IT razvojni inženir / analitik za področje trgovanja z energenti (m/ž)

27.7.2022
Petrol d.d.
Ljubljana
m/ž
 Prijavi se na to delovno mesto
Povej naprej
Kompatibilnost
Kompatibilnost
Aktiviraj svoj karierni profil in si oglej kako se ujemaš z delovnim mestom

  SPLOŠNO O PODJETJU

Petrol d.d., Ljubljana je največje slovensko podjetje po prihodkih in največja slovenska energetska družba. S svojimi podjetji smo prisotni v 10 državah in postajamo čedalje pomembnejši partner na območju JV Evrope pri prodaji energentov in trgovskega blaga, na področju energetskih in okoljskih sistemov, pri trgovanju z električno energijo.

Razvoj zaposlenih je za Petrol prioriteta in investicija v prihodnost. Zaposleni samostojno krmilijo svojo kariero z letnimi načrti in kvartalnimi pogovori. Posebno pozornost namenjamo talentiranim posameznikom. Med našimi izobraževalnimi programi so: Poslovna akademija Petrol, ki jo organiziramo skupaj z Ekonomsko fakulteto v Ljubljani; mentorstvo in coaching je interni program, kjer drug z drugim razvijamo kompetence; za sodelavce na prodajnih mestih pa imamo učni center, kjer razvoj prodajnih veščin poteka s simulacijo in igro vlog. Da bi v podjetju vzpostavili še bolj odprto, kreativno in povezovalno kulturo, smo ustvarili Odprti prostor, ki je namenjen povezovanju sodelavcev, ustvarjalnemu delu in aktivnemu počitku.

Ponosni smo na to, da nudimo okolje za razvoj vseh potencialov naših sodelavcev. Merimo in spremljamo klimo, kulturo, zadovoljstvo in zavzetost zaposlenih, jim prisluhnemo in sproti uvajamo ukrepe za izboljšave. 

V Petrolu kakovostno in učinkovito delo prepoznavamo in nagrajujemo. Sistem nagrajevanja deluje na osnovi korporativne, timske in individualne uspešnosti. Prav tako nagrajujemo kreativnost in inovativnost zaposlenih – z vzpostavljenim sistemom Prima ideja identificiramo in nagradimo najboljše predloge zaposlenih za izboljšave, ki jih v praski tudi izpeljemo.

  KAJ PRIČAKUJEMO OD NOVIH SODELAVCEV?

Zaposlujemo srčne, odprte in pogumne posameznike, ki hočejo razvijati svoje potenciale v dinamični in ambiciozni energetski družbi. Iščemo že izkušene strokovnjake ali ambiciozne začetnike, ki so srčni in energični ter se pripravljeni učiti, rasti in postati del Petrola. Najbolj iskani profili, ki jih v Petrolu zaposlujemo, so na področju informatike, prodaje, energetike in okolja, inovativnih poslovnih modelov, logistike.


  KAJ PONUJAMO SVOJIM SODELAVCEM?

V jedru naše energetske dejavnosti smo ljudje. Naša osnovna skrb je vlaganje v razvoj sodelavcev, v njihovo karierno in osebno rast. Delovno okolje gradimo na spoštovanju, zaupanju, samoiniciativnosti in timskem delu. Spodbujamo raznolikost in jo vidimo kot našo moč. Naše delovanje vodijo spoštovanje do soljudi in okolja, zaupanje v partnerskih odnosih, odličnost pri delu, ustvarjalnost pri napredku in srčnost v vsem kar počnemo. 

Kot delodajalec smo prepoznani za svojo odličnost, ki jo izkazujemo na vseh področjih: ugleden delodajalec (MojeDelo), TOP 10 gospodar znanja (Planet GV), privlačen delodajalec (Competo), starejšim prijazno podjetje (Zlata nit), družini prijazno podjetje (Ekvilib).


Pet razlogov ZA Petrol:

 1. Stabilna zaposlitev in nadpovprečna plača v industriji.
 2. Nagrajevanje presežkov in ekip.
 3. Fleksibilen delovni čas in delovno okolje.
 4. Priložnosti za razvoj vseh potencialov s širokim naborom izobraževanj in usposabljanj.
 5. Dobro vzdušje in obilo priložnosti za šport, druženje in krepitev zdravega življenjskega sloga.

  NAŠI PRODUKTI IN STORITVE

V letu 2019 načrtujemo doseči dobiček iz poslovanja (EBITDA) po dejavnostih:

 • 50% prodaja naftnih derivatov,
 • 20% prodaja trgovskega blaga,
 • 14% prodaja ostalih energentov,
 • 13% prodaja energetskih in okoljskih rešitev,
 • 3% proizvodnja električne energije iz obnovljivih virov. 

