10 delovnih navad, ki jih nadrejeni obožujejo

8.1.2019


Vsi bi radi, da jih nadrejeni obožujejo. Ko ste eden tistih, ki jih imajo radi in spoštujejo, lahko sodelujete v harmoniji, kar pozitivno vpliva tako na vaše delo, kot na njegovo delo in na uspeh podjetja.

Na srečo spodaj predstavljamo 10 delovnih navad, s katerimi mu boste zlezli pod kožo. Preverite, ali pomagajo, in naredite evalvacijo.


Pridete zgodaj v službo

Če le lahko, pridite v službo 10 minut pred vašim šefom. To je najverjetneje težko, če je vaš nadrejeni jutranja ptica, a lahko poskusite. Izgleda kot majhen korak, a verjemite, da bo veliko pripomogel k temu, da vas bo oboževal. Če delate na daljavo, je naloga večji izziv, a jo prav tako lahko izpolnete - nastavite pošiljanje elektronske pošte zjutraj namesto zvečer.


Sledite dogajanju

Vaš nadrejeni ima veliko delovnih nalog, ki jih mora opraviti. Kot njegov zaposleni sledite njegovim izzivom. Sprašujte ga o postopkih, procesih, napredkih … To mu bo dalo občutek, da vam lahko zaupa, saj bo vedel, da se na vas lahko zanese, ko njemu ne bo zneslo.


Predpostavljate njegove potrebe

Veliko zaposlenih živi iz danes na jutri, a le malo se jih zaveda prihodnosti. Glejte širše in bolj strateško na celotno dogajanje. Nadrejeni obožujejo, če so njihovi zaposleni proaktivni in polni idej, s katerimi lahko pripomorejo pri reševanju težav, v katerih se šefi znajdejo.


Prostovoljite in pomagate

Bi radi bili nekomu v pomoč? Vedno vprašajte, če je še karkoli takega, kar lahko pomagate, in če mu še kje lahko priskočite na pomoč. Samoinicitiativnost je tista, ki se izredno ceni.


Ste natančni

Morda se sliši še kako očitno, a nadrejeni obožujejo, če ste natančni in konsistentni pri tem, kar delate. Brez izgovorov. Vaš šef je lahko podjetnik, vodja, manager, in želi si, da njegovo podjetje raste ter se razvija. Zaveda se, da bo to uspel le, če bo imel ob sebi delavne in natančne ljudi.


Pokažete, da ste ambiciozni

Če se bojite in si nikoli ne drznete vprašati ničesar, ne boste nikamor prišli. Predstavite svoje težave tako nadrejenemu kot drugim in pokažite jim, kako jih rešujete. Če česa ne veste, vprašajte, saj boste le tako vedeli, kako postopati v prihodnosti, poleg tega pa boste dali občutek, da delate. Kar tudi počnete.


Komunicirate dobro

Bodite pozorni, da se vaš nadrejeni zaveda, kaj počnete in kdaj boste nalogo opravili do konca. Nihče si ne želi mikromanagiranja, vsi si namreč želijo ljudi, ki točno vedo, kaj delajo, in po kakšnih postopkih. Nadrejenega dobro obveščajte o tem, kaj počnete in s kakšnimi težavami se spopadate, saj boste tako gradili zaupanje.


Sledite njegovemu stilu

Nekateri nadrejeni imajo radi sezname nalog. Drugi preferirajo svobodo in sproščenost. Ne glede na to, s katerim profilom od nešteto imate opravka, je smiselno, da se prilagodite njegovemu načinu dela in mu sledite.


Pokažete predanost

Koliko ste predani svojemu delu? Ali brez težav delate nadure ali se vam zdi nepotrebno kdaj podaljšati delovni čas, četudi je veliko dela pred vami? Pokažite zagnanost, saj bo le z njo nadrejeni dobil občutek, da vam lahko zaupa v katerikoli situaciji.


Imate enake vrednote, kot vaš nadrejeni

Nadrejeni obožujejo, če njihovi zaposleni razumejo njihove vrednote in prioritete. Tem ljudem zaupajo in jim počasi predajajo vedno zahtevnejše naloge. Naučite se, kaj vaš šef obožuje in po kakšnih načelih živi - to pomeni, da ga poslušate, berete med vrsticami in mu sledite.


Veste, kdaj nastane težava

To, da se z vašim nadrejenim razumete, je ključno pri ustvarjanju dobrega in kvalitetnega odnosa. Se vam zdi, da nikakor ne morete priti na enak nivo, kot je on, saj se preveč razlikujeta? Mogoče je čas, da razmislite o iskanju nove službe.Izberi področje dela