Zaposlitveni portal MojeDelo.com za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo? Strinjam se Želim izvedeti več

Intervju

Image

Na razgovoru zablestite

Povabljeni ste na razgovor. Ste že korak bližje sanjski zaposlitvi. Zdaj je čas, da se zberete in se izkažete po svojih najboljših močeh. To pa že zna biti težja naloga, saj je na trgu kandidatov, ki so podobni vam, veliko. Potrebujete torej nove načine, da boste na razgovoru izstopali – naredite nekaj, da si vas bo delodajalec zapomnil!

več »
Image

Kako razbiti led na razgovoru?

Vsi smo že bili v tem položaju – čakam na recepciji, trema me daje, v sebi ponavljam vprašanja in samozavestne odgovore, brskam še zadnje informacije o podjetju, da najdem še kaj primernega, živčna sem in srce mi bije… Da, čez nekaj minut me čaka razgovor za službo.

več »
Image

Pogoste napake med razgovorom

Priprave na razgovor za službo, ki vas čaka v bližnji prihodnosti, so lahko zelo naporne. Potrebno je opraviti temeljito preiskavo podjetja in delovnega mesta, na katerega se prijavljate. Prav tako si želite že vnaprej spoznati svojega sogovornika na tem pomembnem dogodku.

več »
Image

Pripravite se govoriti o sebi

Poslali ste življenjepis na razpisano delovno mesto, prejeli ste klic in vabilo na razgovor, počutite se odlično! Počutje traja, dokler ne ugotovite, da neradi govorite o sebi. Najsi je razgovor preko telefona ali v živo, v vseh primerih so stresni. Nekje v kotičku vaših možganov imate v mislih: »Če tole zamočim, bom spet na začetku! Zberi se!«

več »
Image

Prepovedane besede na razgovoru

Priprave na razgovor za službo so lahko stresne in naporne. Ko se trudite, da bi bili najboljši kandidat za razpisano delovno mesto, velikokrat vprašate za nasvet, kaj naj rečete in kako naj se obnašate na razgovoru. Mogoče pa ste preveč pozorni na stvari, ki jih morate izreči, kakor na stvari, ki jih ne smete?

več »
Image

Kaj vprašati na informativnem razgovoru?

Kaj je informativni razgovor, smo že pisali v enemu izmed prejšnjih člankov – na kratko, namenjen je informaciji o možnostih zaposlitve ter spoznavanju novih ljudi. Še posebej koristen je lahko za študente in za diplomante, ki so šele vstopili na trg dela. Skoraj nemogoče je govoriti o taktikah iskanja službe brez omembe mreženja, ki je ključno pri vzpostavitvi novih kontaktov za korak bližje (sanjski) službi.

več »
Image

Kako preučiti podjetje pred intervjujem

Preden greste na zaposlitveni intervju v podjetje, kjer bi radi delali, je smiselno, da do potankosti preučite morebitnega delodajalca. V nasprotnem primeru se vam lahko zgodi, da bo podjetje v resnici prava nočna mora, ko boste enkrat v njem zaposleni. Raziskovanje vam pomaga tudi pri pripravi in na morebitna vprašanja na razgovoru, hkrati pa boste zahteve podjetja lahko povezali z vami in vašimi kompetencami. Sledi nekaj podatkov, ki bi jih pred intervjujem radi vedeli.

več »
Image

Ali so vaši odgovori pravilni?

Ko prispete do razgovorov za službo, vas marsikdaj lahko presenetijo vprašanja, na katera ne znate odgovoriti oz. se primeren odgovor spomnite šele doma, po tem, ko ste že cel dan tuhtali o tem, kako bi se lahko bolje odrezali. Sledi nekaj nasvetov, kako se pripraviti na »trik vprašanja«, ki so za delodajalce izrednega pomena.

več »
Image

6 nasvetov za zmagovalen razgovor

Nimajo vsi tiste prave žilice za prepričevanje drugih ljudi, a obstajajo poti za njen razvoj in priklic, ko jo na razgovoru za službo potrebujete. Moč. Pri iskanju zaposlitve je skorajda bolj pomembna od vaše predstavitve. Povezana je z vašimi prihodki, produktivnostjo, zrealiziranimi načrti in celo z dolgotrajnostjo vaše kariere. Nimajo je vsi in ne morejo se vsi pohvaliti z njo, a potrebno je slediti nekaj nasvetom, da jo dosežete.

več »
Image

10 najpomembnejših minut vašega razgovora

Najverjetneje ste že velikokrat slišali, da je prvi vtis zelo pomemben. Ko govorimo o razgovorih za službo, so zadnje študije potrdile omenjeno tezo: Delodajalci vedo, ali bodo nekomu dali možnost za naslednji krog takoj po pozdravu, rokovanju in kratkemu pogovoru.

več »
Poglejte še

Karierne storitve

Priročnik Kako uspešno iskati zaposlitev Selby & Mills psihometrični test Ponudba izobraževalnih programov Vprašaj strokovnjaka Svetovanje pri pripravi CV-ja