Zaposlitveni portal MojeDelo.com za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo? Strinjam se Želim izvedeti več

Intervju

Image

4 triki, s katerimi boste na razgovoru blesteli

Razgovori za novo zaposlitev so stresni in od vas zahtevajo, da se karseda izkažete pred ljudmi, ki jih sploh ne poznate. Ko se znajdete v takšni situaciji, se vam morda zdi, da je najboljši način vklop »avtopilota«, ki bo naloge opravljal namesto vas, a to ni vedno najboljša ideja.

več »
Image

Klasična vprašanja na razgovorih

Če ste iskalec zaposlitve, boste na razgovorih naleteli na nekaj klasičnih vprašanj o vaših delovnih izkušnjah, osebnosti, načrtih in ambicijah. Ponujamo vam nekaj odgovorov, ki vam lahko povečujejo vaše možnosti kandidature.

več »
Image

10 pametnih vprašanj, ki jih morate postaviti na razgovoru

Na trgu, kjer se drenja huda konkurenca, je zadnje, kar si želite, ostati neopažen. Kljub vsemu kandidati, ki iščejo novo zaposlitev, neprestano delajo isto napako, brez da bi sploh pomislili, da počnejo kaj narobe.

več »
Image

Kako ravnati v primeru ilegalnih vprašanj na razgovoru?

Številni državni in lokalni pravni akti regulirajo vprašanja, ki jih delodajalci smejo postaviti kandidatom za zaposlitev na razgovorih. Vprašanja delodajalca – ne glede na to ali gre za zaposlitveni razgovor, informativni intervju ali psihometrično testiranje – se morajo nanašati na zaposlitev, za katero se potegujete. Za delodajalca mora biti osrednje gledišče: »Kaj moram vedeti, da se odločim, ali oseba lahko opravlja naloge v sklopu dela, ki ga nudim?«

več »
Image

Farmacevt na zaposlitvenem razgovoru

Ste si med študijem farmacije kdaj zamislili, kako boste uspešno opravljali svoje zanimivo delo in bili prisotni pri marsikateremu odkritju, ki pripomore k zdravju posameznikov? Pa vendar – ste si kdaj zamišljali, kako boste do te službe prišli? Delo v farmaciji ima, tako kot vsa hitro razvijajoča se podjetja, hudo konkurenco med kandidati, zato je pomembno, kako se obnesete na zaposlitvenem razgovoru, da lahko prepričate sogovornika in dobite za vas zelo zaželeno službo.

več »
Image

Razvijalec aplikacij, povejte kaj o sebi

Uporaba interneta se je že pred nekaj leti iz računalnikov prenesla na mobitele. Nižje cene pametnih telefonov in uporaba 3G ter LTE omrežja ustvarjajo hitre povezave in nemoteno delovanje, vedno nove aplikacije in možnosti pa bodo število uporabnikov večale iz dneva v dan. To pomeni, da živimo v »boom-u« oz. razcvetu služb za razvijalce mobilnih aplikacij, saj se opaža trend, ki ga podjetja s pridom uveljavljajo – razvoj mobilno prilagojenih spletnih strani.

več »
Image

Nasveti za moškega – kaj obleči na razgovor?

Dolgo let že velja, da se je moškemu, ki ravnokar odhaja na zaposlitveni razgovor, lahko obleči. V bistvu je izgled vedno podoben, ne glede na to, ali se bori za pozicijo pripravnika in začetnika ali za izkušenega delavca. Razlika med njimi je morda le v znamkah in vrednosti oblek. Vendar če se neizkušenemu še lahko zgodi, da na drugem ali tretjem intervjuju obleče isti suknjič, le drugo srajco in kravato navleče nase, je pri izkušenemu omara tako polna, da se mu podobne kombinacije sploh ne morejo zgoditi.

več »
Image

Pogoste napake na visokotehnološkem razgovoru

Tehnološki kader je poseben kader, priznajmo si. Vsi vemo, da je njihovo delovno okolje popolnoma drugačno od tistega klasičnega, ki smo ga vajeni vsi. Prav tako vemo, da se njihov način dela razlikuje od našega na podlagi primerjanja različnih postavk med seboj. Pa vendar to še ni razlog, da se visokotehnološki kandidat, ki se je ravnokar pripeljal na zaposlitveni razgovor, pojavi v strganih telovadnih copatih in v hlačah z nizkim pasom, ki pokažejo več kot skrijejo. Napaka pri napaki in tudi tako izobraženega kandidata lahko njegova dejanja stanejo službe

več »
Image

Kako na razgovoru odgovoriti na vprašanje o plači

Plačilo za delo, ki ga opravljamo, ima pomembno vlogo pri motivaciji in učinkovitosti posameznika. Če s plačilom nismo zadovoljni, lahko to pripelje do slabših rezultatov dela, kar lahko našo plačo še zniža.

več »
Image

5 nasvetov za razgovore v pasji vročini

Podjetja med poletjem ne počivajo – še več, veliko se jih odloči, da bodo ravno poleti iskali nov kader za naslednje aktivno leto, ki se začne že septembra ali oktobra. To pomeni, da bodo tudi v največji vročini kadroviki imeli polne roke dela s selekcijo življenjepisov in opravljanjem razgovorov, vi pa boste morali na intervju priti sveži in urejeni pasji vročini navkljub. Kaj storiti, kaj obleči in kako se pripraviti na poletni razgovor?

več »
Poglejte še

Karierne storitve

Priročnik Kako uspešno iskati zaposlitev Selby & Mills psihometrični test Ponudba izobraževalnih programov Vprašaj strokovnjaka Svetovanje pri pripravi CV-ja