Zaposlitveni portal MojeDelo.com za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo? Strinjam se Želim izvedeti več

Intervju

Image

4 napačni odgovori na vprašanje »Kaj je vaša šibka točka?«

Omenjeno vprašanje nam včasih na razgovoru predstavlja najtežji del intervjuja. Večina se pripravlja, da bi se pohvalila z močnimi točkami, a malokdo se zares osredotoči na obratno vprašanje. Delodajalci ga postavljajo, ker bi radi dobili vpogled v širšo sliko kandidata in načine soočanja z vsakodnevnim pritiskom, a marsikdo nanj odgovori popolnoma napačno.

več »
Image

Tudi vi odlašate s pripravami na razgovor?

Za nekatere ljudi je priprava na razgovor za novo službo popolno mučenje in z njo vedno odlašajo do zadnjega trenutka. Vse drugo jim je, nerazumljivo, pomembneje od življenjske ločnice, kjer bi se mogli izkazati, pa četudi jim drugo opravilo predstavlja kvačkanje ali gledanje v prazno.

več »
Image

Kaj storiti, če se na razgovoru preprosto ne ujamete

Najprej iskrene čestitke, ker ste si prislužili priložnost za zaposlitveni razgovor. Delovne naloge se vam zdijo narejene ravno za vas, mesečna plača bi bila večja od pričakovane, podjetje ima na trgu dobro ime ... Nato pa se na razgovoru zgodi nekaj čudnega.

več »
Image

Si upaš posneti video intervju?

Ste se pripravljeni naučiti več o video intervjuju, ki sčasoma postaja vedno pogostejša oblika spoznavanja novih kandidatov za razpisana delovna mesta, še posebej v mednarodnih podjetjih, ki nove zaposlene iščejo na daljavo?

več »
Image

4 skrivnosti uspešnih iskalcev zaposlitve

V obdobju iskanja zaposlitve smo izredno ranljivi. Optimizem, ki nas preveva na začetku procesa, morda hitro zbledi in začnemo se spraševati, zakaj traja tako dolgo in zakaj delodajalcem nismo zanimivi. Čez čas se ujamemo v izredno anksioznem stanju, v katerem dvomimo v naše spretnosti, talente in sposobnosti.

več »
Image

Kako se dobro pripraviti na zaposlitveni video intervju?

Se pripravljate na zaposlitveni intervju? Sedaj ga lahko opravite na daljavo. Glavna prednost video intervjuja je časovna prilagodljivost – opravite ga lahko kadarkoli v časovnem okviru, ki ga postavi kadrovik. Časovna učinkovitost bo kadrovikom omogočala, da intervju opravijo z več iskalci zaposlitve, kar je za prijavljene kandidate na oglas vsekakor prednost – več zaposlitvenih intervjujev ponuja večje možnosti za zaposlitev.

več »
Image

Kaj moja telesna govorica sporoča na razgovoru?

Začne se že preden izgovorite svoj prvi stavek. Ocenjevali vas bodo po hoji, ki jo pokažete na poti do pisarne, po poziciji vaših rok med govorjenjem, po stisku dlani ob predstavitvi itd. Zavedajte se, da s telesom izražate veliko več, kot se vam mogoče dozdeva, zato bodite pozorni na neverbalno govorico in na neverbalne znake, ki jih oddajate medtem, ko čakate na razgovor, na obrazno mimiko, ki jo izražate, ko poskušate razmišljati o najbolj smiselnem odgovoru na sogovornikovo vprašanje …

več »
Image

Korak za korakom – pogajanje za povišico

Povem vam javno skrivnost: delodajalci zaposlenemu redkokdaj ponudijo takšno plačo, s katero je že od začetka zadovoljen, zato je naloga zaposlenega, da se, pred podpisom pogodbe ali kasneje, ko je že utečen v novo delo, poskusi pogajati za povišico, ki si jo zasluži. Navsezadnje vedno bolje zaslužijo tisti, ki imajo pogum pogajati se, v primerjavi s tistimi, ki se skrivajo in nikoli ne zberejo poguma.

več »
Image

Zakaj so razgovori podobni prvim zmenkom?

Zadnja leta na delovnem mestu preživimo več časa, kot ga porabimo doma in z družino, zato ni popolnoma nič nenavadno, če si želimo v službi ugajati in pustiti dober vtis. Zaposlitveni razgovor je en izmed korakov, ki jih moramo »preživeti«, če želimo, da nas sprejmejo medse. Priznajmo si, tako delodajalci kot kandidati si želimo tistega »klika«, ki bi nam dal vedeti: »To je to.« Želimo si, da bi se ustvarila kemija med nami, ki bi trajala tudi v prihodnje. Vas spominja na romantične prve zmenke?

več »
Image

10 slabih navad, ki vas na razgovoru stanejo službe

Staro leto se počasi izteka in začenja se novo 2017, ko lahko znova sprejmete nekaj novih zaobljub. Ozrite se nazaj in iskreno razmislite, kje se vam zdi, da ste letošnje leto dodobra zafrknili. Ste tudi letos ostali brez primerne službe kljub (po vašem mnenju) pozitivnim razgovorom? Kaj boste v letu 2017 storili drugače, da bo služba končno vaša? V nadaljevanju si preberite najpogostejše navade na zaposlitvenih razgovorih, ki kandidata lahko stanejo službe.

več »
Poglejte še

Karierne storitve

Priročnik Kako uspešno iskati zaposlitev Selby & Mills psihometrični test Ponudba izobraževalnih programov Vprašaj strokovnjaka Svetovanje pri pripravi CV-ja