5 načinov, da vas bo vaša kariera še vedno zanimala

26.3.2019


Se zjutraj zbudite polni motivacije ali bi najraje ostali doma in se nikoli več srečali s službo? Veliko večino našega življenja porabimo v službi, zato časa ne smemo zapravljati z nečim, kar nas ne veseli. Navsezadnje vam mora biti to, kar počnete, zanimivo.

Se zjutraj zbudite polni motivacije ali bi najraje ostali doma in se nikoli več srečali s službo? Veliko večino našega življenja porabimo v službi, zato časa ne smemo zapravljati z nečim, kar nas ne veseli. Navsezadnje vam mora biti to, kar počnete, zanimivo.


Le 13 % ljudi na svetu je predanih svoji službi. Kaj pa preostanek? Kje začeti, da bi lahko uživali v tem, kar počnete? Spodaj si preberite pet nasvetov, ki vam bodo pomagali prebroditi krizo.

Ugotovite, zakaj
To je ključno - tu morate začeti. Zakaj počnete to, kar počnete? Poskrbite, da boste opravljali delo, ki vas zanima, in da jasno določite namene, ki jih imate tekom delovnih nalog. Toplo priporočamo knjigo Simona Sineka Start With Why, saj se boste z njo lahko lažje povezali s svojo kariero in osebno vizijo.

Postavite si cilje
Zdaj, ko veste, zakaj počnete to, kar delate, si postavite dolgoročne in kratkoročne cilje, ki vam bodo pomagali pri spremljanju napredka. Na telefon si naložite aplikacije, ki vas bodo spomnile na začrtane cilje. Si želite napredovati v roku enega leta? Nastavite si prelomnico v telefon. Kateri so koraki, ki jih morate storiti, da pridete do tega? Tudi te zapišite v časovnico in jim sledite.

Naučite se nekaj novega
Ohranite svoje možgane budne in aktivne - redno se naučite nekaj novega. Poiščite, ali v podjetju organizirajo tečaj, ki bi vam bil zanimiv, ali pa samoiniciativno najdite izobraževalno vsebino, ki bi jo v vaši službi podprli tako časovno kot finančno. Poiščite nekaj, kar je izven vaše cone udobja, a je kljub temu primerno za vašo kariero. Vaš nadrejeni bo cenil trud, ki ste ga pripravljeni vložiti v profesionalni razvoj, vam pa ne bo škodilo, če boste lahko v življenjepis čez nekaj časa vpisali novo znanje.

Zahtevajte povratno informacijo
Če ne prejmete tako izčrpne povratne informacije, kot bi si želeli, povprašajte po njej. Dober nadrejeni bo rad videl, da vas zanima njegovo mnenje o vas. Povratna informacija vas lahko motivira pri tem, da se boste odrezali še bolje, saj se boste zavedali, da vas v službi cenijo. Morda ste nepogrešljivi, tega pa se sploh ne zavedate? Stagniranje ne pripomore nobenemu - ne vam, ne vašemu podjetju. Če boste opazili, da se ne razvijate, boste kmalu izgubili vso motivacijo za delo.

Ohranite optimizem
Vsako jutro začnite s pozitivno mantro, nato pa pazite ter opazujte, kaj govorite drugim in samemu sebi tekom celega dne. Izogibajte se negativnim mislim in komentarjem o službi. Ne poslušajte neprimernih govoric, ki v velikem timu vedno krožijo naokrog. Prenehajte si vse jemati k srcu. Ko boste “strokovnjaki” v pozitivnem razmišljanju, se bo tudi nivo stresa znatno zmanjšal.

Če ste do svoje službe ravnodušni ali preprosto ne morete najti motivacije, si preberite zgornje nasvete in poskusite, ali bodo pomagali. Vsekakor ne smete ostati v službi, ki vas ne osrečuje, saj je v tem primeru nikoli ne boste mogli dojemati kot zanimivo.

Vsi se kdaj srečamo na točki, ko ne vemo, kako naprej. Osebna rast je navsezadnje ključ do zavzetosti, zato nikoli ne izgubite svojega optimizma in se nikoli ne nehajte učiti. 

Vaša ekipa MojeDelo.com


Izberi področje dela