Zaposlitveni portal MojeDelo.com za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo? Strinjam se Želim izvedeti več

Intervju

Image

Marketing je tekmovanje v pozornosti – pridobite jo na razgovoru

Pridobili ste primerno izobrazbo in se poučili o vsem, kar od vas zahteva svet marketinga, za vami je ogromno delovnih izkušenj na področjih komuniciranja s strankami in operiranja z različnimi ponudbami. Kljub temu lahko v trenutku, ko se morate prodati sami za določeno delovno mesto, pride do težave. V nadaljevanju smo vam pripravili nekaj nasvetov, kako se kvalitetno in efektivno pripraviti na razgovor v marketingu, da bo sanjska služba končno vaša.

več »
Image

Delo v prodaji se začne s prodajanjem na razgovoru

Zaposlitveni razgovor predstavlja za marsikoga stresno izkušnjo v življenju, a dobra priprava nanj in predpostavljanje sogovornikovih vprašanj lahko dodobra omili stresen dogodek. Na vprašanja se lahko dobro pripravite, vadite način, s katerim se izražate in se trudite, da izpadete samozavestni ter izkušeni. Na katera vprašanja pa se mora pripraviti oseba, ki se je prijavila za delo v trgovini?

več »
Image

Farmacevt na zaposlitvenem razgovoru

Ste si med študijem farmacije kdaj zamislili, kako boste uspešno opravljali svoje zanimivo delo in bili prisotni pri marsikateremu odkritju, ki pripomore k zdravju posameznikov? Pa vendar – ste si kdaj zamišljali, kako boste do te službe prišli? Delo v farmaciji ima, tako kot vsa hitro razvijajoča se podjetja, hudo konkurenco med kandidati, zato je pomembno, kako se obnesete na zaposlitvenem razgovoru, da lahko prepričate sogovornika in dobite za vas zelo zaželeno službo.

več »
Image

Razvijalec aplikacij, povejte kaj o sebi

Uporaba interneta se je že pred nekaj leti iz računalnikov prenesla na mobitele. Nižje cene pametnih telefonov in uporaba 3G ter LTE omrežja ustvarjajo hitre povezave in nemoteno delovanje, vedno nove aplikacije in možnosti pa bodo število uporabnikov večale iz dneva v dan. To pomeni, da živimo v »boom-u« oz. razcvetu služb za razvijalce mobilnih aplikacij, saj se opaža trend, ki ga podjetja s pridom uveljavljajo – razvoj mobilno prilagojenih spletnih strani.

več »
Image

Nasveti za moškega – kaj obleči na razgovor?

Dolgo let že velja, da se je moškemu, ki ravnokar odhaja na zaposlitveni razgovor, lahko obleči. V bistvu je izgled vedno podoben, ne glede na to, ali se bori za pozicijo pripravnika in začetnika ali za izkušenega delavca. Razlika med njimi je morda le v znamkah in vrednosti oblek. Vendar če se neizkušenemu še lahko zgodi, da na drugem ali tretjem intervjuju obleče isti suknjič, le drugo srajco in kravato navleče nase, je pri izkušenemu omara tako polna, da se mu podobne kombinacije sploh ne morejo zgoditi.

več »
Image

Pogoste napake na visokotehnološkem razgovoru

Tehnološki kader je poseben kader, priznajmo si. Vsi vemo, da je njihovo delovno okolje popolnoma drugačno od tistega klasičnega, ki smo ga vajeni vsi. Prav tako vemo, da se njihov način dela razlikuje od našega na podlagi primerjanja različnih postavk med seboj. Pa vendar to še ni razlog, da se visokotehnološki kandidat, ki se je ravnokar pripeljal na zaposlitveni razgovor, pojavi v strganih telovadnih copatih in v hlačah z nizkim pasom, ki pokažejo več kot skrijejo. Napaka pri napaki in tudi tako izobraženega kandidata lahko njegova dejanja stanejo službe.

več »
Image

Kako na razgovoru odgovoriti na vprašanje o plači

Plačilo za delo, ki ga opravljamo, ima pomembno vlogo pri motivaciji in učinkovitosti posameznika. Če s plačilom nismo zadovoljni, lahko to pripelje do slabših rezultatov dela, kar lahko našo plačo še zniža.

več »
Image

Zahvalno pismo

Namen zahvalnega pisma je zahvala za čas, ki so vam ga posvetili v izbranem podjetju. Z dobro pripravljenim zahvalnim pismom pa seveda tudi krepite svojo kandidaturo. V pismu potrdite vaše zanimanje za delovno mesto, navedite še dodatne kvalifikacije, ki jih mogoče med intervjujem niste navedli. Pojasnite informacije, za katere mislite, da jih sogovornik ni pravilno razumel. Pismo naj bo kratko in jedrnato, z njim želite kadrovika le opozoriti nase, ne pa mu ponovno poslati prijave na delovno mesto.

več »
Image

Opišite vaše idealno delovno okolje

Ko pridete na zaposlitveni razgovor in vas kadroviki ter delodajalci sprašujejo o vašem idealnem delovnem okolju, bi želeli izvedeti, ali bi z vašo osebnostjo in željami sovpadali v kulturo njihove organizacije. Kaj bi radi slišali? Kaj pričakujejo od vas?

več »
Image

Diploma v roki – kako začeti: razgovor

Za svežega diplomanta, ki se je na trg dela podal z malo izkušnjami, predstavlja pot do zaposlitve več težav, kot so jih imeli naši starši, ko so iskali službo. Veliko študentov jih v času študija ni delalo nobenega »resnega« dela, zato niti ne vedo, kaj znajo in kateri so tisti aduti, ki jih morajo predstaviti delodajalcu v prijavi na delovno mesto. Vendar nič še ni izgubljeno – sledite tem 10 korakom in se pripravite na zmagovalen razgovor.

več »
Poglejte še

Karierne storitve

Priročnik Kako uspešno iskati zaposlitev Selby & Mills psihometrični test Ponudba izobraževalnih programov Vprašaj strokovnjaka Svetovanje pri pripravi CV-ja