Aduti iskalcev prve zaposlitve – svežih diplomantov

6.11.2015


Iskanje prve zaposlitve je vedno zanimiv projekt. Če še nimate delovnih izkušenj, ste sveži iz fakultete ali srednje šole, niste preveč privlačni za delodajalce. Vedno pa obstajajo delovna mesta za vstopne ravni delavcev, na katera lahko delodajalec zaposli novopečene iskalce zaposlitve. Kot sveži iskalec dela imate nekaj prednosti pred drugimi iskalci, delodajalcu jih morate le ustrezno predstaviti in ga tako prepričati.

Iskalci prve zaposlitve

Iskanje prve zaposlitve je vedno zanimiv projekt. Če še nimate delovnih izkušenj, ste sveži iz fakultete ali srednje šole, niste preveč privlačni za delodajalce. Vedno pa obstajajo delovna mesta za vstopne ravni delavcev, na katera lahko delodajalec zaposli novopečene iskalce zaposlitve. Kot sveži iskalec dela imate nekaj prednosti pred drugimi iskalci, delodajalcu jih morate le ustrezno predstaviti in ga tako prepričati.Ko vas delodajalec na razgovoru vpraša, zakaj bi zaposlil vas namesto kakega drugega kandidata, imejte pripravljenih nekaj razlogov. Predlagamo vam jih pet.

Delal bom vsaj osem ur za manjšo plačo kot starejši posamezniki


Kot neizkušen kandidat ne morete pričakovati velike plače, kar je vaša prednost. Podjetje bo raje vzelo vas kot bolj izkušenega kandidata, če mu dokažete, da lahko hitro obvladate naloženo delo. Prihranek zaradi nižje plače bo za podjetje le dodatna stimulacija, da vas zaposli.

Hitro se učim, bolj sem domač z novimi tehnologijami


V svetu hitrih sprememb in vsepovsod prisotnih novih tehnologij je za podjetje pomembno, da so njegovi sodelavci sposobni sprejemati in uporabljati nove tehnologije. Starejši, bolj izkušeni kandidati imajo včasih problem z novostmi, vaša prednost pa je, da niste obremenjeni s starimi postopki in se zato hitreje prilagodite novim načinom dela.

Nimam še družine in zato se bom lahko bolj posvečal delu


Starejši kandidati imajo več problemov z uravnoteženjem dela in zasebnega življenja. Mladi kandidati brez družine se bodo lažje posvetili delu in podjetju.

Prinašam sveže, sodobno znanje


Sveži diplomanti s fakultete prinesejo s seboj najnovejša znanja, ki so se jih naučili. Lahko jih implementirajo v podjetju, prevetrijo ustaljene postopke dela in dosegajo boljše rezultate dela.

Podjetje prejme ugodnosti ob zaposlitvi iskalca prve zaposlitve


Zavod za zaposlovanje v nekaterih primerih podjetjem, ki zaposlijo iskalca prve zaposlitve, omogoči različne ugodnosti, kot so na primer oprostitev prispevkov za plače tega kandidata v določenem obdobju. Če ste prijavljeni na Zavodu, preverite, ali bo delodajalec ob vaši zaposlitvi deležen teh ugodnosti.


Je vaš življenjepis pripravljen tako, da prepriča? Če niste prepričani v njegovo efektivnost, vam Aleš Kavčič, strokovnjak življenjepisov, kariernih ciljev in osebnostne vizije, lahko pomaga z napotki in nasveti.NAROČI SVOJ TERMINAvtor: Aleš Zaletel za MojeDelo.com


Izberi področje dela