»Imate kakšno vprašanje?« 5 vprašanj, ki jih morate postaviti na zaposlitvenem intervjuju

3.1.2014

Povej naprej

Na koncu zaposlitvenega intervjuja vam bodo zagotovo ponudili možnost, da tudi sami postavite kakšno vprašanje. Večina iskalcev zaposlitve le s težavo spravi kakšno besedo iz ust. Po glavi jim roji nešteto stvari in nato izustijo kakšno neumnost, ki močno zmanjša možnost za službo.

Kako se temu izogniti? Enostavno, v naprej si pripravite par vprašanj, ki jih boste postavili delodajalcu na koncu razgovora. To je vaša priložnost, zato jo dobro izkoristite. Ponudili so vam možnost in na vas je, da postavite prava vprašanja in si tako povečate možnost za zaposlitev. V nadaljevanju je predstavljenih 5 vprašanj, ki jih morate postaviti, če želite izpasti dober kandidat za razpisano prosto delovno mesto.

»Zakaj je to delovno mesto prosto?«

Prosto delovno mesto se odpre iz različnih razlogov. Nekateri razlogi so dobri (pozitivni), nekateri slabi (negativni). Se pozicija odpira, ker podjetje raste in potrebuje okrepitve oziroma je vaš predhodnik napredoval? Ali je vaš predhodnik dal odpoved ali bil celo odpuščen? Informacija vam bo dala dober vpogled v delovno mesto. Hitro vam bo jasno ali gre za dobro pozicijo z možnostjo napredovanja oziroma si na tem delovnem mestu pogosto podajajo kljuko.

»Kakšen je tipičen delovni dan na tej poziciji?«

Veliko zaposlitvenih oglasov predstavi celo listo delovnih zadolžitev. Vendar le redki natančno opredelijo, katere delovne naloge so bolj pomembne in katerim je potrebno nameniti več časa. Na zaposlitvenem intervjuju morate postaviti to vprašanje, ker morate ugotoviti preden podpišete pogodbo, katere so tiste stvari, ki vam bodo najpogosteje delale družbo v službi. Boste namenili največ svojega časa stvarem, ki vam sploh ne ležijo? Poleg tega boste točno vedeli kakšnega človeka iščejo in boste lahko na drugem razgovoru svoje odgovore temu prilagajali (seveda, če bo do drugega razgovora sploh prišlo).

»Lahko na hitro predstavite delovno okolje / kulturo podjetja?«

To je za vas najpomembnejše vprašanje, ki ga morate obvezno postaviti na zaposlitvenem intervjuju. Odgovor kadrovika vam bo pomagal razumeti v kakšno sredino se spuščate. Kako v praksi zgleda vsakodnevno poslovanje, kakšne in katere so tiste vrednote za katerimi stoji podjetje, kakšni so odnosi med zaposlenimi in tako naprej. Kadrovik vam bo mogoče kakšno stvar zamolčal, vseeno pa lahko pričakujete precej iskren odgovor. Pozorno mu prisluhnite, da boste približno vedeli kaj lahko pričakujete na delovnem mestu.

»Kakšni so cilji podjetja za naslednjih nekaj let in kako bo odprto delovno mesto k temu pripomoglo?«

Prvi namen tega vprašanja je, da se predstavite kot ciljno orientirana oseba. To bo na izpraševalca zagotovo naredilo dober vtis. Poleg tega boste razumeli kakšno vlogo ima aktualno prosto delovno mesto v podjetju, kako bo vplivalo na njegovo rast in razvoj. Če ne boste dobili jasne odgovora, potem je to slab znak, saj pomeni, da komunikacija v podjetju šepa in zaposleni niso seznanjeni z odločitvami menedžmenta.

»Vi ste zadovoljni tukaj?«

Malo verjetno je, da vam bo kadrovik že na prvem zaposlitvenem intervjuju priznal, da se v podjetju ne počuti najbolje. Vendar lahko iz njegovega odgovora kaj hitro ugotovite ali je oseba z delovnim mestu in / ali podjetjem zadovoljna ali ne. Če se bo kadroviku zatikalo pri odgovoru ali se bo okrog jasnega odgovora sukal kot mačka okrog vroče kaše, potem je to verjetno znak za preplah. Na drugi strani bo hiter in jasen odgovor z nasmehom na obrazu jasen znak, da je tukaj večino stvari OK.

Pripravite si torej nekaj vprašanj, ki jih boste postavili kadroviku na zaposlitvenem intervjuju. Če vas je strah, da bi na razgovoru vse pozabili, si vprašanja zapišite. Seveda boste uporabili profesionalni rokovnik (ali kaj podobnega) in ne boste iz žepa vlekli zmečkanega papirčka. Želimo vam veliko uspeha na zaposlitvene razgovoru in dobro zaposlitev.

Povej naprej

Izberi področje dela