Zaposlitveni portal MojeDelo.com za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo? Strinjam se Želim izvedeti več

Intervju

Image

Kdaj in kako razpravljati o plači med razgovorom?

Vaš morebitni delodajalec vas gleda naravnost v oči in vam postavi vprašanje, ob katerem se začnete nemirno zibati na stolu: »Kakšno plačilo pričakujete? Prosim, če vsaj okvirno poveste znesek.«

več »
Image

Samoocenite uspešnost opravljenega razgovora

Ravnokar ste opravili razgovor in sedaj čakate na rezultate. Kakšen vtis ste dobili? Imate občutek, da ste se ujeli s kadrovikom oz. komisijo, pred katero ste stali? Kakšen je bil odziv spraševalcev? Kako prepričljiv se vam je zdel vaš nastop in ali ste po prejetju dodatnih podatkov o prostem delovnem mestu utrdili prepričanje, da je delo resnično za vas?

več »
Image

Stresni razgovor

Na stresnih razgovorih preizkusijo vaš odziv na pritisk. Sicer so neobičajni, a se lahko uporabljajo, kadar delovno mesto, ki ga želi podjetje zapolniti, zahteva posameznika, ki lahko deluje pod močnim stresom. Z namernim ustvarjanjem neudobnih stresnih okoliščin delodajalec skuša napovedati bodoče ravnanje kandidata pri delu. Tipično področje, na katerem se uporablja tak tip intervjuja, je npr. trženje.

več »
Image

Spremno pismo, vaša vstopnica do intervjuja!

Če želite narediti bolj osebni vtis pri prijavi na razpisano delovno mesto, je spremno pismo tisto, kar potrebujete. Spremno pismo je lahko vaš uvod v prijavo, namenjen je spodbuditvi bralca, da temeljito prebere vaš priložen življenjepis.

več »
Image

Zakaj ste zapustili prejšnje delovno mesto?

Vaše razloge menjave delovnega mesta raje povejte v smeri, ki bo preteklega delodajalca kazala v dostojni luči, tudi če so bili dejanski razlogi vašega odhoda v tem, da so bile razmere pri bivšem delodajalcu obupne.

več »
Image

2 vprašanji, s katerima delodajalec ugotovi vašo čustveno inteligenco

Statistika trdi, da 46% novih zaposlenih uniči svoj ugled v prvih 18 mesecih dela. V 89% se to zgodi zaradi njihovega obnašanja in slabo razvite čustvene inteligence, kar ne spada v timsko delo. Ljudje z nizko razvito čustveno inteligenco ne razumejo in ne poznajo svojih čustev, kar pomeni, da jih ne znajo nadzirati, ne znajo pa jih niti prebrati pri drugih sodelavcih.

več »
Image

»Povejte mi nekaj o sebi«

Ko vas kadrovik vpraša eno najbolj tipičnih vprašanj: »Povejte mi nekaj o sebi«, ne zmrznite, ampak izkoristite to priložnost in čas, da izpostavite svoje uspehe in močne karakterne lastnosti.

več »
Image

Kako se pripraviti na intervju

Uspešen nastop na intervjuju je ključnega pomena, da vas delodajalec izbere za novega sodelavca. Zato je predpriprava na intervju zelo pomembna faza v procesu iskanja dela. V nadaljevanju vam nudimo nekaj nasvetov za uspešno pripravo in nastop na intervju, kjer se odloča o tem, ali boste izbrani ali boste še naprej iskali primerno začetno delovno mesto.

več »
Image

Netipični zaposlitveni razgovori

Medtem ko so individualni in skupinski razgovori »v živo« med najpogosteje uporabljenimi metodami, s katerimi kadroviki ocenjujejo kandidate, obstaja še kopica nenavadnih vrst zaposlitvenih razgovorov, ki se vam lahko zgodijo. Med njimi postaja telefonski razgovor vedno bolj priljubljen, medtem ko se nekateri ostali tipi intervjujev uporabljajo le v posebnih primerih.

več »
Image

Kaj lahko kadrovike vprašate med razgovorom?

Kadroviki vas bodo proti koncu razgovora običajno vprašali, ali imate kakršno koli vprašanje o samem podjetju ali v zvezi z delovnim mestom. S postavitvijo pametnih vprašanj, ki pričajo o vašem poznavanju podjetja, razmer v panogi ter nalogah delovnega mesta, lahko dokažete, da razmišljate podobno kot delodajalec – usmerjeni ste v reševanje njegovih dejanskih problemov.

več »
Poglejte še

Karierne storitve

Priročnik Kako uspešno iskati zaposlitev Selby & Mills psihometrični test Ponudba izobraževalnih programov Vprašaj strokovnjaka Svetovanje pri pripravi CV-ja