Zaposlitveni portal MojeDelo.com za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo? Strinjam se Želim izvedeti več

Intervju

Image

Si upaš posneti video intervju?

Ste se pripravljeni naučiti več o video intervjuju, ki sčasoma postaja vedno pogostejša oblika spoznavanja novih kandidatov za razpisana delovna mesta, še posebej v mednarodnih podjetjih, ki nove zaposlene iščejo na daljavo?

več »
Image

4 skrivnosti uspešnih iskalcev zaposlitve

V obdobju iskanja zaposlitve smo izredno ranljivi. Optimizem, ki nas preveva na začetku procesa, morda hitro zbledi in začnemo se spraševati, zakaj traja tako dolgo in zakaj delodajalcem nismo zanimivi. Čez čas se ujamemo v izredno anksioznem stanju, v katerem dvomimo v naše spretnosti, talente in sposobnosti.

več »
Image

Kako se dobro pripraviti na zaposlitveni video intervju?

Se pripravljate na zaposlitveni intervju? Sedaj ga lahko opravite na daljavo. Glavna prednost video intervjuja je časovna prilagodljivost – opravite ga lahko kadarkoli v časovnem okviru, ki ga postavi kadrovik. Časovna učinkovitost bo kadrovikom omogočala, da intervju opravijo z več iskalci zaposlitve, kar je za prijavljene kandidate na oglas vsekakor prednost – več zaposlitvenih intervjujev ponuja večje možnosti za zaposlitev.

več »
Image

Kaj moja telesna govorica sporoča na razgovoru?

Začne se že preden izgovorite svoj prvi stavek. Ocenjevali vas bodo po hoji, ki jo pokažete na poti do pisarne, po poziciji vaših rok med govorjenjem, po stisku dlani ob predstavitvi itd. Zavedajte se, da s telesom izražate veliko več, kot se vam mogoče dozdeva, zato bodite pozorni na neverbalno govorico in na neverbalne znake, ki jih oddajate medtem, ko čakate na razgovor, na obrazno mimiko, ki jo izražate, ko poskušate razmišljati o najbolj smiselnem odgovoru na sogovornikovo vprašanje …

več »
Image

Korak za korakom – pogajanje za povišico

Povem vam javno skrivnost: delodajalci zaposlenemu redkokdaj ponudijo takšno plačo, s katero je že od začetka zadovoljen, zato je naloga zaposlenega, da se, pred podpisom pogodbe ali kasneje, ko je že utečen v novo delo, poskusi pogajati za povišico, ki si jo zasluži. Navsezadnje vedno bolje zaslužijo tisti, ki imajo pogum pogajati se, v primerjavi s tistimi, ki se skrivajo in nikoli ne zberejo poguma.

več »
Image

Zakaj so razgovori podobni prvim zmenkom?

Zadnja leta na delovnem mestu preživimo več časa, kot ga porabimo doma in z družino, zato ni popolnoma nič nenavadno, če si želimo v službi ugajati in pustiti dober vtis. Zaposlitveni razgovor je en izmed korakov, ki jih moramo »preživeti«, če želimo, da nas sprejmejo medse. Priznajmo si, tako delodajalci kot kandidati si želimo tistega »klika«, ki bi nam dal vedeti: »To je to.« Želimo si, da bi se ustvarila kemija med nami, ki bi trajala tudi v prihodnje. Vas spominja na romantične prve zmenke?

več »
Image

10 slabih navad, ki vas na razgovoru stanejo službe

Staro leto se počasi izteka in začenja se novo 2017, ko lahko znova sprejmete nekaj novih zaobljub. Ozrite se nazaj in iskreno razmislite, kje se vam zdi, da ste letošnje leto dodobra zafrknili. Ste tudi letos ostali brez primerne službe kljub (po vašem mnenju) pozitivnim razgovorom? Kaj boste v letu 2017 storili drugače, da bo služba končno vaša? V nadaljevanju si preberite najpogostejše navade na zaposlitvenih razgovorih, ki kandidata lahko stanejo službe.

več »
Image

Po odpovedi takoj na razgovor

Splošno je znano, da kadroviki dajejo veliko pomen kariernim luknjam, ki so razvidne v življenjepisu, zato je veliko ljudi strah, da jih na novo delovno mesto ne bi sprejeli ravno zaradi tega. Kaj pa, ko je vaše stanje brezposelnosti vaša izbira in ste se zanjo odločili takrat, ko ste dali odpoved? Razlogi za končanje delovnega razmerja so lahko raznoliki – ne razumete se z delodajalcem, delo vas spravlja v slabo voljo, iščete nove izzive, itd. Kako vašo odločitev predstaviti na zaposlitvenem razgovoru, da ne bi bodoči delodajalec o vas mislil, da ste muhasti in neresni delavec?

več »
Image

Oprostite, dajem odpoved

Ne glede na to, da že komaj čakate, da daste odpoved in ne morete počakati do dneva, ko se boste poslovili od te pisarne, se morate zavedati, da je ta korak potrebno narediti brez nepotrebnih zamer. Vedno si želite oditi v dobrih odnosih, saj živimo v majhni državici (svet prav tako ni kaj dosti večji), kjer se lahko negativne novice o vas začno hitro širiti. Na kaj morate paziti, ko se odločite, da boste svojemu trenutnemu delodajalcu rekli: »Zbogom!«, si preberite v nadaljevanju.

več »
Image

Marketing je tekmovanje v pozornosti – pridobite jo na razgovoru

Pridobili ste primerno izobrazbo in se poučili o vsem, kar od vas zahteva svet marketinga, za vami je ogromno delovnih izkušenj na področjih komuniciranja s strankami in operiranja z različnimi ponudbami. Kljub temu lahko v trenutku, ko se morate prodati sami za določeno delovno mesto, pride do težave. V nadaljevanju smo vam pripravili nekaj nasvetov, kako se kvalitetno in efektivno pripraviti na razgovor v marketingu, da bo sanjska služba končno vaša.

več »
Poglejte še

Karierne storitve

Priročnik Kako uspešno iskati zaposlitev Selby & Mills psihometrični test Ponudba izobraževalnih programov Vprašaj strokovnjaka Svetovanje pri pripravi CV-ja