9 kreativnih služb za tiste z veliko domišljije

30.1.2018


Ko slišimo besedno zvezo »kreativna služba«, se nam v glavi porajajo čopiči, risanje, igranje, a pomen je bistveno širši. Obstajajo kariere in delovna mesta, ki so odvisna le od posameznikove domišljije. Nekatere raziskave celo napovedujejo, da bo kreativnost ena od pomembnejših kompetenc pri iskanju zaposlitve v letu 2020.Umetniški direktor

Radi delate na različnih medijih, ki ustvarjajo zgodbe? Umetniški direktor je odgovoren za izgled in vsebino revij, filmov, embalaže. Pri iskanju zaposlitve ne pozabite na kvaliteten portfolio, ki bo pokazal vse vaše adute in prepričal delodajalca, da ste prava izbira zanj.

PROSTA DELOVNA MESTA

Kuhar

Si predstavljate, da postanete naslednji Gordon Ramsay? Slavo in šalo postavimo na stran ... Tudi manj znani kuharji imajo možnost, da v kuhinji ustvarjajo in sestavine uporabljajo kot svoje najljubše igrače, kuhinja pa je njihov peskovnik.

PROSTA DELOVNA MESTA

Tekstopisec

Tekstopisci delajo točno to, kar pove ime – pišejo tekste. Skrbijo za spletne strani, različne bloge, kreativne strani revij, socialna omrežja, spletni marketing itd. Vešči morate biti kreativnega pisanja, ki mu nikoli ne sme zmanjkati originalnosti, jedrnatosti in zanimivosti.

PROSTA DELOVNA MESTA

Urednik

Uredniki delajo za tiskane in spletne različice revij, časopisov in drugih medijev, ki se javno objavljajo in so namenjeni širši množici. Velikokrat delajo s skupino različnih ljudi, med katerim veliko od njih dela tudi od doma, zato mora poleg kreativnih kompetenc pokazati tudi vodilne sposobnosti.

PROSTA DELOVNA MESTA

Cvetličar

Tudi cvetličar v majhni cvetličarni se lahko izkaže in priprave vrhunske cvetlične aranžmaje za različne dogodke – poroke, mature, poslovne sestanke ... Sanjate o kombinacijah barv, oblik in velikosti? Morda je omenjen poklic ravno pravi za vas.

PROSTA DELOVNA MESTA

Notranji oblikovalec

Poiščite svojo kreativo na področju, ki se neprestano razvija in spreminja. Radi preurejate domove in bi si želeli, da to počnete tudi drugim? Vas zanima kombinacija barv in različnih vzorcev, ki skupaj prostoru dodajo toplino in posebno noto?

PROSTA DELOVNA MESTA

Glasbeni terapevt

Glasbeni terapevt skozi glasbo pomoči potrebnim ljudem pomaga do spremembe življenja, bodisi v rehabilitacijskih centrih, bolnišnicah ... Omenjena oseba izvaja glasbo z občutkom in včasih paciente povabi, da se mu pri tem pridružijo.

PROSTA DELOVNA MESTA

Fotograf

Obstaja več zvrsti fotografije – nekateri se ukvarjajo s športno, drugi preferirajo naravo, tretjim je najljubši portret, četrti to počnejo zaradi objav v časopisih ali medijih ... Ne glede na to, kako disciplinirani so pri svojem delu, fotografi vedno poskušajo dobiti čim boljši posnetek, kjer kombinirajo tehnologijo ter domiselnost.

PROSTA DELOVNA MESTA

Razvijalec video igric

Pri tej službi boste skorajda plačani za to, da igrate igrice. Oblikovali, patentirali ter ustvarjali boste igrice, ki se v moderni dobi pojavljajo ne več le na računalniku, temveč tudi na pametnih telefonih in tablicah. Možnosti je ogromno.

PROSTA DELOVNA MESTA


Te zanimajo še druga delovna mesta?POGLEJ SI JIH TUKAJ


Anja Damjanović za MojeDelo.com


Izberi področje dela