Inženir sistemskih simulacij - (m/ž) / System Simulation Engineer - (m / f)

13.1.2022
MAHLE Electric Drives Slovenija d.o.o.
Šempeter pri Gorici ali Ljubljana ali Maribor
m/ž
 Prijavi se na to delovno mesto
Povej naprej
Kompatibilnost
Kompatibilnost
Aktiviraj svoj karierni profil in si oglej kako se ujemaš z delovnim mestom

SPLOŠNO O PODJETJU

Skupina MAHLE je eden vodilnih svetovnih dobaviteljev v avtomobilski industriji. Okrog 79 000 zaposlenih na 160 proizvodnih lokacijah in v 16 razvojnih centrih po vsem svetu ustvarja inovativne rešitve za mobilnost prihodnosti. Vsako drugo osebno vozilo ima vgrajeno kakšno MAHLE komponento, inovativni izdelki družbe pa se uporabljajo tudi izven cest (na primer v gradbeni in kmetijski mehanizaciji ter logistični opremi, pomorski, letalski in železniški mehanizaciji).

MAHLE Electric Drives Slovenija d.o.o. je proizvodna družba z lastno razvojno-raziskovalno dejavnostjo. Usmerjeni smo v izdelke s področja mehatronike. Imamo sodobno opremljene laboratorije za raziskave in razvoj, pri proizvodnji pa uporabljamo visoko tehnološko opremo in moderne pristope. Smo družbeno odgovorno podjetje, saj sledimo trajnostnemu razvoju s stalnimi izboljšavami in najvišjo možno zaščito okolja ter zdravja in varnosti ljudi. Družba je bila ustanovljena leta 1960 in s trenutno skoraj 2000 zaposlenimi sodi med največje slovenske izvoznike in zaposlovalce v regiji. Del skupine MAHLE smo postali po prevzemu v letu 2014.

Za več informacij o skupini pojdite na https://www.mahle.com/.

Spremljajte objave MAHLE Electric Drives Slovenija tudi na Facebook strani https://www.facebook.com/mahleslovenia/

GLAVNE DEJAVNOSTI

Skupina MAHLE z izdelki za motorje z notranjim izgorevanjem in njihovimi preifernimi deli ter z rešitvami za električna vozila odgovarja na ključna vprašanja, vezana na tehnologijo pogonskih sistemov, klimatskih naprav, filtracije ter sistemov upravljanja toplote in mehatronike.

V MAHLE Electric Drives Slovenija d.o.o. v Šempetru pri Gorici razvijamo, proizvajamo in tržimo zaganjalnike, alternatorje ter električne pogonske in druge mehatronske sisteme. Imamo lastno razvojno raziskovalno dejavnost za področje mehatronike.

VIZIJA IN MISIJA

Skupina MAHLE želi prispevati k zmanjševanju emisij CO2 in tako k boljšemu okolju, zato ponuja inovativne rešitve, ki prispevajo k čistejšemu ozračju, manjši porabi goriva ter k užitku v vožnji. To vizijo zasledujemo pri oblikovanju vseh vrst pogonskih sistemov, ne glede na to, ali gre za motorje z notranjim izgorevanjem ali za električna vozila.

Naši cilji so zgrajeni na temeljih trajnih faktorjev, ki oblikujejo skupino MAHLE že od samega začetka: ne zadovoljimo se s tem, kar smo dosegli, ampak zaradi ljubezni do avtomobilov in tehnologije vedno stremimo k še boljšim rešitvam. Tako optimiziramo obstoječe tehnologije, razvijamo nove koncepte ter postavljamo vedno višje standarde v industriji.

ORGANIZACIJSKA KULTURA IN KLIMA

Naša kultura - uspešni skupaj.

Velikost korporacije nam omogoča, da lahko povezujemo mednarodni prostor in priložnosti za večje posle s tradicijo in timskim delom lokalnega delovanja.

