebnega potenciala. Čakajo vas razburljive naloge in raznolike možnosti kariernega razvoja.

Z izbranim kandidatom oz. kandidatko bomo sklenili delovno razmerje za nedoločen čas, s polnim delovnim časom in 6-mesečnim poskusnim delom.

Vabimo vas, da nam pošljete pisno vlogo s podrobnim življenjepisom v slovenskem in angleškem jeziku in ustreznimi dokazili samo preko spletne povezave: https://careers.mahle.com/job-invite/9480/

///

With the selected candidate or the candidate will enter into an employment relationship for an indefinite period, with full-time employment and a 6-month probationary period.

We invite you to send us a written application with a detailed curriculum vitae in English and proof of eligibility at the link: https://careers.mahle.com/job-invite/9479/
Izberi področje dela