Nasveti za uspešno iskanje dela

4.10.2017


Želite v svoji komunikaciji s podjetjem nastopiti profesionalno? Potem morate komunicirati na več načinov: s prošnjo in z življenjepisom, zahvalnim pismom ob intervjuju, pisnem odgovoru na zavrnitev ali povabilo k delu v podjetju itd.


Pri iskanju zaposlitve komunicirajte profesionalno!

Želite v svoji komunikaciji s podjetjem nastopiti profesionalno? Potem morate komunicirati na več načinov: s prošnjo in z življenjepisom, zahvalnim pismom ob intervjuju, pisnem odgovoru na zavrnitev ali povabilo k delu v podjetju itd.

Kako v primeru nesporazuma na delu?

Na delu ne more vedno vse gladko teči. Kako ukrepati, če pride do večjega nesporazuma? Najprej določite vir problema in razmislite, če ga lahko rešite. Po vsej verjetnosti bodo v dogajanje vključeni tudi drugi člani delovne skupine, s katerimi nato razpravljajte o nastalem problemu in razmišljajte o možnih rešitvah. Na podlagi tega skušajte izluščiti rešitev, ki se zdi najboljša, in jo takoj izpeljite.

Ne stavite vsega na eno karto!

Dobili ste povabilo na razgovor za idealno delovno mesto v organizaciji. Sanje se vam lahko uresničijo. Opravite razgovor, toda poskus se žal izjalovi. Kaj sedaj? Ne obupajte! Veste, kako težko je na ruleti zadeti dobitek, če stavite vse na eno samo številko. Zato neprestano iščite nove in nove možnosti, da se verjetnost dobitka poveča.

Čas dopustov

Čas dopustov je obdobje, ko morate biti aktivni! Če si drugi iskalci zaposlitve vzamejo v tem času prosto, je na trgu dela manj konkurence. Veliko podjetij določene delovne projekte, sestavljanje inventur ali proračunov opravlja ravno v poletnih mesecih. Verjetnost, da boste delodajalca v tem času našli v službi, je torej velika. Dejstvo, ki pa zagotovo drži v tem obdobju, pa je, da so se ljudje pripravljeni pogovarjati z vami, saj so boljše volje in bolj sproščeni zaradi počitniškega duha, ki jih obdaja.

Prostovoljno delo

Organizacijo, ki vas zanima, lahko preučite tudi tako, da najprej zaprosite za prostovoljno delo. Če jih takšna oblika dela zanima, jih boste razmeroma zlahka prepričali, naj vam dovolijo, da nekaj časa brezplačno delate pri njih. Tudi če vas na koncu ne bodo zaposlili, se boste veliko naučili in boste pridobljeno znanje lahko uporabili pri iskanju zaposlitve drugje.POSODOBI SVOJ ŽIVLJENJEPIS V 2 MINUTAH!


Avtor: Ekipa MojeDelo.com


Izberi področje dela