Zaposlitveni portal MojeDelo.com za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo? Strinjam se Želim izvedeti več

Intervju

Image

Zakaj bi zaposlili ravno vas?

Če želite prepričati sogovornika na razgovoru za službo, morate biti pripravljeni na zgoraj omenjeno vprašanje. Preberite si, kako uskladiti svoje izkušnje s potrebami delodajalca.

več »
Image

4 vprašanja, ki si jih postavite po razgovoru

»Kako je šlo?« je najverjetneje najpogostejše vprašanje, ki ga prejmete po razgovoru za službo. Po tem, ko odgovorite po svojem občutku, vas pogosto vprašajo: »Se ti zdi, da je to prava služba zate?«

več »
Image

6 napačnih govoric telesa, ki pokvarijo vtis

Ste zbirali prave besede med celotno predstavitvijo nove ideje? Ste se dobro izkazali na štiri oči s svojim nadrejenim? Če govorica telesa ni bila skladna z izrečenim, vaše sporočilo ne bo doseglo namena, ki ga želite.

več »
Image

Dve vprašanji, s katerima izveste, kdo je pravi kandidat za vaše podjetje

V kolikor razumete potrebe vašega podjetja, sta dovolj le dve vprašanji, s katerima lahko pridete do informacije, ali je kandidat za delo pravi ali je potrebno iskati globje. Če ne poznate prvih, sploh ni pomembno, kakšna vprašanja postavite, saj bo takrat vse odvisno od sreče.

več »
Image

Na razgovor nikoli ne pojdite brez odgovora na to vprašanje

Ne bo minil razgovor, ki ga sogovornik ne bo zaključil z vprašanjem »Imate še kakšno vprašanje?«. Preživeli ste govorjenje o svojih slabostih, naredili ste izjemen vtis na nadrejenega in nato sledi to vprašanje, ki na prvi pogled izgleda povsem nedolžno.

več »
Image

Kako poudariti svoje sposobnosti in pri tem ne biti preveč samovšečen

V popolnem svetu so kandidati za prosto delovno mesto svoje talente sposobni razbrati z izredno natančnostjo, a v resnici je njihovo poznavanje in izražanje izredno težko, še posebej v času kratkih razgovorov za službo. Dejansko ujemanje povedanega je s pokazanim stanjem v službi le 4 %.

več »
Image

4 triki, s katerimi boste na razgovoru blesteli

Razgovori za novo zaposlitev so stresni in od vas zahtevajo, da se karseda izkažete pred ljudmi, ki jih sploh ne poznate. Ko se znajdete v takšni situaciji, se vam morda zdi, da je najboljši način vklop »avtopilota«, ki bo naloge opravljal namesto vas, a to ni vedno najboljša ideja.

več »
Image

Klasična vprašanja na razgovorih

Če ste iskalec zaposlitve, boste na razgovorih naleteli na nekaj klasičnih vprašanj o vaših delovnih izkušnjah, osebnosti, načrtih in ambicijah. Ponujamo vam nekaj odgovorov, ki vam lahko povečujejo vaše možnosti kandidature.

več »
Image

10 pametnih vprašanj, ki jih morate postaviti na razgovoru

Na trgu, kjer se drenja huda konkurenca, je zadnje, kar si želite, ostati neopažen. Kljub vsemu kandidati, ki iščejo novo zaposlitev, neprestano delajo isto napako, brez da bi sploh pomislili, da počnejo kaj narobe.

več »
Image

Kako ravnati v primeru ilegalnih vprašanj na razgovoru?

Številni državni in lokalni pravni akti regulirajo vprašanja, ki jih delodajalci smejo postaviti kandidatom za zaposlitev na razgovorih. Vprašanja delodajalca – ne glede na to ali gre za zaposlitveni razgovor, informativni intervju ali psihometrično testiranje – se morajo nanašati na zaposlitev, za katero se potegujete. Za delodajalca mora biti osrednje gledišče: »Kaj moram vedeti, da se odločim, ali oseba lahko opravlja naloge v sklopu dela, ki ga nudim?«

več »
Poglejte še

Karierne storitve

Priročnik Kako uspešno iskati zaposlitev Selby & Mills psihometrični test Ponudba izobraževalnih programov Vprašaj strokovnjaka Svetovanje pri pripravi CV-ja