Kako začeti z iskanjem nove službe

9.11.2018


Vaš življenjepis je izjemen. Vsebuje prave besede, je prilagojen delovnemu mestu in podjetju, je specifičen, poln uspehov, posodobljen, dvakrat pregledan s strani strokovnjakov. Ali je to vse, kar potrebujete za iskanje nove službe?

Pripravljeni ste, da najdete novo zaposlitev. Zdaj je na trgu dela najboljša situacija in zdaj je čas, ko obstaja veliko možnosti, da boste novo službo tudi dobili. A kje sploh začeti? Sledite spodnjim nasvetom, da bi lažje in hitreje lahko sprejeli nove izzive.

Vaš življenjepis naj bo kot iz škatlice

Vaš življenjepis je glavna vstopnica pri iskanju nove zaposlitve. Navsezadnje je ta dokument prvi, s katerim se sooči bodoči delodajalec, in ta mora biti pripravljen do potankosti. 
 
KAKO PRIPRAVITI DOBER ŽIVLJENJEPIS


Naj vas popolna služba najde

Prijavite se v portal MojeDelo.com in vanj naložite svoj življenjepis. Na ta način bosten vedno pripravljeni na nove razpise in nove priložnosti. Vsak dan objavljamo nova prosta delovna mesta in prepričani smo, da se bo brez dvoma našlo delo, ki vam je pisano na kožo.

Ne pozabite na obvestila

Čim podjetje objavi razpis za novo delovno mesto, že je zakorakalo v postopek iskanja novega zaposlenega. Čas je tu zlata vreden, zato ne zamujajte s prijavo – naročite se na dnevna sporočila, preko katerih vas obveščamo o aktualni ponudbi in o zaposlitvah, ki bi morda bila zanimiva za vas.

Četudi podjetje objavi razpis, ki traja dva tedna, ne čakajte zadnji dan za prijavo. Pohitite. Če se organizaciji mudi, bo že v vmesnem času opravljala razgovore z novimi kandidati in velika verjetnost je, da jim boste bolj ostali v spominu, če boste intervjuje z njimi opravili med prvimi.

Bodite neprestano v pogonu

Trg dela se neprestano menja. Vsak dan so na voljo nova delovna mesta in možnosti, da dobite novo službo, je vedno več. Zato je izredno pomembno, da na dnevni ravni spremljate razpise in ste karseda hitri pri prijavah.

Se v trenutno službo vozite z avtobusom ali z vlakom? Med potjo je odlična priložnost, da na spletu prebrskate področja, ki vas zanimajo, in takoj urgirate. Nekaj minut na dan, ki jih namenite iskanju zaposlitve, vam ne predstavlja niti odstotka celotnega dne, zato brskanja po spletu nikakor ne jemljite kot izgubo časa.

Raziskujte potencialne delodajalce

Ste našli razpis, ki bi vas utegnil zanimati? Vas zanima tudi podjetje, ki ga je objavilo? Čas je za raziskavo. Poizvedite čim več informacij o organizaciji in življenjepis ter spremno pismo prilagodite njihovim potrebam oz. zahtevam.

Pridobite informacijo o tem, kdo pravzaprav zaposluje

Z mreženjem ste najverjetneje dobili že kar nekaj potencialnih kontaktov iz različnih podjetij. Ti vedno poznajo nekoga, ki pozna nekoga. Povprašajte jih, ali morda vedo, kdo je odgovorna oseba za razpisano delovno mesto in kdo konkretno zaposluje. Morda bo imel za povedati nekaj lepih besed o vas, ki vas bodo pripeljale do želene službe ...

Ključ je v strategiji. Vsak dan si vzemite nekaj kratkih minut in jo neprestano izboljšujte. Trud se bo poplačal.


Iščete novo zaposlitev? Na zaposlitvenem portalu MojeDelo.com vas vsak dan čakajo


PROSTA DELOVNA MESTAIzberi področje dela