Inovacije zahtevajo ljudi, ki so sposobni razmišljati izven okvirov in skupaj najti prave ideje. V MAHLE naši zaposleni že od samih začetkov sodelujejo, da skupaj ustvarjajo uspeh. Tudi danes nas naprej še vedno poganja uspešnost. Kot vodilni na svetovnem trgu predstavljamo znanje, kakovost in mednarodno raznolikost - in cenimo dosežke vsakega posameznika. Sodelavcem omogočamo, da prevzamejo lastno odgovornost oziroma to od njih pričakujemo.

Kot družba prevzemamo tudi socialno odgovornost. Trajnost je del naše tradicije, saj stremimo k ustvarjanju dolgoročnih vrednot.

KAJ PRIČAKUJEMO OD NOVIH SODELAVCEV?

Iščemo pozitivno naravnane in široko razgledane sodelavce, ki pri delu izkazujejo strokovnost, zavzetost, samoiniciativnost in samostojnost. Želimo sodelavce, polne energije in raziskovalce, ki so nad tehnologijo navdušeni tako kot mi. To so ljudje, ki vdihujejo življenje "timskemu duhu", "pripravljenosti pomagati" in "spoštovanju". Želimo, da novi člani družine MAHLE spoštujejo druge kulture ter so poleg tega zanesljivi in z nogami čvrsto na tleh. Na kratko: da so ljudje, ki želijo s svojim žarom sooblikovati prihodnost.

Velikost podjetja in raznolika področja dela nam omogočajo, da za vsakega kanidata najdemo ustrezno delovno mesto in mu tako ponudimo priložnost za oblikovanje kariere po njegovi meri.

Stopite na pot - skupaj z MAHLE

KAJ PONUJAMO SVOJIM SODELAVCEM?

V MAHLE vas čakajo izzivov polne naloge v mednarodnih ekipah. Lahko boste optimizirali obstoječe tehnologije z inovativnimi rešitvami in razvijali nove koncepte, ne glede na poslovno enoto, ki ji pripadate znotraj skupine MAHLE. Kajti za nas je timsko delo več kot le izraz. Z novimi sodelavci boste raziskovali nove smeri in postavljali nove standarde.

V MAHLE se zavedamo, da uspeh izhaja iz znanja, izkušenj in prizadevanj sodelavcev, zato si prizadevamo za stalen razvoj znanja in kompetenc v podjetju. V ta namen zaposlenim ponujamo možnost izobraževanj, ki pripomorejo k strokovnemu in osebnemu razvoju, poskušamo pa jim tudi olajšati usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja.

Prve delovne izkušnje lahko v našem podjetju preko praktičnega usposabljanja ali študentskega dela pridobijo tudi dijaki in študenti, ki si tako oblikujejo osnovo za nadaljnji strokovni razvoj. Dijakom tehničnih šol ter študentom strojništva in elektrotehnike podeljujemo kadrovske štipendije.

NAŠI PRODUKTI IN STORITVE

MAHLE izdelki so vgrajeni v vsakem drugem osebnem vozilu, sestavni deli in sistemi MAHLE pa že desetletja dosegajo uspehe tudi na dirkalnih stezah po svetu. Inovativni izdelki družbe se uporabljajo tudi izven cest.

Najbolj poznani izdelki MAHLE Electric Drives Slovenija so alternatorji, zaganjalniki in električni motorji oziroma pogonski sistemi. Smo nišni specialist in dobavitelj priznanim globalnim proizvajalcem kmetijske in gradbene mehanizacije (traktorji, kombajni, kopači), komercialnih vozil (kamioni, avtobusi), logistične opreme (viličarji) in električnih transportnih sredstev (golf vozički) ter v avtomobilski industriji (mehtronski sklopi za servo volane in druge mehatronske aplikacije).

BONITETE PODJETJA

Redna plača.

Stimulacija za dobro delo in inovativnost.

Božičnica in drugi dodatki.

Možnost izobraževanja.

Gradnja kariere v mednarodnem okolju.

Pozitivno delovno vzdušje.

