Sporočilo, ki ga morate poslati bodočemu nadrejenemu tik pred začetkom dela

20.6.2018


Začenjate novo karierno pot, čas je za veselje! Sprejeli ste jo z odprtimi rokami, izredno se veselite novih začetkov in prihodnjih korakov, za prijatelje pripravite zabavo in jih povabite na druženje ... Storili boste točno tisto, kar vas bo v danem trenutku osrečilo.

A ne dovolite si, da vam navdušenje zamegli razum in pozabite na vse trnove stopnice, ki ste jih morali z muko prehoditi, da bi lahko prišli na vrh hriba in uživali v razgledu. V prejšnjem podjetju boste sodelavcem in poslovnim partnerjem poslali sporočila slovesa, najverjetneje jih boste povabili tudi na kosilo, načrtujete, kako se boste sproščali v vmesnem času med staro in novo zaposlitvijo ...


V vseh teh dneh pa nikakor ne smete pozabiti na bodočega delodajalca, ki se že veseli, da vas bo sprejel v ekipo.


Tudi njemu pokažite omenjeno navdušenje in mu povejte, da se izredno veselite, ker boste sodelovali z njim in boste del te izjemne skupine zaposlenih v super podjetju, ki neprestano kaže tako dobre rezultate.


Nekaj dni pred vašim uvodom v novo zaposlitev, ki je po navadi poln treme in živčnih trenutkov, si vzemite nekaj minut, da napišete preprosto sporočilo svojemu bodočemu nadrejenemu. Dalo mu bo vedeti, da ste navdušeni in pripravljeni na nove izzive. Ustvarite dober vtis nanj in bodite proaktivni, še preden ste novo delo sploh začeli opravljati.


Sporočilo, ki mu ga pošljete, je priložnost, da še enkrat več pokažete, da ste se odločili prav. Z njim mu izrazite, da komaj čakate, da se tam pojavite in se dokažete.
Kaj napisati?

V kolikor ste že seznanjeni s programom in imate pred seboj seznam spretnosti oz. delovnih nalog, ki jih boste na novem delovnem mestu izvajali, nadrejenega vprašajte, kje bi lahko pred začetkom nove službe prejeli več informacij, da bi lahko nove izzive začeli čim hitreje in čim bolj proaktivno.


Nadrejeni bo cenil, ko bo videl, da nov zaposleni prevzema iniciativo in se navdušeno spušča v nove naloge. Dali mu boste vedeti, da z veseljem vlagate svojo energijo in čas v nekaj novega.


Ohranite svoj značaj in v sporočilu ostanite takšni, kot ste v resnici. Točno zaradi tega so vas v službo tudi sprejeli.


Pomembno je, kdaj pošljete takšno sporočilo. V kolikor delo začnete v ponedeljek, je v petek popoldne definitivno že prepozno za takšne izpovedi. Če vam nadrejeni odgovori z nalogo, ki jo morate opraviti do začetka dela, ga upoštevajte in jo tudi dokončajte. Ne želite si že prvi dan pristati na piki novemu šefu.


Omenjena sporočila niso obvezna, lahko pa izredno olajšajo prehod iz ene zaposlitve v drugo.


Ste nesrečni v službi? Je težava v vas ali v drugih?Izberi področje dela