5 novoletnih kariernih zaobljub

8.1.2019


Kdaj je boljši čas za pregled preteklega leta, kot pa konec decembra, ko se staro leto izteka in prihaja novo, za katerega vsi upamo, da bo boljše od minulega? Dolžni ste si samorefleksIjo in zaobljube, ki se jih morate držati.

Posodobili boste svoj življenjepis
Ne moremo preveč poudariti dejstva, da je posodobljen življenjepis izredno pomemben. Poskrbite, da bo vseboval najnovejše podatke o vaši karieri, da bi vas lahko delodajalci takoj spoznali. Vas in vaše ambicije. Ne poskrbite le za točne informacije, temveč pomislite tudi na to, kako bi spremenili njegov izgled, da bo čim bolj v koraku s časom.

Pametno boste prisotni na spletu
Ste pred nekaj leti mislili, da je zabavno in normalno, da goli skačete iz mostu v reko sredi mesta? Objavljene slike, ki prikazujejo vašo preteklost, naj se čim prej odstranijo iz spleta. Čas je, da poskrbite za svojo pametno pojavnost na spletu. Bodite karseda profesionalni. Delodajalci in lovci na nove kadre bodo najprej pobrskali po socialnih omrežjih in videli, ali bi se oseba, kot je vidna tam, lahko vklopila v vizijo podjetja in v delovni tim.

Mrežili se boste
Povečajte svojo pojavnost v poslovnem svetu - mrežite se. Ljudje, ki jih spoznate na poslovnih srečanjih, lahko dajo delodajalcem relevantno informacijo o vas in o vaših spretnostih. Mreženje dojemajte kot neke vrste pred-intervju za delodajalce, zato si želite, da pridobijo o vas dobro mnenje. Poskrbite, da si vas bodo s pridobljenimi informacijami želeli še bolje spoznati.

Pridobili boste več spretnosti
Če se sprašujete, zakaj ne dobite službe v svoji stroki, je morda čas, da se začnete izobraževati in samoaktualizirati. Dobro premislite, ali posedujete vse spretnosti, ki jih potrebujete za želeno pozicijo. Mogoče morate osvežiti znanje jezika na kratkem intenzivnem jezikovnem tečaju, morda pa se morate dodobra poglobiti v osnove programiranja. Premislite, katera so tista področja, kjer morate poglobiti svoje znanje, in delajte na tem. Videli boste, da se vam bodo takoj odprle možnosti za dobro zaposlitev.

Naredili boste načrt
Pripravite si seznam podjetij, ki vas zanimajo. Če ne veste, kako napredovati, je to najverjetneje zato, ker še nimate načrta. Pri vsakem zapisanem podjetju zapišite, kako se mu boste približali, spremljajte njihove objave s prostimi delovnimi mesti, spremljajte jih v medijih … Veliko od teh jih razpisov sploh ne objavi javno, zato je smiselno, da jim pišete in se jim predstavite tudi brez njih. Presenečeni boste, ko boste opazili, kako razdelan načrt pomaga do boljših zaposlitvenih možnosti. Poleg tega boste bolj samozavestni, kar definitivno pomaga tako pri spremnih pismih, kot na razgovorih.


Iščete zaposlitev? Na zaposlitvenem portalu MojeDelo.com vsak dan objavljamo razpise za prosta delovna mesta, ki bi vas utegnila zanimati.


Izberi področje dela