Inženir sistemskih simulacij - (m/ž)
Lokacija: Šempeter pri Gorici ali Ljubljana ali Maribor

Skupaj premikamo svet – in to že več kot 100 let. Kot vodilni mednarodni razvojni partner in sistemski dobavitelj avtomobilske industrije si pri MAHLE prizadevamo, da bi bila mobilnost vedno učinkovitejša, okolju prijaznejša, udobnejša in stroškovno učinkovitejša. V okviru svoje dvojne strategije razvijamo tako inteligentne motorje z notranjim zgorevanjem, ki uporabljajo vodik in druga nefosilna goriva, kot tudi tehnologije gorivnih celic in električno mobilnost. Z več kot 72.000 zaposlenimi je družba MAHLE prisotna na 160 proizvodnih lokacijah po svetu in12 razvojno raziskovalnimi centri.

Nova služba te že čaka!

Ne glede na to, ali želiš napredovati ali šele začeti kariero. Kot vodilni mednarodni razvojni partner in dobavitelj v avtomobilski industriji ponujamo zaposlenim inovativne projekte, zanimive izzive in širok nabor priložnosti. Postani del naše ekipe MAHLE! #StrongerTogether

Vaše naloge in odgovornosti

 • Upravljanje zahtev za razvoj avtomobilskih pogonskih sistemov ( inverter in/ali elektromotor) v skladu z zahtevami ASPICE,
 • Zbiranje, priprava in upravljanje zahtev strank v podatkovni bazi zahtev,
 • Načrtovanje, organiziranje in usklajevanje analize zahtev strank z notranjimi projektnimi skupinami MAHLE (razvoj, testiranje/potrjevanje, kakovost, dobava, proizvodnja, itd.),
 • Vodenje in dokumentiranje sestankov s stranko o razpravi in specifikaciji zahtev,
 • Odgovornost za izhodiščne zahteve strank, matrice za skladnost in seznama izjem,
 • Analiza in specifikacija sistemskih zahtev za avtomobilske pogonske sisteme (pretvornik in/ali elektromotor) v sodelovanju z vsemi udeleženimi projektnimi skupinami,
 • Načrtovanje, usklajevanje in usmerjanje dejavnosti za lažjo specifikacijo sistemskih zahtev,
 • Odgovornost za postopek analize sistemskih zahtev v skladu s standardom ASPICE,
 • Vmesnik med stranko in projektnimi skupinami MAHLE na področju upravljanja zahtev,
 • Nadaljnji razvoj in optimizacija postopka upravljanja zahtev,
 • Podpora pri skupini za podporne procese ASPICE ( npr. upravljanje zahtev po spremembah, upravljanje konfiguracij, upravljanje reševanja problemov).

Vaše spretnosti in veščine

 • Izobrazba: 7 stopnja UN elektrotehnika, strojništvo, mehatronika ali druga ustrezna tehnična smer,
 • Vsaj 3 leta praktičnih izkušenj v razvoju kompleksnih mehatronskih izdelkov, po možnosti avtomobilskih pogonskih sistemov (inverter in / ali e-motor),
 • Zelo dobro tehnično razumevanje in znanje na področju razvoja avtomobilskih produktov s strojno opremo, programsko opremo, elektromotorjem, senzorjem, mehaniko),
 • Izkušnje na področju avtomobilskega sistemskega inženiringa s poudarkom na upravljanju zahtev,
 • Izkušnje z uporabo orodji za upravljanje zahtev, npr. Polarion, Doors,itd.,
 • Izkušnje s koordiniranjem projektne skupine,
 • Dobro znanje na področju razvojnega procesa po standardih avtomobilske industrije SPICE in ISO26262,
 • Dobro znanje na področju testiranja avtomobilskega sistema in potrjevanja izdelkov,
 • Dobro strukturiran način dela, odlične komunikacijske veščine, zmožnost vključevanja v interdisciplinarne mednarodne ekipe, usmerjen k rezultatom, analitične in inovativne spretnosti reševanja problemov,
 • Aktivno pisno in ustno znanje angleškega jezika, Zaželeno znanje nemškega jezika.