Petrolova vizija 2018 – 2022 nas zavezuje, da kot pomemben regijski ponudnik celovitih in trajnostnih rešitve povezujemo energetiko, trgovino, mobilnost in napredne storitve v odlično uporabniško izkušnjo. Z inovativnostjo, digitalnimi rešitvami in partnerstvi razvijamo uspešne poslovne modele.

  BONITETE

V Petrolu aktivno skrbimo za odlično energijo na delovnem mestu. Omogočamo uspešno usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja, skrbimo za šport, rekreacijo in druge oblike druženja zaposlenih. Tako zmanjšujemo stres pri delu in večamo zadovoljstvo zaposlenih. S polnim certifikatom Družini prijazno podjetje zagotavljamo boljše usklajevanje dela in družine. Velik pomen dajemo zagotavljanju varnosti in zdravja pri delu. S projektom Zdravo v Petrolu sodelavce osveščamo o pomenu zdravega načina življenja. Preko aplikacije Sprejmeš izziv? izvajamo športne izzive, dogodke in izobraževanja. Za rekreacijo in druženje zaposlenih vsako leto organiziramo Petrolove zimske in poletne športne igre.

Pridruži se naši prodajni ekipiZaposlitev na PetroluŠportne igre skupine PetrolPetrolov smučarski danSprejmeš izziv?Petrolov družinski danAktivne počitnice otrok zaposlenihZelena mesta PetrolCelovito upravljanje z energijo v mestih

Sodelavec za razvoj programske opreme

Prosto delovno mesto:

IT RAZVOJNI INŽENIR / ANALITIK ZA PODROČJE TRGOVANJA Z ENERGENTI (M/Ž) 

OPIS DELOVNEGA MESTA

Ena od dolgoročnih usmeritev skupine Petrol je zelena preobrazba. Ta pa zahteva, da so naši poslovni procesi okrepljeni s sodobnimi informacijskimi rešitvami. Zato v Petrolu iščemo sodelavca, ki bo skrbel za IT podporo upravljanju z obnovljivimi viri energije ter podporo nabavi, trgovanju in oskrbi z energenti. Zagotavljanje energije našim odjemalcem namreč poteka čez procese nabave in trgovanja v več kot petnajstih državah, pa tudi prek proizvodnje električne energije iz lastnih vetrnih in sončnih elektrarn. Pomemben del vašega dela bo tudi podpora ravnanju s številnimi podatki, ki preobraženi v informacije pomembno prispevajo k vsakodnevnemu delovanju skupine Petrol. 

LOKACIJA DELA

Dunajska cesta 50, Ljubljana

ODGOVORNOSTI IN ZADOLŽITVE

 •  Podpora poslovnim procesom na področju trgovanja z energenti;
 • Razvoj programske opreme za podporo poslovnim procesom na področju tržnega upravljanja z obnovljivimi viri energije, nabave, trgovanja in oskrbe z energenti;
 • Analiziranje poslovnih procesov in snovanje programske opreme;
 • Podpora testiranju, dokumentiranje in uvajanje v uporabo;
 • Sodelovanje pri uvajanju in upravljanju sprememb ter usposabljanju uporabnikov;
 • Sodelovanje s poslovnimi naročniki in koordiniranje dela;
 • Zagotavljanje delovanja sistemov Allegro, lastnih rešitev ter integracij s SAP in drugimi sistemi.

Informacijski sistem skupine Petrol je sestavljen iz programske opreme zunanjih svetovno uglednih proizvajalcev (SAP, Allegro, Salesforce, …), pa tudi iz lastnih rešitev za posamične poslovne procese, kot je avtomatizacija procesov trgovanja, integracija z borzami električne energije in zemeljskega plina, znotraj-dnevno trgovanje, izdelava voznih redov in podobno. Tovrstne rešitve so večinoma zasnovane na Microsoft .NET tehnologiji ter MS SQL Srv sistemu za upravljanje z bazami podatkov. 

ZAHTEVANE VEŠČINE IN ZNANJA

 • Univerzitetna izobrazba računalniške, ekonomske ali druge ustrezne smeri;
 • Poznavanje programiranja v razvojnem okolju Visual Studio/C#;
 • Poznavanje podatkovnih struktur;
 • Znanja s področja poslovne analitike;
 • Aktivno znanje angleškega jezika;
 • Zanesljivost, samoiniciativnost, ambicioznost, pripravljenost na timsko delo;
 • Vozniško dovoljenje B kategorije. 

ZAHTEVANE IZKUŠNJE

Prednost predstavljajo izkušnje na področju:

 • Programiranja v razvojnem okolju Visual Studio/C# (izkušnje z Allegrom je prednost);
 • Baz podatkov in orodij za delo z njimi;
 • Orodij za projektno delo.

KAJ PONUJAMO

 • Urejeno, inovativno, dinamično in mednarodno delovno okolje;
 • Sodelovanje z vodilnimi IT podjetji v svetu;
 • Uporabo najsodobnejših informacijskih tehnologij;
 • Mentoriranje za strokovni razvoj;
 • Stimulativno plačilo in možnost dodatnega izobraževanja.

