7 služb, kjer vas plačajo, da »visite« na socialnih omrežjih

30.1.2018


Predstavljajte si delovno okolje, kjer ni potrebno vneto klikati »x« na Facebooku, ko se v prostoru pojavi delodajalec. Kjer vas nadrejeni lahko vidi, kako veselo tvitate o perečih političnih temah. Kjer imate lahko mobilni telefon neprestano v rokah, saj navsezadnje skrbite za socialna omrežja.

No, ta svet vsekakor obstaja. Spodaj smo zbrali sedem delovnih mest, kjer se (za nekoga) sanje lahko uresničijo.Vodja marketinga

Vodje marketinga vodijo oglaševalske kampanje, izdajo revij in časopisov, oglasne panoje in televizijske oglase. Dandanes je trend, da podjetja veliko več vlagajo v socialna omrežja, kot v fizično oglaševanje, zato je digitalni marketinh vedno bolj v porastu in na tem področju je razvoj več kot zagotovljen.

Povprečna bruto mesečna plača v Slovenija je 2.261 EUR

Pisec reklamnih besedil

Kot pisec reklamnih besedil boste odgovorni tudi za neprestano objavljanje na socialnih medijh, ki ne presegajo več kot 140 znakov.

Povprečna bruto mesečna plača v Slovenija je 1.731 EUR

Specialist za podporo strankam

Kupci, ki imajo kakšno vprašanje, dvom ali pritožbo, se bodo velikokrat zatekli k socialnim omrežjem, kot so Twitter, Facebook in Instagram, saj jim je to veliko bližje, kot telefonska komunikacija z osebo, ki je za to zaposlena. Ravno iz tega razloga se podjetja odločajo, da svoje predstavnike za storitve čim bolj povežejo v moderne načine komunikacije s strankami.

Povprečna bruto mesečna plača v Slovenija je 1.629 EUR

Grafični oblikovalec

Grafični oblikovalci ustvarjajo kreativne vsebine tako, da uporabljajo računalnik in temu primerne programe. Razvijajo ilustracije, premikajoče se vsebine, filme itd. Ravno zaradi tega morajo vedeti, kako se socialna omrežja razvijajo in v katero smer mora zapeljati svoje oblikovanje.

Povprečna bruto mesečna plača v Slovenija je 1.422 EUR

Tržni analitik

Raziskovalci trga so na delovno mesto postavljeni zato, da ugotovijo, kaj je trenutno v modi, in to lahko storijo med drugim tako, da spremljajo socialna omrežja, ki jasno nakazujejo, kaj fascinira uporabnike v današnjem času.

Povprečna bruto mesečna plača v Slovenija je 1.850 EUR

Digital marketing specialist

V kolikor si omenjeni specialist želi, da bi bil njegov produkt viden, mora vložiti v to določene vsoto denarja in časa, ki ga posveti v socialne medije. Ustvarjanje različnih strategij z namenom prodaje ter promocije izdelka namreč zahteva znanje tudi iz socialnih omrežij.

Povprečna bruto mesečna plača v Slovenija je 1.653 EUR

Skrbnik ključnih strank

Kot vodja ključnih kupcev morate biti na voljo strankam na katerikoli način, tudi preko socialnih omrežij. Biti morate njihov prvi kontakt in vedno jim morate stopiti na pomoč, ko to potrebujejo.

Povprečna bruto mesečna plača v Slovenija je 2.403 EUR


Ostala prosta delovna mesta si oglejte na zaposlitvenem portalu MojeDelo.com.PROSTA DELOVNA MESTA


Anja Damjanović za MojeDelo.com


Izberi področje dela