Iz študentskih klopi do prakse na čelu podjetja : Začenja se izbor CEO za en mesec
Image

Mladi, ki si želijo uspešno kariero, se morajo ustrezno izobraziti, da znajo izkoristiti priložnosti na trgu dela. Program »CEO za en mesec« prijavljenim kandidatom omogoči spoznavanje profesionalnih selekcijskih procesov za najvišje pozicije v podjetju, izbrani kandidat ali kandidatka pa en mesec nabira dragocene izkušnje kot direktor/-ica mednarodnega podjetja. Direktor Adecca Slovenije in regije Adriatic Miro Smrekar ob tem pravi: »Mladim je potrebno dati priložnost, da izkusijo naloge, s katerimi se bodo srečevali v njihovi izbrani službi. Ta program je odlična priložnost, da spoznajo trg dela ter postopke rekrutacije in nato v praksi preverijo, če je to prava pot za njih.«

Izbranemu kandidatu se z enomesečno prakso odprejo vrata v poslovni svet, sreča se z dejanskimi delovnimi izzivi direktorja mednarodnega podjetja in se uči od izkušenih. V Sloveniji se je lani prijavilo 700 kandidatov, izbran pa je bil Rok Štemberger, magister biokemije, ki je opravljal tudi magisterij iz poslovodenja in organizacije na Ekonomski fakulteti. »Ko začneš tako intenzivno izkušnjo, je to neke vrste pospeševalnik, saj se v kratkem času ogromno naučiš,« pravi izbrani kandidat leta 2018. 

Vsi tisti, ki bi radi izkoristili priložnost najboljše prve izkušnje z edinstveno prakso za mlade, imate čas za prijavo do 16. aprila 2019. Izbrani posameznik bo delo predvidoma opravljal med junijem in julijem. Deset najboljših iz vseh sodelujočih držav bodo izbrali tudi za sodelovanje v ocenjevalnem centru, kjer bodo poiskali najprimernejšega za enomesečno delo z globalnim izvršnim direktorjem skupine Adecco.

Vsi kandidati, ki želijo sodelovati, se lahko prijavijo preko spletnih strani.