3 nepričakovane poteze do napredovanja

23.11.2015


Ni potrebno ponavljati in poudarjati, da je najboljši način, kako impresionirati vašega delodajalca, biti odličen v tem, kar delate. To vsekakor zajema več kot upoštevanje časovnih rokov in prinašanje rezultatov, da bi vzbudili delodajalčevo pozornost in se povzpeli po karierni lestvici.

Kako do napredovanja

Ni potrebno ponavljati in poudarjati, da je najboljši način, kako impresionirati vašega delodajalca, biti odličen v tem, kar delate. To vsekakor zajema več kot upoštevanje časovnih rokov in prinašanje rezultatov, da bi vzbudili delodajalčevo pozornost in se povzpeli po karierni lestvici.Vas zanima, kako lahko na drugačen način dokažete, da ste vredni napredovanja? Objavljamo nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali uresničiti vaše cilje.

1. Pomagajte graditi posel.


Vsaki uspešni organizaciji je do tega, da se zaposleni vedno izpopolnjujejo in izboljšujejo. Kot zaposleni lahko delodajalcu pomagate pri razvoju poslov, si s tem pridobite ime v ekipi in dobite več možnosti za napredovanje. Ni važno, ali so vas najeli, da skrbite za spletno stran, ali delate v klicnem centru v vsakodnevni komunikaciji s strankami – pomembno je, da opazite priložnosti, ko se je potrebno izkazati, in jih tudi izkoristite v prid podjetju.

Vedno je potrebno biti pozoren na takšne priložnosti, saj bo z njimi napredovalo tako podjetje kot vi.

2. Ponudite nekaj novega.


Ne morete napredovati, če nihče ne ve, kdo ste in kaj prinašate podjetju. Pomembno je, da neprestano skrbite za svoj ugled med sodelavci v pisarni in izven nje.

Izkoristite svoje osebne interese in jih ponudite organizaciji. Organizirajte seminar o treningu triatloncev ali začnite voditi tečaje joge. Izkoristite dobre duše sodelavcev in organizirajte dobrodelno zbiranje oblek za socialno ogrožene družine. V božičnem času zberite sodelavce skupaj in podarite otrokom darilo.

Takšno dejanje ne bo pokazalo le, da ste predani podjetju, temveč si boste z njim pomagali širiti vašo mrežo poznanstev in izkoristili mreženje za nove ideje, izzive ter prijatelje.

3. Včasih je potrebno tudi pasti.

Obstajata dve vrsti padcev – tisti, ki je posledica neznanja in tisti, ki je posledica ambicij. Pravi delodajalec prepozna razliko med obema in ceni zaposlenega, ki je padel zaradi drugega razloga.

Delodajalci spoštujejo ljudi z visokimi ambicijami in nikoli vam ne bodo očitali morebitnega padca takrat, ko boste poskusili prekositi svoje znanje in pričakovanja.

Ne bojte se padcev – vedno so bili in bodo del zgodbe o uspehu!

Če želiti pogovor s svetovalcem, ki na podlagi vašega življenjepisa in preteklih izkušenj določi nove korake v vaši karieri, je strokovnjak Aleš Kavčič kot nalašč za to. Karierno svetovanje traja eno uro, domov pa boste odšli z znanjem, ki vam bo služilo za vedno.


NAROČI SVOJ TERMIN


Avtor: Anja Damjanović za MojeDelo.com


Izberi področje dela