»Ključ do uspeha se skriva v nenehnem inoviranju in razvoju.«
Image

Vsaka organizacija se pri svojem poslovanju srečuje z večjo količino dokumentov. Tako papirnih kot elektronskih. Brez učinkovitih rešitev za upravljanje z njimi, ti dokumenti sčasoma postanejo neobvladljivi. Podjetje Mikrocop tovrstne izzive že več kot 40 let uspešno rešuje z lastnimi rešitvami za brezpapirno poslovanje. Ker se obseg dela povečuje, v svoje vrste vabijo nove sodelavce. O možnostih za zaposlitev, pogojih dela in delovnem okolju v Mikrocopu smo se pogovarjali z Martinom Žumrom, direktorjem področja informatike. Martinovo področje je eno hitreje rastočih v Mikrocopu. Njegova ekipa šteje že skoraj 30 strokovnjakov, ki razvijajo rešitve za podporo brezpapirnemu poslovanju, skrbijo za razvoj in vzdrževanje IT infrastrukture in zagotavljajo pomoč uporabnikom.
Martin Žumer, direktor področja informatike v podjetju Mikrocop

Kateri profili so tisti, ki so trenutno v vašem podjetju najbolj zaželeni?

V Mikrocopu, na osnovi konstantne rasti, vsako leto zaposlujemo nove sodelavce v različnih oddelkih: razvoj, projektna pisarna, marketing, prodaja, storitve. Ena izmed najhitreje rastočih dejavnosti pa je razvoj lastne programske opreme in storitev, ki tečejo na naši programski opremi, zato bomo v tekočem letu potrebovali največ svežih moči na področju področja razvoja informacijskih rešitev in razvoja informacijske infrastrukture za naše storitve.

Trenutno imamo odprto delovno mesto za sistemskega inženirja, okrepitve pa bomo iskali tudi na drugih področjih informatike (razvijalci, testerji).

Kateri lastnosti zaposlenih dajete največji poudarek?

V Mikrocopu cenimo strast in predanost pri delu ter radovedne in pozitivne posameznike. Ko izbiramo nove sodelavce, največji poudarek dajemo strokovnosti in pozitivnim osebnostnim lastnostim kandidatov. Od vseh pričakujemo odgovorno opravljanje svojega dela ter željo po novem znanju in izobraževanju. V področju informatike še posebej cenimo konstruktivno sodelovanje pri načrtovanju novih produktov in optimizaciji razvoja.

Kaj bi svetovali kandidatom, ki se prijavljajo na delovna mesta v vašem podjetju?

V prijavi navedite več podatkov o svojih osebnostnih lastnostih. Bodite iskreni in samokritični, veliko bolj cenimo realno oceno vaših sposobnosti in dosežkov kot pretiravanje in presežke.

V prijavi nam zaupajte, kaj vas veseli in na kaj ste posebej pozorni pri svojem delu. Povejte nam tudi, če ste vztrajni, pikolovski in trmoglavi. Morda so ravno te lastnosti na določenem delovnem mestu zaželene.

Kako naj kandidati strukturirajo svojo prijavo?

Prijave naj bodo napisane jedrnato, brez olepšav in dolgovezenja. Življenjepis naj bo napisan na standardnem Europass obrazcu z vsemi zahtevanimi podatki. Vso morebitno dodatno dokumentacijo dodajte kot ločene priloge. Življenjepisu ni potrebno dodajati dokazil o opravljeni izobrazbi (kopija diplome ipd,..).

V spremnem pismu napišite, zakaj mislite, da bi bila zaposlitev v Mikrocopu primerna za vas. Napišite, kaj lahko storite za podjetje, ne pozabite pa tudi na to, kaj lahko podjetje stori za vas.

Kaj kandidate prepriča, da se zaposlijo pri vas?

V Mikrocopu smo certificirani po standardih ISO 9001 in ISO 27001, kar pomeni, da kakovosti storitev in informacijski varnosti dajemo zelo velik poudarek. Ob tem se zavedamo, da je kakovost naših storitev odvisna predvsem od naših zaposlenih, njihove strokovnosti, občutka pripadnosti in varnosti. Zato spodbujamo delovno okolje, ki omogoča razvoj tako strokovnih kompetenc kot tudi osebni razvoj, saj želimo, da zaposleni na delovna mesta vsak dan prihajajo zadovoljni ter polni elana in novih inovativnih idej.

Za razvijalce programske opreme je še posebej prepričljivo dejstvo, da imamo v podjetju na voljo najnovejša Microsoftova razvojna orodja in zelo zmogljivo infrastrukturo. V svoji poslovni stavbi imamo lasten podatkovni center, v katerem gostimo enega največjih zasebnih oblakov v Sloveniji.

Kako skrbite za motivacijo zaposlenih?

Za motivacijo zaposlenih skrbimo tako, da v kar največji možni meri upoštevamo želje posameznika pri izbiri področja dela. Svojim sodelavcem omogočamo izobraževanja na področjih, na katerih se želijo izpopolniti in so obenem pomembna za razvoj podjetja. Hkrati vsakemu zaposlenemu, v skladu z njegovimi željami in sposobnostmi, omogočamo, da v podjetju napreduje, bodisi strokovno ali organizacijsko. Vpeljano imamo projektno nagrajevanje in nagrajevanje posebnih dosežkov.

Zaposleni se veliko družimo tudi izven delovnega časa. Imamo svoje športno-kulturno društvo, organiziramo pa tudi letne piknike, občasne zabave in razna dodatna sproščena druženja.

Kot zaposlenemu v podjetju, kaj vam je še posebej všeč?

Mikrocop je vodilni ponudnik v svoji panogi, ki se zaveda, da se ključ do uspeha skriva v nenehnem inoviranju in razvoju. Delo v podjetju je na vseh področjih zelo dinamično, vedno se kaj dogaja. Delovni kolektiv sestavljata tako zelo mlad kot tudi izkušenejši kader, ki se med seboj odlično dopolnjujeta. Imamo dobre in zveste naročnike, s katerimi razvijamo tesne partnerske odnose. Številne pohvale in odlični rezultati ob merjenju zadovoljstva naročnikov, kažejo na odlično kakovost naših rešitev in visoko strokovnost naših sodelavcev.

Tudi zaposleni smo zelo povezani, znamo se zabavati in poskrbeti za dobro voljo, hkrati pa svoje delo opravljamo z vso resnostjo in odgovornostjo.