Zaposlitveni portal MojeDelo.com za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo? Strinjam se Želim izvedeti več

Intervju

Image

Intervju – z vitalnostjo in pozitivnostjo do nove službe

Za pridobitev zaposlitve morate uspešno opraviti še intervju. V nadaljevanju vam ponujamo napotke za uspešen nastop na njem.

več »
Image

Lastno mnenje nas lahko stane službe

Ste se na razgovoru za službo že kdaj počutili manjvredne od ostalih kandidatov? Ste imeli občutek, da niste kompetentni za prosto delovno mesto? Naše misli in naša pojmovanja sebe so tista, ki nas velikokrat zaustavijo na poti do napredka. Pa ne le takrat, ko govorimo o službi in je kariera tisto, čemur stremimo, temveč tudi na splošno v življenju.

več »
Image

Google, Google, povej…

Priznajmo si – vsi smo že kdaj »googlali« samega sebe. To, da morate pred začetkom in po koncu gesla vpisati narekovaje, da bi dobili samo zadetke, ki vključujejo tako vaše ime kot priimek, verjetno že veste. Ste bili zadovoljni z rezultati? Vas je sram in sploh niste ponosni na to, kar vidi splet? Če niste zadovoljni vi, si lahko predstavljate, kaj si šele misli bodoči delodajalec o vas…

več »
Image

Pripravite se na razgovor za delo v medijih

Delo v medijih ni enostavno in tega se zavedajo tako delodajalci kot zaposleni na takšnih delovnih mestih. Delo je stresno, večizmensko, ni vikendov, ni praznikov… Je pa adrenalin in neprestan pogon, ki pelje zaposlene naprej in jih navda z energijo. Te zasvoji in hočeš še. Ali ste pripravljeni vstopiti v ta poseben svet? Veste, na kaj morate biti pozorni na zaposlitvenih razgovorih, da si boste zaslužili pot v naslednji krog in prišli do zaposlitve?

več »
Image

Nova služba – nova moda

Obvladali ste življenjepis, prepričali ste delodajalca do te mere, da vas je končno poklical na zaposlitveni razgovor. Priprave na razgovor so v polnem teku – raziskali ste podjetje, pripravili ste si odgovore na najpogostejša vprašanja, celo nekaj vprašanj imate na rezervi, da jih boste postavili ob koncu intervjuja. Še zadnja faza je ostala – kaj obleči?

več »
Image

Kaj so vaši hobiji?

Priprave na razgovor že obvladate, pripravljate se na možna vprašanja, ki se neposredno ali posredno povezujejo z vašo kariero, modernemu delodajalcu, ki mu je mar za zdravje zaposlenega, pa ne bo manjkalo ni vprašanje o vaših hobijih in interesih.

več »
Image

Kako poteka vaše družinsko življenje?

Super ste se odrezali z življenjepisom, prepričali ste delodajalca in povabili so vas na zaposlitveni razgovor. O pripravah nanj in zaželenih oblačilih tokrat ne bomo govorili, temveč se bomo posvetili ilegalnim vprašanjem o družini, ki so, ne boste verjeli, še vedno zelo pogosta s strani delodajalcev.

več »
Image

4 koraki do izražanja svoje osebne znamke na razgovoru

Kaj imajo skupnega Miša Molk, Goran Dragić in Helena Blagne? Seveda, vsi imajo za seboj uspešno karierno pot, a prva je voditeljska zvezda, drugi je vrhunski športnik, tretja pa pevka, ki jo od drugih loči njen prepoznaven glas. Združuje jih močno razvita osebna znamka. To je ugled, ki so si ga ustvarili, in določen sklop lastnosti, na katere se spomnimo, ko slišimo njihovo ime.

več »
Image

Kako se izkazati pri uglednem delodajalcu?

»Če vas imajo ljudje radi, vas bodo poslušali. Če pa vam zaupajo, bodo sodelovali z vami.« (Navid Moazzez) Strokovnjaki so mnenja, da je cilj prvega razgovora za službo vabilo v drugi krog. Tudi cilj uglednih delodajalcev je, da si kandidati to želijo in se na razgovoru maksimalno potrudijo.

več »
Image

Najpogostejše napake žensk na razgovorih

Trenutna gospodarska situacija od iskalcev zaposlitve zahteva vedno več sposobnosti in čim manj napak. Napake, ki jih oba spola največkrat storita, so prepozen prihod na razgovor, nepripravljenost, laganje o preteklih izkušnjah ipd. Katere pa so tipične napake, ki jih ženske delamo na razgovoru?

več »
Poglejte še

Karierne storitve

Priročnik Kako uspešno iskati zaposlitev Selby & Mills psihometrični test Ponudba izobraževalnih programov Vprašaj strokovnjaka Svetovanje pri pripravi CV-ja