Po dopustu z veseljem nazaj v službo

6.8.2018


Čas dopustov je namenjen sprostitvi, nabiranju novih moči, povezovanju z družino in tudi temu, da za kratek čas pozabimo na službo in delovne obveznosti. Če je delovno okolje spodbudno, prijetno in smo za svoje delo ustrezno nagrajeni, se po oddihu radi vrnemo med sodelavke in sodelavce, s katerimi vsakodnevno rastemo in napredujemo.

Odgovorni delodajalci nenehno stremijo k ustvarjanju delovnega okolja, ki zaposlenim omogoča ravnotežje med zasebnim in poklicnim življenjem, okolja, v katerega se zaposleni vsak dan radi vračajo. Med načini, s katerimi v podjetju HOFER sodelavce podpirajo pri krmarjenju med družinskim življenjem in kariero, so prilagodljivi modeli zaposlitve, možnost podaljšanja porodniške odsotnosti, možnosti daljše odsotnosti od dela oz. »sabbatical« in ne nazadnje pošteno ter redno plačilo, ki zaposlenim omogoča finančno stabilnost.

Kako zagotovite večjo učinkovitost vaših zaposlenih?

Dober delodajalec prisluhne svojim zaposlenim in za njih skrbi. Za lažje usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja omogoča podjetje HOFER možnost zaposlitve za krajši delovni čas in prilagodljive zaposlitvene modele. To je podlaga za učinkovito delo, poskrbi pa tudi za boljše zdravje in zadovoljstvo na delovnem mestu ter doma.


Maja Sever in Jana Janković, strokovni sodelavki z oddelka obračuna plač

Kakšno je delovno okolje v vašem podjetju?

Podjetje HOFER je družini prijazno podjetje. Ena od prednosti, ki jih ponuja, je možnost podaljšane neplačane porodniške odsotnosti. Jana Janković, strokovna sodelavka z oddelka obračuna plač, pojasni: »V HOFERju je za bodoče mamice zelo lepo poskrbljeno. Vsaka prejme »baby« mapo s koristnimi nasveti in napotki. Še ena novost, ki se je lahko razveselimo, pa je, da lahko vsaka mamica po porodniški odsotnosti ostane doma še dodatno leto, preden se vrne na delovno mesto, ki jo medtem čaka.«

Jana Janković meni, da ji mora dober delodajalec omogočati, da se marsičesa nauči in da zjutraj z veseljem pride na delovno mesto. Nadaljuje: »Dober delodajalec omogoča, da se tu dobro počutim, da imam zanesljive sodelavce in vodje ter da za pošteno delo prejmem tudi pošteno plačilo. Pri sodelavcih cenim natančnost in zanesljivost. Ko potrebujem pomoč, vem, da se lahko obrnem na njih in tudi oni name.«Podjetje omogoča dalj časa zaposlenim, ki imajo željo po daljši odsotnosti z dela, da izkoristijo tudi »sabbatical« ali sobotno leto. Takrat je čas za aktivnosti, ki jih ne morejo uskladiti s svojim delavnikom, kot sta recimo dokončanje študija in potovanje okoli sveta, na delovno mesto pa se vrnejo zadovoljnejši in polni delovnega elana.


Kaj je vaša največja konkurenčna prednost vašega podjetja na trgu delovne sile?

Pošteno plačilo je osnova za spodbudno delovno okolje. Podjetje HOFER svojim sodelavcem v prodaji nudi nadpovprečno plačilo v trgovski panogi. Prodajalci v HOFERjevih poslovalnicah na primer za krajši delovni čas 30 ur tedensko v prvem letu prejmejo bruto mesečno plačilo v višini najmanj 882 evrov. Ob tem se plača prodajalcev vsako nadaljnje leto (do šestega leta) zaposlitve samodejno zviša po t.i. šeststopenjskem sistemu napredovanja.


Sabina Primožič, poslovodja, Simon Biberdžič, namestnik poslovodje, in Bojana Stojnšek, prodajalka

Tisti, ki iščete novo priložnost in si želite postati del ekipe podjetja HOFER, lahko ugodnosti in prosta delovna mesta preverite na karierni spletni strani kariera.hofer.si.AKTUALNA DELOVNA MESTA


Izberi področje dela