Intervju: Jernej Tovornik COTRUGLI Executive MBA izkušnje s štipendijo

16.5.2016


„Štipendijski izbor je izjemno zanimiv. Je tudi nekakšen »realiy check«, lastnih sposobnosti, znanja, nenazadnje tudi delovanja pod stresom. Vsekakor vredna izkušnja, ki jo toplo priporočam vsem ki so za študij trdno odločeni, kot tudi tistim, ki svoj interes in ambicije še preizkušajo.“, pravi Jernej Tovornik, prejšnji dobitnik Executive MBA štipendije na COTRUGLI Business School in predsednik uprave na Združenju slovenskih operaterjev digitalnih televizijskih storitev –GIZ.

„Štipendijski izbor je izjemno zanimiv. Je tudi nekakšen »realiy check«, lastnih sposobnosti, znanja, nenazadnje tudi delovanja pod stresom. Vsekakor vredna izkušnja, ki jo toplo priporočam vsem ki so za študij trdno odločeni, kot tudi tistim, ki svoj interes in ambicije še preizkušajo.“, pravi Jernej Tovornik, prejšnji dobitnik Executive MBA štipendije na COTRUGLI Business School in predsednik uprave na Združenju slovenskih operaterjev digitalnih televizijskih storitev –GIZ.
1. Kako ste se odločili za Executive MBA program in kateri so bili vaši kriteriji pri izboru šole?

Že nekaj let pred samo prijavo za štipendijo sem razmišljal o dodatnem formalnem izobraževanju. Po končani Ekonomski fakulteti sem sicer stalno obiskoval razne tečaje. Potem pa sem sklenil da je čas tudi za formalno nadgradnjo. Zaradi službenih obveznosti in družine sem se oziral sem upošteval več kriterijev. Poleg bližine je bil prvi pogoj sam program šole, saj sem imel specifične želje na katerih področjih bi želel nadgraditi svoje znanje, to so bili predvsem prodaja, marketing finance in vodstvene ter organizacijske teme. Kar nekaj mojih znancev se je že prej odločilo za COTRUGLI business school in sem tako o samem programu dobil veliko priporočil ,seznanjen pa sem bil tudi s samim štipendijskim programom. Prav dober štipendijski program oziroma možnost pridobitve štipendije je bil eden izmed ključnih faktorjev pri odločitvi.


2. Prihajate iz telekomunikacijske panoge. Na katerih področjih vam je Executive MBA program še posebej koristil?

Izplen EMBA programa je seveda večji kot le samo pridobljeno znanje. Tako samo druženje med programom in kasneje mreženje znotraj alumni organizacije omogoča dostop do širokega kroga kontaktov, saj sodelovanje v programu stke posebno vez, ki se tudi z leti kljub časovni in fizični distanci ne pretrga. Tako lahko še danes pokličem kogar koli iz naše skupine za informacijo ali kontakt.

Pri samem programu pa bi zame osebno izpostavil predvsem to da sem okrepil ravno tista znanja, ki sem jih želel. Med moduli bi izpostavil Operations, Prodajo in pa Finance. Prvi predvsem zaradi boljšega razumevanja procesov znotraj podjetja in umestitve posameznih aktivnost z namenom boljše zadovoljitve potreb naših uporabnikov.

Finance o drugi strani pa so mi zagotovile boljše razumevanje celotnega poslovanja in vrednotenja podjetja, vpliv posameznih poslovnih odločitev na kazalnike poslovanja, denarni tok.

Bi pa priporočal tudi podjetjem, kjer so študentje zaposleni, da se aktivno vključijo v sam proces izobraževanja, saj lahko tudi podjetja kot organizacije iz samega študija njihovega zaposlenega veliko pridobijo. Prav tako pa je tudi za vsakega študenta odlično, če lahko koncepte takoj preizkusi tudi v praksi…


3. Ste dobitnik polovične Executive MBA štipendije. Kakšne so bile reakcije pri vaših bližnijh?

Moji najbližji so se novice zelo razveselili. Zraven spada seveda tudi zavedanje o prerazporeditvi prostega časa znotraj družine in dejstva da bo le-tega nekaj časa manj. Ker sem k štipendijskemu programu pristopil povsem samoiniciativno je bilo v službi podpore nekaj manj. Mogoče tudi kanček zavidanja. V glavnem pa so bile reakcije zelo pozitivne.


4. Vam je glede na zahtevno pozicijo v podjetju poleg študija ostalo še kaj prostega časa?

Kmalu po začetku študija se mi je rodila tudi hčerka. Tako da je poleg zahtevne službe ostajalo časa še manj. Na srečo je sam princip študije skozi module, ki se odvijajo pretežno preko vikendov izjemno ustrezal. Svoje življenje sem organiziral tako da sem poleg časa, ki sem ga preživel na modulih študiju namenil še vikend ali največ dva in bil vsaj enega povsem prost obveznosti. Kakšen dan sem študiju namenil seveda tudi med tednom, ni bilo pa potrebe, da bi povsem dal na stran svoje hobije in ukvarjanje s športom. Predvsem pa sem čas, ki sem ga namenil študiju res tudi maksimalno izkoristil in del te pridobljene discipline mi še danes pride prav…


5. Za konec, kaj bi še priporočali kandidatom, ki razmišljajo o prijavi?

Naj ne razmišljajo preveč in naj se prijavijo. Tudi če morda niso povsem prepričani ali je to tisti pravi študij. Mene je samo tekmovanje še dodatno motiviralo in povečalo željo po obiskovanju MBA programa in verjamem da bo še koga.

Štipendijski izbor je izjemno zanimiv. Je tudi nekakšen »realiy check«, lastnih sposobnosti, znanja, nenazadnje tudi delovanja pod stresom. Vsekakor vredna izkušnja, ki jo toplo priporočam vsem ki so za študij trdno odločeni, kot tudi tistim, ki svoj interes in ambicije še preizkušajo.


Vsi, ki se prijavite do 22. Maja imate možnost osvojiti eno izmed Executive MBA štipendij.

Podelili bomo šest polovičnih štipendij in šest štipendij v vrednosti 30% celotne šolnine. Štipendija se podeljuje za mednarodno akreditiran program, module bodo vodili strokoni predavatelji iz celega sveta, udeleženci pa bodo dobili priložnost za povezovanje z ambicijoznimi študenti iz različnih poslovnih področij.

Vrednost polovične štipendije znaša 9.000,00€, vrednost 30% štipendije pa znaša 5.400,00€.

Link za prijave: http://cotrugli.org/scholarships/slovenia-executive-mba/

Rok za prijave: 22. Maj 2016


Izberi področje dela