Kako enostavno izdelati spletno stran? Podjetje Gorec d.o.o. ima odgovor

6.3.2018


Podjetje Gorec d.o.o. je eno vodilnih in prvih podjetij s področja optimizacije spletnih strani. Poleg optimizacije spletnih strani se podjetje ukvarja tudi z izdelavo spletnih strani, oglaševanjem, organizacijami nagradnih iger ter izobraževanjem. V podjetju Gorec d.o.o. so nam zaupali postopak, kako na najbolj enostaven in najhitrejši način izdelati spletno stran.

Spletna stran je dan danes postala obvezen pripomoček vsakega podjetja ali celo posameznika, ki se ukvarja z določeno storitvijo saj le ta pripomore k zagotavljanju večje razpoznavnosti. Brez spletne strani ste namreč za mnoge ljudi nevidni. Zato si morate zagotoviti svoj prostor na spletu kjer boste lahko svoje storitve ali dejavnosti promovirali in tako pridobili več možnosti za prodajo ali pa samo prepoznavnost podjetja.

Izdelava spletnih strani je postala skozi leta izjemno preprosta. Če imate računalnik in povezavo do interneta ter vsaj osnovno znanje uporabe računalnika si lahko svojo spletno stran izdelate tudi sami.
Vse kar potrebujete je zakup prostora na strežniku oz. zakup gostovanja ter zakup izbrane domene in že se lahko lotite izdelave spletne strani. Na spletu boste našli različne cene tako gostovanj kot domen. Priporočamo pa, da za zakup strežnika raje odštejete malo več denarja saj je hitro delovanje strežnika »srce« spletne strani. Ljudje namreč strani, ki se nalagajo dolgo časa ne obiskujejo. Ko imate strežnik izbran in domeno zakupljeno sledi namestitev programa za urejanje spletnih strani.


Najbolj preprosta platforma, ki vam omogoča izdelavo kvalitetne spletne strani na enostaven način je platforma imenovana WordPress. To je odprtokodna platforma, ki jo lahko brezplačno prenesete s spleta. Namestitev je dokaj preprosta saj lahko na spletu najdete ogromno navodil katerim morate samo slediti in zadevo boste namestili v nekaj minutah. Predlagam vam, da si pomagate s prispevkom, ki ga najdete na povezavi. Tukaj boste našli bolj podrobna navodila za namestitev in uporabo platforme WordPress.


Ko boste omenjeno platformo namestili na strežnik se lahko izdelava spletne strani začne. Sledila bo namreč izbira teme oz. predloge na kateri boste vašo spletno stran tudi postavili. Predno si določeno temo izberete pa se morate vprašati kakšno spletno stran pravzaprav želite postaviti. Bo spletna stran predstavljala vaše podjetje, ali bo to nek blok kamor boste opisovali zanimive novice in prispevke. Po skrbnem premisleku se lotite iskanje teme, ki jo potrebujete.


Na spletu najdete ogromno brezplačnih tem, ki vam omogočajo oblikovanje neke bolj osnovne spletne strani. Če pa želite več pa se lahko odločite tudi za zakup plačljive teme, ki po navadi omogoča več grafičnih možnosti nastavitev, brez poseganja v samo kodo kar je za ljudi, ki nimajo vsakodnevno opravka s programiranjem zelo težavno.


WordPress teme je po navadi zelo enostavno namestiti. Ko ste prijavljeni v administracijo vaše spletne strani samo pod zavihkom videz, teme naložite datoteko, ki ste jo prenesli s spleta. Ko je datoteka nameščena pa samo kliknete na gumb potrdi in osnoven izgled spletne strani bo začel delovati, vi pa boste lahko začeli nadaljnje urejane. Če boste imeli pri namestitvi kakršne koli težave pa je bolje, da se za pomoč obrnete na kakšnega strokovnjaka kot pa, da zapravljate vaš dragoceni čas.


Naslednji korak je oblikovanje same spletne strani. Odvisno od vaših potreb in želja lahko spletno stran oblikujete na več načinov. Kot blog, kot predstavitveno stran, morda celo kot spletno trgovino. Z WordPress-om vam bo to uspelo saj se vse zadeve ureja dokaj preprosto.


Na voljo imate tudi bogato zbirko različnih razširitev, ki povečajo uporabnost vaše spletne strani, kar pa je v današnjih sodobnih časih še posebej pomembno.


Torej, če se odločate za izdelavo spletne strani vam priporočamo izbiro programa WordPress. Zagotavljamo vam, da boste zelo zadovoljni z enostavno uporabo in hitrim delovanjem vaše spletne strani.


Si želite izvedeti več o podjetju in katere storitve še ponujajo?


VEČ O PODJETJUIzberi področje dela