Poslovne decembrske zabave - kaj se sme in česar ne
Image

Udeležite se zabave

Zagotovo imate sodelavce, ki se pritožujejo, da že tako ali tako preveč časa preživijo v službi v družbi sodelavcev in da jim ni treba na zabavo. Ne bodite tako negativno naravnani. To je namreč odlična priložnost, da sodelavce spoznate v drugi, manj uradni luči in z njimi delite nekaj zabavnih trenutkov. Morda vam bo nato v službi zabavneje preživeti čas z njimi.


Pridite pravočasno

Spoštujte uro, ki so jo določili organizatorji zabave. Nihče si ne želi, da gosti opletajo po prostoru, medtem ko se šele postavljata oder in okrasitev, ali pa vstopijo, ko je vse že v polnem teku, ter s tem dajejo vtis, da jim ni mar do zabave.


Oblecite se primerno

Če bo zabava poslovna, izberite najlepšo obleko, ki bi si jo nadeli tudi v službi. V nasprotnem primeru ste lahko bolj sproščeni, a ostanite profesionalni. Prekratka krila, razvlečeni puloverji, trenirke in globoki dekolteji ne sodijo na tovrstne zabave. Če je zabava tematska, se potrudite, da se oblečete primerno. Nihče ni preveč 'kul', da se ne bi mogel prilagoditi drugim in s tem izkazati spoštovanja in pripadnosti ekipi in organizatorjem zabave.


Več o kodeksih primernega oblačenja si preberite v tem zapisu.Bodite odprti in iskreni

Vaši sodelavci so več kot zaposleni v istem podjetju. So osebe, ki imajo družine, konjičke in druge interese zunaj službe. Težko se boste sprostili, če bo edina tema pogovora delo in izzivi, s katerimi se v službi spoprijemate. Spregovorite tudi o drugih temah in podelite kakšno zanimivost iz svojega zasebnega življenja.


Spregovorite z nekom, ki ga ne poznate

Na zabavi si vzemite nekaj časa za mreženje. Stopite iz svojega območja udobja in spoznajte sodelavce iz drugih oddelkov. Na ta način boste v prihodnje lažje sodelovali, splete pa se lahko tudi kakšno novo prijateljstvo.


Ne pretiravajte in ostanite spoštljivi

Pomembno je, da ste sproščeni, da se zabavate, a ne pozabite, da je zabava še vedno v okviru službe. Z drugimi besedami – pijte v zmernih količinah, ne osvajajte ali nadlegujte sodelavcev, ne prepirajte se in ne obrekujte. Te osebe boste znova srečali na delovnem mestu, kjer se bo treba spoprijeti s posledicami svojih dejanj, morda z uradno podano pritožbo, česar pa si nihče ne želi.


Zahvalite se

Pred odhodom se zahvalite sodelavcem in nadrejenim za prijeten večer. Majhna, a lepa gesta.Nasvet je za vas napisala: ekipa MojeDelo.com

Preberite tudi:

1. Kako se spoprijateljiti na delovnem mestu?
2. Neprimerno vedenje na delovnem mestu? Kaj storiti?
3. Ljubezen na delovnem mestu – prednosti in slabosti

Bodite na tekočem z našimi kariernimi nasveti!

Prejemajte jih tedensko v vaš e-nabiralnik – registrirajte se.