Z izbranim kandidatom bomo sklenili delovno razmerje za nedoločen čas s 6-mesečnim poskusnim obdobjem. 

Prijave z življenjepisom sprejemamo najkasneje do 15.8.2022 na tej povezavi.
Ne odlašaj!
Še 6 dni za prijavo.
 Prijavi se zdaj

Opis delovnega mesta

IT RAZVOJNI INŽENIR / ANALITIK ZA PODROČJE TRGOVANJA Z ENERGENTI (M/Ž)


OPIS DELOVNEGA MESTA
Ena od dolgoročnih usmeritev skupine Petrol je zelena preobrazba. Ta pa zahteva, da so naši poslovni procesi okrepljeni s sodobnimi informacijskimi rešitvami. Zato v Petrolu iščemo sodelavca, ki bo skrbel za IT podporo upravljanju z obnovljivimi viri energije ter podporo nabavi, trgovanju in oskrbi z energenti. Zagotavljanje energije našim odjemalcem namreč poteka čez procese nabave in trgovanja v več kot petnajstih državah, pa tudi prek proizvodnje električne energije iz lastnih vetrnih in sončnih elektrarn. Pomemben del vašega dela bo tudi podpora ravnanju s številnimi podatki, ki preobraženi v informacije pomembno prispevajo k vsakodnevnemu delovanju skupine Petrol.

LOKACIJA DELA
Dunajska cesta 50, Ljubljana

ODGOVORNOSTI IN ZADOLŽITVE
- Podpora poslovnim procesom na področju trgovanja z energenti;
- Razvoj programske opreme za podporo poslovnim procesom na področju tržnega upravljanja z obnovljivimi viri energije, nabave, trgovanja in oskrbe z energenti;
- Analiziranje poslovnih procesov in snovanje programske opreme;
- Podpora testiranju, dokumentiranje in uvajanje v uporabo;
- Sodelovanje pri uvajanju in upravljanju sprememb ter usposabljanju uporabnikov;
- Sodelovanje s poslovnimi naročniki in koordiniranje dela;
- Zagotavljanje delovanja sistemov Allegro, lastnih rešitev ter integracij s SAP in drugimi sistemi.

Informacijski sistem skupine Petrol je sestavljen iz programske opreme zunanjih svetovno uglednih proizvajalcev (SAP, Allegro, Salesforce, …), pa tudi iz lastnih rešitev za posamične poslovne procese, kot je avtomatizacija procesov trgovanja, integracija z borzami električne energije in zemeljskega plina, znotraj-dnevno trgovanje, izdelava voznih redov in podobno. Tovrstne rešitve so večinoma zasnovane na Microsoft .NET tehnologiji ter MS SQL Srv sistemu za upravljanje z bazami podatkov.

Kaj pričakujemo

ZAHTEVANE VEŠČINE IN ZNANJA
- Univerzitetna izobrazba računalniške, ekonomske ali druge ustrezne smeri;
- Poznavanje programiranja v razvojnem okolju Visual Studio/C#;
- Poznavanje podatkovnih struktur;
- Znanja s področja poslovne analitike;
- Aktivno znanje angleškega jezika;
- Zanesljivost, samoiniciativnost, ambicioznost, pripravljenost na timsko delo;
- Vozniško dovoljenje B kategorije.

ZAHTEVANE IZKUŠNJE
Prednost predstavljajo izkušnje na področju:
- Programiranja v razvojnem okolju Visual Studio/C# (izkušnje z Allegrom je prednost);
- Baz podatkov in orodij za delo z njimi;
- Orodij za projektno delo.

Kaj nudimo

- Soustvarjanje naprednih in edinstvenih tehničnih rešitev v mednarodni razvojni ekipi;
- Delo na zanimivih in prepoznavnih projektih;- Urejeno, inovativno, dinamično in mednarodno delovno okolje;
- Sodelovanje z vodilnimi IT podjetji v svetu;
- Uporabo najsodobnejših informacijskih tehnologij;
- Mentoriranje za strokovni razvoj;
- Stimulativno plačilo in možnost dodatnega izobraževanja.


Z izbranim kandidatom (m/ž) bomo sklenili delovno razmerje za nedoločen čas s 6-mesečno poskusno dobo. Prijave sprejemamo najkasneje do 15.8.2022 na tej povezavi.

- Dodatne možnosti usposabljanja in izobraževanja;
- Fleksibilno delovno okolje;
- Možnost kariernega razvoja.

Z izbranim kandidatom bomo sklenili delovno razmerje za nedoločen čas s 6-mesečnim poskusnim obdobjem. Prijave z življenjepisom sprejemamo najkasneje do 31.8.2022 na tej povezavi.

Izberi področje dela