Čas je za osvežitev kariere

24.4.2020


Tudi v časih polnih gospodarskih izzivov, lahko aktivno pristopimo k aktivnostim, ki bodo poskrbele za dolgoročni vzpon naše kariere. Izkoristimo ta čas za osvežitev in izboljšanje življenjepisa ter nadgradimo svojo karierno predstavitev z opravljenim psihometričnim testiranjem. Tako bomo odlično pripravljeni in korak pred drugimi, ko se pojavi nova karierna priložnost.

Kdaj ste nazadnje posodobili svoj življenjepis?


V hitrem tempu življenja se nam pogosto zgodi, da lahko načrtujemo le izvedbo dnevnih ali morda tedenskih službenih in zasebnih obveznosti, časa za dolgoročno načrtovanje pa nam enostavno zmanjkuje. A skrivnost uspešnih posameznikov je ravno v tem, da skrbijo za svojo celostno podobo, sledijo večletnim načrtom in se hitro odzivajo na nepredvidljive razmere. Tudi tako, da se potrudijo za čim boljšo predstavitev svojih dosedanjih dosežkov. Kaj lahko že danes naredite za to, da se bo v prihodnosti vaša kariera vzpenjala?

Psihometrično testiranje - vse pomembnejši ključ do zaposlitve


Eden izmed odličnih načinov, da se s potrebami potencialnih delodajalcev čim bolje ujamete, je opravljeno psihometrično testiranje, na podlagi katerega se vse več delodajalcev odloči, katerega kandidata bodo zaposlili. Gre za poglobljen in obširen vprašalnik, ki zajema 190 vprašanj, po opravljenem testiranju pa dobite objektiven vpogled v vaše kompetence in osebnostne lastnosti, s pomočjo katerega boste vaše kompetence in osebnostne lastnosti lažje predstavili delodajalcem, hitreje pridobili pozornost kadrovikov in lažje našli za vas najbolj primerno delovno okolje.


Če psihometričnega testiranja še nikoli niste opravljali ali je od zadnjega testiranja minilo že veliko časa, vas vabimo, da povsem brezplačno opravite psihometrično testiranje Selby&Mills, in sicer s kodo »ostajamDOMA«, ki velja do vključno 24. aprila 2020. Rezultati poročila so vam lahko v pomoč pri pripravi boljšega življenjepisa. Pripravili pa smo vam tudi nekaj nasvetov za bolj učinkovit življenjepis.


Nasveti za bolj učinkovit življenjepis


Življenjepis je prvi stik, ki ga vzpostavite s potencialnim delodajalcem. V kar najboljši luči naj odraža vaše kompetence, znanja, izkušnje in osebnostne lastnosti. HR specialistka MojeDelo.com, Monika Burjek, je pripravila nekaj kratkih nasvetov za izboljšanje vašega življenjepisa: 

1. Oblika je pomembna. Tako kot se med seboj razlikujemo ljudje, se razlikujejo tudi naše kompetence, znanja in osebnostne lastnosti. Kako bi potemtakem lahko vsi uporabljali enako obliko življenjepisa? Pobrskajte po spletu, najdite obliko, ki odgovarja vam in pripravite svoj unikaten življenjepis. 

2. Ključna je dobra priprava. Za pripravo življenjepisa se je pomembno dobro pripraviti. Natančno preberite opis delovnega mesta, raziščite podjetje, in na podlagi vaših delovnih izkušenj in kompetenc iz psihometričnega poročila pokažite, da ste pravi kandidat. Izpostavite tudi svojo pripravljenost za nenehno učenje in izpopolnjevanje kompetenc. 

3. Pomembne so izkušnje. V življenjepis vključite vse nedavne pomembnejše izkušnje in dosežke. Izpostavite svoje ključne odgovornosti in kompetence, ki ste jih pridobili v tem času. Pri tem skušajte uporabiti tiste kompetence, ki jih je pokazalo tudi poročilo psihometričnega testiranja. Dobro razmislite, katere so tiste, ki bi potencialnega delodajalca najbolj zanimale. 

4. Odnosi na delovnem mestu in kultura podjetja. Odnosi na delovnem mestu so področje, ki mu kadroviki namenjajo vse več pozornosti. Tudi tukaj razmislite o delovnem mestu – boste delali samostojno ali v ekipi? Boste vodili ekipo? Izpostavite tiste osebnostne lastnosti, za katere menite, da vam bodo prinesle največ »plus točk«. Pokažite delodajalcu, zaradi katerih osebnostnih lastnosti se boste poistovetili s kulturo podjetja in odlično vključili v ekipo sodelavcev. Osebnostne lastnosti je sicer lažje predstaviti v živo kot v življenjepisu, je pa seveda prav, da jih izpostavite tudi že v življenjepisu. 

Dobro pripravljen življenjepis, pripravljenost na iskanje novih kariernih priložnosti in samozavest so tiste točke, ki odpirajo nova vrata in vplivajo na vzpon vaše karierne poti. 

Čas doma izkoristite za razmislek o svoji karieri, in predvsem, ostanite zdravi! 


Izberi področje dela