Produktivnost ali skrivnosti Jerryja Seinfelda

21.2.2018


Leta nazaj, ko je priljubljena serija Seinfield prevzela svet in je Jerry Seinfeld bil »le« komik, je nekega večera gostoval na odru in množici razlagal skrivnosti, ki so ga vodile tako daleč. Govoril je o produktivnosti in o tem, kako uspeti v življenju.

Neprekinjena veriga

Seinfeld je mnenja, da boljši komik postaneš, ko pišeš odlične šale, a to lahko storiš le na tak način, da pišeš vsak dan. Njegov nasvet je bil še boljši od tega. Vsi imamo namreč slabe dneve in takrat je pomembno, da se znamo motivirati in se prepričati v delo, četudi se počutimo izredno slabo in bi najraje vse pustili za seboj.

Razkril je edinstveno koledarsko tehniko, ki ga je prisilila v pisanje.

Svetoval je, da si na steno obesite velik koledar, ki ima na enem listu vse dneve v letu. Drugi korak je, da si omislite rdeč flomaster. Vsak dan, ko boste opravili svojo dolžnost (on je pisal šale), datum prečrtajte z rdečo barvo. Po nekaj dnevih neprekinjene verige rdečih križcev na koledarju ne boste želeli pustiti, saj si jo boste zelo močno hoteli nadaljevati. Vse, kar je vaša naslednja naloga, je, da ne prekinete verige in vztrajate.Izredno uporabna tehnika

Tehniko lahko uporabljamo na več področjih – ko se učimo nove jezike, novih strokovnih znanj, izdelujemo spletno stran, ustanavljamo uspešno podjetje ... Metoda deluje, saj ni govora o muhi enodnevnici, temveč od nas zahteva dnevno konsistenco, ki prinaša odlične rezultate. Kamen na kamen plača in zrno na zrno pogača sta glavni načeli omenjene tehnike.

Navada je železna srajca

Dnevne ponavljajoče se aktivnosti se kmalu razvijejo v navado, ki se podkrepi z vsakodnevno prakso. V kratkem času boste postali strokovnjak na svojem področju. S tem, ko si ne boste želeli prekiniti verige, boste kmalu opazili priložnosti za razvoj, ki jih v nasprotnem primeru ne bi. Majhne izboljšave prinesejo večje rezultate, ki so vedno pogosteje vidni.

Samo pomislite, koga imate raje – osebo, ki se vsak dan angažira in opravlja svoje majhne naloge ali osebo, ki trdo dela le enkrat na 14 dni. Na primeru zbijanja šal lahko vidimo, da vsak dan lažje zapišemo en vic, kot pa enkrat na mesec 30 njih.

Razmislite, katera aktivnost in dejavnost bi na vas pozitivno vplivala in s katero bi ustvarili boljši vsakdan. Ravno to postavite na Seinfeldov koledar. Začnite danes in si zaslužite svoj rdeči križ. In tako naprej ...


Vas zanima, kako še dodatno izboljšati produktivnost?


8 POTI DO VEČJE PRODUKTIVNOSTI


Anja Damjanović za MojeDelo.com


Izberi področje dela