Karierni sejem - korak k uspešno začrtani prihodnosti
Image

Obisk vam lahko olajša marsikatero nevšečnost ali celo napor pri iskanju zaposlitve, saj je na Kariernem sejmu na enem mestu zbranih največ informacij za vse, ki imate vizijo o tem, kje bi želeli v prihodnje delovati, pa tudi za vse, ki se morda samo spogledujete z mislijo, da bi na svoji poklicni poti kaj spremenili.

Pred obiskom

Na kariernem sejmu boste srečali številne razstavljavce in predstavnike podjetij, morda tudi tistih, katerim bi se želeli v prihodnosti priključiti. Zato se dobro pripravite in se oborožite z vprašanji, pa tudi odgovori. Vsekakor si nekaj dni pred obiskom sejma skušajte jasno odgovoriti na naslednja vprašanja:

  • Katera znanja in veščine imam?
  • Kakšno delovno mesto si želim in v kateri dejavnosti bi rad deloval/-a?
  • Mi ustreza timsko delo ali sem individualist?
  • Koliko svojega časa sem pripravljen/-a vložiti v delo?

Premislite tudi, kako bi odgovorili na ključna vprašanja, ki vam jih utegnejo zastaviti morebitni bodoči delodajalci.

Na sejem s seboj prinesite svoj posodobljen življenjepis. Primerno se uredite in si vzemite dovolj časa, da boste lahko obiskali vse razstavljavce, ki vas zanimajo. Preglejte tudi aktivnosti, ki spremljajo sejem in bi vas utegnile zanimati. Ne pozabite na vljudnost, pravo mero samozavesti in način izražanja.

Že pred prihodom na sejem doma pripravite kratko osebno predstavitev. V njej se osredotočite na vse tisto, kar menite, da lahko prepriča delodajalca. V prvi vrsti so to vaše dosedanje delovne izkušnje in znanja, pomembno pa je tudi, da imate vizijo svojega kariernega razvoja ter da sogovorniku predstavite, kaj lahko kot posameznik s svojimi znanji in veščinami prispevate k podjetju, ki vas zanima.

Vsako podjetje ima tudi spletno stran, na kateri lahko najdete veliko koristnih informacij o tem, s čim se ukvarja. Za tista podjetja, ki jih imate namen obiskati, temeljito preglejte njihove spletne strani, da se seznanite z njihovim delom. S tem boste pustili dober vtis in kadrovnikom dali vedeti, da se zares zanimate za delovno mesto.

Če niste povsem prepričani, kako in kje bi nadaljevali svojo poklicno pot, si na telefon naložite aplikacijo MojeDelo.com in se registrirajte. Tako si boste zagotovili brezplačni vstop na Karierni sejem MojeDelo.com in brezplačni obisk vseh aktivnosti, ki jih sejem ponuja.

V aplikaciji MojeDelo.com ali na spletni strani kariernisejem.com so zbrane številne koristne informacije o razstavljavcih, programu in vseh dodatnih sejemskih aktivnostih. Zagotovite si svoj brezplačni vstop že danes in se nam pridružite 19. oktobra v Cankarjevem domu. Naj bo to vaš prvi korak do boljše kariere.


Nasvet je za vas napisala: ekipa MojeDelo.com

Preberite tudi:

1. Iščete svojo (prvo) službo? Preverite nasvete, kako biti uspešni
2. Skrivno orožje na zaposlitvenem razgovoru: Raziščite podjetje
3. Zastavite si svoje karierne cilje

Bodite na tekočem z našimi kariernimi nasveti!

Prejemajte jih tedensko v vaš e-nabiralnik – registrirajte se.