Zaposlitveni portal MojeDelo.com za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo? Strinjam se Želim izvedeti več

Intervju

Image

Korak za korakom – pogajanje za povišico

Povem vam javno skrivnost: delodajalci zaposlenemu redkokdaj ponudijo takšno plačo, s katero je že od začetka zadovoljen, zato je naloga zaposlenega, da se, pred podpisom pogodbe ali kasneje, ko je že utečen v novo delo, poskusi pogajati za povišico, ki si jo zasluži. Navsezadnje vedno bolje zaslužijo tisti, ki imajo pogum pogajati se, v primerjavi s tistimi, ki se skrivajo in nikoli ne zberejo poguma.

več »
Image

Zakaj so razgovori podobni prvim zmenkom?

Zadnja leta na delovnem mestu preživimo več časa, kot ga porabimo doma in z družino, zato ni popolnoma nič nenavadno, če si želimo v službi ugajati in pustiti dober vtis. Zaposlitveni razgovor je en izmed korakov, ki jih moramo »preživeti«, če želimo, da nas sprejmejo medse. Priznajmo si, tako delodajalci kot kandidati si želimo tistega »klika«, ki bi nam dal vedeti: »To je to.« Želimo si, da bi se ustvarila kemija med nami, ki bi trajala tudi v prihodnje. Vas spominja na romantične prve zmenke?

več »
Image

10 slabih navad, ki vas na razgovoru stanejo službe

Staro leto se počasi izteka in začenja se novo 2017, ko lahko znova sprejmete nekaj novih zaobljub. Ozrite se nazaj in iskreno razmislite, kje se vam zdi, da ste letošnje leto dodobra zafrknili. Ste tudi letos ostali brez primerne službe kljub (po vašem mnenju) pozitivnim razgovorom? Kaj boste v letu 2017 storili drugače, da bo služba končno vaša? V nadaljevanju si preberite najpogostejše navade na zaposlitvenih razgovorih, ki kandidata lahko stanejo službe.

več »
Image

Po odpovedi takoj na razgovor

Splošno je znano, da kadroviki dajejo veliko pomen kariernim luknjam, ki so razvidne v življenjepisu, zato je veliko ljudi strah, da jih na novo delovno mesto ne bi sprejeli ravno zaradi tega. Kaj pa, ko je vaše stanje brezposelnosti vaša izbira in ste se zanjo odločili takrat, ko ste dali odpoved? Razlogi za končanje delovnega razmerja so lahko raznoliki – ne razumete se z delodajalcem, delo vas spravlja v slabo voljo, iščete nove izzive, itd. Kako vašo odločitev predstaviti na zaposlitvenem razgovoru, da ne bi bodoči delodajalec o vas mislil, da ste muhasti in neresni delavec?

več »
Image

Oprostite, dajem odpoved

Ne glede na to, da že komaj čakate, da daste odpoved in ne morete počakati do dneva, ko se boste poslovili od te pisarne, se morate zavedati, da je ta korak potrebno narediti brez nepotrebnih zamer. Vedno si želite oditi v dobrih odnosih, saj živimo v majhni državici (svet prav tako ni kaj dosti večji), kjer se lahko negativne novice o vas začno hitro širiti. Na kaj morate paziti, ko se odločite, da boste svojemu trenutnemu delodajalcu rekli: »Zbogom!«, si preberite v nadaljevanju.

več »
Image

Marketing je tekmovanje v pozornosti – pridobite jo na razgovoru

Pridobili ste primerno izobrazbo in se poučili o vsem, kar od vas zahteva svet marketinga, za vami je ogromno delovnih izkušenj na področjih komuniciranja s strankami in operiranja z različnimi ponudbami. Kljub temu lahko v trenutku, ko se morate prodati sami za določeno delovno mesto, pride do težave. V nadaljevanju smo vam pripravili nekaj nasvetov, kako se kvalitetno in efektivno pripraviti na razgovor v marketingu, da bo sanjska služba končno vaša.

več »
Image

Delo v prodaji se začne s prodajanjem na razgovoru

Zaposlitveni razgovor predstavlja za marsikoga stresno izkušnjo v življenju, a dobra priprava nanj in predpostavljanje sogovornikovih vprašanj lahko dodobra omili stresen dogodek. Na vprašanja se lahko dobro pripravite, vadite način, s katerim se izražate in se trudite, da izpadete samozavestni ter izkušeni. Na katera vprašanja pa se mora pripraviti oseba, ki se je prijavila za delo v trgovini?

več »
Image

Farmacevt na zaposlitvenem razgovoru

Ste si med študijem farmacije kdaj zamislili, kako boste uspešno opravljali svoje zanimivo delo in bili prisotni pri marsikateremu odkritju, ki pripomore k zdravju posameznikov? Pa vendar – ste si kdaj zamišljali, kako boste do te službe prišli? Delo v farmaciji ima, tako kot vsa hitro razvijajoča se podjetja, hudo konkurenco med kandidati, zato je pomembno, kako se obnesete na zaposlitvenem razgovoru, da lahko prepričate sogovornika in dobite za vas zelo zaželeno službo.

več »
Image

Razvijalec aplikacij, povejte kaj o sebi

Uporaba interneta se je že pred nekaj leti iz računalnikov prenesla na mobitele. Nižje cene pametnih telefonov in uporaba 3G ter LTE omrežja ustvarjajo hitre povezave in nemoteno delovanje, vedno nove aplikacije in možnosti pa bodo število uporabnikov večale iz dneva v dan. To pomeni, da živimo v »boom-u« oz. razcvetu služb za razvijalce mobilnih aplikacij, saj se opaža trend, ki ga podjetja s pridom uveljavljajo – razvoj mobilno prilagojenih spletnih strani.

več »
Image

Nasveti za moškega – kaj obleči na razgovor?

Dolgo let že velja, da se je moškemu, ki ravnokar odhaja na zaposlitveni razgovor, lahko obleči. V bistvu je izgled vedno podoben, ne glede na to, ali se bori za pozicijo pripravnika in začetnika ali za izkušenega delavca. Razlika med njimi je morda le v znamkah in vrednosti oblek. Vendar če se neizkušenemu še lahko zgodi, da na drugem ali tretjem intervjuju obleče isti suknjič, le drugo srajco in kravato navleče nase, je pri izkušenemu omara tako polna, da se mu podobne kombinacije sploh ne morejo zgoditi.

več »
Poglejte še

Karierne storitve

Priročnik Kako uspešno iskati zaposlitev Selby & Mills psihometrični test Ponudba izobraževalnih programov Vprašaj strokovnjaka Svetovanje pri pripravi CV-ja