Poleg dela v odlični ekipi vas bomo spodbujali k doseganju osebnega potenciala. Čakajo vas razburljive naloge in raznolike možnosti kariernega razvoja.

Z izbranim kandidatom oz. kandidatko bomo sklenili delovno razmerje za nedoločen čas, s polnim delovnim časom in 6-mesečnim poskusnim delom.

Vabimo vas, da nam pošljete pisno vlogo s podrobnim življenjepisom v slovenskem in angleškem jeziku in ustreznimi dokazili samo preko spletne povezave: https://careers.mahle.com/job-invite/10272/

JOBS.MAHLE.COM

Ne odlašaj s prijavo!
Bodi med prvimi.
 Prijavi se zdaj

Opis delovnega mesta

Skupaj premikamo svet – in to že več kot 100 let. Kot vodilni mednarodni razvojni partner in sistemski dobavitelj avtomobilske industrije si pri MAHLE prizadevamo, da bi bila mobilnost vedno učinkovitejša, okolju prijaznejša, udobnejša in stroškovno učinkovitejša. V okviru svoje dvojne strategije razvijamo tako inteligentne motorje z notranjim zgorevanjem, ki uporabljajo vodik in druga nefosilna goriva, kot tudi tehnologije gorivnih celic in električno mobilnost. Z več kot 72.000 zaposlenimi je družba MAHLE prisotna na 160 proizvodnih lokacijah po svetu in12 razvojno raziskovalnimi centri.

Nova služba te že čaka!

Ne glede na to, ali želiš napredovati ali šele začeti kariero. Kot vodilni mednarodni razvojni partner
in dobavitelj v avtomobilski industriji ponujamo zaposlenim inovativne projekte,
zanimive izzive in širok nabor priložnosti. Postani del naše ekipe MAHLE! #StrongerTogether

Inženir sistemskih simulacij - (m/ž)

Lokacija: Šempeter pri Gorici ali Ljubljana ali Maribor

Vaše naloge in odgovornosti

• Upravljanje zahtev za razvoj avtomobilskih pogonskih sistemov ( inverter in/ali elektromotor) v skladu z zahtevami ASPICE,
• Zbiranje, priprava in upravljanje zahtev strank v podatkovni bazi zahtev,
• Načrtovanje, organiziranje in usklajevanje analize zahtev strank z notranjimi projektnimi skupinami MAHLE (razvoj, testiranje/potrjevanje, kakovost, dobava, proizvodnja, itd.),
• Vodenje in dokumentiranje sestankov s stranko o razpravi in specifikaciji zahtev,
• Odgovornost za izhodiščne zahteve strank, matrice za skladnost in seznama izjem,
• Analiza in specifikacija sistemskih zahtev za avtomobilske pogonske sisteme (pretvornik in/ali elektromotor) v sodelovanju z vsemi udeleženimi projektnimi skupinami,
• Načrtovanje, usklajevanje in usmerjanje dejavnosti za lažjo specifikacijo sistemskih zahtev,
• Odgovornost za postopek analize sistemskih zahtev v skladu s standardom ASPICE,
• Vmesnik med stranko in projektnimi skupinami MAHLE na področju upravljanja zahtev,
• Nadaljnji razvoj in optimizacija postopka upravljanja zahtev,
• Podpora pri skupini za podporne procese ASPICE ( npr. upravljanje zahtev po spremembah, upravljanje konfiguracij, upravljanje reševanja problemov).

///


Together we are moving the world – and we have been for more than 100 years. As a leading international development partner and system supplier in the automotive industry, we at MAHLE strive to make mobility even more efficient, environmentally friendly, comfortable, and cost-efficient. With our double strategy, we focus on developing intelligent internal combustion engines, that run on hydrogen and other non-fossil fuels, as well as fuel cell technologies and electric mobility. With more than 72,000 employees, MAHLE is present at 160 production sites worldwide and 12 R&D centers.
A new job opportunity is waiting for you!
Whether you want to advance or make the first step in your career. As a leading international development partner and supplier in the automotive industry, we offer our employees innovative projects, stimulating challenges, and a wide range of opportunities. Join our team MAHLE! #StrongerTogether


