Zaposlitveni portal MojeDelo.com za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo? Strinjam se Želim izvedeti več

Intervju

Image

Opišite vaše idealno delovno okolje

Ko pridete na zaposlitveni razgovor in vas kadroviki ter delodajalci sprašujejo o vašem idealnem delovnem okolju, bi želeli izvedeti, ali bi z vašo osebnostjo in željami sovpadali v kulturo njihove organizacije. Kaj bi radi slišali? Kaj pričakujejo od vas?

več »
Image

Diploma v roki – kako začeti: razgovor

Za svežega diplomanta, ki se je na trg dela podal z malo izkušnjami, predstavlja pot do zaposlitve več težav, kot so jih imeli naši starši, ko so iskali službo. Veliko študentov jih v času študija ni delalo nobenega »resnega« dela, zato niti ne vedo, kaj znajo in kateri so tisti aduti, ki jih morajo predstaviti delodajalcu v prijavi na delovno mesto. Vendar nič še ni izgubljeno – sledite tem 10 korakom in se pripravite na zmagovalen razgovor.

več »
Image

5 nasvetov za razgovore v pasji vročini

Podjetja med poletjem ne počivajo – še več, veliko se jih odloči, da bodo ravno poleti iskali nov kader za naslednje aktivno leto, ki se začne že septembra ali oktobra. To pomeni, da bodo tudi v največji vročini kadroviki imeli polne roke dela s selekcijo življenjepisov in opravljanjem razgovorov, vi pa boste morali na intervju priti sveži in urejeni pasji vročini navkljub. Kaj storiti, kaj obleči in kako se pripraviti na poletni razgovor?

več »
Image

4 vprašanja, ki jih preprosto morate postaviti

Kolikokrat ste že bili na zaposlitvenem razgovoru, kjer so vas ob koncu vprašali, ali imate tudi vi kakšno dodatno vprašanje, ki bi ga radi postavili v zvezi z zaposlitvijo? Igra se ne konča takrat, ko odgovorite »Ne, hvala, vse jasno,« temveč imate še eno dodatno priložnost, s katero se lahko prodate. Ne prepustite jo naključju.

več »
Image

Česa ne obleči na zaposlitveni razgovor

To, da obleka naredi človeka, že vsi vemo, na našem portalu pa smo že pisali o tem, kaj naj kandidat obleče na razgovor, da bo izpadel hkrati poslovno, moderno in svojstveno. Na razgovoru smo nervozni in zavedamo se, da nas lahko vsaka najmanjša napaka stane službe. Če je ta napaka slaba obleka, je škoda naših potencialov, zato je pomembno, da razmislimo tudi o tem, preden se odpravimo na pogovor z bodočim delodajalcem.

več »
Image

Na razgovoru bodite pozorni na …

Ko ste vabljeni na razgovor za službo, morate biti pozorni tudi na dogajanje do in po njem in ne le na dialog s kadrovikom. Ni pomembno le, kako se izkažete med razgovorom, temveč je pomembno vaše obnašanje in opažanja vse dokler ne rečete »Hvala, na svidenje.«

več »
Image

Kdaj in kako razpravljati o plači med razgovorom?

Vaš morebitni delodajalec vas gleda naravnost v oči in vam postavi vprašanje, ob katerem se začnete nemirno zibati na stolu: »Kakšno plačilo pričakujete? Prosim, če vsaj okvirno poveste znesek.«

več »
Image

Samoocenite uspešnost opravljenega razgovora

Ravnokar ste opravili razgovor in sedaj čakate na rezultate. Kakšen vtis ste dobili? Imate občutek, da ste se ujeli s kadrovikom oz. komisijo, pred katero ste stali? Kakšen je bil odziv spraševalcev? Kako prepričljiv se vam je zdel vaš nastop in ali ste po prejetju dodatnih podatkov o prostem delovnem mestu utrdili prepričanje, da je delo resnično za vas?

več »
Image

Stresni razgovor

Na stresnih razgovorih preizkusijo vaš odziv na pritisk. Sicer so neobičajni, a se lahko uporabljajo, kadar delovno mesto, ki ga želi podjetje zapolniti, zahteva posameznika, ki lahko deluje pod močnim stresom. Z namernim ustvarjanjem neudobnih stresnih okoliščin delodajalec skuša napovedati bodoče ravnanje kandidata pri delu. Tipično področje, na katerem se uporablja tak tip intervjuja, je npr. trženje.

več »
Image

Zakaj ste zapustili prejšnje delovno mesto?

Vaše razloge menjave delovnega mesta raje povejte v smeri, ki bo preteklega delodajalca kazala v dostojni luči, tudi če so bili dejanski razlogi vašega odhoda v tem, da so bile razmere pri bivšem delodajalcu obupne.

več »
Poglejte še

Karierne storitve

Priročnik Kako uspešno iskati zaposlitev Selby & Mills psihometrični test Ponudba izobraževalnih programov Vprašaj strokovnjaka Svetovanje pri pripravi CV-ja