Kako lahko jeseni prevetrite svojo kariero?

29.4.2020

Povej naprej

Tako kot se doma lotite generalnega čiščenja, je prav, da sem ter tja čistko naredite tudi v svoji karieri. Jesen je odličen čas za novo znanje, izkušnje, morda celo novo kariero. Za vas smo pripravili nekaj nasvetov, s pomočjo katerih bo na vaši poslovni poti zavel svež veter.

Posodobite svoj življenjepis

Kakovosten življenjepis je osnovno orodje pri iskanju zaposlitve, je nekakšna poslovna osebna izkaznica, zato je dobro, da ga sem ter tja prevetrite, tudi kadar nimate novih delovnih izkušenj. S pripravo dobrega življenjepisa strukturirano pregledate svojo karierno pot, zato je vaš življenjepis smerokaz za vaš karierni razvoj in kot tak zelo pomembno orodje za upravljanja vaše kariere. Kaj mora vsebovati? Navedite bistvene informacije. Če imate dolg seznam delovnih izkušenj, ni treba podrobno opisovati vsake, opišite tiste, ki bi morebiti zanimale potencialnega delodajalca. Na vrhu naj bodo najnovejše delovne izkušnje, ki jim sledijo starejše. Če se prijavljate na delovno mesto, za katero je zahtevana določena izobrazba, jo navedite pod osebnimi podatki. Če pa se prijavljate na delovno mesto, pri katerem so vaše delovne izkušnje pomembnejše od izobrazbe, naj osebnim podatkom sledijo delovne izkušnje, nato pa izobrazba. Najpomembnejše vodili pri izdelavi življenjepisa pa naj vam bosta preglednost in jezikovna brezhibnost.

Ali ste vedeli, da lahko svoj CV zelo preprosto sestavite in posodabljate tudi na našem portalu. Če si profil nastavite na vidno, vas lahko na kašen razgovor povabijo tudi takrat, ko ne iščete. Sanjska služba čaka na vas!


Testirajte se!

Ste na kakšnem zaposlitvenem intervjuju že doživeli, da ste morali na željo delodajalca rešiti psihometrični test? Verjetno rezultatov tega testa niste nikoli videli, delodajalec pa se je tudi na podlagi teh rezultatov odločil, ali vas bodo zaposlili ali ne. Kaj delodajalec vidi iz rezultatov vašega testa? Kakšne so vaše osebnostne lastnosti, katere so vaše najbolj oziroma najmanj izražene kompetence, kakšno je vaše želeno delovno okolje, to je le nekaj informacij, ki jih razkrijejo psihometrična testiranja. Na podlagi rezultatov psihometričnih testiranj sodelavcev se veliko delodajalcev odloči, ali bodo kandidata zaposlili ali ne. Vas zanima, kaj piše v vašem psihometričnem poročilu? Tudi psihometrično testiranje je odlična priložnost za prevetritev kariere. Na portalu MojeDelo.com lahko vsi registrirani uporabniki portala, ki imate odprt profil in vsaj minimalno izpolnjen življenjepis, rešite test in seveda dobite tudi vpogled v rezultate testa.


Čas za nova znanja

Jesen je odličen čas za izobraževanje. Ugotovite, katere so vaše močne in šibke točke. Na prvih gradite, na slednjih pa trdno delajte. Svoje znanje lahko pilite tudi iz domačega naslanjača, v času, ki vam ustreza. Ali veste, da je na izobraževalni platformi MojeZnanje.si na voljo dostop do ogromne baze testov vaših znanj in kompetenc. Prebrskajte po bazi.

Če uspešno opravite katero od izobraževanj, po zaključku prejmete tudi potrdilo o pridobljenem znanju. Seveda sodi zapis pridobljenega znanja tudi v vaš življenjepis.


Pripravite si načrt za prihodnost 

Ste trenutno na prvi karierni poti? Za katero podjetje bi najraje delali? Rešite naš test in ugotovite kateremu kariernemu profilu najbolj ustrezate. Vprašalnik vsebuje vprašanja o tem, kateri delodajalci se vam zdijo najbolj privlačni za delo, kako ste zadovoljni z ustanovo, kjer ste se šolali, in kako pomembni so za vas določeni parametri pri izbiri delodajalca. Na podlagi vaših odgovorov,  pa nam pomagajte določiti tudi najbolj ugledne delodajalce v Sloveniji.


Ne pozabite na mreženje

Mreženje je oblika iskanja zaposlitve, ki je zasnovana na vaših poznanstvih. Z mreženjem pridemo v stik s potencialnimi delodajalci prek prijateljev, sorodnikov, sodelavcev, profesorjev, prek nekdanjih sošolcev, nekdanjih dobaviteljev in strank in vseh drugih oseb, ki jih poznamo ali jih bomo še spoznali. Pri mreženju ne prosimo za zaposlitev, temveč vzpostavljamo stik z ljudmi, zato da pridobimo informacije, nasvet, imena drugih ljudi.  Nova poznanstva vam lahko odprejo ogromno novih poslovnih priložnosti.

Odlična priložnost za prevetritev kariere in mreženje so tudi Karierni sejmi, ki jih pripravljamo za vas. Naslednji se odvija v Kopru, že 28.11.2019, v prostorih Gledališča Koper. Mi bomo tam!

Povej naprej

Izberi področje dela