Izkoristite poletje za načrtovanje prihodnosti! Kje pa se vi vidite čez pet let?

18.10.2019


Poletje je čas dopustov, zato je večina delavcev med delovnikom manj zaposlenih kot po navadi. Izkoristite ta čas produktivno in s pogledom v vašo službeno prihodnost.

Ste nezadovoljni s svojo službo, želite napredovati? Poleti je idealni čas, da posodobite svoj življenjepis, razmislite o dodatnih izobraževanjih in oblikujete akcijski plan, ki vas bo pripeljal korak bližje do vaše sanjske službe

Naj vaš življenjepis ne pristane v košu

Življenjepis naj bo tako vsebinsko kot oblikovno premišljen. Kadroviki za le eno službo pogosto dobijo tudi do 100 življenjepisov, zato poskrbite, da bo prav vaš izstopal. Oblikovno pazite na ličen izgled, pustite prostor za robove, ne izberite več kot dveh pisav, uporabljajte alineje in ne pretiravajte z ležečim in odebeljenim tiskom. Predvsem naj bo življenjepis enoten in urejen. Življenjepis tudi prilagodite službi, ki jo iščete. Če želite delati na kreativnem področju, naj to zrcali tudi vaš CV. Lahko ima izgled vstopnice na dogodek, vizitke, videa, recepta. Razmislite, kaj vaš potencialni delodajalec pričakuje od svojih zaposlenih in to postavite v ospredje. 

Ne pozabite tudi posodobiti svojega življenjepisa na našem portalu. To lahko naredite tukaj.
Mnogo zaposlovalcev tudi skrbi, kako se boste vključili v že zbrano ekipo zaposlenih, zato dodajte nekaj alinej o sebi, svojih spretnostih, značajskih lastnostih in kaj boste doprinesli v podjetje.  

Ne oklevajte! Dodatna izobraževanje so vedno prava pot

Želite napredovati v službi ali iskati službo na drugem področju? Takrat je pomembno, da se udeležite ustreznih izobraževanj, s katerimi boste lažje dosegli svoje cilje. Menite, da nimate dovolj časa, da bi se poleg službe še udeležili izobraževanj? Veliko izobraževalnih ustanov ponuja odlične programe prek spleta, kjer si lahko sami razporedite urnik in izobraževanje tako uskladite s svojim delovnikom. Pogosto bodo vas pri izobraževanjih z veseljem podprli tudi vaši delodajalci, saj večina ve, da je tudi v njihovem interesu, da zaposleni nadgrajujejo svoje znanje.  

Oblikujte akcijski plan za naslednjih pet let

Ko ne vemo, kaj natančno želimo, kaj so naši cilji, je pogosto težko zbrati motivacijo za izboljšanje in učenje. Oblikujte akcijski plan za naslednjih pet let. Na prvo mesto postavite glavni cilj, delovno mesto, na katerem bi želeli delovati. Naj bo ta cilj čim bolj specifičen, ne le »želim delati v marketingu«, ampak »želim biti skrbnik ključnih strank«, ne le »želim delati v IT«, ampak »želim biti produktni vodja na področju programske opreme«. To bo vaš glavni cilj, h kateremu stremite, nato pa dodajte še manjše cilje. 
Manjši cilji naj bodo stopnice na poti do vašega glavnega cilja – to so lahko dodatna izobraževanja, urejanje življenjepisa, pošiljanje prošenj za delo. Vsi cilji naj bodo dosegljivi. Ne zastaviti si nedosegljivih ciljev, ki vas bodo spravili v slabo voljo in vas tako le ovirali pri osebnostnem razvoju. Vsem ciljem dodajte tudi časovni okvir oziroma skrajni rok. To vam bo pomagalo pri načrtovanju in sledenju vašemu glavnemu cilju.


Izberi področje dela