5 načinov za dvig energije v službi

2.1.2018


Ste se že kdaj počutili tako brez energije, da ste se ob vsakem najmanjšem službenem naporu želeli transportirati domov v toplo posteljo in uživati v brezdelju? Ste se že kdaj ustrašili izzivov, ki se jih po navadi ne, le zato, ker ste imeli slab dan?

V spodnjem zapisu si preberite pet načinov, kako se navdahniti z energijo tudi na najbolj medel dan.Gibajte se

Vstanite, vstanite, vstanite! Še preden energija upade na nivo pod ničlo, vstanite in dan spremenite v poln energije – pojdite na sprehod, občutite mrzel zrak, zbistrite si glavo in se otresite meglenih misli, ki nikakor ne pripomorejo k boljšemu počutju in večji koncentraciji.

Spremenite okolje. Med delovnim mestom skočite na zrak in naredite krog ali dva okrog stavbe. Svež zrak vas bo prebudil in vas navdal z energijo – zavedajte se, da megla zunaj še ne nujno pomeni meglo tudi v glavi.

Ne bodite lačni

Tako na delovnem mestu kot na splošno v življenju velja pravilo, da ne čakajte na lakoto, da bi nekaj pojedli. Niti lakota niti sitost nista stanji, v katerem bi bili sposobni biti produktivni, dobro se poznate in zavedate pa se, da zaradi močnega kruljenja marsikdaj pojeste več, kot bi lahko.

Preko celega dne zaužijte dovolj vitaminov in »pametne« hrane, ki dobro dene vašim mislim. Ne pozabite na oreščke, ki so zlato za vaše možgane, izogibajte pa se težki in predelani hrani, ki nikakor ne dene dobro prav nobenemu delu vašega telesa. Neprestano pijte dovolj tekočine, četudi tega niste navajeni – pomagalo bo že, če imate poleg sebe na delovni mizi steklenico vode ali čaja, ki vas bo spomnila, da je pitje ključnega pomena.

Poslušajte glasbo

V kolikor menite, da boste svoje sodelavce motili s svojim izborom glasbe, si nadenite slušalke in si zavrtite svoje najljubše pesmi, ki vas bodo navdale z energijo. Morda vam pomaga, če poslušate radio ali avdio knjige?

Namenite nekaj časa sebi in ugotavljanju, katera glasba vas napolni s produktivnostjo in kreativnostjo ter s katero zvrstjo nikakor ne morete delati, saj v vas povzroča slabo koncentracijo.

Nasmejte se

Včasih je dovolj le to, da si vzamete nekajminutni odmor in se pošalite s sodelavci, bodisi na svoj ali tuj račun. Rek, da je smeh pol zdravja, ni iz trte privlečen – nasmeh, ki ga ponudite ljudem okoli sebe, vas bo takoj spravil v boljšo voljo in v prostor bo vstopil optimizem, ki blagodejno vpliva na produktivnost ter inovativnost.

Ko so sodelavci do vas prijazni, je najlažje, kar lahko storite, to, da se do njih obnašate enako in ste prijazni tudi vi. Takoj boste opazili razliko v energiji in ambientu.

Ugotovite, kdaj potrebujete čas zase

Soočite se morati z dejstvom, da ne morete biti na voljo vedno, ko si drugi to zaželijo. Prihranite nekaj energije in časa zase, kar v praksi pomeni, da greste kdaj pa kdaj na malico ali na kavo popolnoma sami, kjer se boste ukvarjali samo s svojimi mislimi.

Vsi potrebujemo čas le zase, čas, ko se predamo samo sebi in razmišljamo o svojih vsakodnevnih dogodkih. To na začetku morda izgleda izredno strašljivo, a sčasoma boste uvideli, da vam dobro dene.

Za dvig energije je pomembno, da se izogibate strupenim sodelavcem, ki vam jemljejo motivacijo.PREBERITE, KAKO


Anja Damjanović za MojeDelo.com


Izberi področje dela