Strinjam se Želim izvedeti več Zavrnem

Intervju

Zaposlitveni intervju preko video kilca

Zaposlitveni intervju preko video kilca

Zaposlitveni intervju preko video klica

Ste tudi vi med tistimi, ki iščejo zaposlitev? Ste poslali prijavo za prosto delovno mesto in prejeli vabilo na zaposlitveni intervju preko video klica?

več »
Telefonski zaposlitveni intervju

Telefonski zaposlitveni intervju

Zaposlitveni intervju preko telefona

Zaposlitveni intervju je običajno stresen dogodek za vsakega posameznika, toliko bolj, ker se na njem običajno srečamo z ljudmi, ki jih ne poznamo, srečanje pa poteka v prostorih in okoliščinah, ki jih nismo vajeni. Na zaposlitveni intervju smo običajno povabljeni na sedež podjetja lahko pa se z bodočim delodajalcem dogovorite, da opravite zaposlitveni intervju kar preko telefona.

več »
Zaposlitveni intervju

Zaposlitveni intervju

Zaposlitveni intervju: 10 razlogov zakaj niste dobili zaposlitve

Predpostavljamo, da ste pripravili spodoben življenjepis, mu dodali učinkovito spremno pismo in bili povabljeni na zaposlitveni intervju. Na razgovor ste prišli dobro pripravljeni, bili ste točni, lepo urejeni in dobro ste odgovarjali na vsa zastavljena vprašanja. Pa vseeno vam niso ponudili v podpis pogodbe o zaposlitvi. Zakaj?

več »
Priprave na intervju

Priprave na intervju

Zaposlitveni intervju – oborožite se s pravimi informacijami

Odlično! Našli ste ustrezen zaposlitveni oglas, se nanj prijavili in s svojim spremnim pismom in življenjepisom kadrovika prepričali, da vas povabi na zaposlitveni intervju. Če hočete, da vam ponudijo v podpis pogodbo, potem se boste morali na razgovoru zares dobro odrezati. To vam bo uspelo le v primeru, da se pred intervjujem dobro pripravite in se oborožite s pravimi informacijami.

več »
Zaposlitveni intervju

Zaposlitveni intervju

»Imate kakšno vprašanje?« 5 vprašanj, ki jih morate postaviti na zaposlitvenem intervjuju

Na koncu zaposlitvenega intervjuja vam bodo zagotovo ponudili možnost, da tudi sami postavite kakšno vprašanje. Večina iskalcev zaposlitve le s težavo spravi kakšno besedo iz ust. Po glavi jim roji nešteto stvari in nato izustijo kakšno neumnost, ki močno zmanjša možnost za službo. več »
Zaposlitveni intervju

Zaposlitveni intervju

Zaposlitveni intervju: kakšna vprašanja lahko pričakujete?

Čestitamo, uspelo vam je priti na zaposlitveni intervju. Zadnja stopnica preden vam ponudijo v podpis pogodbo o zaposlitve. To pomeni, da morate biti zares dobri, praktično najboljši, da boste uspešno opravili še zadnji korak. No, mogoče boste morali narediti dva koraka ali več, saj lahko pričakujete daljši selekcijski postopek.

več »
Zaposlitveni intervju

Zaposlitveni intervju

Vrste vprašanj, ki jih je dobro postaviti na zaposlitvenem intervjuju

Naj učinkovitejša vprašanja na intervjujih so vezana na izkušnje in preteklo ravnanje kandidata za delovno mesto, poleg tega pa poznamo še različne tipe vprašanj glede na to, kaj hočemo izvedeti od kandidatov.

več »
Image

Kako uspešno izvesti IT zaposlitveni intervju: Kaj so največje napake IT-jevcev na intervjujih?

Vaš osebni stik z delodajalcem na intervjuju je zadnja stopnička na poti pridobitve dela. Ne privoščite si napak v komunikaciji ali obnašanju! Naj vam naštejemo nekaj najpogostejših napak, ki jih IT-jevci radi delajo na intervjujih za delo.

več »
Image

Kako uspešno izvesti IT zaposlitveni intervju: Povejte mi tri vaše prednosti in slabosti!

To je standardno vprašanje na večini zaposlitvenih intervjujev. Vsi imamo določene prednosti, v katerih smo res dobri, in slabosti, pomanjkljivosti, ki predstavljajo oviro pri doseganju naših ciljev. To ni napaka; napaka je, če se svojih prednosti in slabosti ne zavedamo.

več »
Pogosto menjujete delodajalca?

Pogosto menjujete delodajalca?

Kako uspešno izvesti IT zaposlitveni intervju: Zakaj ste zapustili prejšnje delovno mesto?

IT kader slovi kot kader, ki hitro in pogosto menja službe. Glede na raziskavo zaposlitvenega portala MojeDelo.com bi kar 91 odstotkov anketiranih IT-jevcev brez problema odšlo delat v drugo podjetje. Povprečna doba, ki jo IT-jevec preživi na posameznem delovnem mestu, je zgolj 2,4 leta. Tega se zavedajo tudi delodajalci, zato je njihova bojazen, da bodo morali spet iskati nove IT sodelavce, ker boste vi pobrali »šila in kopita«, povsem upravičena.

več »
Poglejte še

Karierne storitve
Priročnik Kako uspešno iskati zaposlitev
Selby & Mills psihometrični test
Ponudba izobraževalnih programov
Vprašaj strokovnjaka
Prijava na Zavod za zaposlovanje