System Simulation Engineer - (m / f)

Location: Šempeter pri Gorici, Ljubljana or Maribor

Your tasks and responsibilities

• Requirement engineering for development of automotive traction drive systems (inverter and/or e-motor) according to automotive SPICE
• Collect, prepare and manage customer requirements in requirement database
• Plan, organize and coordinate customer requirement analysis with MAHLE internal project teams (development, testing/validation, quality, supply chain, manufacturing, …etc.)
• Lead and record meetings with customer in requirement discussion and clarification
• Responsible for customer requirement baseline, compliance matrix and exception list
• Analyze and specify system requirements for automotive traction drive systems (inverter and/or e-motor) in cooperation with all involved project teams
• Plan, coordinate and drive activities to facilitate system requirement specification
• Responsible for system requirement analysis process according to automotive SPICE
• Interface between customer and MAHLE internal project teams in area of requirement management
• Further development and optimization of requirement management process
• support on automotive SPICE supporting process group (e.g. change request management, configuration management, problem resolution management).


Kaj pričakujemo

Vaše spretnosti in veščine

• Izobrazba: 7 stopnja UN elektrotehnika, strojništvo, mehatronika ali druga ustrezna tehnična smer,
• Vsaj 3 leta praktičnih izkušenj v razvoju kompleksnih mehatronskih izdelkov, po možnosti avtomobilskih pogonskih sistemov (inverter in / ali e-motor),
• Zelo dobro tehnično razumevanje in znanje na področju razvoja avtomobilskih produktov s strojno opremo, programsko opremo, elektromotorjem, senzorjem, mehaniko),
• Izkušnje na področju avtomobilskega sistemskega inženiringa s poudarkom na upravljanju zahtev,
• Izkušnje z uporabo orodji za upravljanje zahtev, npr. Polarion, Doors,itd.,
• Izkušnje s koordiniranjem projektne skupine,
• Dobro znanje na področju razvojnega procesa po standardih avtomobilske industrije SPICE in ISO26262,
• Dobro znanje na področju testiranja avtomobilskega sistema in potrjevanja izdelkov,
• Dobro strukturiran način dela, odlične komunikacijske veščine, zmožnost vključevanja v interdisciplinarne mednarodne ekipe, usmerjen k rezultatom, analitične in inovativne spretnosti reševanja problemov,
• Aktivno pisno in ustno znanje angleškega jezika, Zaželeno znanje nemškega jezika.

///

Your skills and abilities

• VII / 1 level of professional field of electrical engineering, mechanical engineering, mechatronics or other relevant technical field
• at least 3 years of practical experience in development of complex mechatronic products preferably automotive drive systems (inverter and/or e-motor)
• Very good technical understanding and knowledge in development of automotive products with hardware, software, e-motor, sensor, mechanics)
• Experience in automotive system engineering with focus on requirement management
• Experience in requirement management tools e.g. Polarion, Doors,…
• Experience in project team coordination.

Kaj nudimo

Poleg dela v odlični ekipi vas bomo spodbujali k doseganju osebnega potenciala. Čakajo vas razburljive naloge in raznolike možnosti kariernega razvoja.

Z izbranim kandidatom oz. kandidatko bomo sklenili delovno razmerje za nedoločen čas, s polnim delovnim časom in 6-mesečnim poskusnim delom.

Vabimo vas, da nam pošljete pisno vlogo s podrobnim življenjepisom v slovenskem in angleškem jeziku in ustreznimi dokazili samo preko spletne povezave: https://careers.mahle.com/job-invite/10272/


///

In addition to working in a great team, we will encourage you to reach your personal potential. Exciting tasks and various career development opportunities await you.

The candidate will enter into an employment relationship for an indefinite period, with full-time employment and a 6-month probationary period.

We invite you to send us a written application with a detailed curriculum vitae in English and proof of eligibility at the link: https://careers.mahle.com/job-invite/2505/

Izberi področje dela