Poklici za tiste, ki ne želijo delati
Image

Seveda ni vse tako preprosto, kot se sliši, a morda dobite novo idejo ali navdih, da končno naredite korak k službi, ki vas izpopolnjuje. Preverite naš nabor za vse tiste, ki jim je pomembno, da pri delu zares uživajo.


1. Ljubitelji tujih kultur

Želite si: spoznavati tuje kulture, se učiti jezika in širiti znanje. 

Delo za vas: Ste kdaj razmišljali, da bi v tujini postali učitelj angleščine? Premislite, kašno je vaše znanje angleščine in ali bi bili v državi, kjer angleščine sploh ne govorijo, sposobni poučevati začetnike? Če ne želite zapustiti države, postanite turistični vodič ter tujcem razkažite domače kraje in vse njihove kulturne posebnosti.


2. Predani dobrodelnosti

Želite si: pomagati ljudem.

Delo za vas: Delo z ljudmi, skrb za ljudi ali delo v domovih za starejše ali celo skrb za paciente bi bila morda dobra rešitev za vas. Razmislite, ali bi radi delali v socialni ustanovi in nudili pomoč ljudem, ki jo potrebujejo (otrokom v stiski, družinam, ki so jih prizadele tragedije …). Pridružite se organizacijam, ki pomagajo ljudem v stiski.


3. Gurmani

Želite si: odkrivati in preizkušati nove jedi, kjer koli že ste.

Delo za vas: Obkrožite se s hrano tudi v službi in postanite strokovnjak za prehrano, kuhar, izvajalec cateringa, preizkuševalec hrane, morda celo inšpektor.


4. Obsedeni z razkošjem

Želite si: uživati v razkošnih hotelih, masažnih in lepotnih centrih …

Delo za vas: Ste že pomislili, da bi se preusmerili v kozmetologijo ali pa opravili nekaj tečajev za izdelovanje nakita in razvili svojo linijo? Kaj pa, da bi pridobili licenco za nepremičninskega agenta in prodajali ali oddajali razkošne nepremičnine? 


5. Ljubitelji narave

Želite si: pohajkovanja in izletov v hribe.

Delo za vas: Postanite gorski vodnik in vodite druge po gorskih poteh, turnih smukah in na plezalnih vzponih, delite svoje znanje kot učitelj gorništva ali pa mlade tabornike naučite novih veščin.

Eden od poklicev, kjer svoj najljubši dopust spremenite kar v službo, je zagotovo poklic gorskega vodnika.

6. Predani vožnji

Želite si: vožnje v neznano, raziskovati nove kraje in spoznavati nove ljudi.

Delo za vas: Kaj pa, če bi postali voznik taksija? Tako bi bili neprestano v stiku s cesto in ljudmi. Opravite izpit za avtobus in se prijavite na razpis za delo v turistični agenciji, da boste lahko turiste prevažali po zanimivih krajih. Če ne marate družbe, opravite izpit za tovornjak in uživajte v dolgih vožnjah v tujino.


7. Tisti, ki jih privlači voda

Želite si: biti v neposredni bližini vode ne glede na to, ali gre za bazen, ocean, reko ali jezero.

Delo za vas: Opravite izpit za reševalca iz vode in cele dneve preživite na plaži. Opravite tečaj potapljanja in pridobite ustrezne licence, da boste lahko turistom razkazali lepote podvodnega življenja. Razmislite, ali bi vam bilo zanimivo delo v rafting centru, kjer bi vodili skupine avanturistov.


Ne glede na to, kaj vas veseli, raziščite najboljše načine, kako doseči svoje cilje in poiskati službo, ki to ne bo.


Nasvet je za vas napisala: ekipa MojeDelo.com

Preberite tudi:

1. Kako (p)ostati uspešen »freelancer«?
3. Primeri uspešnega življenjepisa: Katero obliko izbrati?

Bodite na tekočem z našimi kariernimi nasveti!

Prejemajte jih tedensko v vaš e-nabiralnik – registrirajte se.